بهترین روش مرور دروس ( منحنی یادگیری ابینگهاوس )

بسیاری از دانش آموزان در زمان مطالعه دروس مدرسه با مشکل بزرگی به اسم فراموشی رو به رو می شوند. شما می دونید فراموشی برای چی پیش میاد؟ فرآیند فراموشی مطالب به دلیل عدم مرور و عدم تثبیت مفاهیم و اطلاعات دریافتی اتفاق میافته. معمولا خیلی از دانش آموزان بعد از امتحان میگن "همه روز رو درس خوندم. اما نمره ای که از اون درس گرفتم با زمانی که برای مطالعه اون درس صرف کردم اصلا شبیه نیست." پس لازمه با بهترین روش مرور دروس و منحنی یادگیری ابینگهاوس آشنا بشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دوست داری بدونی که چجوری میشه از فراموشی مطالب جلوگیری کرد؟ تا حالا به این موضوع دقت کردی که برای اینکه در هر درسی مهارت پیدا کنی، چقدر وقت باید صرف کنی؟ اصلا برای اینکه یه خلبان بشی، باید چند ساعت پرواز کنی؟ یا برای اینکه بتونی توی یک مسئله ریاضی مهارت کسب کنی، باید چند ساعت براش وقت بگذاری؟ اصلا مگه راهی هست که این اتفاق بیافته؟ منحنی یادگیری چه ربطی به فراموشی داره؟ یعنی هرچی بیشتر برای مطالعه دروس وقت بگذاری، مطالب رو بهتر یاد می گیری؟ یا اصلا کسی که چهار ساعت روی یک مسئله وقت می گذاره از کسی که یک روز برای یک مسئله وقت می گذاره تا یادش بگیره، کمتر مهارت کسب می کنه؟ اصلا کسب مهارت در یادگیری تا چه اندازه به زمان ربط داره؟ به نظرتون میشه کسی که وقت کمتری برای یک مسئله ریاضی می گذاره، بیشتر از کسی که زمان بیشتری گذاشته مهارت کسب کنه؟ بیایید با هم جواب این سوالات رو بررسی کنیم.

یادگیری چیست ؟

یادگیری کارکردی هست که با اون، دانش، رفتار، توانمندی ها و یا انتخاب های شما ایجاد میشه. در واقع یادگیری یه فرآینده و هرموضوعی که ما یاد می گیریم، می تونه بر اساس یادگیری های تقویتی ایجاد و یا درک بشه. مثلا ما یادگرفته ایم که اگه در درس هام نمره کمی بگیرم تنبیه میشم، یا اگه نمره بالایی بگیرم تشویق میشم. پس هر دفعه که به خاطرشون تشویق یا تنبیه شدیم، یادگرفتیم که اگه درس نخونم حتما تنبیه میشم و اگه نمره بالایی گرفتم حتما تشویق میشم. بنابراین این یادگیری چجوری توی ما به وجود اومده؟ با تکرار تشویق ها و تنبیه هایی که والدین و معلم ها سر هر کلاس درس انجام داده اند و ما به مرور اون ها رو یاد گرفتیم. یادگیری در هر بخشی از زندگی ما اتفاق میافته که یکی از اون ها مطالعه و خوندن دروس هست! اما اینکه مطالب درسی رو با چه روش هایی مرور کنیم که تو حافظه مون بمونه و مفاهیم و اطلاعات مهم رو فراموش نکنیم، با استفاده از منحنی یادگیری امکان پذیره.

8 راهکار عملی برای تقویت حافظه : تکنیک های تقویت حافظه

 

منحنی یادگیری چیست ؟

کلا هروقت به این فکر کردید که “صرف زمان بیشتر، چقدر می تونه تو یادگیری من تاثیر بگذاره؟” اون وقت به مفهوم منحنی یادگیری نزدیک شدید. منحنی یادگیری میگه که وقتی ما زمانی رو صرف یادگیری یک مهارت می کنیم، چقدر از نقطه ای که هیچی بلد نیستیم فاصله می گیریم و به سطح حرفه ای شدن تو کسب اون مهارت نزدیک می شیم. (یعنی بررسی فاصله زمانی بین خوندن تا یادگیری کامل) فرض کنید شما می خواهید برای اولین بار فصل قلب رو تو درس زیست شناسی بخونید. اون مقدار زمانی که طول می کشه تا شما از هیچی بلد بودن به کامل حفظ شدن برسید، مفهوم منحنی یادگیری هست. پس به عنوان ساده ترین تعریف منحنی یادگیری ، میشه گفت تغییر میزان تسلط روی مفاهیم دروس ، بر اثر تمرین، مرور و تکرار. منحنی یادگیری باعث میشه که دانش آموزان یادگیری مطالب خود را تا نود درصد افزایش دهند.

