معرفی رشته زمین شناسی | بازار کار آن

زمین شناسی

علم رشته زمین شناسی زمین شناسی در پرداختن به ثروت ملی و منابع خدادای کشورهاست؛ منابع فلزی و غیر فلزی، منابع انرژی، منابع زیرزمینی، آب و هر آنچه که به عنوان ثروت طبیعی و ملی شناخته می شود در این رشته مورد بررسی قرار می گیرد.


مشاوره تحصیلی خصوصی

اگه دوست داری سال بعد اسم تو جزء این رتبه های برتر کنکور باشه، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

ما در انتهای مقاله درآمد رشته زمین شناسی را به طور دقیق بررسی کرده ایم

معرفی رشته زمین شناسی

زمین شناسی علمی است برای شناخت ویژگی های فیزیکی و تاریخی زمین و اجزای تشکیل دهنده آن. زمین شناسِ متخصص پژوهشگری است که تلاش می کند تا با شناخت زمین و کاوش در آن، به اسرار آفرینش دست یابد و ذخایر و نعمات بی پایان الهی را به دیگران معرفی کرده و زمینه بهره برداری صحیح و بی خطر از آن را مهیا کند.

مسئولیت کارشناس رشته زمین شناسی:

کار کارشناس رشته زمین شناسی ارزیابی ایمنی و تاثیر ایجاد یک سد یا تونل در یک پروژه عمرانی می باشد. مشخص کردن محل مناسب برای دفن زباله های هسته ای، جستجوی منابع انرژی و معادن معدنی مانند نفت و گاز، طراحی برنامه های اکتشاف منابع آبی جدید و بررسی فعالیت های آتشفشانی و زمین لرزه به منظور توسعه سیستم های هشدار دهنده برای مردم نزدیک به گسل های فعال، از جمله زمینه های شغلی یک زمین شناس می باشد.

رشته زمین شناسی

مقاطع تحصیلی در رشته زمین شناسی:

امکان ادامه تحصیل در رشته زمین شناسی تا مقطع دکتری وجود دارد.

با رشته اقیانوس شناسی بیشتر آشنا شوید.

انتخاب رشته به سبک علی میرصادقی

جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.

فرصت های شغلی در رشته زمین شناسی:

بازار کار رشته زمین شناسی: شغلی رشته زمین شناسی: فارغ‌ التحصیلان‌ مقطع‌ کارشناسی‌ رشته‌ زمین‌ شناسی‌ قادرند نقشه‌ های‌ زمین‌ شناسی‌ ، معدنی‌ و جغرافیایی‌ را مطالعه‌ نموده‌ و اطلاعات‌ آن‌ ها را استخراج‌ کنند و با گروه‌ های‌ اکتشاف‌ معدن‌، آب‌ یابی‌ و بهره‌ برداری‌ از آب‌ های‌ زیرزمینی‌، همکاری‌ کنند. هم چنین می توانند در کارهای‌ صحرایی‌ و کارگاهی‌ مهندسین‌ ژئوتکنیک‌ و ژئوفیزیک‌ فعالیت‌ داشته‌ باشند و کانون‌ های‌ خطر، همانند مناطق‌ زلزله‌ خیز، آتشفشانی‌ و ... را مشخص‌ کنند. با توجه‌ به‌ توانایی‌ هایی‌ که‌ فارغ‌ التحصیلان‌ رشته‌ زمین‌شناسی‌ دارند، وزارتخانه‌ های‌ صنایع‌ و معادن‌، نفت‌، نیرو، راه‌، جهاد کشاورزی‌، علوم‌ و آموزش‌ و پرورش‌ و همچنین‌ شرکت‌ ها و موسساتی‌ مانند ذوب‌ آهن‌، سازمان‌ زمین‌ شناسی‌ کشور، شرکت‌های‌ مرتبط‌ با فعالیت‌ های‌ سد سازی‌، آب‌ یابی‌، حفر تونل‌، راهسازی‌، اکتشافات‌ آب‌ و نفت‌ و معادن‌، بخش‌ های‌ مرتبط‌ با تهیه‌ نقشه‌ های‌ زمین‌ شناسی‌ و معدنی‌، آزمایشگاه‌ های‌ سنگ‌ شناسی‌ و زمین‌ شناسی‌ و در مجموع‌، کلیه‌ مراکزی‌ که‌ در ارتباط‌ با موضوع‌ زمین‌ فعالیت‌ می‌کنند، می‌توانند زمینه‌ های‌ اشتغال‌ و فعالیت‌ فارغ‌ التحصیلان‌ رشته‌ زمین‌ شناسی‌ را فراهم کنند.

