فهرست مقاله
مشاورتحصیلی کنکور
وظایف مشاور کنکور
ویژگی های مشاور کنکور
مشاوره تحصیلی بارسا
مشاورتحصیلی کنکور
مشاور تحصیلی امروزه به یکی از مهمترین ارکان نظام آموزشی تبدیل شده است. هرچند هنوز هم در کشور ما و نظام آموزشی آن، توجه زیادی به امر مشاورهی تحصیلی نمیشود و در مدارس بزرگ و کوچک تنها یک مشاور برای تمام دانشآموزان در نظر گرفته میشود، بااینحال وجود مشاور در کنار دانشآموزانی که نزدیک کنکور هستند بسیار حیاتی و مهم است و حتماً باید داوطلبین مسیر کنکور را در کنار یک مشاور خوب، آگاه و باتجربه طی کنند.
مشاوران کنکور میتوانند در برنامهریزیهای درسی، آموزش نحوهی یادگیری دروس، برنامهریزی گامبهگام، تعیین اهداف، نحوهی تستزنی و شرکت در کنکور و… برای دانشآموزان برنامههای خوبی ارائه دهند. علاوه بر مسائل درسی، مشاوران کنکور وظایف دیگری نیز بر عهده دارند که بررسی مشکلات مربوط به روح و روان داوطلب است.
در این مرحلهی حساس دانشآموزان ممکن است با مشکلات زیادی مانند از دست دادن روحیه و انگیزه، از دست دادن امید، خستگی روحی و روانی، افت تحصیلی، مشکلات شخصی، استرس و اضطراب امتحانات و یا مشکلات خانوادگی و غیره درگیر شوند که یک مشاور کنکور باید در رفع و حل این مشکلات در کنار داوطلب باشد و او را یاری دهد.
بیشتر بخوانید: چگونه در کنکور ریاضی رتبه برتر شویم؟
وظایف مشاور کنکور
از طریق مشاورهی تحصیلی میتوان تواناییها و نیز محدودیتهای دانشآموزان را شناخت و از امکانات موجود حداکثر استفاده را به عمل آورد. مشاور تحصیلی که در حیطهی کنکور عمل میکند، میتواند با شناسایی دقیق استعدادها و تواناییهای دانشآموزان آنها را به سوی رشتهی تحصیلی و دانشگاه مناسب راهنمایی کند.به علاوه بر اینکه مشاوران کنکور باید در جهت حل مشکلات دانشآموزان کوشا باشند، باید با خانوادههای داوطلبین خود نیز رابطهای دوستانه ایجاد کنند. داوطلب کنکوری در فضای خانه و کنار خانواده به مطالعه میپردازد، ازاینجهت جو حاکم بر خانواده و وظایف والدین در این زمینه بسیار تأثیرگذار است.
1- آشنا به اصول برنامه ریزی درسی
کنکور یک آزمون رقابتی یوده و هدف از مشاوره گرفتن در سال کنکور، کسب رتبۀ مناسب است. با توجه به رقابت بالای کنکور، شانس کسب رتبه های برتر و خوب، بدون داشتن یک برنامه ریزی درسی درست و منسجم، عملاً نزدیک به صفر است.
اهمیت برنامه ریزی اصولی در سال کنکور دوچندان می شود و بهتر است برنامه درسی شما به عنوان مشاور، ویژگی های زیر را داشته باشد.
برنامه ریزی درسی شما منعطف باشد
زمان بندی دقیقی برای مطالعه دروس داشته باشد
مرور دروس گذشته را پوشش دهد
همسو با برنامه و بودجه بندی کنکور آزمایشی دانش آموز و برنامه امتحانات و برنامه کلاسی وی باشد
ایده آل گرا نباشد و جا برای جبران عقب افتادگی ها داشته باشد
بر اساس روحیات دانش آموز نوشته شود و شخصی سازی شده باشد
زمان استراحت مناسب در آن لحاظ شود
قابلیت ارزیابی و بررسی داشته باشد
2- معرفی منابع مطالعاتی، کنکور آزمایشی و معلم خصوصی توسط مشاور کنکور
یک مشاور کنکور خوب باید از آخرین تغییرات کتاب های درسی و آخرین اخبار سال کنکور اطلاع داشته باشد. همچنین دانش آموز و والدین او انتظار دارند که مشاور کنکور کتاب های کمک درسی مناسب برای دانش آموز را معرفی کند.
یکی از رکن های سال کنکور، شرکت در آزمون آزمایشی کنکور است که این مورد نیز بهتر است با صلاح دید مشاور کنکور انتخاب شود و همچنین ممکن است دانش آموزشی در درسی ضعیف باشد که بهتر است یک مشاور کنکور خوب برای افزایش سرعت عمل و بهره وری، معلم خصوصی درس موردنظر را به دانش آموز معرفی نماید.
بیشتر بخوانید: امتحان نهایی چه تاثیری دارد؟
3- پیگیری منظم و مستمر
سال کنکور با فراز و نشیب های زیادی برای دانش آموزان همراه است از جمله آنکه دانش آموز برخلاف سال های گذشته هم باید دروس سال دوازدهم را به صورت تستی و هم به صورت تشریحی مطالعه کرده و همچنین باید دروس سال دهم و یازدهم را نیز مرور کند.
ممکن است دانش آموز در میانۀ راه خسته شود و روند تحصیلی آن با افت همراه باشد. از وظایف یک مشاور کنکور خوب، نظارت مستمر بر عملکرد دانش آموز و روند پیشرفت او است و با توجه به شرایط و روحیات دانش آموز ارائه راهکار مناسب می باشد.
