رشته بینایی سنجی | بازار کار و آینده شغلی

بینایی سنجی

بینایی‌سنجی یا اپتومتری‏ آزمایش چشم و ساختارهای مربوط به آن است که برای کشف اختلالات بینایی و تجویز عدسی‌های مناسب یا بقیه وسایلی که به بینایی کمک می کنند یا تمرین های چشمی برای جبران کاستی های دید می باشد  

ما در انتهای مقاله درآمد رشته  بینایی سنجی و بازار کار رشته بینایی سنجی را به طور دقیق بررسی کرده ایم.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

معرفی بینایی سنجی

سازمان بهداشت جهانی علم بینایی سنجی را مراقبت اولیه از بینایی می داند. این جمله به این معنی است که یک بیمار چشم اول باید به چشم پزشک مراجعه کند تا مشکلش معلوم شود و بعد از تشخیص بینایی سنجی راه های درمان آن  بیماری چشمی را پیدا می کند و به بیمار بگوید.

انتخاب رشته به سبک علی میرصادقی

جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.

کار کارشناس رشته بینایی سنجی چیست؟

کار اصلی کارشناس رشته ی بینایی سنجی تشخیص و تصحیح نزدیک بینی یا دور بینی یا آستیگماتیسم با تجویز عدسی های مناسب است. اما اگر مشکل چشم جدی باشد، مثل آب مروارید یا آب سیاه داشته باشد بینایی سنج باید شخص بیمار را به پزشک متخصص ارجاع دهد.

مقاطع تحصیلی بینایی سنجی

کارشناسی ارشد در رشته بینایی سنجی وجود دارد ولی پارسال فقط 3 دانشگاه برای ارشد پذیرش کردند.
دکتری بینایی سنجی هم وجود دارد که پذیرش آن خیلی کم تر از ارشد هست.

بازارکار و درآمد بینایی سنجی

بازار کار بینایی سنجی ، به نسبت خوب است و کسانی که در این رشته وارد بازار کار شوند، درآمد خوبی خواهند داشت. کسی که در بخش دولتی کار می کند حقوق ماهانه بین 2 تا 4 میلیون دارد، اما کار تو بخش خصوصی بستگی به توافق بین طرفین دارد. اما اگه سابقه کار داشته باشید حقوق آن از  بخش دولتی بیش تر است. درآمد بینایی سنجی که خودش برای خودش کار می کند بستگی به این داره که روابط عمومی خوب داشته باشد و کار خوب ارائه دهد و...
دکتری تخصصی بینایی سنجی هم می تواند استاد دانشگاه شود که درآمدش اوایل نزدیک 4 میلیون است ولی کم کم بیش تر می شود. اگه سابقه کار هم داشته باشد حقوق به بالای 10 میلیون هم می رسد.

