ریاضی و روابط زناشویی

ریاضی و روابط

و اما این بار ریاضی مشاور شما در روابط!

عواطف انسانی دستور پذیر و منطقی نیست و به راحتی قبل پیش بینی نیست. ولی این به این معنی نیست که ریاضیات در این زمینه چیزی برای عرضه کردن نداره! چون عشق به عنوان بیشترین بخش زندگی، پر از الگو هست. و کل ریاضیات هم مطالعه روی الگو ها است.

در دنیا از هر ازدواج یکی به طلاق منجر میشه که آمار کشورمون هم متاسفانه خیلی بهتر نیست.
روانشناسی به نام جان گاتمن که استاد دانشگاه سیاتل آمریکا است در سال 1986 آزمایشگاه تحقیقات خانواده رو تاسیس کرد. این آزمایشگاه که یک آپارتمان مبله رو به دریاچه بود، مکالمات و مشاجرات زوج هایی که با هم زندگی می کردن رو فیلم برداری و ضبط می کرد. آن ها در یک دوره 14 ساله روی 650 زوج مطالعه کردن. با مطالعه دقیق گفتگو زوج ها، مثل بررسی تن صدا، لحن صحبت، تغییرات رنگ پوست، حالت چهره، ضربان قلب و فشارخون یافته هایی به دست آوردن که تعجب همه رو برانگیخت. اون ها قادر بودن با دیدن 15 دقیقه از بحث یک زوج، با دقت 91 درصد پیش بینی کنن که اون ها با هم می مونن یا طلاق می گیرن. دکتر گاتمن چندی بعد مشاهدات خودش را با ریاضیدانی به اسم جیمز موری مطرح کرد و اون ها معادلاتی پیدا کردن که مثبت یا منفی بودن روابط یک زن و شوهر با یکدیگر رو پیش بینی می کنه. اون ها فرمولی به صورت زیر ساختن:
(W(t^2+1) W +rw wt + IHM(Ht

  IHM : نفوذ مرد بر زن  

 WT2+1 : حرکت مثبت یا منفی زن

 W:حال عمومی زن ( مثل فشار خون، دمای بدن)

rw: احساس زن در کنار همسر


چجوری احساسات رو میشه به اعداد نسبت داد؟

اون ها یک سیستم کد دهی به نام PAFF رو راه اندازی کردن که تمام احساسات مثبت یا منفی رو کد گذاری می کنه، برای مثال شادی و انرژی مثبت 4+ امتیاز داره. نشان دادن علاقه به صحبت طرف مقابل 2+، پشتیبانی درموضوعی 4+ امتیاز، از طرف دیگر ابراز انزجار 3- نمره، نادیده گرفتن طرف مقابل، 2- امتیاز، خشم 1- امتیاز. و با رسم این نقاط نمودار احساسی دو طرف رو رسم می کنن. ضریب نفوذ در این معادله مهم ترین نکته است. همسری که ضریب مثبت در روابط داره، می تونه تا حد زیادی معادله رو به سمت مثبت بودن هدایت کنه، مثلا دادن هدیه از طرف مرد به زن، باعث افزایش ضریب نفوذ مرد میشه. این دو محقق نموداری تهیه کردن که نشون میده در روابط زوج های کم ریسک، رفتار بد یک رفتار غیرعادی محسوب میشه و طور مثال زن بدخلقی همسرش رو ناشی از خستگی یا فشار کار روزانه میدونه ولی در زوج های پر مخاطره رفتار بد عادی است و زن بداخلاقی همسرش رو به خاطر خودخواهی و یا شخصیت های منفی اون میدونه. این نمودار نشون میده 3 دقیقه اول شروع مکالمات تا 96 درصد تعیین کننده کم ریسک بودن یا مخاطره آمیز بودن وضعیت دو زوج است. در روابط زوج های پرمخاطره نسبت احساسات خوب به بد 0.8/1 است که شاید به نظرتون خیلی بد نباشه ولی باید بدونین که در روابط زوج های شاد نسبت احساسات خوب به بد 5/1 هستش. یعنی به ازای هر یک اختلاف نظر 5 اشتراک نظر وجود داره. معمولا تصور میشه زوج هایی که به مشکلات نزدیک نمیشن و همش از اصطلاحات بیخیال شو و مهم نیست استفاده می کنن زندگی پایدارتری دارن، ولی بر اساس این روابط ریاضی ثابت شد زوج هایی که آستانه منفی پایینی دارن یعنی مشکلات کوچیک رو نادیده نمی گیرن و با همدیگه در مورد ناراحتی ها و استرس ها و نگرانی هاشون صحبت می کنن در دراز مدت زندگی موفق تری دارن. چون اون ها به طور مداوم در حال حل و تعمیر روابط بین خودشون هستن. یادتون باشه برای اینکه نمودار روابط پایداری داشته باشید، بهترین کار افزایش ضریب نفوذ در فرمول روابط هستش.

در دنیا آزمایشگاه های ریاضی و روابط بسیاری وجود داره که به زوج ها کمک می کنه با تغییر یکسری فاکتورهایی که در روابطشون وجود داره، نمودار روابط عاطفی شون رو به سمت مثبت ببرن.

ریاضی و روابط

 ویدئو این مقاله:


 

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.