یکی از موارد مهم در تربیت نوجوانان این هست که والدین آن ها بدادند که چگونه ذهنیت قربانی کودک خود را مهار کنند. مهم است که فرزند شما بداند که رد شدن در یک آزمون علمی یا ضربه خوردن در بازی نباید نوجوان را دچار ذهنیت قربانی کند. شکست، طرد شدن و ناامیدی بخشی از زندگی است. به فرزندتان کمک کنید تا بیاموزد که در قبال طرز فکر، احساس و رفتارش مسئولیت شخصی را بپذیرد تا با اصرار به اینکه قربانی افراد بدجنس و شرایط ناگوار است، زندگی را طی نکند. حتی زمانی که با سختی روبرو می شود، به فرزندتان قدرت دهید تا خود را فردی قوی از نظر ذهنی ببیند که می تواند سختی ها را تحمل کند.
نکاتی برای پیشگیری از ذهنیت قربانی در کودکان:
چه در حال حاضر نشانههای هشداردهنده ذهنیت قربانی در کودکان را میبینید ، یا امیدوار هستید که از نگرش «من بیچاره» که یکی از نشانه های ذهنیت قربانی در کودکان است را قبل از شروع آن جلوگیری کنید، در ادامه مقاله شما با هفت قدم برای مهار کردن ذهنیت قربانی در کوکان آشنا می شوید با ما همراه باشید.
تشریفات سپاسگزاری برای مهار کردن ذهنیت قربانی کودکان:
یکی از روش های مهار کردن ذهن قربانی در نوجوانان قدردانی است، قدردانی ترحم به خود را از بین می برد. کودکان باید هر روز زمانی را صرف صحبت در مورد چیزهایی کنند که برای آن سپاسگزار هستند. حتی زمانی که با شرایط سختی مواجه می شوند، یک الگوی رفتاری سپاسگزار باشید. آداب و رسوم روزانه برای مهار کردن ذهنیت قربانی کودکان را ایجاد کنید تا به کودک شما کمک کند تمام دلایل برای شکرگزاری را تشخیص دهد. در ادامه مقاله چند ایده را معرفی می کنیم:
هنگام شام از فرزندتان در مورد بهترین قسمت روزش بپرسید.
هنگام خواب ازکودکان بخواهید سه اتفاق خوب را که اتفاق افتاده نام ببرند.
یک تابلوی اعلانات قدردانی درست کنید و یادداشت هایی را به آن بچسبانید که هر روز برای چه چیزهایی سپاسگزار هستید.
تربیت فرزند شکرگزار
تاثیر سکوت و تفکر منفی در ذهنیت فربانی کودکان:
برخی از بچه ها نسبت به دیگران دیدگاه بدبینانه تری دارند . اما با کمی کمک، کودکانی که دچار ذهنیت قربانی شدند می توانند تشخیص دهند که تفکر منفی آن ها ممکن است دقیق نباشد. با جستجوی استثناهایی در قاعده به فرزندتان کمک کنید افکار منفی خود را ساکت کند. اگر اصرار می کنند که «من هرگز نمی توانم کار سرگرم کننده ای انجام دهم»، فعالیت های سرگرم کننده ای را که اخیراً در آن شرکت کرده اند را به آن ها یادآوری کنید.
