چگونه میتوانید اعتماد مشتری خود را جلب کنید؟ با اساسیترین راهکارهای ایجاد اعتماد در مشتری آشنا هستید؟
قبل از اینکه مشتریان از شما خرید کنند، باید بتوانند به شما اعتماد کنند و ایجاد احساس اعتماد در مشتری لازمهی خرید مشتریان از شماست. در ادامه با 10 راهکار طلایی برای ایجاد اعتماد در مشتری ، آشنا خواهید شد.
چگونه اعتماد مشتری را جلب کنیم؟
قبل از اینکه مشتریان از شما خرید کنند، باید بتوانند به شما اعتماد کنند و ایجاد احساس اعتماد در مشتری لازمهی خرید مشتریان از شماست. آنها باید اطمینان داشته باشند که پیامهای شما صحیح است، آنچه شما میفروشید با آنچه که گفته شده است مطابقت دارد و اگر چیزی در معامله رخ ندهد، از آنها پشتیبانی خواهید کرد. مشکل این است، اعتماد نمیتواند به سرعت و یا از طریق ترفندهای خاصی برقرار شود.
شرکتهایی که اعتماد مصرف کننده را از دست دادهاند، این را خیلی خوب میدانند. همان طور که آنها سعی در ترمیم تصویر خود دارند، آنها میدانند که تعداد معدودی از تبلیغات نمیتوانند تصاویر منفی را در ذهن مردم خنثی کند. اعتماد را نمیتوان به افراد تحمیل کرد و نمیتوان مردم را فریب داد. در عوض شما باید اعتماد مصرف کننده را به طور طبیعی کسب کنید. اما چگونه میتوانید این کار را انجام دهید؟ هیچ کلید یا رازی برای تقویت اعتماد در مشتری وجود ندارد. به عبارتی باید گفت ایجاد اعتماد در مشتری بسیار ساده است: مشتریان را همیشه در اولویت خود قرار دهید. به آنها محصولات عالی ارائه دهید. در ارائه خدمات به مشتری پاسخگو باشید. صادق، شفاف و معتبر باشید و به طور مؤثر ارتباط برقرار کنید. در این صورت میتوانید در مشتریان احساس اعتماد ایجاد کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارگاه غیرحضوری روانشناسی فروش کلیک کنید
10 راهکار طلایی برای ایجاد اعتماد در مشتری :
1. از نظر اجتماعی فعال باشید. (قابل رویت باشید)
فعال بودن در رسانههای اجتماعی برای ایجاد اعتماد در مشتری به چندین روش به شما کمک میکند: برند شما قابل رویت است، شما فالوئرهای بیشتری را جذب میکنید. هرچه بیشتر این جنبه از برند خود را نشان دهید سریعتر خواهید توانست آن اعتماد را بسازید. یکی از نقاط قوت ایجاد رویت پذیری از طریق رسانه اجتماعی، میزان انعطافپذیری شما در آنجا است: شما میتوانید زمان خود را صرف ساخت محتوای جدید کنید، با فالوئرهای جدید و قبلی تعامل نمایید، اخبار و اطلاعات را به روز رسانی کنید و با مشتریان در میان بگذارید. راهحل اصلی این است که فعال باشید و برای ایجاد اعتماد در مشتری در بستر اجتماعی فعالی حضور داشته باشید.
2. خوش قول باشید.
مصرف کنندگان تقریبا ً به همان اندازه که به مارکهای تجاری مشهور عادت دارند، به آنها اعتماد ندارند و یکی از دلایل آن این است که مشتریان احساس میکنند به آنها دروغ میگویند. هر زمان که یک مشتری احساس میکند که اشتباه کرده است و یا فریب خورده است، به هر طریقی که ممکن است، با نام تجاری مربوطه روبرو شده است. بر این اساس، این به نفع شما است که در هنگام صحبت از انتظارات مشتری به تعهدات خود عمل کنید و محصولات را به موقع تحویل دهید و احساس اعتماد در مشتری را ایجاد نمایید. اگر یک هفته طول میکشد تا یک محصول را ارسال کنید، به مشتریان خود بگویید که دو هفته طول میکشد. اگر یک محصول به مدت ۱۰ سال دوام بیاورد، ادعا میشود که این محصول به مدت ۸ سال دوام خواهد آورد. به این ترتیب، هرگز ریسک شکستن وعدههای خود (حداقل با اکثریت مشتریان خود) را نخواهید داشت.
