پیشرفت در زندگی و کار
آرون تمکین بک روانپزشک معاصری است که نقشی اساسی در توسعه و پیشرفت درمان شناختی رفتاری ایفا کرده است. وی روانپزشک آمریکایی و پروفسور بازنشسته دانشگاه پنسیلوانیا بود و از او به عنوان پدر شناخت درمانی یاد میشود که بر درمان شناختی و پژوهش تمرکز دارد. نظریههای پیشگامش نقش مهمی در شکل گیری روان درمانی شناختی داشته است. آزمون تصور از خود بک (BSCT) پرسشنامه افسردگی بک (BDI) و پرسشنامه اضطراب بک (BAI) از جمله پرسشنامه هایی است که اعتبار و روایی بالایی دارد.
در سال 1942 مدرک لیسانس خود را از دانشگاه براون و در سال 1946 از دانشگاه ییل موفق به دریافت دکترای روانپزشکی شد.
آرون تی بک در پی پژوهش خود دربارهی افسردگی، رویکردی را ابداع کرد که به درمان شناختی (cognitive therapy) معروف است.
آرون بک هنگام کار به عنوان روانپزشک تلاش می کرد راهی پیدا کند تا به درمان جویان افسرده خود کمک کند تا احساسات خود را بهتر درک کنند
او کتابها و مقالات علمی زیادی را تالیف کرده است تا به امروز در نوشتن ۵۴۰ مقاله و ۲۲ کتاب مشارکت داشته
آرون تمکین بک در ۱۸ ژولای ۱۹۲۱ در پراویدنس رود آیلند به دنیا آمد. بک در ابتدا تصمیم خاصی برای آینده تحصیلی و شغلی خود نداشت و در نتیجه دروس مختلف و البته شغل های متفاوتی را تجربه نمود. در نهایت، به خاطر علاقهاش به شیمی ترجیح داد وارد دانشکده پزشکی ییل شود.آرون فرزند پنجم خانواده بود مادرش الیزابت تمکین و پدرش هری بک بود و در زمان تولد او مادر که تا پیش از این دو فرزندش را از دست داده بود، دچار افسردگی خفیفی بود. خود بک در خاطراتش گفته است باور دارد جایگزینی برای خواهر از دست رفته بوده است و البته تا سال های جوانی از این ایده که تولد او تبدیل درمانی برای افسردگی مادرش شده، لذت میبرده است.آرون بک با فیلیس وایتمن آشنا شد و در سال ۱۹۵۱ ازدواج کردند. فیلیپس حقوق خواند و به عنوان قاضی مشغول کار شد، در شرایطی که چهار فرزندشان را نیز بزرگ میکرد. بعدها یکی از دخترها نیز راه مادر را ادامه داد و قاضی شد. فیلیس وایتمن همسر ایده آلی برای بک بود چرا که وی فردی باهوش میباشد که برای تلاش و پشتکار بک ارزش قائل بود و از سویی خود نیز زندگی فعالی داشته است.
بک همه انرژی خود را در حوزه روان شناسی صرف نمود و حتی در نود و یک سالگی به بازنشستگی فکر نمی کرد. حوزه تخصصی او روان درمانی شناختی و جایگاه حرفهاش پدر روان درمانی شناختی، مهمترین اثر بک عشق هرگز کافی نیست، میباشد.
از روانشناسانی که تحتتاثیر کارهای آرون بک بوده است، میتوان به سلیگمن اشاره داشت.
آرون بک در سال ۱۹۷۶، به این نتیجه رسید که افسردگی به علت گرایش به برداشت و تفسیر منفی اتفاقات روزانه رخ میدهد. وی معتقد بود که فرد افسرده کوچکترین مشکلات زندگیاش را بزرگ جلوه میدهد و از آنها فاجعه میسازد. سرانجام در پی پژوهش خود دربارهی افسردگی، رویکرد درمان شناختی (cognitive therapy) را ابداع نمود. از نظر آرون بک وقتی در برههای از زمان رویدادی ناخوشایند برای فردی اتفاق میافتد پیش از آنکه واقعیت آن رویداد یا حادثه را در نظر بگیرد برداشت ذهنی خود از آن واقعه را پایه تفسیر کردن قرار میدهد و این دقیقا همان چیزی است که تحریف شناختی نام دارد. رفتار درماني شناختي يا به اختصارCBT نوعي درمان غیردارویی که براي حل مشکلات زندگی و بهبود و درمان اختلالهای روانی از جمله اضطراب و افسردگی همچنین در درمان و کاهش علائم بیماریهای حاد روانی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی به کار میرود. منظور از شناخت در این درمان، کار با افکار و باورهاي اشتباه است. درمان شناختی یک روش رواندرمانی است که رواندرمانگران از آن برای آموزش افراد استفاده میکنند و به مراجعین کمک میکند تا باروهای ناکارآمد و دردسرساز را شناسایی کنند و آنها را با باورهای کارآمد جایگزین کند. درمان شناختی همچنین به آنها کمک میکند تا احساسات و رفتارهایشان را از طریق تغییر الگوهای فکری و باورهایشان، تغییر دهند. در حقیقت اساس رفتار درمانی شناختی این است که نوع تفکر و الگوهای فکری و شناخت ما از محیط اطراف و خودمان و همچنین تفسیر شخصی ما از اتفاقات زندگی، باعث بروز رفتارها و احساسات ما میشود و به طور کلی ما هرطور که فکر کنیم، همانطور هم احساس میکنیم و رفتارهای ما متناسب با همان افکار و احساسات شکل میگیرند.
تست اضطراب بک یکی از معتبرترین پرسشنامههای اضطراب به شمار میرود. برای انجام این پرسشنامه کلیک نمایید.
آنجا که عقل حاکم است
عشق هرگز کافی نیست
زندانیان نفرت
درمان شناختی افسردگی
شناخت درمانی سو مصرف مواد
شناخت درمانی برای اختلالات شخصیت
شخصیتهای معروف
مقالههای مرتبط
محصولات پیشنهادی
سایـــر نویـــسندگـــان
نویسنده کتاب ACT و ... اطلاعات بیشتر
روانشناس آمریکایی و ... اطلاعات بیشتر
وی متولد ۱۲ آگوست ۱۹۴۲ ... اطلاعات بیشتر