 بهترین دبیرستان دخترانه در تهران کجاست؟

منحنی یادگیری ابینگهاوس

اصلا چه کسی اصطلاح منحنی یادگیری رو خلق کرد و دلیلش برای این کار چی بود؟ هرمان ابینگهاوس کسی بود که مفهوم منحنی یادگیری رو خلق کرد. ابینگهاوس یک روانشناس آلمانی بود که هدف اصلیش این بود که توانایی مطالعه و یادگیری انسان رو در به خاطر سپردن مطالب و فرآیند فراموشی اطلاعات بررسی کنه. آقای ابینگهاوس دوست داشت در مورد فراموشی و حافظه مطالعه کنه. ابینگهاوس در مورد ذهن خودش خیلی بی رحم عمل کرد و کلمات بی معنی مثل دگک، اتب، فتل و … ساخت و اون ها رو اون قدر تکرار کرد تا یادش بمونه. ابینگهاوس کلمات رو یادداشت می کرد و با بررسی هایی که روی اون ها انجام داد، متوجه شد اطلاعاتی که به ذهنش وارد شده در زمان های خاصی رو به زوال و فراموشی حرکت می کنه. و جالب اینه که فراموشی اطلاعات از بیست دقیقه اول شروع میشه! به خاطر همینه که اولین مرور توی منحنی یادگیری ابینگهاوس بیست دقیقه بعد از خوندن و یادگیری مطالب هست.

منحنی یادگیری ابینگهاوس میگه اگه شما مفاهیم دروس رو 100 %  یاد گرفته باشید، بعد از گذشت 24 ساعت نزدیک به 20 تا 30 درصد از اطلاعات رو فراموش می کنید. پس اگه مطالب رو مرور نکنید، هر روز به این عدد اضافه میشه. تا جایی که از 100% مطالب اصلی، فقط 20 تا 30 درصد اون تو حافظه ما موندگار میشه. اینجاست که مهم ترین اصل یادگیری ، یعنی مرور دروس جلوه پیدا می کنه. بنابراین باید بررسی کنیم که مرور دروس بر اساس روند منطقی و مشخصی باشه تا از فراموشی مطالب جلوگیری بشه. اما بهترین روش مرور دروس چیه؟

روش صحیح مرور دروس

ما باید در فواصل زمانی مشخصی مطالب درسی رو دوباره بخونیم و مرور کنیم. جالبه بدونید که بعد از 5 بار مرور مطالب درسی ، تقریبا فراموشی یک مطلب از یادگیری اون سخت تر میشه. به عبارتی مفاهیم درسی در ذهن ما ثبت شده اند و فرآیند یادگیری اون ها به خوبی انجام شده. فواصل زمانی برای بهترین روش مرور دروس به این صورته:

  • اولین مرور : 20 دقیقه بعد از خوندن دروس
  • دومین مرور : یک روز بعد
  • سومین مرور : 6 روز بعد از مرور دوم

اگه فراموشی رو یه منحنی (نمودار) بدونیم، بعد از انجام مرور ها، دیگه شیب این منحنی کند شده. پس فقط کافیه 4 روز بعد از سومین مرور ، یک بار دیگه هم مطالب درس رو مرور کنید. با این همه مرور واقعا دیگه نمیشه مطلب رو فراموش کنید. ولی اگه می خواهید درس هاتون دیگه اصلا یادتون نره و کاملا توی حافظه تون ثبت بشه، 30 روز بعد هم یک بار مطالب رو مرور و مطالعه کنید. به عنوان یک نکته مهم باید بگم که توی خیلی از مقالات مختلف نوشته که اگه 5 یا 6 بار یه مطلب رو بخونیم و مرور کنیم، دیگه اصلا فراموشش نمی کنیم. البته این همه مرور دروس نباید نگرانتون کنه. چون همیشه مرور های بعدی، زمان کمتری ازتون می گیره.

بیشتر بخوانید: ۱۰ عادت مطالعه موثر

این روش مرور دروس که یک روش بسیار موثر محسوب میشه، بهتون کمک می کنه مطالب رو از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت خودتون انتقال بدین و اطلاعات درسی همیشه در دسترستون باشه و برای یادآوری اون ها، تنها به یاد آوردن یک نکته کوچیک کافیه. یه مثال ازش بزنیم ببینیم یعنی چی؟

یادگیری و مرور دروس با منحنی یادگیری ابینگهاوس

فرض کنید شما می خواهید یکی از فصل های درس زبان انگلیسی رو بخونید.خب، اول مبحث مورد نظر رو بخونید. بعد به فاصله بیست دقیقه دوباره درس رو مرور کنید. دومین مرحله از این روش اینه که بعد از بیست و چهار ساعت، یعنی روز بعدش همون موقع که فصل رو خوندید، دوباره از روش مرور استفاده کنید. شش روز بعد دوباره فصل رو مرور کنید. (یادتون باشه که هر کدوم از این مرور ها کمتر از دفعه اول زمان می بره. مثلا اگه یک فصل رو اولین بار توی یک ساعت خوندید، مرور دوم و سوم حدود بیست دقیقه زمان می بره.) بعد از گذشت چهار روز، دوباره فصل رو بخونید و مطمئن باشید که دیگه تا 30 روز مطالب دروس رو اصلا فراموش نمی کنید. البته لازم به ذکره که منحنی یادگیری ابینگهاوس نه تنها برای دروس کنکور می تونه موثر باشه، بلکه برای خوندن دروس پایه مدرسه هم موثره و باعث میشه که شما موقع امتحان اصلا نگران حجم زیاد مطالب و فراموش کردن اون ها نباشید.

