مطمئناً اضطراب دردانش آموزان می تواند قلب و ذهن بسیاری از آن ها را تحت فشار قراردهد. تاثیر استرس در نوجوانان می تواند ناتوان کننده باشد و گذراندن روز و انجام بسیاری از وظایفی که به عهده دارند را بسیار دشوار یا حتی غیرممکن کند
تاثیرات مخرب اضطراب در نوجوانان:
اضطراب درنوجوانان می تواند حتی با استعدادترین و پیگیرترین آن ها را بی حرکت و فلج کند این موارد بخشی ازتاثیرات استرس در نوجوانان است. هرنوجوانی که از اختلالات اضطرابی رنج می برد، داستان شخصی خود را برای گفتن دارد. بعضی از آن ها حکایت هایی از عرق شدن در هنگام تلاش برای عبور از یک لحظه دشوار دارند، بعضی دیگر اجتناب از یک جلسه مهم به دلیل ترس از شکست که از دلایل مهم استرس درنوجوانان است، یا خروج ناگهانی از یک موقعیت به دلیل ترس از دست دادن کنترل و... این ها نمونه هایی از تاثیرات مخرب اضطراب در دانش آموزان است و درعملکرد آن ها موثر است. در ادامه این مقاله با جنبه های مثبت اضطراب در نوجوانان آشنا می شوید. با ما همراه باشید. شما می توانید مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: تأثیرات استرس در بدن نوجوانان و کنترل توسط ذهن
جنبه های مثبت اضطراب در دانش آموزان:
همه ما می دانیم که مقادیر بیش ازحد استرس در نوجوانان قطعا خوب نیست و می تواند کارایی عملکرد نوجوان را بسیار پایین ببرد. از سوی دیگر، همه دانش آموزان برای داشتن بهترین زندگی ممکن به کمی اضطراب نیاز دارند. اما چگونه باید نوجوان استرس مثبت داشته باشد؟
روانشناسان به قانون یرکس - دادسون اشاره می کنند، که نشان می دهد برای عملکرد بهینه به میزان مناسبی از اضطراب نیاز داریم. با اضطراب خیلی کم یا زیاد، نمیتوانیم در سطح مطلوب عمل کنیم. از آن جایی که نقطه شیرین اضطراب برای هر یک از ما متفاوت است ما باید این نقطه را برای خودمان پیدا کنیم. در ادامه با تعدادی از جوانب مثبت اضطراب در نوجوانان آشنا می شوید. با ما همراه باشید. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: اهمیت خواب کافی در نوجوانان و کمک به بهبود کیفیت آن
برخی جوانب مثبت استرس در دانش آموزان:
1) یکی از جنبه هابی مثبت استرس در نوجوانان فکر کردن قبل از اقدام است، دانش آموزبه دقت تأثیرات رفتار خود را بر دیگران در نظر می گیرند. احتمال همدلی بیشتری برای آن ها وجود دارد.
2) کمی داسشتن اضطراب در نوجوانان می تواند آن ها را از ریسک های بسیار خطرناک باز دارد و منجر به مراقبت کردن از خودشان می شود. قطعا اگر به جهان به عنوان یک مکان کاملاً امن نگاه کنیم در نهایت آسیب های بسیار بدی خواهیم دید.
خواندن این مقاله را از دست ندید: 7 روش برای حفظ ارتباط والدین با نوجوانان
3) مقداری استرس در دانش آموزان می تواند آن ها را آگاه کند که مراقب خودشان باشند. مثلا زمانی که درد و مشکل جسمی برایشان به وجود می آید، و اضطراب ناشی از آن احتمالا منجر به این می شود که به پزشک مراجعه کنند. بنابراین نوجوانان قطعا در بسیاری از مواقع استرس را تجربه می کنند و این اصلا چیز بدی نیست، این مقدار بیش از حد اضطراب در نوجوانان است که مشکل ساز می شود.
4) اضطراب در نوجوانان و احساس گناه دارای اشتراکات زیادی باهم هستند. اگر نوجوان کمی احساس گناه داشته باشد و این احساس منجر به این شود که آن ها بیشتر متوجه نحوه رفتارشان شوند و به این موضوع آگاه شوند که چگونه رفتارشان ممکن است بر عملکرد و احساسات افراد دیگر تأثیر بگذارد، نه تنها این احساس گناه و در ادامه اضطراب ناشی از آن بد نیست بلکه می تواند کارایی مثبتی هم در کیفیت روابط شان داشته باشد. آن چه مشکل ساز است سطوح بالای احساس گناه است که که منجر به شرم و خجالت می شود، وگرنه احساس گناه و اضطرابی که شما را از انجام کاری مانند شایعه کردن، کنایه زدن و آسیب زدن به دیگران منع کند بسیار هم خوب است.
5) نوجوانانی که به اندازه کافی اضطراب دارند، برای آزمون بعدی، شغل بعدی، روز بعد و به طور کلی زندگی، آمادگی بهتری خواهند داشت. اضطراب در نوجوانان و توجه به مشکلاتی که قبلا پیش آمده یا احتمال دارد در آینده پیش بیاید می تواند باعث بشود آن ها با آمادگی بیشتری با آن موقعیت ها مواجه شوند.
خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: 5 روش برای آموزش مسائل جنسی نوجوانان
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.