طرد شدن نوجوانان یکی از دردناک ترین مسائلی است که هرنوجوان در طول زندگیش احتمالا با آن مواجه می شود. گوشه گیری در نوجوانان چیزی شبیه این است: دانش آموز زنگ ورزش از گروهی که قبلا در آن بودید طرد شده و دیگر توسط آن ها انتخاب نمی شود. یا مثلا دوستانشان به جای آن ها با فرد دیگری صمیمی تر می شود و کم کم از آن ها فاصله می گیرند.
در ادامه این قبیل اتفاقات احتمالا شما هم صدمه دیده اید، شرمنده و غمگین می شوید. همچنین ممکن است باعث ایجاد ناامیدی در نوجوانان شود و نوجوان خود را تحقیر کند. طرد شدن در دانش آموزان به روش های مختلف اتفاق می افتد و هرگز آسان نیست. با این حال، واضح است که آن ها در طول زندگی خود با انواع و اقسام طرد شدن مواجه شوند. گوشه گیر شدن در نوجوانان هرگز آسان یا خوشایند نخواهد بود به همین دلیل شما باید با راه های رفتار بهتر با نوجوانان طرد شده آشنا شوید. درادامه این مقاله 10 روش برای رفتار بهتر با نوجوان طرد شده را بررسی می کنیم با ما همراه باشید. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: اقدامات موثر برای رعایت هدف گذاری نوجوانان در سال جدید
10 روش برای رفتار بهتر با نوجوانان طرد شده:
1) یکی از راه های برخورد بهتر با نوجوانان گوشه گیر این است که انتظار نداشته باشید دانش آموز منزوی همه شما را دوست داشته باشند. این یک انتظار غیر ممکن است. شما همه را دوست دارید، نه؟ ما نمی توانیم همیشه همه را دوست داشته باشیم و همیشه توسط همه دوست داشته شویم. هنگامی که با درک این موضوع صلح کردید، ممکن است احساس آرامش کنید و کمتر واکنش نشان دهید و آسیب ببینید.
2) شاید طرد شدن نوجوانان در آن موقعیت مزایایی داشته باشد که در آن زمان برای آن ها روشن نباشد و بعدا متوجه آن شوند. بنابراین نمی توان گفت طرد شدن دانش آموز همیشه یک از دست دادن است بلکه در بعضی مواقع یک دستاورد است.
خواندن این مقاله را از دست ندید: حمایت از نوجوانان و کمک به توانمند سازی آن ها
3) یکی دیگر از شیوه های رفتار بهتر با دانش آموز گوشه گیر این است که اگردوست نوجوان، آن ها را کنار می گذارد، شاید به این دلیل است که رابطه آن ها دیگر کارایی مثبتی برای هیچ کدام یا یک نفرشان ندارد. اتمام یک رابطه لزوما به معنی بد بودن یک نفر نیست. در بسیاری از موارد پیش می آید که دو طرف افراد خوبی باشند ولی در آن رابطه و در آن موضوع نتوانند درکنارهم مفید واقع شوند. ممکن است دو دانش آموز در فضای هم کلاس بودن بتوانند بسیار برای هم مفید باشند و به هم کمک کنند اما همان دودانش آموز در یک فضای دوستانه و صمیمیت نتوانند رابطه مناسبی باهم برقرار کنند.
4) گاهی در روابط نوجوانان با والیدن و دوستان تعارض به وجود می آید. فاصله ایجاد شده می تواند لزوما به معنای طرد شدن نوجوان نباشد و فقط یک دوره فاصله گرفتن و سرد شدن و سپس مجددا بهبود رابطه باشد. بنابراین هر تعارضی را نباید به عنوان طرد شدن دانش آموز برداشت کنیم.
5) یکی دیگر از از تکنیک های رفتار بهتر با دانش آموز طرد شده این است که نباید آ ن ها را سریعا کنار گذاشت و باید برای احیای روابط تلاش کرد اما از طرفی هم نباید همه تمرکز را روی نوجوان یا رابطه خاصی بگذاریم . اگر همه تمرکزمان روی یک رابطه خاص باشد در صورت طرد شدن دانش آموز فکر می کند همه چیز را از دست داده در صورتی که آن ها همواره می توانند دوستان دیگری هم پیدا کنند ، تفریحات دیگری هم داشته باشند .
خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: جنبه های مثبت اضطراب در نوجوانان
6) تجربه طرد شدن نوجوانان مانند هر تجربه دردناک دیگری می تواند آن ها را تشویق کند تا مهارت های جدیدی را بیاموزند و برای ادامه زندگی با آگاهی و مهارت و تجربه های بیشتری ادامه دهند.
7) طرد شدن در دانش آموزان همیشه به این معنا نیست که شخصی که شما را طرد می کند شما را دوست ندارد و شما به این باور برسید که حتما دوست داشتنی و ارزشمند نبوده اید که این اتفاق افتاده. فرضیه های دیگری هم می تواند پشت این اتفاق وجود داشته باشد مثلا شاید آن شخص به موفقیت شما حسادت می کند و دلیل فاصله گرفتنش از شما این باشد و ....
8) اجتناب در نوجوانان و طرد شدن در نوجوانان به طرز دردناکی شبیه هم هستند اما در واقع متفاوت هستند. کسی که در حال حاضر از شما دوری می کند ممکن است در آن بازه زمانی دچار مشکلات و فشارهایی شده که شما از آن ها بی خبر هستید و دلیل فاصله گرفتنش از شما بیشتر درونی و مربوط به خودش باشد تا شخصیت شما .
9) وقتی نوجوان تجربه می کند که کسی از آن ها فاصله میگیرد، ممکن است تمایل آن ها به پیگیری بیشتر آن شخص باشد. این احتمالا اولین پیشنهادی است که ذهنمان به ما می دهد زیرا هیچ یک از ما از دست دادن را دوست نداریم. با این حال، به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات پیگیری زیاد می تواند راهکار مناسب و کارایی نباشد و در عوض بهتر باشد که به فرد فضا بدهید و برای بازگرداندن اوضاع به حالت قبل عجله نکنید.
10) یکی از ترفند های رفتار بهتر با نوجوانان طرد شده این است که باید به این موضوع آگاه باشید که لازم نیست همیشه همه چیز را درست کنید. گاهی اوقات، شرایط طوری پیش می رود که باید با ابهام و تغییرات صورت گرفته با پذیرش مواجه شویم. اگر دائما بخواهید همیشه همه چیز را درست کنید این تقریبا غیر ممکن است و ناکامی های بسیاری را در این مسیر تجربه خواهید کرد.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.