تاثیر مهربانی با خود درنوجوانان و پیامد های آن در سلامت

اهمیت مهربانی با خود در دانش آموزان و پیامد های آن در سلامت

یکی از موارد مهم در دوران کودکی و نوجوانی آشنایی والدین با تاثیر مهربانی با خود درنوجوانان و پیامد های آن در سلامت است، تحقیقات نشان داده است که خود مهربانی در نوجوانان آن ها را در برابر اثرات نامطلوب رسانه های اجتماعی، افسردگی در نوجوانان، استرس، اضطراب اجتماعی در نوجوانان، آزار و اذیت اینترنتی، آسیب های اولیه زندگی، تنهایی، کمال گرایی در نوجوانان و سایر تهدیدات محافظت می کند.


قطعا خود مهربانی در دانش آموزان نمی تواند همه مشکلات را حل کند، اما می‌تواند به کاهش برخی از چالش‌هایی که نوجوانان روزانه با آن‌ها درگیر هستند کمک کند. در این قسمت شما با بخشی از تاثیرات مهربانی با خود دردانش آموزان و پیامد های آن در سلامت آشنا شدید. در مطالعات متعدد درباره خود مهربانی در نوجوانان اطلاعات حاکی از این است که ، برای نوجوانان خود مهربان احتمال کمتری برای افسردگی وجود دارد. همچنین احتمال کمتری دارد که به خود آسیب بزنند، و یا به دلیل یک رویداد آسیب زا دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شوند. به عبارت دیگر، خود مهربانی در دانش آموزان تاب آوری را بالاتر می برد که یکی از دلایل مهربانی با خود دردانش آموزان است. این مطالب بخشی از تاثیرات  مهربانی با خود درنوجوانان و پیامد های آن در سلامت است.

اهمیت خود مهربانی در نوجوانان و پیامد های آن در سلامت:

به گفته روانشناس کریستین نف، اهمیت مهربانی با خود در دانش آموزان، زمانی است که وقتی زندگی مطابق خواسته شما نیست، بتوانید با مهربانی و حمایت با خود رفتار کنید.

سه مولفه برای مهربانی با خود در نوجوانان:

1) یکی از مولفه های مهربانی با خود در دانش اموزان ذهن آگاهی است.

2) انسانیت مشترک هم یکی دیگر از مولفه های خود مهربانی در نوجوانان است (درک اینکه گاهی اوقات احساس بد بخشی از شرایط انسان است)

3) مهربانی با خود در نوجوانان( یا برداشتن یک گام فعال در حمایت از خود در هنگام مبارزه، به جای اینکه خود را به خاطر شکست ها یا گام های اشتباهتان مورد ضرب و شتم قرار دهید). به عبارت ساده تر، مهربانی با خود در دانش آموزان یعنی اینکه با خودتان همانطور رفتار کنید که اگر عزیز ترین فرد زندگیتان دچار مشکل و فشاری باشد، با آن رفتار می کنید.

خواندن این مقاله را از دست ندید: تاثیر بلوغ جنسی در نوجوانان و مشکلات آن

تاثیر مهربانی با خود در دانش آموزان در فرهنگ

اثرات مهربانی با خود درنوجوانان درخیلی از موارد برخلاف فرهنگ ماست و اغلب برعکس روشی است که ما با آن بزرگ شده ایم. بیشتر ما طوری تربیت شده ایم که با دیگران مهربان باشیم، اما با خودمان نه. یادگیری مهربانی با خود در دانش آموزان مستلزم تغییر محسوسی در جهت گیری آن ها نسبت به درد هایشان است به این گونه که به جای اینکه از درد خود دوری کنیم یا از آن غافل شویم، باید با کنجکاوی و علاقه به احساسات خود توجه کنیم. این قسمت مربوط به مولفه ی اول یعنی ذهن آگاهی است و ما مشاهده می کنیم که این درد ممکن است در کجای بدن ما باشد - شاید به عنوان یک نقطه گرفتگی در شانه های ما، یک درد در قفسه سینه، یا یک توده در معده ما. وقتی متوجه شدیم که احساسات دردناک کجا هستند، می‌توانیم به حالت نمادین با تمرکز و نوازش آن قسمت کمی احساس راحتی و کم شدن فشار را برای آن نقطه از بدنمان ایجاد کنیم .

فواید مهربانی با خود در دانش آموزان و پیامد های آن در سلامت

نکته مهم دیگر در این فرآیند این است که بدانیم مشکلات و هیجانات منفی ناشی از آن ها برای همه انسان ها به وجود می آید و اگر هیجان منفی ای را احساس می کنید این به معنای یک نقص و ضعف برای شما نیست و اینکه همه انسان ها آن را به مدل های متفاوتی تجربه می کنند و شما تنها نیستید. (مولفه دوم: اشتراکات انسانی)
گام مهم برای مهربانی با خود در نوجوانان این است که کاری مهربانانه برای خود انجام دهیم. یعنی به جای عصبانیت، بی حوصلگی یا سرزنش خود، می توانیم برخی از کلمات محبت آمیز را به خودمان بگوییم یا کاری که اگر کسی برایمان انجام دهد خوشحال می شویم، یا وقتی فردی که برایمان عزیز است و ناراحت است برایش انجام می دهیم را ، خودمان برای خودمان انجام دهیم (مثلا اگر برای دوستتان که وقتی ناراحت است گل هدیه می گیرید تا خوشحالش کنید می توانید این کار را برای خودتان انجام دهید یا مثلا اگر می دانید که پیاده روی رفتن ، سینما رفتن ، کافه رفتن و ... شما را خوشحال می کند می توانید این کارها را برای خودتان انجام دهید .(مولفه سوم : مهربانی با خود در نوجوانان)