روش یادگیری و مرور دروس با استفاده از منحنی یادگیری ابینگهاوس چه برای دروس حفظی مثل ادبیات دین و زندگی و چه برای دروس یادگیری مثل فیزیک، ریاضی و زیست شناسی کاملا موثره. مثلا با این روش می تونید یک مسئله ریاضی رو یاد بگیرید و با مرور کردن طبق منحنی یادگیری ، موقع امتحان به راحتی اون مسئله رو به یاد بیارید.

با اصولی ترین روش برنامه ریزی برای کنکور آشنا شوید.

بیایید روش یادگیری یکی از مباحث درس ریاضی رو با استفاده از منحنی یادگیری ابینگهاوس بررسی کنیم. فرض کنید می خواهید یک بخش ریاضی که مربوط به توابع هست رو یاد بگیرید. ابتدا درس رو به صورت کامل بخونید و یاد بگیرید. بعد از بیست دقیقه استراحت دوباره همون بخش رو مرور کنید. روز بعد هم همین کار رو انجام بدید و اون مبحث رو مرور کنید. چهار روز بعد دوباره همون بخش رو بخونید. و آخرین مرحله مرور برای جلوگیری از فراموشی مطلب هم 30 روز بعد هست که دوباره درس رو تکرار می کنید.

کلام آخر درباره مرور دروس با منحنی یادگیری

گاهی این روش ها ممکنه سخت یا حتی پیش پا افتاده به نظر برسند. ولی میشه با استفاده از منحنی یادگیری ، مطالب رو تا مدت ها توی حافظه تون نگه دارید. البته راه های زیادی برای انتقال مطالب از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت وجود داره که در مقاله های بعدی بهشون می پردازیم. ولی اهمیت مرور دروس با استفاده از منحنی یادگیری اینه که قبل از اینکه ما بتونیم مطالب رو به حافظه بلند مدت انتقال بدیم، اول باید از فراموش شدنشون جلوگیری کنیم؛ و این کار تنها و تنها با تمرین، تکرار و مرور امکان پذیره.  با بهترین دبیرستان دخترانه در تهران آشنا شوید.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 66 را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

تازه‌ترین مقالات
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
پشتیبانی بارسا
1398/12/03
پاسخ دهید

ممنون از نظرتون
میشه بگید چه نکته ای؟؟

M
1398/12/16
پاسخ دهید

سلام طبق لایو استاد میرصادقی ما باید در پارت های 1ساعت و نیم،1ساعت و نیم مطالعه داشته اونوقت اگه مطالعه اولیه مباحث 1 ساعت طول کشید،تو این فاصله 20دقیقه تا اولین مرور نباید هیچی بخوانیم؟؟؟؟؟؟؟

پشتیبانی بارسا
1398/12/20

سلام
وقتتون بخیر باشه
بله هر پارت مطالعه ۱ ساعت و نیم هست و بهترین راندمان رو در این تایم داریم.
هر زمانی‌ که خوندن مطلب به اتمام رسید، برای دوره اول به مطالعه نکات درس و خلاصه نویسی اکتفا کنید و‌ ادامه مطالعه رو داشته باشید و دوره های بعدی رو به بازخوانی و حل دوباره تمرینات اختصاص بدید.
موفق باشید

پشتیبانی بارسا
1398/12/20
پاسخ دهید

سلام دوست عزیز
سوالتون خیلی سوال خوبی هستش
اینکه زمان مناسب تست زنی چه زمانی هست، به میزان تسلط شما‌ روی مطلب خونده شده و درسی که مطالعه می کنید بستگی داره؛
اگه تست ها آموزشی باشند بهتره بعد از دوره اول و مطالعه اول زده بشن و اگه تست ها جامع و به صورت ازمونی باشند بعد از ۱ یا ۲ بار دوره، زمان مناسبی برای تست زنی هست.
موفق باشید

عصمت
1402/06/11

سلام میشه منظورتون رو از تست های اموزشی و تست های ازمونی بگید و بیش تر توضيح بدید

سلام
1399/02/17
پاسخ دهید

خيلي خوب بود ببينيد زمان مرورامو درست كزاشتم:مرور اول روز بعد مرور 2ام 3روز بعد،مرور 3ام 7روز بعداز اولين مطالعه و مرور 4ام 14روز بعد اولين مطالعه و اخرين مرور هم30 روز بعد...

پشتیبانی بارسا
1399/03/03

سلام
وقتتون به خیر
روش صحیح مرور دروس طبق منحنی یادگیری ابینگهاوس به این شکله:
اولین مرور : 20 دقیقه بعد از خوندن دروس
دومین مرور : یک روز بعد
سومین مرور : 6 روز بعد از مرور دوم
چهارمین مرور :۱۰ روز بعد از مرور دوم
پنجمین مرور :۳۰ روز بعد از مرور دوم
موفق باشید

نازنین
1399/05/08
پاسخ دهید

ببخشید منظورتون چیه چه ابهامی وجود داره یعنی چی نسبت به مطالعه مثلا یه مثال بزنید از درس اول زیست چه جوری باید مرور کرد؟

پشتیبانی بارسا
1399/05/15

تمام فواصل مرور طبق اولین مطالعه، اینطور میشه (به طور مثال شما فصل ۱ زیست رو مطالعه کردید):
مرور اول: ۲۰ دقیقه بعد
مرور دوم: ۱ روز بعد از مطالعه اولیه
مرور سوم: یک هفته بعد از مطالعه اولیه
مرور چهارم: ۱۰ روز بعد از مطالعه اولیه
مرور پنجم: یک ماه بعد از اولین مطالعه
امیدوارم این توضیحات کمکتون کرده باشه
براتون آرزوی موفقیت داریم

سوفیا
1399/06/08
پاسخ دهید

سلام من اگه درسا رو تو پارت یک ساعت و نیم بخونم تو روز خیلی زود تموم میشن و وقت خیلی اضافه میارم حالابا این زمان اضافه چیکار کنم؟

حسین
1399/06/10
پاسخ دهید

داداش هر دفعه یه چیز میگی!
یه مرور بکن
جواب هر کامنت رو حرفای مختلف زدی
مطلبت رو ویرایش کن و درست بنویس که این همه سردرگمی به وجود نیاد

پشتیبانی بارسا
1399/06/16

مطالب یکی هست حسین جان
مراحل مرور اصولی دروس رو یکبار نسبت به اولین مطالعه و یکبار نسبت به مرور دوم توضیح دادیم تا دوستان بهتر متوجه بشن.
موفق باشی

H..h
1401/03/09

مطلبتون تکمیل و واضح و روان و علمی هستش
و راهنمایی هاتون در نظرات هم بسیار مفید

حتما از این تکنیک استفاده میکنم

ممنون از زحماتتون🌺🌺🌺

پشتیبانی بارسا
1399/06/16
پاسخ دهید

سلام سوفیا جان
اگه برنامه ات نسبت به ساعت مطالعاتی ات ‌کمه، می تونی حجم برنامه خودت رو بیشتر کنی.
برات آرزوی موفقیت داریم

رزا
1399/08/22
پاسخ دهید

با سلام

حالا ممکنه ما که کنکوری نیستیم درسی رو که الان میخونیم یک ماه بعد اصلا یادمون نیست که کدوم مبحث رو خوندیم؟!

پشتیبانی بارسا
1399/09/26

سلام رزا جان
منحنی یادگیری ابینگهاوس برای مطالعه دروس هست و نه صرفا مطالعه کنکور؛ شما هم که کنکوری نیستی، اگه طبق همین فواصل دوره کنی، یادگیری برات راحت تر میشه.
برات آرزوی موفقیت داریم

علیرضا
1399/10/01
پاسخ دهید

با سلام و خسته نباشید خدمت استاد بزرگوار
من کنکوریم ولی تعداد بیشتر درس ها باعث شده
که نتونم بعد بیست دقیقه درسا رو مرور کنم
الان تکلیف چیه؟
اشکالی نداره اولین مرور رو به آخرین روز موکول کنم؟
با تشکر از راهنمایی هاتون

پشتیبانی بارسا
1399/10/12

سلام علیرضا جان
چند پیشنهاد برات دارم:
۱. حتما از شب قبل برنامه روز بعدت رو مشخص کنی تا با تعداد زیاد دروس به مشکل برنخوری.
۲. مرور اول، تثبیت اولیه رو برای شما راحت تر می کنه و اگه آخر هر پارت مطالعاتی، دروس رو دوره کنی، یادگیری بهتری خواهی داشت.
۳. اگه این دو ر‌وش برات مناسب نبود، اولین دوره رو به یک روز بعد موکول کن.
برات آرزوی موفقیت داریم

سارا
1399/10/13
پاسخ دهید

سلام وقت بخیر. ببخشید من دارم برای ارشد میخونم یه دور درسارو تقریبا روزنامه وار خوندم میخواستم ببینم اگه بخوام برای بار دوم شروع کنم چه جوری باید از این روش استفاده کنم؟

پشتیبانی بارسا
1399/11/03
پاسخ دهید

سلام سارا جان
اگه بار اول‌ روزنامه وار مطالعه کردی و به صورت اجمالی مطالعه داشتی، برای دوره های بعدی باید وقت بیشتری رو اختصاص بدی تا مطالب و نکات دروس با ضرایب بالاتر رو دقیق تر مطالعه کنی و نکته سنج تر باشی. بعدش می تونی سعی کنی برای مرورهای سوم و چهارم از خلاصه نویسی استفاده کنی.
اگه با روش های خلاصه نویسی آشنایی نداری، مقاله ما رو درباره این موضوع مطالعه کن (مقالات، دسته بندی کنکور)
برات آرزوی موفقیت داریم

مریم
1399/11/13
پاسخ دهید

باسلام در این روش برای دروس ارشد که نمیشه یک فصل رو در روز خواند و خوندن یک فصل شاید چهارروز طول بکشه چطور استفاده بشه؟
مثلا هر روز قراره ۱۴ صفحه خونده بشه همون ۱۴ صفحه رو به روش ابینگهاوس مرور کنیم ؟باز فردا ۱ف صفحه بعد رو به همین روش و روز های بعد....؟
یا بهتره مرور اول انجام بشه هرروز و بذاریم فصل تموم بشه بعد تمام فصل رو مرور اول دوم سوم داشته باشیم؟