4- مطلع از رشته های دانشگاهی و دانشگاه های مختلف
یک مشاور کنکور حرفه ای تا انتهای سال کنکور همراه دانش آموز خود خواهند ماند و در فرایند انتخاب رشته کنکور و ورود به دانشگاه نیز به دانش آموز خود کمک خواهد کرد.
برای یک انتخاب رشته اصولی مشاور کنکور بهتراست از اطلاعات کافی در مورد رشته های دانشگاهی و دانشگاه های مختلف داشته باشد و با توجه به تست های شخصیت شناسی که از دانش آموز خود دارد، به او در زمینۀ انتخاب رشته نیز کمک کند.
5- آشنا به موضوعات روانشناسی
یک مشاور تحصیلی خوب باید تا حدودی آشنا به موضوعات روانشناسی از جمله موارد زیر باشد
علت های بی انگیزگی، نا امیدی و خستگی در سال کنکور
آشنا به علت های اضطراب و پایین بودن تمرکز در حین امتحان و مطالعه
آشنا به علت های افت تحصیلی
آشنا به مسائل دوران بلوغ و راهکارهای کنترل آن
بیشتر بخوانید: کنکور ریاضی چند سوال دارد؟
ویژگی های مشاور کنکور
یک مشاور تحصیلی برای اینکه بتواند مشاور کنکور خوبی نیز باشد باید تحصیلات مرتبط با زمینههای تحصیلی، مشاوره و روانشناسی داشته باشد. این پیشزمینهها میتوانند هم آکادمیک باشند و یا با گذراندن کلاسهای خصوصی انجام گیرد. علاوه بر این موارد باید مطالعات زیادی در مورد کنکور و روشهای تستزنی، روشهای مطالعهی دروس، خلاصهبرداری، مرور دروس و آشنایی با نکات مبهم و سخت هر مبحث درسی داشته باشد و در این زمینه از تجربهی کافی برخوردار باشد.
هرساله سؤالات کنکور تفاوتهای چشمگیری با سالهای قبل پیدا میکنند و طراحان، سؤالات بسیار مفهومی مطرح میکنند که تنها با مطالعهی دروس و کتابهای درسی نمیتوان به آنها پاسخ داد.
مشاوران عزیز باید در مورد انواع تستها، کتابهای کمکدرسی و کلاسهای تقویتی موجود، اطلاعات کافی داشته باشند و برای هر دانشآموز برنامههای خاص، متناسب با ویژگیهای او ارائه دهند. مشاوران کنکوری باید علاوه بر مطالب گفتهشده برای حل مشکلات عاطفی و خانوادگی فرد از مباحث علم مشاوره و روانشناسی بهره ببرند و در این زمینه خبره باشند و این مهم جز مطالعهی کتابها و تسلط بر انواع مطالب جدید و مقالههای پیرامون این موضوعات به دست نمیآید.
مشاوره تحصیلی بارسا
دانش آموزان و والدینی که پیش از این نام مرکز مشاوره تحصیلی بارسا را شنیده باشند، به اندازه کافی با افتخارات این مجموعه آشنا هستند و میدانند که کارنامه مشاوران تحصیلی بارسا، چه موفقیت های بزرگی را رقم زده اند؛ البته برای دانش آموزانی که خودشان هم تلاش کرده اند و رویای شکوفا شدن را در سر می پرورانده اند. این موسسه مشاوره تحصیلی در تهران تنها دپارتمان ایرانی عضو انجمن مشاوران تحصیلی جهانی (SEC) است و زیر نظر دکتر علی میرصادقی اداره می شود. ایشان در سال ۲۰۱۵ از نگاه مجله Corporate Vision انگلیس به عنوان بهترین مشاور تحصیلی ایران شناخته شده است. پس تعجبی ندارد که هم مجموعه مشاوران بارسا به کارنامه گذشته خود و موفقیت دانش آموزانشان افتخار کنند و هم دانش آموزان، این مجموعه را دارای چندین مشاور تحصیلی خوب و متخصص بدانند.
مشاوران بارسا که زیر نظر دکتر علی میرصادقی یک آموزش 200ساعت درکنار 3-2 سال دستیاری را گذراندن آماده خدمت به دانش آموزان از دبستان تا کنکوردر دو بعد هستند .
بعد اول مانند :برنامه درسی، روش های درست مطالعاتی ،تکنیک های تست زنی،انتخاب کتاب کمک درسی مناسب ،انتخاب آزمون آزمایشی مناسب و....
بعد دوم که همان بعد روحی و روانی است که با خواندن کتاب های غیر درسی دیدن ویدیو های انگیزشی – روانشناسی و... به شما کمک می کنیم تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و به سمت شکوفایی حرکت کنید.
سوالات متداول
1-مشاور کنکور چه وظایفی دارد؟
چند مورد از وظایف مشاور کنکور عبارت است از:
شناخت تواناییها و نقاط قوت و ضعف داوطلب
بررسی وضعیت درسی فرد
آموزش روشهای تستزنی و افزایش مهارتهای مدیریت زمان
آموزش مهارتهای کاهش استرس و کنترل آن در روزهای قبل کنکور و جلسهی کنکور
کمک به دانشآموزان جهت ترک برخی عادتهای غلط مانند استفادهی بیشازاندازه از گوشی و فضای مجازی و....