مُرَحَّم‌های علی میرصادقی

زمان حدودی مطالعه: ۴دقیقه

رابطه‌ی فشارهای اقتصادی و فشارهای روانی‌‌

علت بروز اختلالات روانی را می‌توان از دیده گاه biopsychosocial به سه علت تقسیم بندی کرد:
- دلایل زیستی مثل ژن، دلایل روانی مثل الگوها و طرحواره‌های ناسازگار
- دلایل اجتماعی فرهنگی مثل مشکلات اقتصادی و تبعیض‌ها‌‌‌ ‌‌
- یک سری از اختلالات روانی مثل اسکیزوفرنی و دو قطبی در اکثر اوقات وابستگی زیادی به ژن دارند، هر چند که عوامل محیطی محرک می‌توانند، اثر آنها را تشدید کنند اما تا ژن آنها نباشد معمولا بروز پیدا نمی‌کنند.
اختلالات استرس معمولا وابسته به دلایل روانشناختی هستند بعضی در اثر تاثیرات خانواده یا الگوها و طرحواره‌ها شکل می‌گیرند و بعضی از اختلالات مثل PTSD (اختلال استرس پس از آسیب) بعد از اتفاقاتی مثل تصادف وحشتناک، ریختن برج‌های دوقلو یا جنگ و بمباران یا به خاطر تبعیض‌ها و فشارهای اجتماعی شکل می‌گیرند.
من امروز می‌خواهم بیشتر راجع به دسته‌ی سوم با شما صحبت کنم‌‌. در روزهایی که فشار اجتماعی-فرهنگی-اقتصادی بالاتر می‌رود، احتمال بروز بعضی از اختلال‌های روانی مثل افسردگی و بعضی از اختلال های اضطرابی، افزایش پیدا می‌کند. این فشارها مثل آلودگی هوا که سیستم تنفس را تخریب می‌کند، روان انسان، هیجانات او را به هم می‌ریزند.‌‌ همانطور که می‌دانید در سی سال گذشته، به خاطر دلایل مختلف با اینکه اوضاع اقتصادی جهانی، شرایط بهتری داشته است اما ابتلا به اختلالی مثل افسردگی تا هزار درصد افزایش در بعضی از کشورها گزارش شده است‌‌.
حالا در همین روزهایی که به خاطر فشارهای تکنولوژی و افزایش سرعت زندگی ، اختلالات روانی بیشتر شده است، شما فشارهای عاملی مثل کرونا و اوضاع اقتصادی اخیر کشورمان را هم به آن اضافه کنید. پیش بینی می‌شود که احتمال بروز اختلال‌های روانی رو به افزایش باشد
آیا همانطور که ماسک و مواد ضدعفونی برای جلوگیری از بیماری‌های جسمانی با احتمال زیاد به ما کمک می‌کنند، ماسکی برای روان ما وجود دارد؟!‌‌‌‌ صدها پژوهش در دنیا ثابت کرده است آموزش مهارتهای خودشناسی، خودآرامی، مدیتیشن، روانشناسی اکت، روشهای شناختی-رفتاری به افرادی که درگیر اختلالات روانی نشده‌اند، به غیر از اینکه به افزایش کیفیت زندگی آنها (شغل، رابطه و...) کمک می‌کند باعث جلوگیری و پیشگیری از تعداد زیادی اختلالات روانی هم می شود‌‌ حتی در تحقیقی که در ارتش آمریکا انجام شد، مشخص شد کسانی که تحت آموزش‌های خودشناسی روانشناسی مثبت‌نگر قرار گرفته بودند، کمتر درگیر اختلال استرس بعد از تروما می‌شدند نتیجه‌گیری۳ چیز است: اول اینکه از تمام مسئولین می‌خواهیم که تا جایی که می‌شود با مدیریت فشارها، از بروز اختلالات بیشتر، جلوگیری کنند و با فراهم نمودن امکانات بهتر مثل مرکز تماسی که سازمان نظام روانشناسی زحمت کشیده بود با کمک جمعی از روانشناسان فراهم کرده بود به کمک افراد تحت فشار، بیشتر از قبل کمک کند دوم اینکه با خواندن کتاب و گذراندن دوره‌های روانشناسی خودشناسی، خودیاری و... که بعضی از آنها به صورت رایگان در بعضی از فرهنگسراها و یا سراهای محله برگزار می‌شود انعطاف‌پذیری روانی خود را برای این روزها افزایش دهیم و سوم اینکه آمادگی برای این فشار، جا بازکردن برای اضطراب‌های سخت روزهای سخت و افزایش تمارین روانی مثل مدیتیشن و خود آرامی که در سایت آموزش رایگان آنها داده شده است، کمی بیشتر مراقب خودمان و دیگران باشم. در کنار صدها فیلم رایگانی که در سایت ما برای کمک به شما وجود دارد در صورتی که دوست دارید از خدمات بیشتری استفاده کنید می‌توانید از دوره‌ی جامع خودشکوفایی برای پیشگیری از خیلی از اختلالات روانی، استفاده کنید.
‌‌

به همتون توصیه می‌کنم یه روزی بلاخره با ایده‌ی قشنگ "شکوفایی"در روان‌شناسی آشنا بشین
من در این دوره با کمک تحقیقات اصولی و دانشگاهی به شما میگم چه جوری باید زندگیتون رو جلو ببرین تا به بهترین حالت خودتون تبدیل بشین

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.