پشتیبانی بارسا
1399/11/23

سلام مریم عزیز
اگه برنامه ریزی دقیقی برای مطالعه دروس داری و طبق برنامه خودت قراره درس ها رو در طی هفته تموم کنی و هر بخش از فصل ها جای مخصوص به خودشون رو دارند، پس هر دوره رو طبق منحنی یادگیری ابینگهاوس از بخشی که مطالعه کردی (مثالا ۱۴-۲۸) رو دوره کن.
برات آرزوی موفقیت داریم

محمد
1399/12/03
پاسخ دهید

خدا خیرتون بده
عجب مطلب نابی
قدر این مطلب رو من میدونم که علاقه به درس خوندن دارم و پشتکار هم دارم و وقت هم میذارم ولی روش درست خوندن رو بلد نبودم

مدیر سيستم
1400/02/02

ممنون محمد جان
خوشحالیم که مطالب برات مفید بوده.
موفق باشی

Honi
1400/02/13
پاسخ دهید

سلام ببخشید من چند تا سایت دیگه رو نگاه کردم بعد سه ماهم یک مرور گذاشته بودن به جاش دیگه بعد ۱۰ روز مرور نداشت ب نظرتون این بهتر نیست؟

مدیر سيستم
1400/02/27

سلام دوست عزیز
منحنی فراموشی ابینگهاوس طراحی ثابتی داره و با تحقیقات زیادی انجام شده و نمی تونیم فرم این منحنی رو بهم بزنیم.
موفق باشی

آرش
1400/02/27
پاسخ دهید

سلام
میخاستم بدونم اگر مثلا نوبت بعدی مرور بیست روز دیگه بود و من روز ۱۵ ام مطالعه کردم آیا بازم مدت زمانی که مطالب تو حافظه بلند مدت میمونه افزایش پیدا میکنه یا نه بیفایده‌س و باید حتما راس روز بیستم باشه؟

مدیر سيستم
1400/04/06
پاسخ دهید

سلام آرش عزیز
این تحقیق بر اساس معیارهای دقیقی انجام شده و اگه مطابق زمان های این منحنی پیش بری و دروس رو مرور کنی، احتمالا بهترین نتیجه رو می گیری. اما به این معنی نیست که اگه ۱۵امین روز مرور کنی فایده نداشته باشه.
برات آرزوی موفقیت داریم

azin
1400/05/14
پاسخ دهید

باسلام،من پزشک عمومی ام و دارم برای امتحان سنگین تخصص درس می‌خونم،در گوگل که سرچ می‌کردم سایت شما رو دیدم
چه روش فوق‌العاده و چه توضیحات کاملی 👌🏻
واقعا متشکرم 🌸

فاطمه
1400/05/19
پاسخ دهید

سلام ممنون واقعا خیلی خوب و کامل توضیح داده بودین و جای هیچ سوالی باقی نمی مونه...

م. ف
1400/06/05
پاسخ دهید

سلام برای بچه های کنکوری آیا میشه همه دروس رو به این روش خوند ووقت کم نیاورد. چون تا اسفند باید یکبار همه دروس رو بخونن وتست بزنن . چطوری میشه برنامه ریزی کرد

احممدضیاء
1400/06/13
پاسخ دهید

من اصلاً اهل افغانستانم و این نشرات و مقالات زیبای که در سایت های ایرانی پخش میشوند واقعاً مورد پسند ما افغان ها است - این طریقه منحنی ابینگهاوس واقعاً که موثر است توصیه من برای شما هم همین طریقه است.

افنان
1400/06/16
پاسخ دهید

با سلام و احترام
این روشی که توضیح دادید برای مرور محفوظات یک حافظ کل چطوری انجام میشه.ممنون میشم راهنمایی کنین.

امیرحسین
1400/06/20
پاسخ دهید

سلام خسته نباشید
خیلی ممنون از مطلب مفیدتون
یه سوال داشتم
بعد از مرور پنجم که مرور آخر هست، در چه بازه‌های زمانی باید مبحث مورد نظر رو مرور کنیم؟
مثلا وقتی من اون مطلب رو یک سال دیگه نیاز دارم، باید چه کار کنم که فراموش نشه؟؟

Fa
1400/07/01
پاسخ دهید

سلام
مگه نباید۶ روز بعد از مرور اول مرور کنیم؟

فاطمه
1400/07/02
پاسخ دهید

سلام خسته نباشید
ببخشید یه سوال داشتم
اگه ما امروز یه مطلبی رو یاد میگیریم بعد دوره ی مرورو شروع کنیم براش، بعد دوباره فردا که یه مطلب دیگه یاد میگیریم اون یه دوره ی جدا نسبت به مرور قبلی داره یا باید به همون مطلبای قبلی اضافه شه و باهم مرور بشه؟

