ما در انتهای مقاله درآمد رشته دارو سازی و بازار کار رشته دارو سازی را به طور دقیق بررسی کرده ایم.
اگه دوست داری سال بعد اسم تو جزء این رتبه های برتر کنکور باشه، عدد ۶ رو به ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ بفرست!!
تعریف رشته داروسازی:
همان طور که از نام رشته داروسازی پیداست، این رشته نقش مهمی در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و هم چنین میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران های بیماری زا ایفا می کند. فرموله کردن ماده یعنی تبدیل ماده به قرص ، کپسول ، شربت و… که برای بیمار قابل مصرف باشد، از دیگر نقش های یک دکتر داروساز به شمار می رود.
جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.
کار داروساز چیست؟
کار داروساز در داروخانه های خصوصی بیشتر مشاوره دارویی و تجویز بعضی داروهای بدون نسخه و دستور زدن داروها و نهایتا ساخت داروهای ترکیبی هست. در داروخانه های بیمارستان ها کار های دیگری هم انجام می دهند، مثلا فهرست دارویی بیمارستان رو تهیه می کنند، شرح حال و تشکیل پرونده دارویی برای بیمارانی که بستری شدند، پیگیری دارو و درمان بیمارها، مراقبت از تداخل دارویی بیمارها.
مقاطع تحصیلی داروسازی
امکان ادامه تحصیل در رشته داروسازی تا تخصص وجود دارد فعلا در ایران 12 تخصص برای داروسازی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: رشته پزشکی
فرصت های شغلی در داروسازی
بیش تر داروساز ها در داروخانه ها کار می کنند و تعداد کم تری وارد صنعت می شوند. اگر در کارخانه های صنعتی هم کار کنند به قسمت اتاق تحقیقات دسترسی دارند.
بعد از اتمام دوره تخصص می توانند در مراکز تحقیقاتی یا دانشگاه های علوم پزشکی جذب شوند. در فراخوان جذب هیات علمی وزارت بهداشت شرکت می کنند و با توجه به رزومه و مصاحبه ای که انجام می دهند تعدادی را به عنوان هیات علمی داروسازی انتخاب می کنند.
کدام دانشگاه ها رشته داروسازی دارند؟
دانشگاه های علوم پزشکی
تهران
مشهد
شهید بهشتی - تهران
اصفهان
شیراز
تبریز
همدان
ارومیه
جندی شاپور اهواز
البرز - کرج
مازندران - ساری
گیلان - رشت
اردبیل
یزد
کرمان
زنجان
لرستان - خرم آباد
اصفهان - پردیس خودگردان
کرمانشاه
بندرعباس
زابل
بقیه الله
خراسان شمالی - بجنورد
بازار کار رشته داروسازی ، تحلیل بازار کار ، آینده شغلی و درآمد داروسازی در ایران و خارج
بازار کار رشته داروسازی امروز نسبت به گذشته بسیار گستردهتر شده است. بسیاری از افرادی که این رشته را برای تحصیل انتخاب میکنند، میتوانند به جایگاه خوب و درآمد بالایی برسند. یکی از علایق بسیاری از افرادی که وارد رشته داروسازی میشوند، تاسیس داروخانه است. در ادامه وارد جزییات بیشتری از تحلیل بازار کار ، آینده شغلی و درآمد داروسازی در ایران و خارج میشویم. در ادامه میتوانید بازار کار رشته داروسازی را در هر یک از گرایشها مطالعه کنید.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش بیوتکنولوژی دارویی:
گرایش بیو تکنولوژی دارویی از جمله گرایشهایی است که باید برای قبولی در آن زحمت بیشتری بکشید. بیشتری افرادی که علاقهمند به تحصیل در داروسازی، خواهان این گرایش هستند. اگر در این گرایش قبول شوید میتوانید در زمینههای مختلف از جمله، تولید مواد اولیه داروئی، تولید مواد بیولوژیک، کنترل بیولوژیک داروها، بدست آوردن مواد اولیه بیـولـوژیک جدید از سلـولهای حیـوانی، قـارچ ها، باکتـریها و سایر میکروارگانیسمها فعالیت داشته باشید.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش نانوفناوری دارویی:
بازار کار داروسازی در خارج از کشور برای این گرایش بسیار عالی است. نام این گرایش در دانشگاههای خارج از کشور، نانو مدیسین میباشد. اگر به فعالیتهای پژوهشی علاقهمند هستید، این گرایش را به شما توصیه میکنیم؛ زیرا در آن فراوانترین فرصتهای پژوهشی وجود خواهد داشت. بازار کار رشته داروسازی در این گرایش شال موارد زیر هم میتواند باشد:
گردآوری کتابخانه نانوبیولیگاندها با استفاده از تکنولوژی و مهندسی ژنتیک در طراحی و کشف دارو ( با استفاده از نانولیزر، نقاط کوانتمی، نانو ذرات طلا و …) دارورسانی ( با استفاده از نانو ذرات پلیمری، سرامیکی، طلا، سیکلود کسترین، نانو کریستال ها، نانولیپوزوم ها، نانولوله های کربنی، ویروس ها و فولرین ها و …..) اصلاح فرمول داروها با هدف اثر بخشی بیشتر و کاهش عوارض دارورسانی از طریق پوست، ریه، تزریقی، گوشی و چشمی و … بر پایه نانوفناوری اصلاح فرمول محصولات آرایشی و بهداشتی
بازار کار رشته داروسازی در گرایش شیمی دارویی:
در این گرایش با استفاده از علوم شیمی و زیست به بررسی مکانیسم عملکرد داروها پرداخته میشود. افراد فارغ التحصیل در این گرایش، میتوانند به انجام فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، خدماتی در حوزه سنتز دارویی، بپردازند.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش داروسازی هستهای:
بازار کار رشته داروسازی در این گرایش بسیار داغ و خاص است. این رشته تنها به اندازه 6 نفر ظرفیت دارد و فارغ التحصیلان این رشته زیر 100 نفر هستند که جزء نخبهها محسوب میشوند. با مطالعه در این گرایش، بازار کار شامل تولید و بکارگیری رادیو داروها و رادیو ایزوتوپها در پزشکی میشود. همچنین اگر به همکاری با سازمان انرژی اتمی نیز علاقهمند هستید، میتوانید این رشته را انتخاب نمایید.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش داروسازی بالینی:
بازار کار این رشته در بیمارستانها است. افرادی که پس از پایان عمل جراحی و در طول دوران بستری در بیمارستانها فرایند مصرف داروهای بیماران را کنترل میکنند، در این گرایش تحصیل کردهاند. اگر به دنبال شغلی پردرآمد هستید، این گرایش را به شما پیشنهاد میدهیم. زیرا تنها با چند ساعت کار در بیمارستان، درآمد بالای 10 میلیون تومان خواهید داشت.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش فارماکوگنوزی:
بازار کار رشته داروسازی در گرایش فارماکوگنوزی شامل، فعالیت در شرکتهای داروسازی میشود. در این حالت، مواد اولیه موثر طبیعی در ساخت دارو، به شرکتها معرفی خواهد شد. این گرایش زمینههای کاری پژوهشی بسیاری را نیز دارد.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش زیست مواد دارویی:
بازار کار این گرایش شامل، فعالیت در مراکز تحقیقاتی، صنایع داروسازی، تحقیق و تدریس در دانشگاهها میگردد. همچنین با مطالعه در این گرایش میتوانید در آزمایشگاههای کنترل کیفیت فرآوردههای دارویی نیز فعالیت داشته باشید.
بازار کار رشته داروسازی در گرایش سم شناسی:
فعالیت در این رشته شامل، فعالیتهایآموزشی، تحقیقاتی، صنایع دارویی، شیمیایی، درمان مسمومین بیمارستانها، آزمایشگاههای سمشناسی، مراکز پزشمکی قانونی، آتشنشانی، مراکز اطلاع رسانی داروها، سموم و آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو میشود.
بازار کار رشته داروسازی در کنترل دارو:
افراد فارغ التحصیل در این گرایش، به انجام پژوهش در حوزه میکروبشناسی، کنترل میکروبی فراوردههای دارویی، کنترل فیزیکو شیمیایی فراوردههای دارویی، کنترل و تجزیه مواد غذایی، تحقیقات پروبیوتیک و کنترل فراردههای بیولوژیک می پردازد.
بازار کار رشته داروسازی در داروسازی سنتی:پ
اگر به حوزه طب سنتی علاقهمند هستید، بازار کار این گرایش میتواند برای شما مناسب باشد. در این گرایش، نحوه فرمول کردن گیاهان سننی بررسی میشود.
