مُرَحَّم‌های علی میرصادقی

زمان حدودی مطالعه: ۴دقیقه

مرگ در یک زندگی نازیسته، بی‌معناست!

محمد 31 ساله به خاطر شرایط کرونا بیکار شده. فکر می‌کند دیگر استخدام نمی‌شود. به نظر خودش هیچ وقت استعداد خودش را متوجه نشده است.
وضع خانوادگی او در حدی هست که بتوانند چند ماه او را حمایت کنند اما او صدای درونش را گم کرده است وقتی چنین اسمی برای توانمندی‌ها و استعدادهایت می‌گذاری، احتمال پیدا کردنش سخت‌تر می‌شود.
به او می‌گویم محمد منظور از صدای درون، علاقه، استعداد، ارزش‌ها و محیط‌هایی است که دوست داری و لزومی ندارد که تو دقیقا همه‌ی آنها را با موقعیت دقیقشان بدانی. همین‌که جلو می‌روی، راه خودش را به تو نشان می‌دهد و البته که در مسافرت‌های طولانی باید برای اشتباه رفتن هم آماده باشی؛ پیش می‌آید!!
داونا در کتابش به نام "مرگ در یک زندگی نازیسته بی‌معناست" می‌نویسد که قطب نمای زندگی را با کلمه‌ی LIVE (زندگی کردن) نشان می‌دهد.
L (Love): چه کاری را دوست داری انجام بدهی؟
I (Inner): استعدادهای درونی من چیست؟
V (Value): ارزش‌ها و افعال مورد علاقه‌ام مثل رهبری کردن، نقاشی کردن و... کدام است؟
E (Environments): محیط‌های مورد علاقه‌ی من کدام‌ها هستند؟
گاردنر در دانشگاه هاروارد موقع درس دادن می‌گفت اگر می‌خواهید سخت‌تر از پا دربیایید و کمتر دچار فرسودگی شوید باید از خود بپرسید: آیا این کار مناسب ارزش‌های شما هست؟ آیا با آنها رشد خواهید کرد؟! آیا کاری که انجام می‌دهید ثمر بخش هست؟ آیا در شما شادی ایجاد می‌کند؟
یادتان باشد مهم‌ترین نشانه‌ی اینکه استعداد خود را پیدا کردید این است که وقتی مشغول آن می‌شوید، زمان را از دست می‌دهید البته این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که احتمالا در آن کمی به مهارت رسیده باشید.
محمد اگر با استعداد و علاقه‌ی خود هنوز آشنا نیست، 3 کار را نباید انجام دهد:
1. به کاری شبیه قبل خود برگردد.
2. زود مشغول به کار شود.
3. در خانه بماند و وقت تلف کند.
4. کار باید انجام دهد ( البته اگر مثلا محمد چند ماهی می‌تواند از نظر مالی خودش را حمایت کند)
1. با کمک دوستان، روان‌شناسان و دوره‌های آموزش دست به کشف علاقه و استعدادهای خود بزند.
2. با انجام کارهای داوطلبانه و رایگان، در محیط‌های بیشتری کسب تجربه کند و خودش را محک بزند.
3. مهارت‌هایی که همیشه دوست داشته آنها را کسب کند را با رفتن به کلاس و خودآموزی، یاد بگیرد.
4. حداقل روزی 8ساعت در این زمینه‌هایی که گفتم کار مفید انجام دهد.
‌‌

به همتون توصیه می‌کنم یه روزی بلاخره با ایده‌ی قشنگ "شکوفایی"در روان‌شناسی آشنا بشین. من در این دوره با کمک تحقیقات اصولی و دانشگاهی به شما میگم چه جوری باید زندگیتون رو جلو ببرین تا به بهترین حالت خودتون تبدیل بشین.

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.