ا
1400/07/20
پاسخ دهید

عالیییی

^^
1400/08/15
پاسخ دهید

سلام من تازه این مطلبتون رو دیدم و خواستم بپرسم اگه تو این دوران مرور های بیشتری داشته باشیم مفید هست ؟
دوم اینکه برای تست زنی میشه یکی از این بازه های مروری رو در نظر گرفت ( مثلا فردای اون روز رو که مرور دوم هست فقط تست آموزشی بزنیم ) ؟

hamed afshar
1400/09/02
پاسخ دهید

بچه ها شما رو به خدا اگه میخواید در طول روز تمرکز داشته باشید و خواب آلود نباشید نماز بخونید.حتما با آب سرد وضو بگیرید.شما رو مثل ساعت کوک میکنه.این تفاوت فاحش رو منی که پنج صبح برای درس خوندن بیدار میشم میفهمم.

امین
1400/09/16
پاسخ دهید

سلام
خواستم بدونم برای کنکور ما مثلا درسنامه یک درسی رو میخونیم بعد که مسلط شدیم میریم مثلا 30تا تست از اون مطلب میزنیم برای مرور ابینگهاوس آیا ما باید 5بار تو فواصل زمانی مختلف هم درسنامه رو بخونیم هم اون 30 تا تست رو دوباره بزنیم؟

سجاد
1400/10/07
پاسخ دهید

ببخشید الان برا درس زیست وقتی روز اول مثلا گفتار ۱ فصل ۱ رو خوندیم و بعد بیست دقیقه مرور کردیم و بعد یه روزم مطالعه کردیم .خب ما یه فصل که نداریم فصل های دیگه رو چجوری کنارش اضافع کنیم. آیا بعد یه روز که برا بار دوم میخایم مطالعه کنیم باید بخش جدیدی به مطالعه اضاف کنیم؟!

زهرا
1400/11/03
پاسخ دهید

سلام وقت بخیر

ببخشید من درواقع دروس نوبت اول دبیرستان و با تسلط نخوندم و خب وقتی این روش و مطالعه کردم به نظرم جالب بود اگه از این روش ادامه بدم برای ترم دوم چون زمان هم محدوده به نظرتون درسای ترم اول و چطوری دوباره از اول بخونم

ممنون

محمد
1400/12/05
پاسخ دهید

سلام ببخشید طبق متن گفتین سومین مرور : 6 روز بعد از مرور دوم، بعد گفتین 4 روز بعد از سومین مرور که اینجا فاصله 4 روز هست اما طبق عکسی که گذاشتین، طبق اولین مطالعه اگر حساب بکنی نوشته مرور سوم یک هفته بعد از اولین مطالعه، بعد مرور چهارم 10 روز بعد از اولین مطالعه که اینجا فاصله بین مرور سوم و چهارم 3 روز هست، کدوم درسته؟

محمد
1400/12/05
پاسخ دهید

سلام ببخشید طبق متن گفتین سومین مرور : 6 روز بعد از مرور دوم، بعد گفتین 4 روز بعد از سومین مرور که اینجا فاصله 4 روز هست اما طبق عکسی که گذاشتین، طبق اولین مطالعه اگر حساب بکنی نوشته مرور سوم یک هفته بعد از اولین مطالعه، بعد مرور چهارم 10 روز بعد از اولین مطالعه که اینجا فاصله بین مرور سوم و چهارم 3 روز هست، کدوم درسته؟

محمد
1400/12/07
پاسخ دهید

برنامه‌شو
،از‌کجا‌میتونم‌دانلود‌کنم؟

سمانه
1401/02/11
پاسخ دهید

سلام
اگه دور اول مطالعه من ۴ ساعت طول کشید ۲۰ دقیقه بعد دوباره همون مطالب ۴ ساعته رو مرور کنم؟

Safa
1401/03/17
پاسخ دهید

سلام واقعا ممنون عالی بود...بعد از یک ماه روند مرور به چه صورت میشه؟

مرضی
1401/08/07
پاسخ دهید

سلام در روش مرور با صدای بلند مرور کنیم یا همون ارتباط چشمی

سوگند
1401/09/05
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر
از این روش برای مرور درس ها تو تابستون چطور میشه استفاده کرد و میشه یه منبع ای که بشه باهاش سریع یه مبحث رو یاد گرفت معرفی کنید؟!

مائده
1401/09/19
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر
ببخشید بعد از اینکه مرور پنجمو انجام دادیم، ینی روز سی ام.
مرور بعدی کی میشه؟!

