۴ تکنیک کاربردی برای افزایش اعتماد به نفس در زنان

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یک ویژگی مهم است که در موفقیت شغلی افراد نقش زیادی ایفا می‌کند، از بهبود مهارت‌های ارتباطی و تصمیم گیریها گرفته تا شجاعت نشان دادن خود واقعی و عدم ترس از قضاوت دیگران. افزایش اعتماد به نفس در زنان ابتلا به افسردگی را کاهش داده و باعث می‌شود که آن‌ها مهارت‌های خود را بهتر بشناسند و در جامعه و زندگی شخصی تاثیرات مثبت بسزایی بگذارند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با ۴ تکنیک در جهت افزایش اعتماد به نفس در زنان آشنا کنیم.

اعتماد به نفس چیست و چه اهمیتی در زندگی دارد؟ ۴ تکنیک افزایش اعتماد به نفس در زنان کدام است؟ با ما همراه باشید.

تعریف اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یعنی احساس اعتماد به توانمندی‌ها و کیفیت‌ها. مطالعات ثابت نموده است که اعتماد به نفس برای سلامتی و رفاه روانی فرد از اهمیت بسیاری برخوردار است. یاد بگیرید که چگونه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و برخی از مزایای افزایش اعتماد و اعتقاد به خودتان را بیاموزید.
اعتماد به نفس می‌تواند به یک احساس کلی از باور و اعتماد به توانایی خود در کنترل زندگی خود اشاره داشته باشد یا ممکن است بیشتر به موقعیت خاص مربوط باشد. به عنوان مثال، ممکن است در یک زمینه تخصصی اعتماد به نفس بالایی داشته باشید اما در زمینه‌های دیگر اعتماد به نفس کمتری داشته باشید.

تعریف اعتماد به نفس

داشتن سطح سالم اعتماد به نفس می‌تواند به شما کمک کند تا در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود موفق‌تر شوید. برای مثال، تحقیقات نشان داده است که افرادی که اعتماد به نفس بیشتری دارند، از نظر تحصیلی و کاری پیشرفت بیشتری دارند.
اعتماد به نفس همچنین می‌تواند در انگیزه پیگیری اهداف شما نقش داشته باشد. سطح اعتماد شما حتی بر نحوه ارائه خود به دیگران نیز تأثیر گذار است. اعتماد به نفس اغلب به عنوان یک ویژگی کلیدی مورد نیاز برای موفقیت ذکر می‌شود. با این حال، تعریف اعتماد به نفس می‌تواند دشوار باشد و این به این دلیل است که برای افراد مختلف و بر اساس تجربیات، تربیت و باورهای مختلف اعتماد به نفس معنای متفاوتی دارد.

اهمیت اعتماد به نفس در زندگی :

داشتن اعتماد به نفس به خود احساس خوبی را در ما ایجاد میکند. داشتن اعتماد به نفس می‌تواند مزایای بسیاری در خانه، محل کار و روابط شما به همراه داشته باشد. در اینجا به برخی از اثرات مثبت اعتماد به نفس نگاهی می‌اندازیم:
عملکرد بهتر: انرژی خود را به جای هدر دادن در این زمینه که به اندازه کافی خوب نیستید، می‌توانید صرف تلاش‌ها و پیشرفت خود کنید. در نتیجه، هنگامیکه اعتماد به نفس داشته باشید عملکرد بهتری نیز خواهید داشت.

روابط سالم‌تر:

داشتن اعتماد به نفس نه تنها بر احساس شما نسبت به خودتان تأثیر می‌گذارد، بلکه به شما کمک می‌کند دیگران را نیز بهتر درک کرده و دوست داشته باشید. همچنین به شما این قدرت را می‌دهد که اگر رابطه‌ای به ضرر شما باشد از آن دور شوید.

اهمیت اعتماد به نفس

تمایل به امتحان تجربه‌های جدید:

وقتی به خود اعتماد دارید، تمایل بیشتری به امتحان چیزهای جدید دارید. چه برای ارتقای شغلی درخواست دهید یا در یک کلاس آشپزی شرکت نمایید، زمانی که به خود و توانایی‌های خود اعتماد دارید، حضور در آنجا و انجام آن کارها بسیار آسان‌تر است.

انعطاف پذیری:

باور و اعتماد به خود می‌تواند انعطاف‌پذیری یا توانایی شما را برای غلبه بر چالش‌ها یا ناملایماتی که در زندگی با آن روبرو می‌شوید افزایش دهد.
تا به اینجا با تعاریفی از اعتماد به نفس و اهمیت اعتماد به در زندگی آشنا شدیم. از گذشته بحث اعتماد به نفس در زنان مطرح بوده همچنان ادامه دارد همچنین تحقیقات زیادی نیز در این زمینه انجام شده است در این قسمت از مقاله با چند تکنیک بی‌نظیر و کاربردی در زمینه افزایش اعتماد به نفس در زنان آشنا خواهید شد.

4 تکنیک برای افزایش اعتماد به نفس در زنان :

از مقایسه خود با دیگران دست بردارید.

