اختلال اضطراب فراگیر | از تشخیص تا درمان

اختلال اضطراب فراگیر را توضیح دهید ؟

آیا همیشه از این وحشت دارید که اتفاق وحشتناکی قرار است بیفتد؟ نگرانی و اضطراب در همه شرایط دست از سر شما بر نمی‌دارند؟ هیچ گاه احساس امنیت واقعی را نمی‌چشید؟ اکثر مواقع دچار بیخوابی هستید یا اواسط خواب ناگهان بیدار می‌شوید؟ باید بگوییم اگر این را اغلب در خود می‌بیند به سرعت تقاضای کمک کنید، زیرا به احتمال زیاد شما دچار اختلال اضطراب فراگیر شده‌اید.

آیا در زندگی دائما فکر میکنی اتفاق خاصی قرار است بیفتد یا بیشتر اوقات دارای نگرانی زیادی هستی تا پایان این مقاله با ما باشید تا اطلاعات کافی جهت تشخیص اختلال اضطراب فراگیر و نحوه درمان آن را کسب کنید.

فکر های افراد دارای اختلال اضطراب فراگیر

اختلال اضطراب فراگیر چیست؟

اختلال اضطراب فراگیر یا GAD نوعی اضطراب یا نگرانی غیر عادی در مورد رویدادها و وقایع زندگی عادی است به طوری که هیچ دلیل مشخص و قانع کننده‌ای در مورد این نگرانی‌ها وجود ندارد این نگرانی‌ها عمدتا در محدوده  بی پولی،  بی شغل ، مدرسه و دانشگاه و ... می‌چرخد زمانی که این نگرانی‌ها آن قدر پیشروی کند که زندگی و کار شما را تحت الشعاع قرار دهد و در روابط شما اختلال ایجاد کند ، زمان آن فرا رسیده که در پی گرفتن یک کمک حرفه‌ای از متخصص روانشناسی در‌آیید.

علائم اختلال اضطراب فراگیر

اضطراب و استرس شدید مستمر که در بیشتر روزها به مدت حداقل 6 ماه در ما وجود دارد ، اختلال در تمرکز ، اختلال در خواب و بیخوابی ، حملات تشویش ناگهانی ، تنش در عضلات ، خستگی مداوم ، زود از کوره در رفتن و زود رنجی ، حالات گوش به زنگی یعنی انتظار همیشگی برای دریافت اخبار بد ، اختلال در عملکرد روزانه ، تضعیف عملکردهای اجتماعی ، توانایی برای عدم کنترل تشویش‌ها و نگرانی‌ها

این مقاله را هم بخوانید

افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، وضعیت روحی ناپایداری دارند. وضعیت فردی و خود باوری در آنها، متأثر از توجه دیگران به آنهاست. در اجتماع دوست دارند جلب توجه کنند و در مرکز توجه باشند. آنها در سبک معاشرت خود سعی می‌کنند نظر دیگران را به خودشان جلب نمایند و بقیه آنها را تأیید کنند و اگر غیر از این باشد، سرخورده می‌شوند.

اختلال شخصیت نمایشی

تاثیر استرس و اختلال اضطراب فراگیر بر مغز

اضطراب و استرس همیشه اتفاق بدی نیست زیرا گاهی برای انرژی‌های اضافی یا ایجاد تمرکز مفید واقع می‌شود ، مثلا زمانیکه در یک مسابقه ورزشی می‌خواهید شرکت کنید ، یا زمانی که در جمع زیادی می‌خواهید سخنرانی کنید ، استرس به کمک شما می‌آید و شما را یاری می کند تا عملکرد مطلوبی داشته باشید. هنگامی استرس برای سلامتی منفی محسوب می‌شود که به صورت واقعی حضور داشته باشد اینجاست که استرس دست به تغییر مغز شما می‌زند.

اضطراب مزمن ، مثل بحث و دعوا و مشاجرات خانوادگی می‌تواند بر اندازه مغز و ساختار آن و حتی نحوه کار کردن آن تاثیر بگذارد. در تحقیقات اخیر نشان داده شده است استرس حتی بر روی ژن‌ها نیز تاثیر گذار می‌باشد استرس زنجیره‌ای از کنش‌ها و واکنش‌ها در محور هیپوتالاموس ، هیپوفیز در مغز شروع می‌شود و بر غدد فوق کلیوی تاثیر گذار است . وقتی مغز یک وضعیت استرس آور را شناسایی می‌کند، محور HPA یا همان هیپوتالاموس هیپوفیز -  آدرنال فعال می‌شود و هورمونی به نام کورتیزول از خود ترشح می‌شود. اما اگر مغز به مقدار زیاد و زیادی تحت تاثیر هورمون کورتیزول قرار بگیرد به مغز آسیب‌های جدی می‌زند. کورتیزول می‌تواند سبب کوچک شدن اندازه مغز شود مقدار زیاد از آن باعث مختل شدن ارتباط و کوچک شدن قشر پیشانی مغز می‌شود. در نتیجه عملکردهایی نظیر تصمیم گیری ، قضاوت و روابط اجتماعی را ایجاد می‌کند. همچنین از آنجایی که کورتیزول سبب می‌شود که تعداد کمتری از سلول‌های مغزی جدید در هیپوکمپوس تولید شود. این یعنی استرس می‌تواند به خاطر آوردن برخی خاطرات و کارهای روزمره را سخت تر کند و بیماری‌هایی از جمله افسردگی در آینده و آلزایمر را فراهم کند. پس با این احتساب ، درمان اضطراب و استرس و کنترل آن را بسیار جدی بگیرید. در ادامه به برخی از راهکارها برای کنترل اختلال اضطراب فراگیر و کاهش اضطراب و استرس می‌پردازیم.