همچنین در صورت داشتن توان و علاقه لازم، زمین شناس می تواند کارآفرینی کرده و شرکتی شخصی در این حوزه راه اندازی کند. بسیاری از فعالیت‌های اصلی شرکت‌های بزرگی از جمله شرکت نفت و گاز ایران، به تهیه و استفاده از نقشه‌های زمین‌شناسی، تحلیل این نقشه و شناسایی نکات قابل تامل در آن‌ها بستگی دارد پس شما نقش مهم در درآمد این گونه سازمان ها داشته باشید و در نتیجه میتوان گفت که شما از جایگاه و شرایط و و همین طور حقوقی خوب برخوردار خواهید شد، همچنین شما میتوانید به عنوان یک زمین شناس و متخصص این حوزه یه عنوان پیمانکار با وزارتخانه ها و سازمان های مختلف  که به این تخصص نیاز دارند همکاری کنید.

دانشگاه های که رشته زمین شناسی را دارند؟

دانشگاه های

 شیراز
 شهید بهشتی
 تهران
 فردوسی مشهد
 اصفهان
 شهید چمران اهواز
 خوارزمی تهران (محل تحصیل کرج)
 تبریز
 ارومیه
 یزد
 بوعلی سینا (همدان)
 بین المللی امام خمینی (قزوین)
 لرستان (خرم آباد)
 صنعتی شاهرود
 زنجان
 شهید باهنر کرمان
 بیرجند
 گلستان (گرگان)
 کردستان (سنندج)
 دامغان
 هرمزگان (بندرعباس)
 محقق اردبیلی (اردبیل)
 سیستان و بلوچستان (زاهدان)
 مجتمع آموزش عالی گناباد
 ولایت (ایرانشهر)

واحدهای درسی در رشته زمین شناسی:

تعداد کل واحدهای درسی: 132 واحد

دروس عمومی: ‪20‬ واحد

دروس پایه: ‪18‬ واحد

دروس اصلی: ‪54‬ واحد

دروس تخصصی: ‪26‬ واحد

دروس اختیاری: ‪14‬ واحد

نظر دانشجوی درباره رشته زمین شناسی:

مهدیه محمودی، دانشجوی رشته زمین شناسی دانشگاه تهران

اگر واقعا کسی به این رشته علاقه مند باشد، امکان پیشرفت بسیاری دارد .اکثر دانش آموزان بخاطر حجم و سطح مطالب رشته زمین شناسی در کتب درسی، علاقه ای به این رشته ندارند و در مورد آن کوتاهی می کنند؛ در صورتی که مطالب این رشته بسیار شیرین بوده و این که بدانیم وضعیت زمین در گذشته چگونه بوده است و یا چه اتفاقاتی از زمان های دور تا کنون برای آن رخ داده است، بسیار جالب و جذاب می باشد.

رشته زمین شناسی

توانایی های لازم برای انتخاب رشته زمین شناسی:

توانایی علمی: با توجه به کمیت و کیفیت درس هایی که در این رشته تدریس می گردد و همچنین شرایط کاری که فارغ‌التحصیلان این رشته بعد از فراغت در آن مشغول فعالیت هستند، ایجاب می کند که داوطلب از توان و دانش بالایی در زمینه‌های زمین شناسی و دروس علوم پایه از قبیل: ریاضی، شیمی و فیزیک برخوردار باشد.
توانایی جسمی: در این رشته واحدهایی هست که می بایست در صحرا و بیابان انجام شود، لذا شرایط جسمانی مساعد، قدرت تحمل شرایط سخت کاری، قدرت تجزیه و تحلیل و قدرت تصمیم گیری سریع از شرایطی هستند که برای داوطلب مطلوب به حساب می آیند.
علاقه مندی ها: علاقه، استعداد، روحیه قوی و امکان فعالیت در شرایط دشوار مناطق خارج از شهر، از دیگر توانایی های مطلوب داوطلب این رشته می باشد. داوطلب می بایست با مطالعه دقیق مباحث این رشته و با در نظر گرفتن علایق شخصی خود تصمیم گیری کند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با رشته زیست شناسی

وضعیت ادامه تحصیل در رشته زمین شناسی:

امکان ادامه تحصیل تا سطوح عالی در گرایش های مختلف این رشته در کشور وجود دارد. در مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل در این گرایش ها وجود دارد: آب شناسی، پترولوژی، تکتونیک، زمین شناسی اقتصادی، زمین شناسی مهندسی، زمین شناسی نفت، سنگ شناسی رسوبی و رسوب شناسی، فسیل شناسی و چینه شناسی و ژئوفیزیک (مشترک، رشته فیزیک). در هر یک از گرایش های یاد شده، زیر شاخه های تخصصی تری وجود دارد که در مقطع دکترای تخصصی و بخصوص در ضمن انجام پایان نامه دکتری به آن پرداخته می شود.

