اهمیت تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان

تاثیر تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان

یکی از مسائل مهم در دوران کودکی و نوجوانی آشنای والدین با اهمیت تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان است. در آغوش گرفتن کودک معمولا برای والدین راحت تر از در آغوش گرفتن نوجوان است.


نوجوانان با جدا شدن از دوران کودکی برای شروع سفر نوجوانی، بسیاری از راه ‌های کودکانه خود را تغییر می دهند تا متناسب با سنشان رفتار کنند. در این فرآیند، آن ها ممکن است تصمیم بگیرند که از پذیرش محبت فیزیکی و کلامی والدین (گاهی فقط ابراز، گاهی فقط پذیرش، گاهی هر دو) دست بکشند تا نشان دهند که دیگر نمی‌خواهند به عنوان کودک در خانواده شناخته شوند و ثابت کنند که بزرگ شده اند. انجام این کار، نوجوانان خود را در معرض آسیبی قرار می دهند که ممکن است در بسیاری از ابعاد زندگیشان و روابطشان در آینده هم تاثیر بگذارد، والدین باید با روش های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در دانش آموزان آشنا باشد تا مشکلی برای فرزندشان پیش نیاید. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: تاثیر مهربانی با خود درنوجوانان و پیامد های آن در سلامت

تاثیر تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان:

چیزی که والدین ممکن است در این مقطع با آن مواجه شوند، پسر یا دختری است که از نظر جسمی بی‌تفاوت ‌تر شده است و از تماس جسمانی و ابراز احساساتی که قبلا بین آن ها وجود داشته است دوری می‌کند، زیرا اکنون از این تماس ها احساس شرم می کنند و فکر می کنند که بزرگسالی آن ها با این اعمال زیر سوال می رود. همچنین، پس از بلوغ در نوجوانان، زمانی که نیاز به حریم خصوصی فیزیکی برای نوجوان افزایش می‌یابد، او اغلب می‌خواهد محبت فیزیکی و کلامی والدین با او محتاطانه‌ تر باشد، بنابراین آگاهانه یا ناخودآگاه شروع به فاصله گرفتن از والدینش می کند تا بتواند این حریم را حفظ کند و احساس شرم را از خودش دور کند. والدین با آگاهی به نگرانی هایی که نوجوان در این سن دارد و با احتیاط، می‌توانند به شیوه‌هایی محبت فیزیکی و کلامی برقرار کنند، که او نوجوان احساس نکند حریمش از بین رفته و خجالت بکشد. این مطالب بخشی از تاثیرات تقویت محبت فیزیکی و کلامی در دانش آموزان است.

خواندن این مقاله را از دست ندید: مشکلات نوجوانان با خانواده در تعطیلات

گاهی اوقات پیش می آید که نوجوان وقتی پدر و مادرش را می بیند  که کودک کوچکترشان را در آغوش می گیرند، دلتنگ لمس و بغل کردن و بوسیدن آن ها می شود احتمالا جملاتی از این قبیل می گویند : "چرا از بغل کردن او دست نمی کشی؟" یا "شما او را لوس خواهید کرد!" و کمی بعد، درگیر مسخره کردن خواهر یا برادر کوچکترش شود. چرا؟ پاسخ این است که دیدن آنچه که او از دست داده و اکنون در دسترس خواهر یا برادر کوچکترش است برایش بسیار دردناک است. در فرآیند بزرگ شدن، قطع محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان می تواند فقدان بزرگ و در ادامه پیامد های زیادی را برای زندگی فرد ایجاد کند. در ادامه مقاله روش های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در دانش آموزان را بررسی می کنیم با ما همراه باشید.


روش های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان:

1) یکی  از راه های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در دانش آموزان این است که والدین با آگاهی و احتیاط و بدون این که تماس افراطی ای با بخش های حساس بدن فرزند خود داشته باشند محبت فیزیکی و کلامی را ادامه دهند (حتی اگر نوجوان برای در اغوش گرفته شدن مقاومت دارد از راه های دیگری برای محبت فیزیکی و کلامی در نوجوان استفاده کنند مثلا شانه های او را نوازش کنند / دستش را بگیرند )

2) یکی دیگر از راهکار های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان این است که اگر نسبت به هرگونه لمسی مقاومت شدیدی از نوجوان دیده شود بهتر است والدین اصراری برای ارتباط فیزیکی با نوجوان نکنند ولی صمیمیت و ابراز احساسات کلامی با دانش آموز قطع نشود و ادامه داشته باشد. به یاد داشته باشید، اگر بتوانید سطح متعادلی از محبت فیزیکی با دانش آموزان را حفظ کنید، با بزرگتر شدن نوجوان ابراز و پذیرش متقابل محبت فیزیکی با نوجوان دوباره باز می گردد.

اثرات تقویت محبت فیزیکی و کلامی در دانش آموزان

تاثیرات تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان:

هرچه نوجوان از محبت فیزیکی کمتر استقبال کند، تماس کلامی که مراقبت را منتقل می کند، مهم تر می شود. استفاده از کلمات برای انتقال احساس، همدلی، حمایت، علاقه، توجه، تایید و قدردانی همگی می توانند گرمای عاطفی را که تا قبل از این، محبت فیزیکی با دانش آموز به طور موثر منتقل می کرد، منتقل کند. هرگز قدرت یک لبخند دوستانه برای گرم کردن قلب یک نوجوانی که تحت فشارهای هیجانی و جسمانی شدیدی است و همچنین وقت گذاشتن برای تفریح ​​با او را، دست کم نگیرید.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: نقش والدین در کمال گرایی نوجوانان و دلایل آن

تاثیر موقعیت در تقویت محبت فیزیکی و کلامی با نوجوانان:

برای بسیاری از نوجوانان، دریافت یک محبت فیزیکی، یا در آغوش گرفتن، یا بوسیدن از طریق والدین ، بسته به خلق و خوی آن ها و شرایط متفاوت است. مثلاً ممکن است در مناسبت های نزدیک خانوادگی، آن را بیشتر بپذیرند و خودشان هم راحت تر این کار ها را انجام بدهند، ولی مثلا در مقابل دوستانشان در مدرسه، در برابر هرگونه ابراز احساسات یا در آغوش گرفته شدنی مقاومت کنند(به دلیل احساس شرم و ترس از مسخره شدن و ...) .
بنابراین محبت فیزیکی با نوجوانان مستلزم این است که با توجه به شرایط و موقعیت صورت بگیرد و والدین باید توجه داشته باشند که حتی اگر زمانی از جانب فرزندشان طرد شدند این موضوع را برای خود شخصی نکنند و آگاه باشند که در این سن این یک امر طبیعی است و به جای سرزنش خود یا فرزندشان به دنبال آگاهی بیشتر و یافتن روش های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان باشند (از طریق کتاب خواندن، دوره رفتن، کمک گرفتن از متخصص و ...)

در نهایت والدین باید توجه داشته باشند که چه امکان برقرای محبت فیزیکی با نوجوانان وجود داشت چه نداشته باشد محبت کلامی با دانش آموزان را هرگز فراموش نکنند.گفتن (دوستت دارم ) که ممکن است برای بسیاری از والدین سخت باشد، می تواند تاثیر بسیار زیادی در ارتباط با فرزندان داشته باشد.به یاد داشته باشید که غذا درست کردن، هدیه خریدن، بردن آن ها به تفریح و.... هر کدام جای خود را دارند و مهم هستند اما هرگز نمی توانند جایگزینی برای محبت فیزیکی و کلامی با نوجوانان یا گفتن دوستت دارم به فرزندان باشند. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: تاثیر بلوغ جنسی در نوجوانان و مشکلات آن


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.