نرگس
1401/10/13
پاسخ دهید

ببخشید برای کنکور که میخوایم ۲ سال مطالب بمونه
بعد از مرور ۳۰ روزه دیگه باید چحوری مرور کنیم؟؟؟
اینو لطفا بگید برای من این مرور ها کم بود

پیمان
1401/11/15
پاسخ دهید

ببخشید من بلافاصله بعد از مطالعه درس در اخر همون تایم ،جمع بندی میکنم.به نظرت میتونم به عنوان مرور اولی استفاده کنم و ۲۰دقیقه بعد مرور نکنم؟چون ۱۵دقیقه بعد باید برم سراغ یه تایم دیگه

حسن کعب
1401/11/29
پاسخ دهید

واقعا حرفهای مفیدی هست
بنده این دو سال مطالعه میکنم جهت امادگی برای آزمون وکالت وواقعا به این نتیجه رسیدم که تنها کاری که نمیزاره فراموش کنیم مرور در اسرع وقت هست

پیمان
1401/12/01
پاسخ دهید

سلام .من نمی تونم در مرحله اول، 20دقیقە بعد مرور کنم ؛چون یه تایم دیگه بلافاصله مطالعه دارم که باعث بهمزنی برنامه بعدیم و یادگیریم میشه.عوضش میتونم بلافاصله بعد از مطالعه چمع بندی کنم؟

امین
1402/01/31
پاسخ دهید

سلام یه سوال..حالا اگه یه مطلب رو خونده باشیم اما زمان زیادی از خوندنش گذشته باشه و فقط کلیاتی از اون مطلب یادمون مونده باشه اون موقع تکلیف چیه؟باید دوباره خوانی کنیم مطلب رو یا اینکه همین مرور کار رو راه میندازه؟

ریحانه
1402/02/07
پاسخ دهید

سلام من اصن نمیدونم چجور باید بخونم یا چن دور و یادنمیگیرم اصن ک یادم بره میشه بگین چیکار کنم؟

مهدی
1402/02/15
پاسخ دهید

ببخشید ،می خواستم بدونم که مطالعه و دوره ی روزانه ی اون درس و بقیه ی دروس بهتره یا روشی که در سایت قرار دادید؟
و این که تعداد دروس در زمان مرور تاثیری نداره؟

مهدی
1402/02/15
پاسخ دهید

ببخشید من کنکوری نیستم ولی می خوام بدونم مطالعه و دوره ی روزانه بهتره یا روشی که شما در سایت فرمودید؟

سروش
1402/02/25
پاسخ دهید

مرسی؛ عالی بود. 👍

فاطمه
1402/04/03
پاسخ دهید

سلام خسته نباشید
برای بچه های ک واسه کنکور میخونن اگ بخان مرور کنن با این روش
بعد از 1 ساعت برن استراحت 20 دقیقه بعدش بیان مرور کنن
بلافاصله میتونن درس دیگ شروع کنن یا نه؟
چون برنامه ریزی روزانه حداقل 4 کتاب هست خوب هر کتاب بخاد اینطوری مرور کنی بعد مرورش
میشه پشت سرش درس دیگ شروع کنی؟

مدیر سيستم
1402/04/25

سلام فاطمه جان
بله چون در برنامه ریزی شما چند درس در نظر گرفته میشود اگر برای هر درس روند منحنی رو درست انجام بدین تثبیت میشه براتون

مدیر سيستم
1402/04/27

سلام فاطمه جان
بله چون در برنامه ریزی شما چند درس در نظر گرفته میشود اگر برای هر درس روند منحنی رو درست انجام بدین تثبیت میشه براتون

مدیر سيستم
1402/04/26
پاسخ دهید

با سلام و وقت بخیر این جدول با توجه به زمان کمی که دارید باید تا چرخه ی قبل از زمان کنکورتون ادامه پیدا کند باتوجه به اینکه این منحنی علمی هست و بعد از به پایان رسیدن آن تثبیت کامل میشود یک بخشی از مطلب برای زمان کمتر تسلط کمتری خواهید داشت در رابطه با ابهامی که فرمودید یک هفته از اولین دور از مطالعه ویا ۴ روز بعد از دور قبلی که هر دو یک منظور دارند

مدیر سيستم
1402/04/28
پاسخ دهید

باسلام روش دوره منحنی ایبنگهاوس روش علمی و معتبر هست که با توجه به مطالعات و تحقیقات علمی انجام شده

مدیر سيستم
1402/04/28
پاسخ دهید

سلام دوست عزیزم در مواقع مطالعه در زمان های ایبنگهاوس تمرین کنید این منحنی علمیست و راهکاری برای این مسئله ی شماست

مدیر سيستم
1402/04/28
پاسخ دهید

با سلام وقت بخیر این منحنی باید در زمان های اعلام شده انجام شود یکبار دیگ دور مطالعاتی را اغاز کنید

فاطمه سادات
1402/05/01
پاسخ دهید

سلام ، یک پیشنهاد برای یادگیری روش مطالعه هر درس و نحوه خلاصه نویسی و مرور و نحوه تست زدن، حتما حتما روش های شایان مامندی را در گوگل سرچ کنید، به صورت کاملا رایگان و اصولی همه ی مسائل رو توضیح دادند

فاطمه زهرا
1402/05/31
پاسخ دهید

سلام من کلاس هفتمم تموم شده و ۱ماه دیگ باید برم پایه هشتم
میخواستم بدونم اگ بخوام ۵ درس مهم پایه ۷ام رو مرورکنم میشه مثل روش شما مرور کرد؟؟
و اینکه پایه هشتممم روهم همینجوری مرور کنم ک اخر ماه ک یه امتحان مستمرم داریم قطعا ۲۰ میشم🤗

اتنا
1402/07/14
پاسخ دهید

سلام وقت بخیر
ببخشید بعد از مرور یک ماهه هم لازمه باز هم مرور کنیم؟
مثلا برای کنکوری که قراره یکسال بعد باشه لازمه یا خیر.