وضعیت شغلی در رشته زمین شناسی:

آینده شغلی رشته زمین شناسی: تمام بخش‌های خصوصی و اداری به زمین‌شناس نیاز مبرمی دارند اما دلایل زیر باعث شده افراد زیادی در ایران به دنبال کار باشند و یا نتوانند در رشته‌ای که علاقه دارند، فعالیت کنند و برای مهاجرت کاری در رشته زمین‌شناسی اقدام کنند. وجود برخی از دروس غیرضروری در بین دروس دانشگاهی نبود کار و وضعیت کاری مناسب برای رشته زمین‌شناسی بی‌توجهی به این رشته و فارغ‌التحصیلان آن شناخت نادرست رشته زمین‌شناسی در بین عموم مردم بی‌توجهی دولت به شغل سخت زمین‌شناسی
وضعیت استخدام نیروی زمین‌شناسی در کشورهای دیگر به چه صورت است؟ وضعیت استخدام رشته زمین‌شناسی در آمریکا بین سال‌های 2010 تا 2020 رشد افزایشی داشته است که در برابر رشته‌های دیگر که حدود 14% رشد دارند، این رشد 21% استخدام زمین‌شناس بسیار زیاد است برای مثال: استرالیا رشد بازار کار و نیروی این حوزه  در این 5 سال حدود 18 درصد بوده که با توجه به این آمار، در آینده نزدیک شاهد استخدام افراد بیشتری خواهیم بود و افراد زیادی از طریق مهاجرت کاری از طریق رشته زمین شناسی در کشورهای دیگر مشغول به کار می‌شوند.

درآمد رشته زمین شناسی در خارج از ایران:

میانگین درآمد زمین‌شناس در کشورهای دیگر بین 141.772 تا 54.044 دلار است اما اگر بخواهیم بعضی از کشور ها  رو به اختصار بیان کنیم به این شرح است.

امریکا: طبق آخرین آمار متوسط درآمد سالانه در امریکا حدود  84.500 دلار است.
استرالیا: متوسط درامد سالانه در استرالیا بدون کسری مالیات حدود 87.600 دلار است.
انگلستان: در انگلیس معمولاً متوسط درآمد برای یک تازه‌کار بین 30.500 تا 46.000 دلار و برای یک فرد باتجربه بین 61.000 تا 76.000 دلار است.
البته این نکته را باید در نظر داشت که این هزینه با توجه به مهارت و تخصص هر فرد متفاوت است و همه افراد حقوق یکسانی را دریافت نمیکنند و عواملی مثل علم، تجربه و سابقه کاری همگی موثرند و البته لازم به ذکر است که زمین شناسانی که در سازمان های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری همان کشور حقوق دریافت می کنند. حقوق و درآمد زمین شناسانی که در شرکت های خصوصی فعالیت می کنند، با توجه به میزان مهارت و تخصص و نوع توافق صورت گرفته با کارفرما متفاوت است.

درآمد رشته زمین‌شناسی در ایران:

بعد از اینکه در رشته زمین‌شناسی تحصیل را به پایان رساندید، می‌توانید در ادرات دولتی، شرکت‌های خصوصی و به‌ صورت پیمانکاری مشغول به کار شوید، سازمان‌های دولتی به یک زمین‌شناس بر اساس قانون کشوری حقوق می‌دهند اما حقوق و درآمد یک زمین‌شناس در شرکت خصوصی با توجه به تخصص، مهارت و درنهایت توافق بین زمین‌شناس با کارفرما شرکت متفاوت است.

کارنامه قبولی رشته زمین شناسی

کارنامه قبولی رشته زمین شناسی دانشجوی دانشگاه شاهرود

کارنامه قبولی رشته زمین شناسی

کارنامه قبولی رشته زمین شناسی دانشجوی دانشگاه تهران

کارنامه قبولی رشته زمین شناسی

.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.