3. خدمات رسانی به مشتری را بهبود بخشید.
احساس اعتماد در مشتری هنگامی لطمه مییابد که مشتریان با مشکلی برخورد کنند. اگر آنها مشکلی را تجربه کنند و خدمات فوری، مفید و به یاد ماندنی بهرهمند شوند، آنها همیشه به شما به عنوان یک برند قابل اعتماد نگاه خواهند کرد. اما اگر توپ را رها کنید، یک مشتری را برای همیشه از دست میدهید به احتمال زیاد به شهرت خود لطمه میزنید. هر زمان که میتوانید به سراغ خدمات مشتری بروید. فقط از مقرون به صرفهترین روش برای حل یک مشکل استفاده نکنید، اطمینان حاصل کنید که مشتریان احساس میکنند که صدایشان شنیده شده و از آنها قدردانی شده است و از مسیر خود برای شاد کردن مشتری و ایجاد اعتماد در مشتری خارج نشوید.
4. برند خود را شخصیتر کنید.
برند شما، در بازاریابی و تبلیغات و همچنین در تعامل منظم با مشتریان میبایست شخصیتر باشد. از اسکریپتها و پاسخهای فرمول بندی شده استفاده نکنید. در عوض، کارمندان خود را تشویق کنید که از صمیم قلب صحبت کنند و مشتریان را مانند افراد واقعی درگیر کنند و در نتیجه احساس اعتماد در مشتری را در آنها ایجاد نمایند. این تغییر کوچک باعث میشود که نام تجاری شما انسانیتر از شرکتتان باشد و میتواند احساس مشتری را نسبت به شما به طرز چشمگیری تغییر دهد.
5. بیشتر ارتباط برقرار کنید.
هرگز مشتریان خود را در تاریکی رها نکنید. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه بیشتر با مشتریان خود صحبت کنید برای ایجاد اعتماد در مشتری بهتر است.
این به خصوص اگر شما به عنوان یک مشاور و یا یک بازاریاب یک به یک با مشتریان کار میکنید امری صحیح و معقول است. در مورد اهداف و فرایندهای خود باز و شفاف عمل کنید. اگر از جزئیات خودداری کنید و یا طرف ارتباطی رابطه را نادیده بگیرید، هر اعتمادی که ساخته باشید ممکن است از هم بپاشد.
6.همیشه در دسترس باشید.
در راستای همین مسیر، مهم است که برند شما برای افرادی که به آن نیاز دارند همیشه در دسترس باشد. برای ایجاد احساس اعتماد در مشتری همیشه در دسترس باشید، چون مردم احساس راحتی میکنند و میدانند که میتوانند در هر زمانی که انتخاب کنند با کسی صحبت کنند. دقت کنید که مشتریان شما در تمام اوقات چندین خط تماس برای ارتباط با شما داشته باشند و برای بروز مشکل و حالت اضطراری بهتر است شماره تلفن همراه فروشنده را به مشتری بدهید. ساختن اعتماد به سرعت حاصل نمیشود و همیشه ساده نخواهد بود، اما این استراتژیهای اعتماد در مشتری میتوانند شما را به مسیر درست هدایت کنند. از آنجا، قدرتمندترین استراتژی شما ثبات و سازگاری است. هرچه بیشتر با برند شخصی، خدمات مشتری و محصولات و خدمات اساسیتان سازگار باشید، مشتریان فعلیتان وفادارتر خواهند بود، اعتبار شما قویتر خواهد شد و شهرت شما بیشتر خواهد بود.
7.داستان خودتان را بگویید.
گفتن داستان شما بخش مهم و ضروری در ساخت یک برند است. این نحوه نگرش مخاطبان به شما را شکل میدهد و به آنها اجازه میدهد فراتر از محصولات در مورد شما بدانند و درک کنند که محصولات شما از کجا نشات میگیرند. اگر میتوانید تاریخچه، تخصص و جوایز برند خود را به مشتری منتقل کنید (به آنها بگویید)، در مسیر توسعه یک نام تجاری هستید که افراد میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. خواهید دید که مشتری به خاطر رویکردها، ارزشها و اصالت عاشق محصول شما میشود. آیا تاکنون متوجه شدهاید که هنگامی که با شخصی احساس نزدیکی کنید، به طور طبیعی به سمت آن جذب میشوید. دقیقا در تجارت هم همین گونه است. شما با انتقال اطلاعات موثر در مورد سازمان و محصولاتتان گامی موثر در ایجاد اعتماد در مشتری برمیدارید.