آیا مدام ظاهر خود را با افرادی که در اینستاگرام و فضاهای مجازی دنبال می‌کنید مقایسه می‌کنید؟ یا شاید حقوق خود را با آنچه دوستتان می‌گیرد مقایسه کنید. نظریه مقایسه اجتماعی توضیح می‌دهد که انجام مقایسه طبیعی است. اما بعید است که به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. حتی ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
مطالعه‌ای در سال 2018 نشان میدهد که ارتباط مستقیمی بین حسادت و احساسی که شما نسبت به خود دارید وجود دارد. محققان خاطر نشان کردند که وقتی مردم خود را با دیگران مقایسه می‌کنند، حسادت را تجربه می‌کنند. هر چه بیشتر حسادت می‌کردند، احساس ناخوشایندتری نسبت به خود داشتند.
وقتی متوجه می‌شوید که در حال مقایسه کردن خود با دیگران هستید، چگونه انتظار دارید اعتماد به نفس را در خود ایجاد کنید؟ باید بدانید که انجام این کار مفید نیست و زندگی یک رقابت نیست.
اگر نسبت به زندگی فردی حسادت می‌کنید، یادآوری نقاط قوت و موفقیت‌های خود نیز مفید است. یک دفتر شکرگزاری همراه خود داشته باشید تا مناطقی را که در زندگیتان پربرکت می‌دانید را یادداشت کنید.

اطراف خود را با افراد مثبت پر کنید.

لحظه‌ای وقت گذاشته و به احساس دوستانتان فکر کنید. آیا دوستانتان شما را بالا می‎برند یا بلعکس پایین می‌آورند؟ آیا آن‌ها دائماً شما را مورد قضاوت قرار میدهند یا اینکه شما را همانگونه که هستید می‌پذیرند؟
افرادی که با آنها در ارتباط هستید و لحظات خود را با آنها سپری می‌کنید تاثیر بسیاری در افکار و نگرش شما می‌گذارند. بنابراین، به احساس دیگران توجه کنید. اگر بعد از معاشرت با شخصی احساس ناخوشایندی نسبت به خود دارید، امکان دارد زمان خداحافظی با آن شخص فرا رسیده باشد.
در عوض، اطراف خود را با افرادی پر کنید که مثبت اندیش هستند کسانی که شما را دوست دارند و بهترین‌ها را برای شما می‌خواهند. چرا که این امر می‌تواند به تقویت اعتماد به نفس در خانم‌ها کمک کند

مراقب بدن خود باشید.

اگر از بدن خود سوء استفاده می‌کنید، سخت است که نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید. از سوی دیگر، اگر مراقبت از خود را تمرین کنید، می‌دانید که برای ذهن، بدن و روح خود کار مثبتی انجام می‌دهید و طبیعتاً در نتیجه احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.
در اینجا چند روش مراقبت از خود در ارتباط با افزایش اعتماد به نفس در زنان آورده شده است:
رژیم غذایی:

تغذیه سالم فواید زیادی دارد، از جمله افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در زنان. هنگامی که بدن خود را با غذاهای غنی از مواد مغذی تغذیه می‌کنید، احساس سلامتی، قوی‌تر و پرانرژی‌تر شدن می‌کنید، که می‌تواند منجر به احساس بهتر در مورد خودتان شود.

ورزش:

تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش بدنی باعث افزایش اعتماد به نفس در زنان می‌شود. به عنوان مثال، یک مطالعه منتشر شده در سال 2016 نشان داد که فعالیت بدنی منظم موجب خوش اندامی می‌شود و هنگامی که تصور افراد از اندام‌شان بهبود یافت، احساس اعتماد به نفس بیشتری می‌کنند.

اعتماد به نفس در زنان

مدیتیشن:

بیشتر از یک تمرین آرام بخش، مدیتیشن می‌تواند به چند روش به افزایش اعتماد به نفس خصوصا در زنان کمک کند. که از همه مهم‌تر این است که به شما یاری میرساند تا خود را بشناسید و بپذیرید. مدیتیشن همچنین به شما می‌آموزد که از منفی نگری خودداری کنید و از صحبت‌های ذهنی مضری که اعتماد به نفس شما را مختل می‌کند، دوری نمایید.

خواب:

کم خوابی مستقیما می‌تواند بر احساسات شما تأثیر بگذارد. برعکس، خواب باکیفیت با ویژگی‌های شخصیتی مثبت از جمله خوش بینی و عزت نفس مرتبط است.

خودگویی مثبت را تمرین کنید.

بسیاری از خانم‌ها دائما در حال گفتوی گوی ذهنی با خود هستند و اکثر این گفتوگوها جنبه منفی دارند. خودگویی منفی میتواند توانمندی‌ها را محدود کند و با متقاعد کردن ضمیر ناخودآگاه به اینکه "نمی‌تواند از عهده چیزی برآید" یا "خیلی دشوار است" و " تلاش کردن هم بی‌فایده است"، اعتماد به نفس زنان را کاهش دهد و در مقابله با چالش‌های جدید کمک کند.
برای مقابله با این افکار اول از همه باید در نظر داشته باشید که افکار شما همیشه دقیق نیستند و همه آنها جدای از شما هستند. سپس راهی برای تبدیل این افکار به خودگویی مثبت پیدا کنید.

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.
  • نویسنده : اکرم افروخته | مترجم زبان انگلیسی
    • امتیاز :
    • 0
    • 0
  • تعداد مشاهده : 3401 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1400/12/13
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.