بازار در اقتصاد و مدیریت دارو:
این گرایش ترکیبی از روشهای بازاریابی و مدیریت در داروسازی است. به این صورت که فارغ التحصیلان در این گرایش، میتوانند به مدیران برای افزایش اثر بخشی تصمیمها در حوزه غذا و دارو کمک بسیاری نمایند.
زمینه شغلی رشته داروسازی:
کارخانه های آرایشی و بهداشتی
صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)
درمان و آموزش پزشکی
امور اجرایی وزارت بهداشت
فعالیت های تحقیقاتی در کارخانه های داروسازی
درآمد رشته داروسازی در ایران:
درآمد داروسازی در ایران، بستگی به گرایش، مقطع و نوع شغلی که در این رشته انتخاب میکنید، خواهد داشت. به طور مثال اگر در استخدام سازمانهای دولتی باشید، درآمد شما براساس قانون تصویب خواهد شد. در شرکتهای خصوصی نیز شرایط درآمدی کاملا متغیر بوده و براساس توافق شما با کارفرما تعیین میشود. برخی از افراد در این رشته اقدام به تاسیس داروخانه میکنند که طبیعتا درآمد بسیاری بیشتری خواهند داشت. البته فراموش نکنید که برای تاسیس داروخانه یک سری دوندگیها نیز وجود دارد که باید تمامی آنها انجام گردد. به صورت کلی تمامی شغلهای مرتبط با حیطه پزشکی و درمانی درآمد خوبی دارند. در گرایش داروسازی نیز میتوان از این درآمد خوب بهرهمند شد. درآمد داروسازی در ایران را میتوان به صورت میانگین از ماهیانه 5 میلیون تومان تا 15 میلیون و حتی بیشتر در نظر گرفت.
بازار کار داروسازی در خارج از کشور:
ایالات متحده
متوسط حقوق داروساز: 133000 دلار
آمریکا بهشت داروسازان است، کشوری با بالاترین حقوق و بهترین شرایط شغلی! کمبود مداوم داروسازان در آمریکا به دلیل رشد سریع صنایع بهداشتی و دارویی، پیر شدن جمعیت و افزایش تعداد داروسازانی است که تصمیم به کار به صورت نیمه وقت دارند. از آنجا که داروسازان حرفهای در آمریکا مورد تقاضا هستند، حقوق و دستمزد در سالهای اخیر با افزایش سالانه پاداش به مقدار 116000 دلار، به 140000 دلار آمریکا افزایش یافته است.
سوئیس
متوسط حقوق داروساز: 83600 تا 127000 دلار
که معمولاً فرانک سوئیس نامیده میشود تقریباً معادل دلار آمریکا است.CHFدر حالی که ممکن است حقوق داروسازان سوئیسی به اندازه همتایان آمریکایی خود نباشد اما سوئیس اغلب براساس شاخصهایی مانند مراقبتهای بهداشتی، ایمنی، ترافیک و آلودگی، کشوری با بالاترین کیفیت زندگی شناخته میشود.
استرالیا
حقوق متوسط داروساز: 88843 دلار
دستمزد متوسط داروسازان در استرالیا برابر با 42.54 دلار در ساعت است. از نظر کیفیت خدمات و تقاضای مصرف کننده، استرالیا یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت کاری داروسازان است. اگر شما به طور متوسط 40 ساعت در هفته کار کنید، مبغ ساعتی معادل 88483 دلار در سال است.
سوئد
متوسط حقوق داروساز: 70465 دلار
یکی دیگر از بهترین کشورها برای مهاجرت کاری داروسازان سوئد است. دستمزد متوسط داروسازان در این کشور ساعتی 34 دلار است. یک مزیت عمده مهاجرت داروساز به سوئد این است که مالیات بر درآمد نسبتاً کم است. این مالیات فقط 24 درصد از کل درآمد است. با این وجود یادگیری زبان سوئدی برای تازه واردان اجباری است. تخمین زده میشود که یادگیری زبان سوئدی تقریباً 575 تا 600 ساعت کلاس (4 هفته کاری) طول میکشد تا فرد به سطح بالایی برسد.