8.صادق و شفاف باشید.
اگر میخواهید اعتماد مشتریان را به خود جلب کنید، هیچ راه میانبری وجود ندارد. شما باید آن را بدست آورید، چطوری این کار را انجام میدهید؟ خوب، یک نقطه شروع عالی این است که در مورد محصولات خود صادق و شفاف باشید و مشتریان بالقوه میتوانند از شما به عنوان یک شرکت انتظار صداقت داشته باشند. تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به مشتریان خود بدهید (از جمله قیمتگذاری شفاف و حتی محدودیتها) تا به آنها در تصمیمگیری آگاهانه کمک کند. هر چه بیشتر یک مشتری را مطلع کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که آنها به کسب وکار شما اعتماد کنند و این احساس اعتماد در مشتری بر روی کسب و کار شما تاثیر مثبت میگذارد. صداقت، خلع سلاح است. آن را امتحان کنید و ببینید که چه تفاوتی در سطح اعتماد مشتریان شما ایجاد میشود.
9.مخاطب مورد نظر خود را بشناسید.
انجام تحقیقات دقیق در مورد" نیازهای مشتریان، مشکلات مشترک بین شما و نقاط درد" به شما کمک میکند تا راهکارها و پیامهای متناسب با آنها را برنامه ریزی کنید. اگر بتوانید نیازهای آنها را درک کرده و خدماتی مناسب به آنان ارائه دهید نه تنها مشکلات آنها را برطرف کرده بلکه ارزش افزودهای نیز به شما اضافه میشود، بنابراین مشتریان شما به احتمال زیاد به شما اعتماد خواهند کرد.
10.همیشه مشتریان خود را در اولویت قرار دهید.
توانایی شما در کسب اعتماد مشتری به توانایی شما در اطمینان دادن به مشتریان بستگی دارد و یکی از بهترین راهها برای این کار، ایجاد فرهنگ مشتری مداری در سطح شرکت است. در برخی از شرکتها، تنها کارمندانی که واقعاً به نیاز مشتری توجه میکنند، "خدمات مشتریان و کارکنان پشتیبانی" هستند و این وضعیت ایده آلی نیست. این به نفع شماست که همه کارمندان خود را تشویق کنید تا در مورد مشتریان خود فکر کنند و اینکه چگونه میتوانند بر روی مشتریان تاثیر مثبتی بگذارند. هنگامی که هر یک از اعضای تیم شما تشویق میشوند تصمیماتی را برای اثرگذاری بر روی مشتریان اخذ کنند. احساس اعتماد در مشتری را در تیم کاریشان ایجاد میکنند. این تمرکز باعث میشود اعتماد سازی بسیار آسانتر شود. زیرا وقتی شما با محصولات و خدماتتان بر روی نیازهای مشتری تمرکز میکنید، متقاعد کردن مشتریان برای شما دیگر دشوار نیست.
نتیجه گیری:
اعتماد و وفاداری، بلوکهای سازنده یک پایگاه قدرتمند برای مشتری است. آنها برای جذب بلند مدت مشتری ضروری هستند و میتوانند موفقیت شرکت یا سازمان شما را تضمین کنند. کسب اعتماد مشتری به هیچ نوع استراتژی پیچیدهای نیاز ندارد. بهترین اقدامی که میتوانید انجام دهید، ارائه خدمات عالی به مشتری است و اطمینان حاصل کنید که تیم پشتیبانی شما اهمیت نقش آنها را میداند. تا آنجا که ممکن است در هر مرحله از مراحل خرید با مشتریان خود شفاف و صادق باشید و بازخورد آنها را بطور منظم بسنجید. شما همچنین میتوانید با به اشتراک گذاشتن نظرات و توصیفات مشتری، نگاه بیطرفانهای به برند خود داشته باشید و با ایجاد یک برنامه وفاداری قانع کننده، به آنها انگیزه دهید تا در برند شما باقی بمانند. در اصل هدف این است که مشتریان خود را در اولویت قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که مشتریان میدانند که آنها اولویت اصلی شما هستند. با تلاشهایی که برای رسیدن به این هدف انجام میدهید میتوانید اطمینان داشته باشید که احساس اعتماد و وفاداری در مشتریان ایجاد خواهد شد.
پرفروشترین رمان کشور (کتابراه)
ستایش شده توسط دو تن از نویسندگان بزرگ جهان
ترجمه شده به دو زبان عربی و انگلیسی مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید