5 روش برای افزایش خود پذیری در نوجوانان

5راهکار برای افزایش خودپدیری در نوجوانان

کسانی که از روش های افزایش خودپذیری در نوجوانان اطلاع ندارند، دچار افسردگی می شوند و از آن ها می شنویم که: «من هرگز احساس نمی‌کنم که به اندازه کافی خوب هستم. یکی از دلایل این تفکر می تواند این باشد که والدین آن ها، زمانی که ان ها انتظاراتشان را برآورده نمی‌ کرده اند، محبت را کنار می گذاشتند و آن ها این پیام را درونی کرده‌اند که برای اینکه کاملاً سزاوار محبت و پذیرش باشند، باید نگاه، عمل و رفتار خاصی داشته باشند. در ادامه این مقاله 5 راهکار برای افزایش خودپدیری در نوجوانان را بررسی می کنیم با ما همراه باشید.

روش های تقویت خودپدیری در نوجوانان


والدین باید محیطی را ایجاد کنند که باعث ایجاد راهکاری برای  افرایش خود پذیری در دانش آموزان شود و از چیزی که هستند احساس ارزشمندی داشته باشد و درکنارش برای دستیابی به اهدافشان هم تلاش کنند اما ارزشمندی خود را وابسته به رسیدن به اهدافش نداند. والدین باید به نوجوان خود آموزش دهد که هنگامی که آن ها در رسیدن به هدفی شکست می خورند، می توانند از تجربه ای که داشته اند یاد بگیرند و در موقعیت های بعدی از آن تجربه ها استفاده کنند ، همچنین این که رفتار و اتفاق را جدا از شخصیت و ارزشمندی خود بررسی کنند و این ها را با هم یکی ندانند. در ادامه با 5 شیوه برای افزایش خودپدیری در نوجوانان می شوید.

مشاوره تحصیلی - انگیزشی چرا باید درس بخوانیم؟

5 روش برای افزایش خود پذیری در دانش آموزان

1: مشخص کردن مرز ها برای افزایش خودپدیری در نوجوانان

دوست داشتن و شیوه تفویت خودپذیری در نوجوانان به این معنا نیست که نوجوان خود را به حال خود رها کنید. آن ها ممکن است شبیه بزرگسالان به نظر برسند و صحبت کنند، اما مغز آن ها هنوز در حال رشد است (به ویژه بخش هایی که مسئول تصمیم گیری و کنترل خود هستند). شما تجربیات فراوانی دارید و از آنچه برای بزرگسالی لازم است آگاهی دارید. مهم است که مرزهای مناسبی را برای افزایش خودپذیری در دانش آموزان تعیین کنید، مشخص کنید چه چیزی قابل قبول است و چه چیزی غیرقابل قبول. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: آشنایی با چهار نحوه ارتباط در نوجوانان


2) جدا کردن رفتار از شخصیت برای افزایش خود پدیری در نوجوانان

ترفند افرایش خود پذیری نوجوانان وقتی که آن ها بد رفتار کرده اند، شما حق دارید  و در واقع، وظیفه دارید که او را از اشتباهش اگاه کنید اما آنچه مهم است جدا کردن رفتار از شخصیت  است. تصور کنید فرزند شما رفتاری کرده که به خانه شما آسیب رسانده ، می توانید بگویید: ( انتظار بیشتری از تو نداشتم تو یک احمق هستی. و هیچوقت هیچ کاری را نمیتوانی درست انجام بدهی) یا می توانید بگویید: (من واقعاً از کاری که انجام دادی ناراحت شدم و عملکردی که توی این موقعیت داشتی مناسب نبود و امیدوارم از این تجربه درس بگیری و نگذاری این اتفاق تکرار بشود ) و در ادامه می توان کاری را برایش تعیین کرد که بتواند رفتار نامناسبش را جبران کند.