نیوزیلند
متوسط حقوق داروساز: 57579 تا 65810 دلار
شغل داروسازی در نیوزیلند تقاضای زیادی دارد و تعداد افراد شاغل در این بخش هر ساله افزایش مییابد. به همین دلیل، نیوزیلند میتواند در لیست بهترین کشورها برای مهاجرت کاری داروسازان باشد. تقاضا برای داروسازان به دلیل سالخوردگی جمعیت نیوزیلند و تعداد داروسازان فعلی که به زودی بازنشسته میشوند، همچنان ادامه دارد. جای خالی در بیمارستانها، درمانگاهها و داروخانههای عمومی به وفور احساس میشود.
انگلیس
متوسط حقوق داروساز: 53000 تا 57000 دلار
داروسازان در انگلستان حدود 53000 دلار درآمد دارند. تقریبا ۹۰ درصد از دانشجویانی که در رشته داروسازی تحصیل میکنند وارد بازار کار انگلیس میشوند. ۸۰ درصد از آنها در داروخانه مشغول به کار میشوند و بقیه در موقعیتهای شغلی دیگری در کارخانهها و در بخش ساخت و کنترل دارو به کار خود ادامه میدهند.
سنگاپور
متوسط حقوق سنگاپور: 38400 دلار
یکی از کشورهایی که در چند وقت اخیر دچار کمبود مزمن داروساز شده است، سنگاپور است. نسبت داروسازان در این کشور نسبت به جمعیت عمومی کمتر از حد متوسط است و دولت مشتاق است که این مشکل را سریعاً برطرف کند.. اگرچه حقوق شروع داروسازان تازه فارغ التحصیل شده در سنگاپور در مقایسه با سایر متخصصان بسیار کم است - تقریباً 3200 دلار آمریکا در ماه - اما این مشکل معمولاً با یارانه مسکن، بیمه درمانی و پاداش جبران میشود بازار کار رشته داروسازی یکی از موضوعات مهمی است که تمامی دانش آموزان علاقهمند به این رشته در مورد آن نیاز به اطلاعات بیشتری هستند. امیدواریم با خواندن این مطلب، دید روشنی نسبت به شغل داروسازی پیدا کنید.
واحد های درسی داروسازی
تعداد کل واحدها: 212 واحد
دروس عمومی: 24 واحد
دروس علوم پایه: 52 واحد
دروس تخصصی اجباری: 124 واحد
دروس تخصصی اختیاری: 4 واحد
پایان نامه: 8 واحد
نظر دانشجوی رشته داروسازی
نظر صادق ابرقویی دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی
رشتههای تخصصی داروسازی که در حال حاضر در داخل کشور ارائه میشوند عبارتاند از: شیمی دارویی، داروسازی، مفردات پزشکی، رادیو فارماسی، فارماکولوژی، مواد خوراکی و آبشناسی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی، داروسازی بیمارستانی، فرآوردههای بیولوژیک و زهرشناسی.
علاوه بر رشتههای یادشده، فارغالتحصیلان رشتهی داروسازی عمومی میتوانند در تخصصهای علوم پایهی پزشکی نظیر: بیوشیمی، انگلشناسی پزشکی، میکروبشناسی پزشکی، فیزیولوژی، آمار حیاتی، تغذیه، ایمونولوژی، ویروسشناسی و ژنتیک نیز شرکت کنندحدود ۹۰ درصد فارغالتحصیلان این رشته جذب بازار کار میشوند که از این میان بیش از ۸۰ درصد جذب داروخانهها و مابقی در صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو) و کارخانههای آرایشی- بهداشتی مشغول به کار میشوند یا در کارهای اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت میکنند. از سوی دیگر در حال حاضر حدود ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور (از نظر عددی) در کارخانههای متعدد داروسازی داخل کشور ساخته میشود و بدون شک این کارخانهها به کارشناسان داروسازی نیاز دارند. این در حالی است که اکثر کارخانههای داروسازی کشور دارای واحدی به نام واحد تحقیقات هستند و امکان فعالیتهای تحقیقاتی برای فارغالتحصیلان علاقهمند مهیاست .
برای اطلاع از آخرین رتبه قبولی داروسازی 97 کلیک کنید!
توانایی های لازم برای داروسازی
داروساز باید مشاور خوبی باشد و با ارائهی اطلاعات صحیح به پزشک و بیمار باعث کاهش عوارض سمی و جانبی داروها شود .
کارنامه قبولی رشته داروسازی
کارنامه قبولی رشته داروسازی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
کارنامه قبولی رشته داروسازی دانشجوی دانشگاه تهران
منابع: سایت پی اسکیل
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.