خواندن این مقاله را از دست ندید: تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت نوجوانان
اهمیت خوش بینی در مهار کردن ذهنیت قربانی کودکان:
کودکان باید با احساسات ناخوشایند روبرو شوند
به کودک خود بیاموزید که چگونه با احساسات ناخوشایند مانند ترس، اضطراب، خشم و اندوه که از عوامل تفکرقربانی در کودکان است کنار بیاید. بچه هایی که مهارتهای مقابله ای سالم دارند، کمتر اصرار دارند که رویدادهای جزئی فاجعه بار هستند. رفتار فرزندتان را تنبیه کنید، نه احساسات . به آن ها اجازه دهید بدانند که احساسات خوب هستند، اما مهم است که آن احساسات را به شیوه ای مناسب اجتماعی مدیریت کنید. راه های سالمی برای ابراز احساسات به آن ها بیاموزید و هر بار که ناراحت می شوند از برگزاری جشن ترحم خود جلوگیری کنید. کودکی که به توانایی خود برای مقابله با ناامیدی اعتماد دارد، برای مثال وقتی زمان ترک زمین بازی فرا رسیده باشد، از اینکه زندگی منصفانه نیست، افسوس نخواهد خورد. مقاله مرتبط: عوامل موثر در بحران هویت نوجوانان
آموزش مهارت های حل مسئله در ذهنیت قربانی:
کودکانی که فاقد مهارت های حل مسئله هستند دچار ذهنیت قربانی می شوند واحتمالاً رویکردی منفعلانه به زندگی دارند. کودکی که نمی داند چگونه تکالیف ریاضی خود را انجام دهد، ممکن است بدون تلاش برای یافتن راه حل، خود را به کلاس مردودی رها کند. یا، کودکی که به تیم فوتبال راه پیدا نمی کند ممکن است به این نتیجه برسد که ورزشکار وحشتناکی است. به کودکان بیاموزید که چگونه مشکل را حل کند . کودکی که در هنگام مواجهه با سختی دست به اقدام می زند، احتمال کمتری دارد که خود را قربانی درمانده ببیند. بچههایی که مهارتهای حل مسئله خوبی دارند میتوانند مانع از تبدیل شدن موانع کوچک به موانع بزرگ شوند.
مهارت های زندگی برای آموزش به کودکان:
کمک کردن به دیگران باعث مهار شدن ذهنیت قربانی در کودکان می شود. برای بچه ها آسان است که فکر کنند بزرگترین مشکلات دنیا را دارند. نشان دادن اینکه افراد زیادی با مشکلات بزرگتر وجود دارند، میتواند به آن ها کمک کند تا ببینند همه با سختیها روبرو هستند. کمک به دیگران می تواند به فرزند شما نشان دهد که مهم نیست چقدر جوان است یا مهم نیست که چه مشکلاتی را تجربه کرده است، توانایی کمک به شخص دیگری را دارد. در یک آشپزخانه داوطلب شوید، به یک همسایه مسن در کار در حیاط کمک کنید یا در یک پروژه جمع آوری کمک مالی شرکت کنید. فرزندتان را به طور منظم در فعالیت های خدمات اجتماعی درگیر کنید تا بتواند فرصت هایی را برای تبدیل جهان به مکانی بهتر تشخیص دهد.
مهارت قاطعیت را به کودکان آموزش دهید
برای مهار ذهنیت قربانی قاطعیت را به کودکان خود آموزش دهید به فرزندتان بیاموزید که لازم نیست قربانی منفعل باشد. اگر کودک دیگری اسباب بازی را از دست او گرفت، به او کمک کنید تا آن را پس بگیرد. یا اگر بچه های دیگر مدرسه آن ها را انتخاب می کنند، در مورد چگونگی کمک گرفتن از معلم صحبت کنید. بچههایی که مهارتهای قاطعیت دارند میتوانند صحبت کنند و بگویند: «این کار را نکن» یا «من دوست ندارم وقتی این کار را میکنی». به کودک خود قدرت دهید تا از کلمات خود استفاده کند و احتمال قربانی شدن او را کاهش خواهید داد.
خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: روش های درمان اختلال مو کندن دانش آموزان
چگونه قاطعیت را به کودکان آموزش دهیم؟
نقش بازی موقعیت های سخت
ایفای نقش به عنوان یک ابزار آموزشی فوقالعاده عمل میکند، زیرا بچهها زمانی بهترین یادگیری را میگیرند که فرصتی برای تمرین مهارت های خود داشته باشند. با نشان دادن نحوه برخورد پیشگیرانه با موقعیت های سخت، به کودک خود کمک کنید تا از ذهنیت قربانی اجتناب کند. اگر می گویند هیچکس در تعطیلات با آن ها بازی نمی کند، به آنها کمک کنید تا تمرین کنند که آیا می توانند با شما بازی کنند یا خیر. وقتی آن ها به انتخاب های خود در پاسخ به موقعیت های سخت پی ببرند، احتمال بیشتری برای اقدام مثبت خواهند داشت.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.