پیشرفت در زندگی و کار
شکست عشقی را میتوان نوعی فشار و استرس روانی دانست که به بروز مشکلات هیجانی شدید منجر میشود، عملکرد فرد را در حوزههای مهم زندگی مختل میکند و باعث کاهش کیفیت زندگی او میشود. این استرس باعث بروز نشانههای روانشناختی مانند اختلال خواب، بیاشتهایی، پرخوری روانی، اندوه عمیق، هجوم و تکرار افکار و خاطرات مزاحم و خشم. در کتاب شکست عشقی دکتر راس روانپزشک و پژوهشگر محبوب به طور دقیق نشانههای تشخیص شکست عشقی و رفتارهای فرد مبتلا به آن را توصیف و روشهای درمان را به خوبی بیان کرده است. لازم است هم متخصصان هم مراجعان برای تشخیص شکست عشقی و بهبودی از آن، کتاب روانشناسی شکست عشقی را مطالعه کنند؛ به خصوص برای مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان و تمام کسانی که در حوزه بهداشت روان فعالیت میکنند بسیار مفید است.
دکتر ریچارد بی. راس
فاطمه مسعودی، طناز فرخ زاد، سمیه ترکاون نژاد، المیرا علیزاد اشرفی، با مقدمه دکتر علی صاحبی
شکست عشقی (سندرم ضربه عشقی)
خودیاری
غیرممکن است یک روانشناس، مشاور، روانپزشک و حتی مشاور مدرسه در فرایند کار حرفهای خود، هر چند وقت، با فردی مبتلا به ناکامی عشقی برخورد نکند. تعداد این افراد به قدری زیاد است که برخی پژوهشها گزارش میکنند ده درصد جمعیت بزرگسال، حداقل یکبار، این ناکامی را تجربه کردهاند، ولی چگونگی کنار آمدن و سازگاری با آن متفاوت است. تجربه بالینی من و بسیاری همکارانم نشان میدهد که بیشتر افراد در پاسخ به چنین تجربهای اغلب، افسردگی، خشم، پرخاشگری یا واکنشهای اضطرابی را انتخاب میکنند. پرخاشگری میتواند نسبت به خود یا معشوق باشد که کارهایی از قبیل خودکشی یا دیگرکشی را در پی دارد. از دیگر پاسخهای معمول به تجربه ناکامی در عشق روی آوردن به مواد مخدر، مشروب یا رابطههای بی قید و شرط و بی بند و باری جنسی یا به قول ویلیام گلسر رابطه جنسی بدون عاطفه و عشق است. البته اندکی هم راهبردهای سازندهتری مانند ورزش، مطالعه، تمرکز بر پیشرفت شغلی و شخصی و مطالعه را انتخاب میکنند. ولی به طور کلی پژوهشها و مشاهدات بالینی نشان میدهد که سندرم ضربه عشقی یک سندرم ضابطهمند با نشانههای مشخص و قابل تشخیص است که وقوع آن میتواند در عملکرد حرفهای، اجتماعی، تحصیلی و روابط بین فردی شخص ناکام اختلال ایجاد کند و باعث کاهش کیفیت زندگی فرد شود.
بنابراین شکست عشقی را میتوان نوعی فشار و استرس روانی دانست که به بروز مشکلات هیجانی شدید و طولانی منجر میشود، عملکرد فرد در حوزههای مهم زندگی را مختل میکند و کاهش کیفیت زندگی را در پی دارد که کتاب شکست عشقی به خوبی به تشریح این مسئله پرداخته است.
در ادامه کتاب شکست عشقی اثر دکتر راس آمده است که: این استرس باعث بروز نشانههای روانشناختی نسبتا پایداری مانند اختلال خواب، بیاشتهایی یا پرخوری روانی، اندوه عمیق، هجوم و تکرار افکار و خاطرات مزاحم و خشم میشود. اگر بخواهیم نام آشناتری برای این تجربه پیدا کنیم، بهترین نام "سندرم تکرار خاطرات" است. این سندرم چهار ویژگی مشخص دارد:
در کتاب شکست عشقی دکتر ریچارد بی. راس، روانپزشک و پژوهشگر محبوب و صاحب نظر در این حوزه، به طور دقیق و روشن نشانههای تشخیص این سندرم، هیجانات و عواطف و رفتارهای فرد مبتلا به شکست عشقی را توصیف کرده و روشهای درمان سندرم ضربه عشقی را به خوبی بیان کرده است.
کتابهای مرتبط
شخصیتهای معروف
مقالههای مرتبط
محصولات پیشنهادی