برای همه ما اتفاق میافتد که غر بزنیم و شکایت کنیم. حتی اگر ادعا کنید که شادترین آدم دنیا هم باشید، گاهی پیش میآید که بعضی اتفاقات ناخوشایند شما باشد و از آن شکایت میکنید. غر زدن ، اصطلاح رایجی است که همه ما با مفهوم و زمان لازم برای کار بردن آن آشنا هستیم.
جدای از این که بعضی افراد بیش از حد طبیعی غر میزنند، اما غر زدن را میتوان یک مسکن موقت برای دردها دانست چرا که از لحاظ روحی ما همیشه نمیتوانیم اوضاع را تغییر دهیم اما با کمی غر زدن از فشار زیاد بر ذهنمان میکاهیم.
افراد غرغرو چه ویژگیهایی دارند؟
یکی از مهمترین ویژگیهای افراد غرغرو بدبینی است. آنها همیشه نیمه خالی لیوان را به جای نیمه پر میبینند. بر اساس سناریوها و تجربیات قبلی که با آنها روبرو شدهاند همه چیز را قضاوت میکنند، آنها انتظار دارند همه چیز شکست بخورد.
از نظر افراد غرغرو هیچ چیز هرگز به اندازه کافی خوب نیست و معتقدند که همه برای شکست دادن آنها تلاش میکنند. آنها ممکن است در گذشته چند سناریوی مختلف در زندگی داشته باشند که با شکست مواجه شده است و اکنون از همه چیز در حال حرکت به جلو شکایت میکنند.
شکایتها و بدبینیهای دائمی میتواند برای هرکسی، به ویژه یک فرد خوش بین، بسیار خسته کننده باشد. اگر سخت تلاش میکنید تا رویاهایتان را دنبال کنید و به اهدافتان برسید، به احتمال زیاد زمان زیادی را با این افراد صرف نخواهید کرد.
در محیطهای تیمی، افراد زیادی را خواهید دید که بازیکنان واقعی تیم نیستند، اما از اعضای دیگر تیم شکایت میکنند. آنها ممکن است از عملکرد خود در محیط تیم مطمئن نباشند و به جای تسلط بر اشتباهاتی که مرتکب شدهاند، تقصیر را به گردن دیگری بیندازند.
صرف نظر از محیط تیمی بودن یا نبودن، شکایت یک روش متداول است که افراد برای سلب مسئولیت از آنها استفاده میکنند. افراد غرغرو درکی از این مساله ندارند که دستیابی به هر چیز با ارزشی در زندگی زمان و تلاش زیادی را میطلبد. در برخی مواقع، شما باید کاری را به طور کامل انجام دهید تا بتوانید به اهداف خود برسید.
جای تعجب نیست که در جهان افراد موفق کمی وجود دارد. افراد موفق در جمع كوچكي ايستادهاند زيرا در زمانهاي سخت توانستند عمل کنند و مسير بيشتري را طي كنند كه ديگران آن را انجام نميدهند. آنها تلاشهایی کردهاند و کارهایی را انجام دادهاند که افراد غرغرو مایل نبودهاند آن را انجام دهند.
برای بسیاری از مردم غر زدن و شکایت راحتتر است. از عدم نتیجه گیری شکایت میکنند، از فداکاریهایی که کردهاند شکایت میکنند، از مزایایی که دیگران دارند و از نظر آنها ناعادلانه است شکایت میکنند، به جای تلاش کردن از هر چیزی که به فکرشان میرسد شکایت میکنند.
آنها نمیدانند که اگر وقت خود را صرف کار به جای غر زدن کنند، به اهداف خود بسیار نزدیکتر خواهند بود. معمولاً برای افراد غرغرو عادی است که در مواقع شکست، یا در تلاش برای رسیدن به سطح دستاورد مورد نظر خود، بهانه بیاورند.
برای بسیاری از افراد غرغرو ، جستجوی دلایل یا بهانههایی در مورد عدم موفقیت بسیار آسانتر از آن است که بتوانند اعتراف کنند که خودشان در کمبودها مقصر هستند. برعکس افراد غرغرو ، افراد موفق برای شکستهای خود بهانه نمیآورند. آنها میدانند که در آنچه میخواستند انجام دهند کوتاهی کردند و فقط آنها هستند که میتوانند نتیجه بعدی را تغییر دهند.
۳ راهکار اساسی برای ترک عادت غر زدن
۱-شکایات خود را زیر نظر بگیرید و پیگیری کنید.
پس از مشخص کردن شکایت واقعی، تعیین کنید که چقدر غر میزنید. همچنین، مواردی را که باعث این اعتراضات میشود دنبال کنید. لازم نیست در این مورد بیش از حد فکر کنید. فقط شکایات خود را یادداشت کنید.
