مصرف ریتالین برای درس خواندن | بررسی فواید و خطرات

ضررها و عوارض مصرف ریتالین

بیاید اول با خود این قرص آشنا بشیم؛ اسم اصلی اون متیل فنیدات با اسم تجاری ریتالین هست، این قرص اول برای درمان افسردگی و بعدها برای درمان و کنترل مبتلایان به بیش فعالی (ADHD) استفاده شد.

آیا ریتالین باعث افزایش تمرکز می شود؟

این دارو، دوپامین (عامل انرژی بیشتر در بدن که کمبود آن باعث خستگی میشود) را مهار می کند و باعث ایجاد تمرکز می شود.
همین افزایش تمرکز و توانایی بیدار ماندن بیشتر و اعتقاد به افزایش قدرت حافظه باعث می شود متقاضیان کنکور یا دانش آموزان و دانشجویان در شب های امتحان از ریتالین استفاده کنند. ولی آیا فقط باید به همین ویژگی توجه کرد؟ مصرف ریتالین شرایط خاصی دارد که حتی دکتر ها نیز آن را برای همه تجویز نمی کنند. مثلا افرادی که دارای اضطراب و استرس زیاد و یا فشار عصبی هستند و یا مشکلات قلبی دارند،  نباید از این دارو استفاده
کنند چرا که باعث تشدید اختلالات آن ها می شود. در بیمارانی مشکلات قلبی دارند حتی ممکن است باعث مرگ شود. برای مصرف طولانی مدت ریتالین باید آزمایش های منظم و شمارش پلاکت ها انجام شود.

ضررها و عوارض مصرف ریتالین

از زبان یک دانش آموز

تو بچگی ADHD داشتم و همین قضیه باعث شد تو درس خواندن دچار مشکل بشم و تمرکز کافی برای درس خواندن نداشته باشم. از چند نفر شنیدم که یک قرصی هست که وقتی استفاده می کنی تمرکزت فوق العاده میشه. تو اون زمان واقعا دنبال این بودم که هر جوری که شده بتونم نمره های خوبی تو درس هام بیارم و اصلا به عوارض مصرف ریتالین فکر نمی کردم. رفتم دکتر و اون هم تشخیص داد که من باید ریتالین مصرف کنم. شاید باورتون نشه ولی هفته اولی که ریتالین استفاده کردم، تو همه امتحانام بالاترین نمره هارو گرفتم. انقدر درس خواندن و گرفتن نمره های عالی بهم لذت می داد که اصلا متوجه نشدم که دارم به صورت خودسرانه دوز قرص هامو زیاد تر می کنم. رسید به جایی که قرص هام تموم شد و برای تهیه دوباره باید به پزشک مراجعه می کردم و بدون نسخه پزشک نمی تونستم ریتالین بگیرم. وقتی که زیر نظر پزشک ریتالین مصرف کنید طی هر دوره بر اساس آزمایش هایی که انجام می دهید مشخص می شود که شما به ریتالین نیاز دارید یا خیر. به همین دلیل من که خودسرانه قرص هامو زیاد کرده بودم ، ترسیدم و نرفتم دکتر و دیگه قرصی هم نداشتم. بعد از گذشت چند روز از مصرف نکردن ریتالین تازه فهمیدم چه اشتباهی کردم. سردرد ، حالت تهوع ، عصبی بودن ، پرش عضلات و کلی عوارض دیگه که واقعا زندگی کردن رو برام سخت کرده بودند. به شما پیشنهاد می کنم برای استفاده از ریتالین حتما زیر نظر پزشک باشید و رفتار های خودسرانه انجام ندهید.


عوارض استفاده از ریتالین

ریتالین هم مثل هر دارویی عوارضی دارد که شایع‌ترین عوارض مصرف خودسرانه‌اش عبارتند از: افزایش درجه حرارت بدن، تپش قلب، بی نظمی در ضربان قلب، سردرد، تهوع، افزایش فشار خون، تشنج، خارش پوستی، کهیر، کاهش اشتها، بی خوابی یا خواب آلودگی، عصبی شدن و حاد شدن اختلال ها مثل اختلال شیدایی یا دو قطبی. شاید در لحظه مصرف همه چیز خوب پیش بره اما کم کم عوارض قطعی ریتالین خود را نشان می دهد. چهره واقعی ریتالین در پشت داستان‌های مثبت و منفی که برایش گفته‌اند در ابهام فرو رفته است.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظرات کاربران
آرش

من سالها پیش ریتالین مصرف کردم و الان داخل گوشم سوت میکشه و هنوز که هنوزه بعد از چندسال مشکل تپش قلب نامنظم دارم هرچی هم دکتر رفتم فایده ای نداشت
اگه میتونید منو راهنمایی کنید
من دیگه سالهاست که خودم نیستم از وضعیتی که توش هستم خسته شدم

2 0

مدير سيستم

سلام آرش عزیز
برای راهنمایی دقیق تر، بهت پیشنهاد می کنم ویزیت دکتر (ترجیحا دکتر خودت) رو داشته باشی و به صورت منظم ویزیت بشی و پیگیری کنی تا مشکل حل بشه.
برات آرزوی سلامتی داریم

0 0

حسینی

من به تجویز پزشک میخورم خیلی هم خوبه راضیم

1 0

مدير سيستم

اینکه دارویی رو با تجویز پزشک مصرف کنید مشکلی نداره و هدف این مقاله هشدار درباره مصرف خودسرانه ریتالین بوده؛ ممنون که نظر دادید.
موفق باشید

0 0

Sahel

من يه مدت كه نزديك مرحله ٢ المپياد بودم از اين قرص استفاده ميكردم و ٣ شب نخوابيدم يعنى حدىد ٧٢ ساعت مدام بيدار بودم ولى احساس خستگى نمي كردم
ولى خيلى پرخاشگر شده بودم و پوست بدنم خشك شده بود
وقتى ساعت ٤ بعد از ظهر روز ٥شنبه خوابيدم ساعت ٧ بعد از ظهر جمعه بيدار شدم كه البته مادر پدرم خيلى خيلى نگران شده بودند

2 1

مدير سيستم

ضررها و عوارض این قرص بسیار زیاده
خدا رو شکر که زود متوجه شدید و مشکلی براتون به وجود نیومده
ان شاء الله همیشه سلامت و موفق باشید

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.