اولین پاسخ رفتار فرزند شما را با شخصیت او یکی می کند و به کلی او را با همه ویژگی هایش زیر سوال می برد

پاسخ دوم نشان می دهد که شما آن رفتار مشخص را غیرقابل قبول می دانید ولی ارزشمندی شخصیت او را زیر سوال نبرده اید.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان

3) سبک های مختلف، در زندگی برای تقویت خودپذیری در نوجوانان

اگر با سبک زندگی تعیین شده و مشخصی بزرگ شده اید و حق انتخاب زیادی برای سبک زندگی خود نداشته اید ممکن است به همان اندازه تعریف محدودی از گزینه‌ های در دسترس فرزندتان برای سبک زندگی اش داشته باشید. چه احساسی دارید اگر بپذیرید فرزندتان بخواهد به جای رفتن به دانشگاه راه دیگری را دنبال کند (مثلا کار کردن را شروع کند ) بسیاری از نوجوانان در مورد انتخاب های خود احساس بدی دارند، نه به این دلیل که انتخاب های آن ها  برای افزایش خود پذیری ذاتا بد است، بلکه صرفاً به این دلیل که با ارزش های والدین خود متفاوت است. این مقاله را هم مطالعه کنید: تاثیر دروغگویی در نوجوانان و روش های کنترل آن

شیوه های افزایش خود پدیری در نوجوانان

4) عملکرد والدین برای تقویت خود پذیری در نوجوانان

والدی را تصور کنید که تلاش می کند تا همه حرف های درست را به فرزندش بگوید و آموزش های درستی را در زمینه احساس ارزشمندی به او بدهد، اما فرزندش شاهد صحبت‌های منفی دائمی والدش با خودش و عملکرد او شود و متوجه شود که والدش احساس ارزشمندی نمی کند یا احساس ارزشمندی اش را وابسته به یک موقعیت یا فرد یا موفقیت خاص می داند. در این صورت هیچکدام از آن صحبت ها و آموزش ها نمی تواند باعث شود که فرزند طبق آن عمل کند زیرا عملکردی که او می بیند در تناقض با صحبت هایی است که شنیده است و تاثیر عملکرد برای افرایش خود پدیری در دانش آموزان خیلی بیشتر از حرف است. والدین باید روی پذیرش خود کار کنند تا با عملکرد خود به فرزندشان نشان دهند که احساس ارزشمندی وابسته به یک رفتار یا موفقیت خاص نیست .
 

خواندن این مقاله را از دست ندید: تاثیر کمال گرایی در نوجوانان و روش های درمان آن

5) تقویت خودپذیری در دانش آموزان با دوست داشتن خود

یکی از گام های افزایش خود پذیری در نوجوانان دوست داشتن خودشان است و والدین برای اینکه عشق به خود را در نوجوان پرورش دهند، باید ابتدا عشق به خود را در خودشان پرورش دهند. اگر همه این مطالب  برای شما جدید است، ممکن است در مورد هر "آسیبی" که تاکنون به فرزندتان وارد کرده اید، احساس گناه کنید اما توجه داشته باشید که هیچ وقت برای شروع این کار ها دیر نیست.. مهم است که هر گونه سرزنش خود را کنار بگذارید و از همین حالا شروع کنید. اگر در خانواده‌ای بزرگ شده‌اید که باید به شیوه ‌ای خاص رفتار می‌کردید تا شایسته تأیید والدین باشید، کاملاً طبیعی است که شما هم همان سبک را برای پرورش فرزند خود پیش گرفته باشید و نباید خودتان را سرزنش کنید . به همین ترتیب، مهم است که سرزنش والدین خود را که احتمالاً با توجه به میزان آگاهی ای که داشته اند (که ممکن است آگاهی خیلی محدودی بوده باشد و آموزشی در این زمینه ندیده باشند) و سعی داشتن بهترین کاری که برای تربیت شما از دستشان برمیامده انجام بدهند، همین حالا متوقف کنید. مهم نیست که در کدام نقطه از این مسیر هستید، می توانید انتخاب کنید، چگونه به جلو حرکت کنید و چگونه ادامه دهید. آگاه شدن از اینکه چگونه تربیت شما نگرش شما را شکل داده است و استفاده از آموزش ها و آگاه تر شدن در زمینه تربیت فرزندان به شما این امکان را می دهد که بتوانید حس شایستگی را در نوجوان خود تقویت کنید و او را برای یک زندگی با کیفیت آماده کنید .


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.