رشته علوم آزمایشگاهی | گرایش ها و بازار کار

علوم آزمایشگاهی

علوم آزمایشگاهی یکی از شاخه‌های علوم پزشکی است و بیشتر با آنالیز آزمایشگاهی خون، مایعات و بافت‌های بدن انسان با هدف تشخیص بیماری، پیگیری درمان و حفظ سلامت افراد جامعه سر و کار دارد.

ما در انتهای مقاله درآمد رشته علوم آزمایشگاهی و بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی را به طور دقیق بررسی کرده ایم.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

تعریف علوم آزمایشگاهی

رشته علوم آزمایشگاهی از پرطرفدارترین رشته های گروه علوم تجربی است که جزو شاخه های علوم پزشکی به حساب می آید که تاثیر زیادی در بهداشت و کاهش هزینه‌های درمان داشته است. این رشته برای تشخیص و درمان و همچنین پیشگیری و پیگیری بیماری‌های مختلف علوم پزشکی کمک بسیاری کرده است. زمینه فعالیت این رشته بیشتر در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون و مایعات بافتهای بدن است.

کار کارشناس علوم آزمایشگاهی چیست؟

کار کارشناس علوم آزمایشگاهی بررسی خون و مایعات و بافت های بدن انسان توی آزمایشگاه هست که باهاش تشخیص می دهند این فرد چه بیماری دارد و برای او گزارش می نویسند. در واقع آزمایش هایی که پزشک درخواست کرده را از مریض میگیرند و نتیجه آزمایش رو به اون پزشک یا متخصص دارویی اعلام می کنند.

انتخاب رشته به سبک علی میرصادقی

جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.

مقاطع تحصیلی علوم آزمایشگاهی

امکان ادامه تحصیل در رشته علوم آزمایشگاهی تا دکتری دارد.

فرصت های شغلی علوم آزمایشگاهی

در آزمایشگاه های تشخیص طبی، بیمارستان ها، پزشکی قانونی، مراکز تحقیقاتی، سازمان انتقال خون، آزمایشگاه صنایع غذایی و دارویی  می توانند کار کنند.

بیشتر بدانید رشته بیوتکنولوژی

بازارکار و درآمد علوم آزمایشگاهی:

رشته علوم آزمایشگاهی نیز مانند بیشتر رشته های گروه علوم پزشکی بازار کار مناسبی دارد و فردی که در این رشته تحصیل می کند می تواند به شاغل شدن در بیمارستانها آزمایشگاهها و مراکز درمانی امیدوار باشد.

یکی از بهترین موقعیت های شغلی که برای این افراد وجود دارد ، کار در آزمایشگاه های تشخیص طبی است. اما کار در این آزمایشگاه ها برای افرادی مناسب است که حساسیت خاصی نسبت به این نوع از محیط ها نداشته باشند. از طرفی با توجه به هزینه های بالایی که برای تامین لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی نیاز است ، امکان تاسیس یک آزمایشگاه خصوصی برای همگان فراهم نخواهد بود و می توان در آزمایشگاه های طبی ، صنایع غذایی ، دارویی و صنعتی به اشتغال پرداخت. از دیگر زمینه های کاری که می توان برای این افراد نام برد ، اشتغال در بیمارستان های دولتی و غیر دولتی ، پزشکی قانونی ، مراکز تحقیقاتی ، سازمان انتقال خون ، سازمان های صنایع غذایی و دارویی و … می باشد. درآمدی که می توان به موجب اشتغال در این زمینه ها کسب کرد ، از سطح خوبی برخوردار است.

 مراکزی که می توانند مشغول به کار شوند:

  • آزمایشگاه‌های بالینی بیمارستان های دولتی و خصوصی

  • آزمایشگاه‌های مراکز بهداشتی درمانی

  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی خصوصی و غیر خصوصی

  • انستیتوها و مراکز تحقیقاتی و آموزشی

  • کارخانه‌های تولید وسایل و مواد آزمایشگاهی

  • شرکت های پخش فراورده‌های بیولوژیکی و آزمایشگاهی

  • پزشکی قانونی

  • سازمان انتقال خون

افرادی که در مقطع دکتری علوم آزمایشگاهی فارغ التحصیل می‌شوند اجازه راه‌اندازی آزمایشگاه در گرایش تخصصی خودشان را دارند. بنابراین افرادی که قصد تاسیس آزمایشگاه دارند باید در یکی از رشته های پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی مدرک دکتری حرفه‌ای را داشته باشند.

