تست نیازهای گلاسر برای سنجش و ارزیابی میزان نیازهای اساسی افراد بر اساس تئوری انتخاب گلاسر تنظیم شده است. طبق تئوری انتخاب، همه ما دارای پنج نیاز اصلی هستیم و از آنها تاثیر میگیریم. این نیازها عبارتند از: نیاز به بقا و زنده ماندن، نیاز به عشق و احساس تعلق، نیاز به آزادی، نیاز به قدرت و پیشرفت، نیاز به تفریح. تمام رفتارهای ما همیشه در آن لحظه که دست به انتخاب میزنیم بهترین انتخاب ما برای ارضای یک یا چند نیاز از این نیازهاست.
شما نیازمند یادگیری، رشد و پیشرفت بیشتر، دستیابی به اهداف و احساس افتخار و همچنین نفوذ بر دیگران هستید. شما میخواهید دست بالا را داشته باشید و امور، تحت کنترل شما باشند، حرف خود را به کرسی بنشانید، به دیگران دستور بدهید و بر انجامم کارها نظارت کنید تا کارها را به گونهای انجام دهند که شما میپسندید. حتی ممکن هست برای دستیابی به قدرت دست به هرکاری بزنید. البته ممکن هست افراد زیادی هم با انجام کارهایی که هم به آنها قدرت ببخشد هم به شیوهای به دیگران یاری میرساند، احساس نیاز خود به قدرت را ارضا کنند مثل انجام کارهای خیر، نجات جان یک انسان توسط پزشک، ابداع روشهای علمی، تدریس به عنوان یک معلم و ...
ممکنه شما با وجود برخورداری از همه ی مواهب لازم هنوز به دنبال دستیابی به لذت جمعآوری و بیشتر داشتن هستید، حتی اگر به قیمت آن باشد که دیگران از مواهب کمتری برخوردار و با محرومیت رو به رو شوند. در دوستیهای بلند مدت وقتی یک نفر میخواهد قدرت بیشتری داشته باشد و برای دستیابی به قدرت بیشتر تلاش میکند، به رابطه دوستی آسیب میزند چون حفظ دوستی با آدم حریص و جاهطلب دشوار است همان طور که در روابط فردی زور و اجبار برای دیگران سودمند نیست، در شرایطی مثل زندگی زناشویی و روابط خانوادگی هم زورگویی و تحمیل خود بر دیگران، برای فرد نیازمند قدرت نفعی ندارد، افراد قدرتمند احتمالا به تدریج میفهمند که کنار آمدن با دیگران برای حل اختلاف ها و تفاوتهایشان برای آنها قدرت بیشتری به ارمغان میآورد.
نیاز به بقا: هر چه میزان نیاز شما به بقا بیشتر باشد نشان دهنده آن است که شما شخصی محتاطتر هستید. نیاز به آزادی: احساس آزادی بیشتر در تصمیم گیریها و در اختیار داشتن کنترل جهت زندگی خود. نیاز به عشق و احساس تعلق: نیاز به صرف وقت بیشتر برای خانواده، مهر ورزیدن و دوست داشته شدن و نشان دادن احساسات و عواطف خود به دیگران. نیاز به تفریح: نیاز به شادی و سرگرمی و پرداختن به تفریحات بیشتر.
با شناخت میزان این نیازها میتوانیم دریابیم که هنگام ناراحتی و احساس ناخوشنودی به دلیل برآورده نشدن کدام یک از این نیازها میباشد و همچنین بلعکس.