یه نفر
1402/08/01
پاسخ دهید

تلاش کن..
خود به خود یاد میگیری باس چیکا کنی

محمد
1402/08/04
پاسخ دهید

سلام و خدا قوت
با انجام کامل این روش دیگر نیاز به مرور دروس قبلی هر روز قبل از دروسال جدید نیست؟
و اگر این کار مرور کوتاه دروس گذشته قبل از دروس جدید انجام بدیم چرخه بهم میخوره یا بهتر به حافظه میسپاریم؟

امیر حسین
1402/08/06
پاسخ دهید

سلام بر دوست عزیز‌ وقت بخیر
یه سوال داشتم این مرور دروس منظور کل درس هست یا خلاصه اون درس؟
ممنون میشم راهنمایی کنید.❤️❤️

مدیر سيستم
1402/08/13
پاسخ دهید

با سلام ، خیلی ممنون از پیشنهاد شما ، از مقاله‌های خلاصه نویسی ، در خواندن رتبه‌های برتر و .. موجود در سایت دکتر علی میرصادقی هم میتوانید استفاده کنید .

مدیر سيستم
1402/08/13
پاسخ دهید

با سلام ، بله حتما میشه به این روش مرور کرد و این روش یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما هستش .. امیدوارم که موفق باشید

مدیر سيستم
1402/08/13
پاسخ دهید

با سلام ، میتوانید در پایان ساعت مطالعاتیتون دوره کنید .

Sajede
1402/09/06
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر
شما گفتید بعد از مرور دوم ، مرور سوم یه هفته ی بعد
اما سایت دیگه ای نوشته بود مرور سوم سه روز بعد از اولین مرور
میشه راهنمایی کنید کدوم درسته

سوگل
1402/09/19
پاسخ دهید

سلام من کنکوری هستم متاسفانه مشکل مرور دارم احساس میکنم مرور که میکنم مفید نیس من برا مرور برمی‌گردم به خود کتاب

مدیر سيستم
1402/10/16

سلام وقتتون بخیر باشه، مطمئنا اموزش و اصلاح شیوه های مطالعاتی شما در یک کامنت امکان پذیر نیست پیشنهاد میکنم حتما از مشاور تحصیلی در کنار خودتون بهره بگیرید

ترلان
1402/09/19
پاسخ دهید

سلام من کنکوری ام مشکل مرور درس دارم لطفا کمکم کنین

مدیر سيستم
1402/10/16

سلام وقتتون بخیر باشه، مطمئنا اموزش و اصلاح شیوه های مطالعاتی شما در یک کامنت امکان پذیر نیست پیشنهاد میکنم حتما از مشاور تحصیلی در کنار خودتون بهره بگیرید

سینا
1402/09/20
پاسخ دهید

سلام وقت بخیر
بعد طی این مراحل دیگه باید چه بازه زمانی مرور کرد؟
ینی چجوری باید مرور کرد بعدش

مدیر سيستم
1402/10/16

سلام وقتتون بخیر باشه، طی بازه های گفته شده حتما دوره و مرور درس رو داشته باشید، از خلاصه نویسی و یا نقشه ذهنی میتونید استفاده کنید

را می ام
1402/10/01
پاسخ دهید

الپتدتپدتلتپرپترتپرتپداپد

مدیر سيستم
1402/10/04
پاسخ دهید

سلام وفت بخیر بعد از مرور دوم ۶روز بعد مرور سوم رو انجام بدید

آرش
1402/10/23
پاسخ دهید

من ک متوجه نشدم چی گفتید..شاید مطالعه فصل مثلا یک من ،دوسه روز زمانبر باشه،انوقت مرورش چه زمانیه؟مثلا من سه روز زمان برده تا فصل رو تموم کردم..این مروری ک میفرمودین ،چجوره؟ یک ساعت و نیم درس بخونی بعد،ب مدت بیست دقیقه بیای مطلب خوند شده رومرورکنی یا اینکه هر وقت مطلبت تموم شد(هرانچه زمان ببره) بعد بیای مرورش کنی؟

مدیر سيستم
1402/10/26
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر باشه، اگر مطالب درسی مورد مطالعتون هست حتما پس از اتمام فصل و یا گفتار ها در یک روز طبق منحنی دوره هاتون رو از اون فصل داشته باشید، و برای هرمبحث از هرکتابتون میتونید دوره های مرور رو تعریف کنید

مدیر سيستم
1403/01/28
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر برنامه ریزی و اجرای دوره های منظم مرور کمک کننده هست

الی
1403/03/08
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر
من برای استخدامی میخوام بخونم. ولی یه سوال داشتم درمورد این مرور.
من مثال امروز ۳ فصل یک درسی رو خوندم بعد تنظیم میکنم‌که تا مراحل بعدی ۵ مرحله رو انجام بدم. ولی خب سوال اینجاست که فرداش که مطلب جدید خوندم رو چطور تنظیم کنم که دوباره با رعایت این مراحل پیش برم؟ چون قاطی میشه

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط