همه چیز در مورد ویروس کرونا

کرونا چیست ؟

ویروسی که در چین با علائمی همانند علائم آنفولانزا ولی نتایجی ترسناک، درحال گسترش است. کشورهای جهان به خصوص کشورهای شرق آسیا برای مقابله با پیشرفت این ویروس در وضعیت آماده باش به سر می‌برند. خیلی از کشورها، منع ورود اتباع چینی به کشورشان را اعلام کرده‌اند. درمان ویروس کرونا نیز فعلا با داروی ایدز آغاز شده است اما بهتر است که همگان اصول پیشگیری را رعایت کنند که مبتلا نشوند زیرا هنوز درمانی قطعی برای آن وجود ندارد.

این روزها، ویروس کرونا تبدیل به موضوعی داغ و نگرانی تازه‌ای برای همگان شده است. همین امر سبب شد تا در راستای کم‌کردن حجم نگرانی و سردرگمی شما و همچنین بالا بردن اطلاعات شما درخصوص این بیماری، مقاله‌ای تحت عنوان "همه چیز در مورد ویروس کرونا " بنویسیم.

ویروس کرونا چیست ؟ 

قبل از این شش نمونه ویروس کرونا کشف شده بود که  با مورد اخیر تعداد آن به هفت عدد رسید. این نوع ویروس، عضو خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که شامل ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس می‌شود. در سال 2002 در کشور چین، هشت هزار نفر به بیماری سارس مبتلا شدند که در نهایت این بیماری منجر به مرگ 774 نفر در جهان شد. تحقیقات نشان می‌دهد که کدهای ژنتیکی ویروس کرونا، به ویروس سارس بسیار نزدیک هستند. آمارها از کشته شدن حدود 250 نفر در چین تا به امروز به علت این بیماری خبر می‌دهد و بالغ بر 1300 نفر تا بدین لحظه به این ویروس مبتلا شده‌اند.

منشا ویروس کرونا :

تا چند روز پیش احتمال انتقال بیماری کرونا از انسانی به انسان دیگر در هاله‌ای از ابهام قرار داشت اما این موضوع اکنون تایید شده است. اما واقعا یک مرتبه سر و کله‌ی بیماری کرونا از کجا پیدا شده؟ ویروس به وجود آورنده‌ی بیماری کرونا از کجا نشات پیدا کرده است؟ دو مظنون اصلی این بیماری، سوپ‌ها و خوراکی‌های تهیه شده از مارها و خفاش‌ها هستند که با وجود چندش آور به نظر رسیدن از دید ما، جزو خوشمزه‌ترین غذاهای چینی محسوب می‌شوند. البته هنوز این رابطه به صورت دقیق ریشه یابی نشده است اما مارهای کریت و کرای چینی دو گزینه احتمالی انتشار این ویروس به شمار می‌رود. در خانواده‌ی ویروس کرونا، خطرناک‌ترین موارد منجر به بروز بیماری‌های سارس و‌ مرس می‌شوند. نکته جالب ایجاست که ویروس کرونا در زمره‌ی ویروس‌های زونوتیک قرار می‌گیرند. این موضوع، یعنی اولین افرادی که به بیماری‌های نام برده شده مبتلا شده‌اند، آن را از حیوانات دریافت کرده‌اند. وقتی ویروسی مانند کرونا در بدن یک حیوان ورود پیدا می‌کند، یک سری جهش ژنتیکی انجام می‌دهد و در ادامه قادر به بیمار کردن انسان‌ها نیز می‌شود. نسل‌های جدید آن به اندازه‌ای جهش پیدا کرده‌اند که از انسانی به انسان دیگر نیز منتقل می‌شوند.

اما نگرش دیگر، خفاش ها را مقصر می‌شمرد، زیرا طبق مطالعات قبلی در زمان کشته شدن تعداد زیادی از افراد به خاطر ابتلا به ویروس‌هایی از خانواده کرونا مثل سارس و مرس، خفاش‌ها منشا اصلی ابتلا به این بیماری‌ها شناخته شدند. با شیوع دوباره این ویروس، این مرتبه نقش آنها بسیار پررنگ‌تر اعلام شده است. سوپ خفاش که از آن به عنوان یکی از چندش‌آورترین غذاهای دنیا یاد می‌شود، درحال حاضر محتمل‌ترین دلیل شیوع ویروس کرونا جدید است.

در تصویر زیر به راه‌های انتقال، پیشگیری و علائم ویروس کرونا اشاره کرده‌ایم؛ با رعایت این نکات بهداشتی می‌توانید خود را در مقابل بیماری کرونا ایمن‌تر کنید :

درمان و پیشگیری از ویروس کرونا

علایم ویروس کرونا :

نکته قابل توجه در مورد ویروس کرونا این است که علایمی شبیه به سرماخوردگی دارد. علایمی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، لرزش دستان و گلودرد که معمولا سردرد و تب ایجاد شده در بدن بیمار، باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی او می‌شود. افراد مسن بالای 60 سال و به طور کلی کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف‌تری هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به انواع ویروس‌ها علی الخصوص ویروس کرونا هستند. بیماران مبتلا به این ویروس معمولا تا یک هفته سرفه‌های خفیف و تنگی‌نفس را تجربه می‌کنند و سپس با علایم بدتری رو به رو می‌شوند. ناگفته نماند که تاکنون حدود 15 تا 20 درصد افراد مبتلا، هنگام مراجعه به بیمارستان وضعیت جسمانی نگران‌کننده و وخیمی داشته‌اند.

همچنین بخوانید

همدلی با یکدیگر در زمان بحران ، از مهمترین عوامل برای نجات از آن بحران در مراحل اولیه است . در این مقاله می‌آموزیم که چگونه در اپیدمی ویروس کرونا با یکدیگر همدل بمانیم و همچنین مهارت همدلی را در خود تقویت کنیم.

چگونه در بحران ویروس کرونا با هم همدلی داشته باشیم ؟

قربانیان ویروس کرونا :

آمارها در مورد ویروس کرونا نشان می‌دهند که نسبت نرخ مرگ و میر حاصل از این ویروس ، به میزان قابل توجهی کمتر از مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های دیگر خانواده ویروس کرونا ، ازجمله سارس و ابولاست.تنها در اپیدمی بیماری ابولا در قاره‌ی آفریقا، ده درصد جمعیت دچار مرگ و میر شده بودند که در مقایسه با ویروس کرونای جدید که نرخ مرگ و میری قریب به یک درصد داشته، بسیار فاجعه بار به شمار می‌رود. یکی از عوامل اساسی ابتلا به بیماری کرونا ، قرار گرفتن در محیط های بسته‌ای است که فرد بیمار هم‌زمان در آن وجود داشته است.همچنین قرار داشتن در اماکن عمومی از قبیل اتوبوس، مترو و... که احتمال وجود افراد بیمار در آن زیاد است، احتمال ابتلا به بیماری کرونا را بالا می‌برد. همچنین از راه‌های انتقال این بیماری به قرار گرفتن در معرض  عطسه و سرفه‌ی فرد بیمار می‌توان اشاره نمود. درضمن طبق آمار به دست آمده، میانگین سنی افراد قربانی ویروس کرونای جدید 40 سال می‌باشد.

درمان ویروس کرونا :

نکته‌ی نگران کننده دیگر در مورد ویروس کرونا این است که متاسفانه تا بدین لحظه درمان قطعی برای آن وجود ندارد، در بیمارستان‌ها برای مبتلایان به بیماری کرونا فقط کارهایی مانند حفظ وضعیت طبیعی بدن، مقابله با کم‌آبی و کنترل سطح اکسیژن برای مهار علائم از قبل ایجاد شده در بدن بیمار ، صورت می‌گیرد. پس چون راه‌های درمان کرونا در هاله‌ای از ابهام هستند و هنوز مشخص نشده است نتیجه میگیریم که در حال حاظر بهترین کار همان رعایت نکات بهداشتی توصیه شده و همچنین رعایت راه‌های پیشگیری از ویروس کرونا است. به هشدارهای عمومی سازمان جهانی بهداشت و سازمان های داخلی مروبوطه نیز توجه کنید و آن‌ها را جدی بگیرید. سلامت و شاد باشید.

بیشتر بخوانید

آنچه که این روزها کرونا از خود بر جای گذاشته است، تنبلی و بی‌حوصلگی در افراد میباشد. در این مقاله با راه‌های درمانی آن آشنا میشوید.

درمان تنبلی با 13 توصیه | ساده، قطعی و سریع

 

درمان ویروس کرونا

  • نویسنده : سارا نوری فر | کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
    • امتیاز :
    • 10
    • 1
  • تعداد مشاهده : 8613 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1398/11/14
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

همایش تعهد
همایش تعهد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.