میزان درآمد رشته علوم آزمایشگاهی در ایران:

هرچند به صورت جهانی این رشته از رشته های پردرامد گروه علوم پزشکی به حساب می‌اید اما متاسفانه در ایران چنین نیست و فارغ التحصیلان این رشته از درامد پایه حقوق برخوردارند. قطعا با توجه به محل کاری که افراد فارغ التحصیل علوم ازمایشگاهی در آن مشغول به کار هستند حقوق آن‌ها متفاوت می باشد ولی به طور کلی حقوق یک کارشناس علوم آزمایشگاهی بین 6 تا 8 میلیون تومان در ماه می باشد. البته همانطور که گفته شد، دارندگان مدرک دکتری رشته علوم آزمایشگاهی، امکان تاسیس آزمایشگاه (پس از اخذ مجوز های لازم و طی کردن مراحل قانونی) را دارند.  

میزان درآمد فارغ التحصیلان رشته علوم آزمایشگاهی:

در رابطه با درآمد کارشناسان حوزه علوم آزمایشگاهی ، آمار دقیقی در دست نیست و می توان گفت بسته به محل کار و تجارب هر فرد ، حدودا بین 1 تا 3 میلیون بوده و به طور کلی جزو رشته هایی است که دارای آینده شغلی مناسبی می باشد. طبیعتا هر چه تجربه و توانایی فرد بیشتر باشد ، در میزان درآمد ماهیانه او نیز ، تاثیرگذار خواهد بود. از همین رو نمی توان به طور ثابت عددی را به عنوان حقوق فارغ التحصیلان این رشته تعیین کرد. نکته قابل توجه دیگر ، این که هر چه میزان تحصیلات در این زمینه بیشتر باشد زمینه های شغلی بیشتری فراهم شده و به مراتب درآمد بهتری نیز کسب خواهد شد. همچنین برای دارندگان مدرک دکتری رشته علوم آزمایشگاهی که سرمایه های اولیه را دارند (مالی و انسانی) ، امکان تاسیس آزمایشگاه (پس از اخذ مجوز های لازم و طی کردن مراحل قانونی) وجود دارد. بد نیست بدانید که میزان درآمد فارغ التحصیلان همین رشته در کشور آمریکا ،حدودا 61 هزار دلار در سال برآورد شده است.

کدام دانشگاه ها رشته علوم آزمایشگاهی دارند؟

دانشگاه های علوم پزشکی

 تهران 
 تبریز
 بندرعباس
 جندی شاپور
 یزد
 شهید بهشتی 
 ایران
 اصفهان
 شیراز
 گیلان
 مازندران
 اردبیل
 کرمان
 بابل
 قم
 خمین
 البرز
 کاشان
 کرمانشاه
 نیشابور 
 همدان
 ساوه 
 بیرجند
 زنجان
 قزوین
 ارومیه
 زاهدان
 یاسوج
 گلستان
 بوشهر  
 سبزوار
 شهرکرد
 ایلام
 کردستان
 جهرم
 اراک
 دزفول
 رفسنجان
 تربت حیدریه
 مراغه
 سراب
 آبادان 

واحد های درسی علوم پزشکی

طول تحصیل در این رشته 4 سال است.
تعداد کل واحد ها: 130 واحد
دروس عمومی: 22 واحد
دروس اختصاصی: 61 واحد
دروس پایه: 31 واحد
کارآموزی در عرصه: 16 واحد  

نظر دانشجوی رشته علوم آزمایشگاهی

نظر زهرا دمیرچی دانشجوی دانشگاه تهران
من کار پزشکی را دوست داشتم ولی دوست نداشتم با بیمار سر و کار داشته باشم. علوم آزمایشگاهی ها تقریباً با مریض هیچ گونه برخوردی ندارند به غیر از شرایط و آزمایشگاه‌های خاص که نیازمند نمونه گیری مستقیم است. معمولاً نمونه های دریافتی از مریض‌ها به فرد آزمایش کننده ارسال می شود و فرد به صورت دستی و یا با استفاده از دستگاه نمونه را انالیز و اماده کرده و جواب را گزارش می کند. در ارشد می توانید چند گرایش مختلف را انتخاب کنید مانند میکروب، هماتو، ویروس، انگل، بیوتکنولوژی و چند گرایش دیگر و بعد از این مرحله هم می توانید تا دکتری ادامه دهید.

توانایی های لازم برای رشته علوم آزمایشگاهی

اخلاق و صبر و از همه مهمتر دقت کافی در مدت زمان بسیار کم را باید داشته باشید و بتوانید در یک کار تیمی نهایت تلاش و با هوشی خود را نشون بدید .

کارنامه قبولی رشته علوم آزمایشگاهی

کارنامه قبولی رشته علوم آزمایشگاهی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علوم آزمایشگاهی

کارنامه قبولی دانشجوی رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی آبادان

علوم پزشکی


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.