بیشتر خوانید رشته شنوایی سنجی

فرصت های شغلی در بینایی سنجی

 بینایی سنج می تواند در بیمارستان ها، کلینیک ها و سایر مراکز درمانی مشغول به کار شود. او می تواند در حوزه بهداشت چشم و مشکلات بینایی به انواع سازمان های آموزشی، خدماتی، صنعتی و نظامی مشاوره داده و با آنها همکاری کند. همچنین در صورت داشتن شرایط لازم می تواند با اخذ مجوزهای لازم دفتر کار شخصی راه اندازی کند.
همچنین بینایی سنج می تواند به ساخت و فروش عینک های طبی نیز بپردازد که برای این کار هم باید مجوزهای لازم را بگیرد. بینایی سنج هایی که دارای مدارک تحصیلی عالی هستند، می توانند در صورت علاقه به حوزه آموزش و پژوهش، وارد سیستم آموزش عالی کشور شده و در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشغول به کار شوند. در حال حاضر در کشور ما افراد زیادی دارای مشکلات بینایی هستند. اجرای برنامه های پیشگیرانه در سنین کودکی به کاهش این مشکلات در بزرگسالی کمک می کند. بینایی سنج ها افرادی هستند که می توانند نقش اصلی را در اجرای این برنامه ها داشته باشند. همچنین اکثر مشکلات بینایی افراد توسط بینایی سنج رفع می شود و نیازی به مراجعه به چشم پزشک نمی باشد. شاید بتوان گفت بینایی سنج در در تشخیص و درمان این مشکلات و اختلالات بینایی، تخصص بیشتری نسبت به چشم پزشک دارد زیرا در طول دوران تحصیل واحدهای بیشتری را در این حوزه گذرانده است فقط افرادی که بیماری های چشمی نیازمند به تجویز دارو و جراحی دارند، باید به متخصص چشم پزشک مراجعه کنند. یکی از مشکلات مرتبط با بینایی سنجی در کشور این است که مردم شناخت کافی از بینایی سنج و وظایف آن ندارند. این عدم شناخت باعث شده در اکثر موارد برای هر نوع اختلالات و مشکلات بینایی، به جای مراجعه به بینایی سنج، به چشم پزشک مراجعه می کنند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله انگلستان، تعداد بینایی سنج ها نسبت به چشم پزشکان بسیار بیشتر است و مردم برای رفع مشکلات بینایی خود ابتدا نزد بینایی سنج می روند.  بنابراین لازم است ضمن دادن اطلاعات بیشتر در راستای شناخت بیشتر حوزه بینایی سنجی، فرهنگ سازی لازم صورت گرفته و در نتیجه آن شرایط کاری بینایی سنج ها در کشور بهبود یابد. یکی از زمینه های شغلی خوب برای بینایی سنج ساخت و فروش عینک های طبی است. متاسفانه ورود برخی از افراد غیر متخصص به این حوزه مشکلاتی را برای بینایی سنج ها ایجاد کرده است. ولی اخیرا با تاکید زیادی که روی دریافت مجوز توسط افراد متخصص می شود، امید است مسایل این بخش نیز رفع و زمینه کاری بینایی سنج ها در این حوزه فعال تر شود. در مجموع با توجه به وجود نیاز همیشگی جامعه به بینایی سنج ها در رفع اختلالات بینایی و روند افزایشی شناخت و آگاهی مردم با این متخصصان، پیش بینی می شود آینده شغلی مناسبی پیش روی آنها در کشور باشد.

هدف بینایی سنجی

هدف بینایی سنجی تربیت متخصص هایی هست که بتوانند بعد فارغ التحصیلی در زمینه های زیر خدمت کنند.

  1. تشخیص دقیق ضعیفی چشم

  2. تجویز عینک یا لنز مناسب

  3. درمان تنبلی چشم کودکان

  4. تایید سلامت چشم

  5. تجویز وسایل کمک بینایی برای کم بینایان

کدام دانشگاه ها رشته بینایی سنجی دارند؟

دانشگاه های علوم پزشکی 

 مشهد
 شهید بهشتی
 ایران
 زاهدان
 تهران 

واحد های درسی بینایی سنجی

تعداد کل واحد ها: 146 واحد
دروس عمومی: 23 واحد
دروس اختصاصی: 73 واحد
دروس پایه: 42 واحد  
پایان نامه و کارآموزی: 8 واحد

نظر دانشجوی رشته بینایی سنجی

نظر شهربانو اسماعیلی دانشجوی دانشگاه تهران  
یک بینایی‌ سنج می‌تواند به عنوان مشاور در مورد بهداشت چشم و مشکلات بینایی در محیط‌های آموزشی، خدماتی و صنایع یا سازمان‌های دولتی و صنایع همکاری کند یا مسؤول سنجش بینایی جهت امور استخدامی و نظامی و اخذ گواهی‌نامه رانندگی و خلبانی باشد یا در اورژانس برای انجام کمک‌های اولیه چشمی تا رسیدن بیمار به مراکز ذی‌ربط فعالیت کند.
از سوی دیگر یک بینایی‌سنج علاوه بر درمان می‌تواند درزمینه پیشگیری نیز فعالیت نماید مثل طراحی طرح پیشگیری از تنبلی چشم که هر ساله با همکاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی و سازمان بهزیستی برگزار می‌شود. در این طرح فارغ‌التحصیلان این رشته حضوری فعال دارند و با شناسایی سریع و به موقع بیماران و انجام توانبخشی مورد نیاز و با استفاده از تکنیک‌های مناسب از این نابه‌هنجاری جلوگیری می‌کنند. دانشجوی این رشته باید در طی تحصیل اطلاعات عمومی خوبی در زمینه پزشکی کسب کند چون وقتی بیمار به بینایی‌سنج مراجعه می‌کند از مشکل خود اطلاع دقیقی ندارد. دانشجوی این رشته اگر بخواهد متخصص خوبی بشود و کارخوبی ارائه بدهد باید روابط عمومی خوبی داشته باشد تابتواند اعتماد بیمار را جلب کند و به یاری بیمار در جهت مداوا قدم بردارد .