علاوه بر نوشتن شکایات واقعی خود، توجه داشته باشید که این شکایات را به چه کسانی ابراز کردهاید و بعد از شکایت چه احساسی داشتهاید. بعد از یک هفته یا بیشتر، باید بتوانید الگوهای شخصی خود را تشخیص دهید. پیدا کردن نحوه عملکرد شما در مورد ناراحتی به شما کمک میکند تا راههایی برای حل مشکلات اساسی پیدا کنید.
به عنوان مثال، در مورد آب و هوای سرد، اگر بر سلامتی یا کار شما تأثیر میگذارد، راه حل واضح این است که جابجا شوید یا لباسهای گرمتری بپوشید. اگر با کارمندی که مدام فرصتهای کاری خود را از دست میدهد مشکل دارید، باید این موضوع را با او در میان بگذارید و دریابید که چرا او نمیتواند به مسائل کاری خود برسد. با این روش اطلاعات ارزشمندی را بدست میآورید که میتوانید بر اساس آنها عمل کنید، نه اینکه غر بزنید و فقط از آنها شکایت کنید.
۲-خود را از موقعیتهای منفی و افراد سمی دور کنید.
یکی از سادهترین و موثرترین راهها برای ترک عادت غر زدن این است که خود را از موقعیتهای استرسزا و افراد سمی دور کنید. اگر مواردی را که باعث غرزدن شما میشود شناسایی کردهاید، این کار نباید سخت باشد.
به عنوان مثال، اگر شما جلسهای را رهبری میکنید که میبینید به جایی نمیرسد، یک استراحت پنج دقیقهای به خود بدهید یا زودتر از زمان برنامه ریزی شده آن را به پایان برسانید. در این وقفه کوتاه مدت، برای پیاده روی به بیرون بروید. تحقیقات نشان داده است که پیاده روی میتواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد و استرس را کاهش دهد. مهمتر از همه، میتوانید بررسی کنید که چرا آن جلسه طبق برنامه پیش نرفت، بنابراین میتوانید در آینده جلسات پربارتری را برنامه ریزی کنید.
افرادی را که وقت خود را با آنها میگذرانید ارزیابی کنید. اگر با افراد منفی که دائماً ناله میکنند و غر میزنند یا شما را پایین میآورند، معاشرت میکنید، شروع به بازتاب این ویژگیها خواهید کرد. آن روابط را با روابط مثبت و حمایتی بیشتر جایگزین کنید.
۳-برای ترک عادت غر زدن نکات مثبت را بیابید.
نکته کلیدی برای متوقف کردن غرزدن شما این است که سعی کنید چیزهای مثبت را جایگزین چیزهای منفی کنید.
چندین روش اثبات شده برای مثبت اندیشی وجود دارد، مانند نوشتن. مشکل را بنویسید و ببینید چه احساسی در شما ایجاد میکند. شما راه حلهای احتمالی را خواهید یافت. به همین ترتیب، یک سیستم پشتیبانی قویای را خواهید یافت که راه حلهایی را ارائه می دهد و به شما در یافتن نکات مثبت در آن موقعیت کمک میکند.
تمرین قدردانی نیز می تواند برای ترک عادت غر زدن مفید باشد. تمرین قدردانی به جای تمرکز تنها بر موارد منفی، به شما کمک میکند تا آنچه را که دارید درک کنید و تشخیص دهید که اوضاع آنقدرها هم که فکر میکردید بد نیست.
هرگاه یک فکر منفی در ذهن شما ظاهر شد علامت توقف را تجسم کنید و سپس به فکر دیگری فرو بروید. شکایت نشانه این است که چیزی باید تغییر کند. به جای این که در مورد چیزهایی که شما را آزار میدهد بحث و تبادل نظر کنید، انرژی خود را وقف کارهایی کنید که میتوانید برای تغییر مشکل انجام دهید.
نتیجه گیری
و در نهایت به جای این که اجازه دهید با غرزدن بهترین نتیجه را بدست بیاورید، خود را بازیابی کنید و از شکایت دست بردارید تا بتوانید به فردی مولدتر و موفقتر تبدیل شوید.
علی میرصادقی در این کتاب به شما کمک میکنه کمتر غر بزنی، نق زدن رو کنار بگذاری و بهونه نیاری و خودت و اهدافت رو پیدا کنی .
پرفروشترین رمان کشور (کتابراه)
ستایش شده توسط دو تن از نویسندگان بزرگ جهان
ترجمه شده به دو زبان عربی و انگلیسی مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید