ما در انتهای مقاله درآمد رشته دامپزشکی و بازار کار رشته دامپزشکی را به طور دقیق بررسی کرده ایم.
اگه دوست داری سال بعد اسم تو جزء این رتبه های برتر کنکور باشه، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!
تعریف رشته دامپزشکی
دامپزشکان مراقب سلامت حیوانات هستند. دامپزشکی دانشی تجربی است که به شناخت، درمان و پیشگیری بیماری های حیوانات، به غیر از انسان می پردازد. در این رشته همچنین به بیماری های مشترک انسان و دام نیز پرداخته می شود.
همونطور که همه ما می دونیم یکی از مهم یا حتی بهتر است بگویم مهم ترین فاکتور در انتخاب رشته تحصیلی میزان علاقه مندی فرد هست متاسفانه امروزه بیشتر افراد در حین انتخاب رشته بیشتر از اینکه به علاقه خود نگاه کنند تنها به میزان درآمد خود فکر میکنند این در حالی است که تجربه بارها و بار ها ثابت کرده است که اگر فرد در رشته مورد علاقه خود گام بگذارد و فعالیت ها و دانش لازم را کسب کند و علاوه بر درس دانشگاه مطالعه آزاد مداوم و مستمر داشته باشد و در عین حال کارورزی انجام دهد می تواند پس از گذشت مدتی در حیطه کاری خود به برند تبدیل شود و کسب درآمد قابل توجهی داشته باشد. به همین خاطر کسانی که اشتباهی وارد این رشته شدند نباید انتظار بالایی از درآمد رشته دامپزشکی داشته باشند. بطور کل درآمد رشته دامپزشکی برای افرادی که بدون هدف و علاقه وارد اون شدن میزان خیلی کمی هست، اما برخی از افراد به دلیل داشتن سابقه خانوادگی در این شغل یا داشتن دوستان و روابط قوی در این حوزه توانسته اند مشغول به کار شوند و درآمد نسبتا خوبی هم داشته باشند که این یک مورد استثنا هست و تکیه کردن بر استثنائات هم معمولا نتیجه مطلوبی در بر نخواهد داشت. طبق تحقیقاتی که انجام شده متاسفانه 79 درصد از دانشجویانی که به سمت رشته دامپزشکی میایند، یا از رشته شون پشیمون هستن و یا انصراف میدن و همین موضوع نشان دهنده عدم شناخت و معرفی رشته دامپزشکی در محیط های تحصیلی ما در سطح کشور و نداشتن اولویت بندی صحیح و همچنین عدم خودشناسی کافی هست.
جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.
اما نکته دیگری که اهمیت علاقه به رشته و شغل را بیان می کند خطرات و اشتباهاتی است که بی میلی و عدم علاقه به کار امکان بروز انها را افزایش می دهد. برای مثال با یک اشتباه دامپزشک، ممکن هست که کل سرمایه دامدار از بین بره و یک اشتباه در بازار کار رشته دامپزشکی معادل بیکار شدن در محیطی است که مشغول بکار هست. چرا که هیچ دامدار دیگری به اون ها اعتماد نمیکنه و حتی شاید مجبور به مهاجرت به شهر دیگری بشه؛ یا برای مثالی دیگر؛ از آنجا که حیوانات کنترلی بر روی عواطفشون ندارن، شغل دامپزشکی بسیار شغل خطرناکی محسوب میشه. برای مثال تصور کنید اگر دامی با جثه بزرگ هنگام معاینه به جهت درد یا اختلال عصبی ناشی از بیماری به دامپزشک ضربه بزند که احتمال کمی هم ندارد و حتی ممکن ات که فرد جانش خودش را هم از دست بدهد یا برای همیشه فلج شود که این خود بار دیگر بیانگر این است که ورود بدون علاقه و خودشناسی به هر شغلی و مهم تر از آن ورود به هر عرصه ای بدون داشتن ارزش های شخصی می تواند چه تبعاتی را برای ما داشته باشد ان آسیب ها می تواند برای هر فردی رخ دهد اما اگر فرد از ارزش خاصی پیروی کند از درد و رنج روحی و روانی کمتری پس از سانحه رنج خواهد برد. اما اگر از فیلتر علاقه مندی عبور کنیم و فرد دارای علاقه، انگیزه و علم و مهارت باشه، درآمد رشته دامپزشکی به صورت چشمگیری افزایش پیدا میکنه. برای مثال مواردی هستند که در بیمارستان های دامپزشکی تهران مشغول به کار هست، درآمدی حدود 25 تا 40 میلیون در ماه داره؛ همین موضوع نشون میده که علم و مهارت و علاقه تاثیر مستقیم بر روی موفقیت در بازار کار رشته دامپزشکی خواهد گذاشت.همچنین این نکته هم قابل ذکر هست که جراحی یک نوع هنر است و افرادی که میخواهنددر عرصه دامپزشکی بخصوص گرایش جراحی موفق بشوند باید این هنر رو دارا باشند.
مسئولیت دامپزشک در رشته دام پزشکی:دامپزشک با حیوانات سر و کار دارد، اگر از حیوانات می ترسید، به هیچ عنوان در این رشته موفق نمی شوید.
دامپزشک برای تشخیص بیماری های حیوانات، باید آزمایش هایی را برای دام انجام دهد تا نوع بیماری مشخص شود. درمان حیوانات بیمار یا زخمی با تجویز دارو، آتل بندی، پانسمان زخم یا جراحی انجام می شود.
نمونه گیری از بافت ها، فضولات، خون، ادرار یا دیگر مایعات بدن برای آزمایش و تحلیل از دیگر وظایف یک دامپزشک است.
کار دیگه یک دامپزشک، واکسینه کردن حیوانات در مقابل بیماری های مختلف مثل هاری هست.
مقاطع تحصیلی در رشته دامپزشکیامکان ادامه تحصیل در رشته دامپزشکی تا مقطع دکتری وجود دارد.
کسانی که دکتری عمومی دامپزشکی دارند، برای ادامه تحصیل می توانند در ۲۶ رشته دکتری تخصصی شرکت کنند. یک سری رشته ها هستند که فقط و فقط بچه های دکتری عمومی دامپزشکی می توانند شرکت کنند. مانند جراحی دامپزشکی، مامایی و بیماری های تولید مثل دام، بیماری های داخلی دام، رادیولوژی دامپزشکی، بیماری های پرندگان و بیماری های آبزیان.
بررسی بازار کار در رشته دامپزشکی:بازار کار رشته در دامپزشکی: در همه جا فرق دارد. اما در کل چند سال است که تعداد فارغ التحصیل های رشته دامپزشکی زیاد شده و بازار کار در رشته دامپزشکی اشباع شده؛ ولی در بعضی شهرهای کوچک هنوز کمبود دامپزشک داریم. تو خیلی از کشورها درآمد عمده دامپزشک ها از حیوانات خانگی هست که الان تو ایران این هم کم کم رواج پیدا می کند و فرصت شغلی بهتری رو می تواند برای بعضی دامپزشک ها به وجود بیارورد.
فرصت های شغلی در رشته دامپزشکی
آینده شغلی در رشته دام پزشکی: همونطور که همه ی ما می دونیم یکی از مهم یا حتی بهتر است بگویم مهم ترین فاکتور در انتخاب رشته تحصیلی میزان علاقه مندی فرد هست متاسفانه امروزه بیشتر افراد در حین انتخاب رشته بیشتر از اینکه به علاقه خود نگاه کنند تنها به میزان درآمد خود فکر میکنند این در حالی است که تجربه بارها و بار ها ثابت کرده است که اگر فرد در رشته مورد علاقه خود گام بگذارد و فعالیت ها و دانش لازم را کسب کند و علاوه بر درس دانشگاه مطالعه آزاد مداوم و مستمر داشته باشد و در عین حال کارورزی انجام دهد می تواند پس از گذشت مدتی در حیطه کاری خود به برند تبدیل شود و کسب درآمد قابل توجهی داشته باشد. به همین خاطر کسانی که اشتباهی وارد این رشته شدند نباید انتظار بالایی از درآمد رشته دامپزشکی داشته باشند. بطور کل درآمد رشته دامپزشکی برای افرادی که بدون هدف و علاقه وارد اون شدن میزان خیلی کمی هست، اما برخی از افراد به دلیل داشتن سابقه خانوادگی در این شغل یا داشتن دوستان و روابط قوی در این حوزه توانسته اند مشغول به کار شوند و درآمد نسبتا خوبی هم داشته باشند که این یک مورد استثنا هست و تکیه کردن بر استثنائات هم معمولا نتیجه مطلوبی در بر نخواهد داشت. طبق تحقیقاتی که انجام شده متاسفانه 79 درصد از دانشجویانی که به سمت رشته دامپزشکی میایند، یا از رشته شون پشیمون هستن و یا انصراف میدن و همین موضوع نشان دهنده عدم شناخت و معرفی رشته دامپزشکی در محیط های تحصیلی ما در سطح کشور و نداشتن اولویت بندی صحیح و همچنین عدم خودشناسی کافی هست.
اما نکته دیگری که اهمیت علاقه به رشته و شغل را بیان می کند خطرات و اشتباهاتی است که بی میلی و عدم علاقه به کار امکان بروز انها را افزایش می دهد. برای مثال با یک اشتباه دامپزشک، ممکن هست که کل سرمایه دامدار از بین بره و یک اشتباه در بازار کار رشته دامپزشکی معادل بیکار شدن در محیطی است که مشغول بکار هست. چرا که هیچ دامدار دیگری به اون ها اعتماد نمیکنه و حتی شاید مجبور به مهاجرت به شهر دیگری بشه؛ یا برای مثالی دیگر؛ از آنجا که حیوانات کنترلی بر روی عواطفشون ندارن، شغل دامپزشکی بسیار شغل خطرناکی محسوب میشه. برای مثال تصور کنید اگر دامی با جثه بزرگ هنگام معاینه به جهت درد یا اختلال عصبی ناشی از بیماری به دامپزشک ضربه بزند که احتمال کمی هم ندارد و حتی ممکن ات که فرد جانش خودش را هم از دست بدهد یا برای همیشه فلج شود که این خود بار دیگر بیانگر این است که ورود بدون علاقه و خودشناسی به هر شغلی و مهم تر از آن ورود به هر عرصه ای بدون داشتن ارزش های شخصی می تواند چه تبعاتی را برای ما داشته باشد ان آسیب ها می تواند برای هر فردی رخ دهد اما اگر فرد از ارزش خاصی پیروی کند از درد و رنج روحی و روانی کمتری پس از سانحه رنج خواهد برد. اما اگر از فیلتر علاقه مندی عبور کنیم و فرد دارای علاقه، انگیزه و علم و مهارت باشه، درآمد رشته دامپزشکی به صورت چشمگیری افزایش پیدا میکنه. برای مثال مواردی هستند که در بیمارستان های دامپزشکی تهران مشغول به کار هست، درآمدی حدود 25 تا 40 میلیون در ماه داره؛ همین موضوع نشون میده که علم و مهارت و علاقه تاثیر مستقیم بر روی موفقیت در بازار کار رشته دامپزشکی خواهد گذاشت.همچنین این نکته هم قابل ذکر هست که جراحی یک نوع هنر است و افرادی که میخواهنددر عرصه دامپزشکی بخصوص گرایش جراحی موفق بشوند باید این هنر رو دارا باشند. یک دامپزشک می تواند در وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشتی درمانی دولتی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات کشاورزی، موسسه سرم و واکسن سازی رازی، سازمان دامپزشکی و جاهای دیگر استخدام شوند. دامپزشک حتی می تواند مجوز بگیرد و خودش مطب بزند. کسانی هم که دکتری تخصصی می خوانند، بعد از دکتری عمومی می توانند به عنوان پژوهشگر یا هیات علمی یعنی استاد دانشگاه کار کنند.
مشاغلی برای فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی
مسئول فنی کشتارگاههای دام و طیور
*مسئول فنی داروخانههای دامپزشکی
مسئول فنی کارخانههای بستهبندی فرآورده های گوشتی
دامپزشک دامداری *
دامپزشک مراکز پرورش اسب و باشگاههای سوارکاری
دامپزشک مراکز پرورش ماهی
دامپزشک مراکز پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم
دامپزشک فعال در بیمارستانهای دامپزشکی
مسئول فنی کارخانههای تولید فرآوردههای گوشت
مسئول فنی کارخانههای تولید فرآورده های لبنی
مسئول فنی آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی
مسئول فنی کارخانههای تولید خوراک دام و طیور
مسئول فنی مراکز مایهکوبی (واکسیناسیون)
مسئول فنی کارخانههای جوجهکشی
درآمد رشته دامپزشکی در ایران:
درآمد رشته دامپزشکی در ایران مانند شغل های دیگر به معیار های زیادی بستگی دارد به همین دلیل امکان گفتن یک آمار دقیق وجود ندارد. میزان درآمد دامپزشکان به محل کار و نوع سازمان بستگی دارد. افرادی که در سازمان های دولتی خدمت می کنند مطابق با قانون خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. سازمان های خصوصی، حقوق های مختلفی نسبت به شهر، تجربه، میزان تحصیلات و … برای دامپزشکان در نظر می گیرند. بعضی از کلینیک های دامپزشکی نسبت به جا افتادن در بین مردم و تجربه زیاد درآمد بالایی را دارند اما برخی دیگر که در روستاها هستند و استقبال زیادی از آن ها نمی شود به نسبت درآمد کمتری دارند.
اما راه های دیگری هم برای درآمدزایی وجود دارد که برای مثال میتوان به کار آفرینی نیز اشاره کرد که امروز هم با توجه به شرایط فعلی کشور و نیاز فراوان به تولید داخلی و نیاز به تولید غذا و علوفه دام داریم .راه برای ایجاد کسب و کار و شروع کارآفرینی بسیار راحت تر از گذشته شده و خیلی از فارغ التحصیل های رشته دامپزشکی میتوانند که شرکت های تولید علوفه و غذای دام رو با هزینه های خیلی پایین تاسیس کنن و موفق بشوند. به طور کل کارآفرینی نیازمند خلاقیت هست و در همه شغل ها امکان کارآفرینی وجود دارد.
تاسیس کلینیک دام کوچک از دیگر روش های کارآفررینی هست و از درامد کلینیک دامپزشکی اطلاعی ندارن باید بگم که این موضوع کاملا به این بستگی داره که کلینیک در کجا تاسیس بشه.شهر های کوچک که خیلی داشتن حیوانات خونگی در انجا باب نیست جای مناسبی برای مطب های دام های کوچک نیستن. یکی دیگر از روش های کسب درآمد تاسیس داروخانه دامپزشکی هست.
شرایط تاسیس داروخانه دامپزشکی در ایران:
اگه بخواهید داروخانه دامپزشکی تاسیس کنید باید حتما حداقل دکتری عمومی دامپزشکی داشته باشید. ضمنا لازم به ذکر هست که برای آقایان کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت دائم هم لازم هست. به جز این موارد حداقل ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ امتیاز داشته باشید که به مواردی مثل شهر بستگی دارد. برای مثال مجوز داروخانه دامپزشکی در تهران حداقل به ۲۵۰۰ امتیاز نیاز دارد ولی در مرکز استان ها به جز چند کلان شهر ۲۰۰۰ امتیاز هم مکفی است. داخل دهستان های کوچک با ۱۵۰۰ امتیاز هم میتوان شروع به کار کرد. هر چه شهر بزرگتر باشد امتیاز بیشتری نیاز هست و هر چه که از مدارک بالاتری برخوردار باشید مثل تخصص یا بومی اون شهر بودن، سابقه کار دامپزشکی بیشتر، سابقه ایثارگری یا از خانواده شهدا بودن، داشتن مقاله یا کتاب چاپ شده یا حتی سابقه تدریس و... همه و همه موجب افزایش امتیاز و در نهایت توانایی ارئه درخواست مجوز برای شهر های بزرگتر می شود.
درآمد رشته دامپزشکی در خارج از ایران
وضعیت استخدام دامپزشک در برخی کشورهای جهان
آمریکا: پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام دامپزشکان بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ، رشد ۳۶ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می باشد. استرالیا – در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد ۲۲ درصدی داشته و رشد زیاد در آینده برای آن پیش بینی شده است.
میزان درآمد دامپزشک: اطلاعات دقیقی از میزان درآمد دامپزشک در کشور در دسترس نمی باشد. درآمد آنها با توجه به محل کارشان متفاوت است. دامپزشکانی که در استخدام دولت هستند، مطابق با قانون مدیریت خدمان کشوری حقوق دریافت می کنند. البته درآمد دامپزشک در بخش خصوصی وضعیت متفاوتی دارد. برخی در کلینیک های دامپزشکی در شهرها درآمد بسیار خوبی دارند و برخی نیز در مراکز دامپزشکی خارج از شهرها -علیرغم سختی کار زیاد- درآمدهای کمی کسب می کنند.
درآمد دامپزشکان در برخی از کشورهای جهان:
آمریکا: متوسط درآمد سالانه این شغل ۸۲.۰۴۰ دلار (برای همه مشاغل ۳۳.۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۸۳.۲۰۰ دلار بوده است.
استرالیا: متوسط درآمد سالانه دامپزشکان ۷۹.۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان: متوسط درآمد سالانه در این شغل برای افراد تازه کار حدود ۴۶.۰۰۰ دلار ، برای افراد با تجربه ۷۳.۰۰۰ دلار و برای افراد ارشد ۷۶.۰۰۰ دلار می باشد.
شرایط مهاجرت رشته دامپزشکی
مهاجرت برای گرفتن اقامت کاری، بسیار سخت هست و شاید کمتر کسی امکان انجام آن را داشته باشد. ولی برای مهاجرت تحصیلی ترمیک که مجددا برگردن وجود داره. چون واحدهای درسی ما با کشورهای دیگه متفاوت هست تطبیق دروس خیلی کم صورت میگیره. همچنین به هیچ عنوان امکان اپلای کاری و ورود به بازار کار دامپزشکی در کشور های دیگر با مدرک ایران وجود نداره و باید هزینه ای انجام دهند و آزمون بدن تا قبول بشن. آلمان، فرانسه و استرالیا خیلی کشورهای خوبی هستند و به صورت تخصصی درمورد رشته دامپزشکی مثل گرایش حیات وحش صحبت میکنن.
کدام دانشگاه ها رشته دامپزشکی دارند؟
دانشگاه های
تهران
تبریز
ارومیه
کرمانشاه
زابل
سمنان
شهرکرد
شهید با هنر کرمان
شهید چمران اهواز
شیراز
مشهد
خرم آباد
واحد های درسی در رشته دامپزشکی
تعداد کل واحد های درسی: 224 واحد
دروس عمومی: 20 واحد
دروس تخصصی: 49 واحد
دروس پایه: 24 واحد
دروس اصلی: 89 واحد
دروس بالینی دامپزشکی: 10 واحد
کارآموزی در روستا: 6 واحد
کارآموزی انترنی: 20 واحد
پایان نامه: 6 واحد
با رشته بیوتکنولوژی بیشتر آشنا شوید.
نظر دانشجوی رشته دامپزشکیپریسا خداقلی، دانشجوی رشته دامپزشکی دانشگاه تبریز
کار با دام، محدودیت های کار با انسان را ندارد. یعنی می شود بر روی تعداد زیادی از حیوان با وجود احتمال بیماری یا مرگ آزمایش نمود. کاری که در علوم میکروبیولوژی، فارموکولوژی و فیزیولوژی انجام می گیرد و از سوی دیگر یک دامپزشک دید وسیع تری درباره حیوانات دارد و می تواند بر روی حیوانات مختلف تحقیق کند.
یک دامپزشک وظیفه مبارزه با بیش از 400 بیماری مشترک بین انسان و حیوان را دارد. بیماری هایی که به صورت مستقیم (تماس با دام آلوده) و غیر مستقیم (استفاده از تولیدات یا فراورده های دامی) به انسان منتقل شده و حیات او را به مخاطره می اندازد و بالاخره دامپزشکان در حفظ محیط زیست نقش به سزایی دارند. چرا که به مبارزه با بیماری های وحوش و هم چنین بیماری های مشترک بین انسان و وحوش می پردازند که البته در کشور ما کمتر به این نقش توجه شده است.
توانایی های لازم برای رشته دامپزشکیدانشجوی رشته دامپزشکی باید توانایی استدلال کردن را داشته باشد، باید جستجوگر و واقعگرا باشد و در درس زیست شناسی و زبان انگلیسی و ریاضی قوی باشد.
کارنامه قبولی رشته دامپزشکیکارنامه قبولی رشته دامپزشکی دانشجوی دانشگاه سمنان
کارنامه قبولی رشته دامپزشکی دانشجوی دانشگاه مشهد
منابع: استاد بانک – بیستوری
.نننننننننتتتتتتتتتتتتتتتتتت
ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید در این مقاله به بررسی رشته دامپزشکی و موقعیت شغلی رشته دامپزشکی پرداختیم امیدوارم این مطالب برای شما مفید بوده تا با رشته دامپزشکی و میزان درآمد رشته دامپزشکی آشنا شده باشید. شما می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید مشاورین ما به آن ها پاسخ می دهند. ما را به دوستان خود معرفی کنید.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.