دوره آفلابن افزایش اعتماد به نفس نوجوانان

توانایی های لازم برای رشته بینایی سنجی

یک بینایی سنج لازم است که از چشم ها و دست هایی سالم برخوردار باشند. رشته ی بینایی سنجی صبر و حوصله زیادی می خواهد چون تعیین نمره ی عینک یکی از کار های سخت علوم بینایی است. بینایی سنجی کار تمیزی دارد و برخلاف بعضی رشته های بالینی با خون و مریض بدحال و زخم و بیماری عفونی و معلولیت و … سروکار ندارد و سر و کارش با چشم هست و استرس های شغل های بالینی رو ندارد.

درآمد رشته بینایی سنجی در ایران:

هرچند نمی‌توان میانگین دقیقی از درآمد بینایی‌سنجان داشت اما باید این جمله کلیشه‌ای را تکرار کرد که همه چیز به خود شخص وابسته است. بینایی سنجی در کلینیک‌های خصوصی درآمد بهتری نسبت به بیمارستان‌ها یا درمانگاه‌های دولتی دارد. البته بینایی سنج باید روابط عمومی و ارتباطات خوبی با چشم پزشکان برقرار کند تا از این طریق مراجعه کنندگان، درآمد و تجربه بیشتری داشته باشد. در حال حاضر در سراسر کشور در حدود ۲۰۰۰ بینایی سنج (اپتومتریست) فعال وجود دارد. متوسط درآمد یک بینایی سنج در ایران در صورتی که بخواهد به صورت مستقل کار کند مبلغی در حدود ماهانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است که در مقایسه با درآمد دیگر رشته های کارشناسی پیراپزشکی میزان درآمد بسیار بالایی است. این در حالی است که بینایی سنج ها در کنار ویزیت بیماران اکثرا به فروش عینک، عدسی و لنزهای طبی و غیرطبی نیز میپردازند. متوسط سود از فروش هر یک از این موارد حداقل ۵۰% است. به عنوان مثال در فروش عینک یا لنزهای طبی ۵۰% مبلغ فروش سود است.

درآمد رشته بینایی سنجی  در سایر کشورها:

میزان درآمد سالانه

شهرهای پردرآمد برای بینایی سنجی

141186 دلار

سانفرانسیسکو کالیفرنیا

136630 دلار

فریمونت کالیفرنیا

136196 دلار

سان خوزه کالیفرنیا

132283 دلار

نیویورک نیویورک

130283 دلار

بوستون

127693 دلار

لس آنجلس کالیفرنیا

113984 دلار

لاس وگاس

کارنامه قبولی رشته بینایی سنجی

کارنامه قبولی رشته بینایی سنجی دانشجوی دانشگاه ایران

بینایی سنجی

کارنامه قبولی رشته بینایی سنجی دانشجوی دانشگاه زاهدان

بینایی سنجی

کلام آخر:

از آنجا که این رشته به نسبت سایر رشته‌ها، تعداد کمی از افراد را پذیرش می‌کند؛ هنوز اشباع نشده و فرصت‌های نسبتا خوب شغلی دارد. ظرفیت پذیرش این رشته با چیزی حدود 100 نفر آن‌هم صرفا در دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران، مشهد و زاهدان بینایی سنجی را جز رشته‌های خاص با موقعیت‌های ممتاز شغلی نگه داشته است. فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند بعد از دریافت مدرک خود به صورت مستقل مطب تاسیس کنند.

از فرصت‌های شغلی یک بینا سنج می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • تعین نمره چشم و تجویز عینک و لنز طبی

  • مشاوره‌ درباره بهداشت‌ چشم‌ و مشکلات‌ بینایی‌ در محیط‌های‌ آموزشی‌، خدماتی‌

  • سنجش‌ بینایی‌ در ارگان های مختلف

  • فعالیت‌ در بیمارستانها و درمانگاهها

  • تأسیس‌ کارگاه و فروشگاه ساخت‌ و فروش‌ عینک، لنز

منبع: سایت پی اسکیل


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظرات کاربران
نگار

یعنی مثلا من که خودم عینکیم نمیتونم برم بینایی سنجی؟ چرا؟

10 7

مدير سيستم

با سلام
برای پذیرش در رشته های گروه آزمایشی علوم تجربی لازمه تمام اعضاء فرد كاملاً سالم و داراي كارايي لازم باشه.
البته شرط نقص عضو غیر موثر هم وجود داره که برای اطلاعات بیشتر لازمه دفترچه انتخاب رشته کنکور ( پیوست ها، بخش کارایی اعضاء) رو مطالعه کنید.
http://www6.sanjesh.org/download/sarasari94/entekhab/tajrobi/PART-3-Tajrobi.pdf

3 3

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.