نکته مهم در این جا این است که توجه داشته باشید این اقدامات نباید با این هدف انجام شود که شما حواس خودتان را از هیجانات منفی تان پرت کنید زیرا این کار نه تنها به شما کمک نمی کند بلکه باعث می شود هیجانات منفی شما بیشتر هم بشوند. (شاید در لحظه احساس کنید موفق شده اید ولی در بلند مدت متوجه می شوید که با این روش ، هیجانات منفی نه تنها از بین نمی روند بلکه قوی تر از قبل هم می شوند و باز می گردند.) این اقدامات باید به گونه ای انجام شود که با آگاهی به هیجانات منفی و دردهایتان و بدون قصد از بین بردن آن ها، قدم هایی را برای کمک به خودتان بردارید. در ادامه مقاله فواید  مهربانی  با خود در  دانش آموزان و پیامد های آن را بررسی می کنیم.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: 4 روش موثر برای افزایش رضایت از خود در نوجوانان


فواید  مهربانی  با خود در نوجوانان و پیامد های آن در سلامت:


خود مهربانی درنوجوانان و کمک انجام دادن کارهای دشوار: از آنجایی که مهربانی با خود در دانش آموزان ممکن است بسیار متفاوت از روش تربیتی ما باشد، مردم اغلب در مورد آن محتاط هستند و ممکن است در مورد آن شک داشته باشند. به عنوان مثال در مورد نوجوانان، گاهی اوقات نوجوانان این نگرانی را ابراز می کنند که اگر بخواهند با خودشان مهربان باشند، آن وقت کارهای مدرسه خود که برایشان دشوار هست را انجام ندهند و مدام به سمت بازی کردن و کارهایی بروند که آن ها را خوشحال می کند و در ادامه نمرات مناسبی کسب نخواهند کرد و بنابر این نمی توانند وارد دانشگاه های خوب و رشته ای که دوست دارند بشوند و به این صورت در زندگی شکست خواهند خورد. در حالی که اتفاقا دانش‌آموزانی که با خود مهربان تر هستند، می توانند انگیزه بیشتری برای مطالعه و رشد داشته باشند، نه کمتر. مهربانی بیشتر با خود، شبکه ایمنی لازم را برای رویارویی با جنبه هایی از خود که ممکن است مانع رشد ما بشود فراهم می کند و کمک می کند با قدرت بیشتری برای بهبود آن ها تلاش کنیم این مطالب بخشی از فواید مهربانی با خود در دانش آموزان است. مهربانی با خود در نوجوانان به این معنا نیست که هرکاری که برایمان سخت است را انجام ندهیم و فقط کارهایی که برایمان جالب و راحت است را انجام دهیم بلکه به این معنا است که با مهربانی با خود ابتدا انرژی لازم برای تلاش کردن را ایجاد کنیم و سپس شروع به انجام آن کار کنیم .خودتان بر اساس تجربه تان پاسخ دهید: زمان هایی که خود را سرزنش کرده اید و یا بدون در نظر گرفتن فشاری که به شما آمده فقط خواستید آن کار را انجام بدهید آیا توانسته اید کار با کیفیتی را اراِئه بدهید؟ یا اگر توانسته اید آیا انرژی این را داشته اید که آن را ادامه دار انجام بدهید یا آنقدر که در همان تجربه اول انرژی تان از بین رفته دیگر توانی برای ادامه باقی نمانده؟

مهربانی با خود در نوجوانان و خارج شدن از منطقه امن:

علاوه بر این نوجوانانی که با خود مهربان تر هستند، انگیزه بیشتری هم برای خروج از منطقه امن خود و مواجه شدن با تجربیات جدید را دارند. این احتمالاً به این دلیل اتفاق می‌افتد که نوجوانان خوذ مهربان، کمتر از شکست می‌ترسندد، آن ها می‌دانند که اگر چیزی جدید را امتحان کنند و شکست بخورند، آنقدر به خودشان سخت نخواهند گرفت و آنقدر خودشان را سرزنش نخواهند کرد که تحت فشار خیلی شدیدی قرار بگیرند بلکه احتمالا جملاتی مانند این به خود می گویند"شاید من هنوز مهارت لازم را برای این کار کسب نکرده ام و طبیعی بوده که نتوانم به خوبی از پس آن بر بیایم و حالا می توانم با تجربیاتی که از این اتفاق کسب کرده ام تلاش بیشتری در این زمینه برای افزایش مهارتم بکنم" یا "من واقعا هرآنچه از من برمی آمد را انجام دادم و عوامل دیگری که در این اتفاق دخیل بودند هم موثر بودند."(این به معنای مسئول ندانستن خود یا دنبال مقصر گشتن نیست بلکه به این معناست که اگر واقعا تلاشم را کرده ام  در کنار نقص های احتمالی خودم، تاثیر شرایط و افراد دیگری که در آن اتفاق دخیل بوده اند را هم ببینم و موضوع را شخصی سازی نکنم و صد درصدش را مربوط به خودم ندادنم).
در نهایت، اگرچه گاهی اوقات مردم فکر می‌کنند که افراد خود مهربان وقتی اشتباه می‌کنند، خود را از مسئول دانستن برای آن اتفاق رها می کنند، اما اصلا این طور نیست و در شفقت به خود در نوجوانان، اتفاقا نوجوان کامل مسئولیت اشتباهات خود را می‌پذیرند ولی نه به عنوان یک نقص و ضعفی که کل شخصیت آن ها را زیر سوال ببرد بلکه آن ها خود را انسان می بینند و به این اصل آگاه هستند که: طبیعی است که هر انسانی گاهی دچار اشتباه شود.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.