راه های کنترل اختلال اضطراب فراگیر

تاثیر ورزش کردن بر اختلال اضطراب فراگیر

1- ورزش کردن

 یکی از موثرترین روش‌های کنترل اضطراب و استرس ورزش کردن است زیرا در حالت ورزش کردن ما در حال ایجاد یک استرس فیزیکی در بدن می‌باشیم که در این زمان مغز در حالت استراحت به سر می‌برد همچنین ورزش کردن به دلیل ترشح اندروفین به از بین رفتن هورمون کورتیزول کمک بسیاری می‌کند.

2- افزایش کیفیت خواب

بهبود کیفیت خواب تاثیر بسزایی در از بین رفتن استرس دارد. گرچه استرس به خودی خود موجب به هم ریختن نظم خواب و کیفیت آن می‌شود ، اما با بالا بردن کیفیت خواب با استفاده از روش‌هایی مثل کتاب خواندن قبل از خواب ، ورزش در طول روز ، خوردن شیر گرم قبل از خواب و ... می‌تواند به از بین بردن اضطراب و استرس کمک کند. در ضمن به میزان کافی خواب یعنی متوسط 7 تا 8 ساعت خواب شما برای خود در نظر بگیرید.

همچنین بخوانید

نوع دیگر از اختلال وجود دارد که در زمینه‌های مختلفی خودش را نشان می‌دهد. افراد مبتلا به این اختلال تقریباً همیشه منتظرند که دیگران به طریقی آن‌ها را استثمار کنند یا به آن‌ها ضرر برسانند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اختلال شخصیت پارانوئید حتما این مقاله را بخوانید.

با اختلال شخصیت پارانوئید بیشتر آشنا شوید

3- کنترل اضطراب با داشتن تغذیه سالم

از  عوارض اضطراب می‌توان به هم ریختن عملکردهای بدن  که اشتها را تنظیم می‌کند اشاره کرد. در نتیجه ممکن است حالت‌هایی مثل بی اشتهایی یا پر اشتهایی را تجربه کنید از این رو زمانی که دچار اضطراب و استرس هستید ، سعی کنید از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب مثل امگا 3 و کربوهیدرات‌ها و ویتامین‌های گروه ب که همگی به کاهش اضطراب بر ما کمک می‌کند ، استفاده کنید.

4- گردش در طبیعت

محققان دریافته‌اند که گشت و گذار در طبیعت بخصوص در جنگل به صورت مستمر هر از چند گاه ، می‌تواند در مقابله با اضطراب به شما کمک کند. زیرا سبب رساندن اکسیژن حاصل به مغز می‌شود. پیاده روی در پارک به مدت 20 دقیقه در هر روز نیز می‌تواند تاثیر گذار باشد.

5- پذیرش این که دچار اضطراب هستید

پذیرش حالت اضطراب به شما در کنترل کردن آن بیشتر کمک کننده خواهد بود تا اینکه مدام سعی کنید به خود بقبولانید دچار اضطراب و استرس نیستید و شرایط عادی است جالب اینجاست که اگر بتوانید منشاء اضطراب خود را شناسایی کنید. این نقطه را می‌توانید تبدیل به نقطه‌ی قدرت خود کنید و از انرژی مضاعف ایجاد شده توسط مکانیسم جنگ برای استفاده بهینه در شرایط استرس زایی مثل میدان مسابقه و سخنرانی ، بدست گرفتن کنترل امور استفاده کنید.

همایش روانشناسی اکسیژن

اگر تحت فشار‌های روانی زندگی و کار هستید، اگر زندگی شما شده پر از اضطراب استرس و همش فکر می‌کنید اتفاقی می‌خواهد برای شما بیفتد. ازطریق لینک زیر اطلاعات کامل را کسب کنید .

درباره ی همایش اکسیژن بیشتر بدانید

  • نویسنده : سارا نوری فر | کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
    • امتیاز :
    • 2
    • 0
  • تعداد مشاهده : 4682 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1398/12/12
نظرات کاربران
حمید

من هرشب از نگرانی نمی تونستم بخابم خیلی خابم سبک بود ولی دیشب با خوندن این مقاله خیلی بهم کمک شد

1 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

همایش تعهد
همایش تعهد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.