شاید بتونم بگم مهم تریییییین موردی که توی سال کنکور باید بهش توجه ویژه بشه، خواب مناسبه!!
علاوه بر اینکه خوابتون باید کافی باشه، باید در ساعت مناسبی هم باشه. ساعت پیک خواب از ساعت 22 شب تا 2 هست که نباید از دستش داد. برعکس خیلی از کنکوری ها که شب بیداری می کنن و این کم کم باعث کاهش تمرکز و کاهش یادگیریشون میشه، بدون اینکه خودشون دقیقا متوجه بشن چرا هرروز دارن نتایج ضعیف تری می گیرن و خسته تر میشن با اینکه در حال درس خوندن هستن.
از نظر فیزیولوژیکی کم خوابی باعث آسیب های زیادی میشه که به چند موردش اشاره میکنم :
1. تحریک پذیری: زود عصبی شدن و نداشتن ثبات عاطفی
2. سردرد
3. ناتوانی در یادگیری: تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده و در همه این تحقیقات ثابت شده قدرت یادگیری بعد از میزان خواب کافی به شدت افزایش پیدا می کند. محرومیت از خواب باعث اختلال در حافظه کوتاه مدت می شود.
4. افزایش وزن: افزایش اشتها، گرایش بیشتر به غذاهای کالری بالا و عدم توانایی برای کنترل انگیزه ها باعث افزایش وزن می گردد.
5. دید ضعیف: دوبینی، تاری دید و دید تونلی
6. کندی در واکنش ها: کسانی که خواب کمی دارند تصمیم گیری و واکنش کندتری دارند.
7. عدم تمرکز: کارهایی که نیاز به توجه دارند، به خصوص به کم خوابی حساس هستند. اگر بخواهید هشیار و متوجه باشید، نیاز به خواب کافی یک امر مسلم است. در غیر این صورت، شما وارد حالت ناپایداری که در عرض چند ثانیه متغیر است و نمی توان آن را به طور کامل بیدار یا خواب شناخت، می شوید و توانایی شما برای توجه بیشتر در بهترین حالت باز هم متغیر است.
8. سرماخوردگی : شاید تعجب کنید ولی کسانی که کم خوابی دارند در برابر سرماخوردگی مقاومت کمتری از خود نشان می دهند.
9. مشکلات حافظه
10. ناراحتی و افسردگی
می بینید که همه این عوامل چقدر تو درس خوندن مهمن. پس میفهمین که خواب کافی تو سال کنکور و تو همه سال های زندگیتون چقدر توی سلامتیتون نقش عمده ای داره.
بیشتر بخوانید: خواب ظهر مناسب برای دانش آموزان چند دقیقه است؟!