ما در انتهای مقاله درآمد رشته مهندسی برق و بازار کار رشته مهندسی برق را به طور دقیق بررسی کرده ایم.
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!
دوست داری بذونی رشته های درآمد زا و پولساز کدوما هستن؟؟
معرفی رشته های پر درآمد دانشگاهی
تعریف رشته مهندسی برق:
مهندسی برق زیرمجموعه ای از مهندسی است که به مطالعه و کاربردهای مرتبط با الکتریسیته، الکترومغناطیس و الکترونیک می پردازد. می توان مهندسی برق را به دو قسمت عمده تقسیم کرد: بررسی و طراحی سیستم های انتقال و تبدیل انرژی الکتریکی و یا بررسی و طراحی سیستم های الکترونیکی برای پردازش و انتقال اطلاعات، نظیر کامپیوترها، سامانه های مخابراتی، مدارهای مجتمع، رادارها و نظایر آن. به بیان دیگر، مهندسان برق از الکتریسیته یا برای انتقال انرژی و یا برای پردازش اطلاعات استفاده می کنند. فراگیرتر شدن استفاده از انرژی الکتریکی و افزایش نیاز به انتقال و نیز پردازش سریعتر اطلاعات، مهندسی برق را به یکی از مهمترین و پرتقاضا ترین زمینه های مهندسی و صنعت تبدیل کرده است. یکی از بهترین تعریف هایی که از مهندسی برق شده است، این است که محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد. برای مثال وقتی ما با تلفن صحبت می کنیم در مرحله اول به دستگاهی به نام میکروفون نیاز داریم که صحبت های ما را تبدیل به سیگنال های الکتریکی کند تا این سیگنال در خطوط تلفن منتقل گردد. سپس در طرف دیگر به دستگاهی نیاز داریم که سیگنال های رسیده را به سیگنال های صوتی تبدیل کند تا فرد مقابل بتواند صدای ما را بشنود و مکالمه تلفنی برقرار گردد. رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش الکترونیک، مخابرات، کنترل و قدرت است.
جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.
کار مهندس برق چیست؟
بررسی کار و مسئولیت مهندس برق: یک مهندس برق تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم های مخابراتی، مکانیزم بلندگوها، ارتباطات تلفنی بین شهرها و سراسر کشور، فیبرنوری، ارتباطات موبایل، ارتباطات رادیویی، ارتباطات بی سیم، محاسبه مکان های مناسب برای نصب تقویت کننده، خطوط انتقالی، امواج مایکروویو، آنتن، دستگاه های فرستنده و گیرنده، چگونگی پردازش و بازیابی امواج و سیگنال های دریافتی، اینترنت انتقال داده ها، ارتباطات ماهواره ای و ساخت رادارها، اصول رادار و ردیابی، ارتباطات مخابراتی بین یگان های نظامی درگرایش کنترل، کنترل دمای کوره، کنترل دور الکتروموتور، کنترل موشک، هواپیما، سفینه، ارتفاع آب و کنترل جریان و ولتاژ یک سیستم در گرایش قدرت کلیه امور مربوط به خطوط انتقال برق، عایق کاری، فشار ولتاژ، فاصله کابل ها، جنس دکل، ارتفاع دکل، ترازیستورها، آشنایی با روش های توزیع و پخش جریان در یک کارخانه، ساختمان یا یک شهر در گرایش الکترونیک، بردهای کنترل آسانسور، بردهای کنترل فرایندهای شیمیایی، بردهای کنترل، دستگاه های صنعتی، طراحی مدارهای الکترونیکی می باشد.
چرا شغل مهندسی برق را انتخاب می کنیم؟
شغل مهندسی برق دارای مزایای شخصی و اجتماعی است. با تحصیل در مهندسی برق، می توانید به نیاز جامعه به ساخت زیرساخت های اولیه برق کمک کنید. نوآوری هایی که مهندسی برق ایجاد می کند، می تواند تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی مردم و توانایی آنها در انجام وظایف اصلی اجتماعی داشته باشد. مهندسی برق همچنین می تواند شغلی رضایت بخش در بعد شخصی باشد و همچنین درآمد مهندسی برق برای فرد بسیار خوب باشد. شغل های مهندسی برق پس از آگاهی از مبانی مهندسی برق، می توانید به دنبال موقعیتی باشید که بتوانید مهارت ها و توانایی های خود را مستقیما در آن موقعیت شغلی به کار بگیرید. | در ادامه برخی از شغل های مهندسی برق را عنوان خواهیم کرد که می توانند برای شما بسیار مناسب باشند
١. تکنسین برق
تکنسین های برق ماشین آلات و تجهیزاتی را که برای کار کردن از برق استفاده می کنند، می سازند و نگهداری می کنند. آنها کار سیم کشی و تعمیر سیم کشی ها را نیز انجام می دهند، قطعات محصول را می سازند، ماشینها را مونتاژ می کنند، خروجی برق را آزمایش می کنند و مشکلات عملکردی هر دستگاه و محصول را برطرف می کنند. تکنسین های برق قطعات الکترونیکی ماشین آلات را بررسی می کنند و نحوه نگهداری آنها، تعمیر و رسیدگی به آنها را مشخص می کنند.
۲. برقکار
برقکاران سیستمهای الکتریکی یکپارچه در ساختمان مانند خانه یا دفتر را نصب و تعمیر می کنند. آنها محل اجزای الکتریکی مانند سیم، ترانسفورماتور، قطع کننده مدار و جعبه های برق در ساختمان ها را بررسی و تعیین می کنند. برقکاران علت به وجود آمدن وقفه در روند برق رسانی را بررسی می کنند و قطعات را تعویض یا مجددا درست می کنند تا پروسه برق رسانی دوباره به حالت اولیه خود برگردد.
مهندسی کنترل ۳۰
فرد در شغل مهندسی کنترل که یکی از گرایش های مهندسی برق است، بر روی کار مهندسین و همچنین کارخانه های تولید برق و انرژی کنترل دارد تا فرآیندهای تولید برق و انرژی سازگار، کارآمد و با کیفیت بالا انجام شود. آنها فرآیند کلی تولید برق در نیروگاه را طراحی می کنند و تنظیماتی را برای بهینه سازی خروجی انجام می دهند. آنها با خودکارسازی فرایندهای اساسی کار، بهره وری را در تولید افزایش می دهند. از وظایف دیگر مهندسان در شغل مهندسی کنترل این است که استانداردهای عملیاتی را تعیین کنند و همچنین برای تعمیر، نگهداری، افزایش کیفیت و بازرسی های مداوم خط مشی تعیین کنند.
۴. مهندسی تست
در شغل مهندسی تست، فرآیندهای مربوط به عیب یابی محصول و تأیید عملکرد محصول توسط مهندسان برق انجام می شود. آنها آزمایشاتی را برای تعیین اینکه آیا محصولات با الزامات ایمنی و عملیاتی مطابقت دارند، ایجاد می کنند و محیطی به وجود می آورند که به آنها این امکان را میدهد که بازخورد تجربی را به طور دقیق اندازه گیری کنند. مهندسان تست یا آزمایش، آزمایشات انجام شده را بررسی می کنند و بر اساس نتایج، فرآیند درست را انجام می دهند. آنها می توانند از آزمایشات خود برای توسعه محصولات جدید، تعیین میزان ماندگاری نمونه های اولیه یا تایید کیفیت و سازگاری محصولات استفاده کنند.
۵. مدیر پروژه برق
مدیران پروژه های برق مسئول نظارت بر برنامه ریزی و اجرای سیستمهای الکتریکی جدید برای پروژه های ساختمانی هستند. آنها نیازمندیهای پروژه، محدودیت های بودجه، استخدام پیمانکاران، تهیه برنامه های پروژه و نظارت بر بهره وری کارکنان را انجام می دهند. مدیران پروژه های برقی لوازم مورد نیاز را سفارش می دهند، مدارک لازم را برای الزامات نظارتی پر می کنند و در پیشبرد پروژه با دیگر افراد نیز همکاری می کنند.
۶. طراح برق
طراحان برق از دانش خود در زمینه مهندسی برق برای ایجاد طرح بندی مدار که به طور مناسب انرژی الکتریکی را توزیع می کند، استفاده می کنند. آنها ایمن ترین و کارآمدترین طرح ها و مدارها را برای مدیریت ولتاژ مناسب در یک سیستم الکتریکی طراحی می کنند. طراحان برق فضای موجود در یک ساختمان، ماشین یا محصول را بررسی می کنند و سیستم های مدار بسته ایمنی را متناسب با آن فضاها طراحی می کنند.
٧. مهندسی برق
مهندسان برق انواع دستگاههای الکتریکی را طراحی، آزمایش و پیاده سازی می کنند و از سیستم های قدرت پیچیده گرفته تا دستگاههای الکتریکی کوچک تر را، این افراد به وجود می آورند. آنها از دانش خود در مورد مدارها و جریان های الکتریکی برای تامین ایمن برق دستگاه های تکنولوژیکی استفاده می کنند. مهندسان برق کارهای اولیه در تولید دستگاههای برقی را انجام می دهند، در ساخت نمونه اولیه نظارت می کنند، بر روی محصول تولید شده آزمایشاتی انجام میدهند و از پروژه گزارش نهایی آماده می کنند. آنها همچنین به مشتریان توصیه هایی برای ساخت محصول ارائه می دهند. استخدام مهندس برق یکی از پرتقاضاترین شغل ها و زمینه های شغلی این رشته است.
بازار کار و آینده شغلی رشته مهندسی برق در ایران:
این رشته مانند رشته مهندسی مکانیک در کشور بسیار کاربردی است و تمام صنایع به طریقی به این رشته وابسته هستند. با توجه به گسترش صنایع، انتظار متنوع بودن فرصت های شغلی برای این مهندسین را داریم، اما با این وجود مهندسان بیکار هم در این زمینه داریم، زیرا این دانشجویان تنها برای دروس تئوری خود تسلط دارند و مهارت کافی برای بازار کار ندارند. مهندسان برقی که دارای ذهن خلاقی و ایده های ناب برای تولید برق بیشتر، می توانند در زمینه کارآفرینی در این حوزه کار کنند و موقعیت شغلی خوبی داشته باشند. در حال کلی این مهندسین نباید به فکر تنها استخدام در ارگانی عمر خود را هدر بدهند. مهندسین برق می توانند در صنایع مختلف کار کنند. این مهندسین دارای می توانند فرصت های شغلی در ذوب آهن، کارخانه سیمان، خودروسازی، وزارتخانه های پست، وزارت صنایع، وزارت دفاع و .... داشته باشند.
مقاطع تحصیلی رشته مهندسی برق
فارغ التحصیل رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی که مدرک خود را در یکی از چهار گرایش الکترونیک، مخابرات، قدرت و کنترل می گیرد، می تواند در یکی از این گرایش ها (اختیاری) یا رشته ای که برق زیر مجموعه ای برای آن محسوب می شود، ادامه تحصیل دهد. این رشته به صورت مهندسی برق- الکترونیک، برق- قدرت، برق- مخابرات (شامل گرایش های: میدان، سیستم، موج، رمز، مایکرونوری) برق- کنترل، مهندسی پزشکی (گرایش بیوالکتریک)، مهندسی هسته ای (دو گرایش مهندسی راکتور و مهندسی پرتو پزشکی، مهندسی کامپیوتر (معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی و رباتیک) است.
امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکترا هم وجود داره .
فرصت های شغلی رشته مهندسی برق
بازار کار گرایش مخابرات رشته مهندسی برق
دانشجویان گرایش مخابرات سیستم عمدتا در طراحی سیستم های مخابراتی فعالیت میکنند. طراحی سیستم های رادار و جنگ الکترونیک که جزء پروژه های نظامی محسوب میشود، از زمینه های ویژه کاربرد گرایش مخابرات سیستم هستند. طراحی شبکه های مخابراتی جهت ارتباط اطلاعاتی (مانند شبکه های ارتباطی بانک ها) و نصب و راه اندازی شبکه های ارتباط از راه دور (مانند موبایل ها) نیز در تخصص دانشجویان این گرایش است. دانشجویان گرایش مخابرات میدان در زمینه طراحی اجزای فرستنده – گیرنده های مخابراتی مانند طراحی آنتن ها، طراحی موج بر و شبیه سازی آن ها تخصص دارند.
آینده شغلی گرایش الکترونیک رشته مهندسی برق
مهندس برق در شاخهی الکترونیک دیجیتال در کنار مهندسین مخابرات در انجام پروژه های مخابراتی و پیاده سازی بهینه طرح های مخابراتی نقش عمده ای ایفا می کند. طراحی بردهای FPGA، طراحی بردهای کنترلی با استفاده از میکرو کنترلرهای عمومی یا خاص از جمله فعالیت هایی است که در تخصص این گرایش است.
بازار کار گرایش قدرت رشته مهندسی برق
مهندسین گرایش قدرت در گرایش سیستم های قدرت و طراحی و نظارت بر شبکه قدرت تخصص دارند. این مهندسین در طراحی نیروگاه ها و مشاوره در زمینهی احداث نیروگاه هایی که با انرژی های نو کار میکنند، توانمند هستند. در گرایش ماشین های الکتریکی، طراحی موتورهای الکتریکی مورد استفاده در صنایع مختلف، مشاوره در نصب و راه اندازی ژنراتورهای نیروگاهی و طراحی درایو در تخصص مهندسین این گرایش است.
بازار کار رشته مهندسی برق
گرچه رشته مهندسی برق به گرایش هایی تقسیم شده که دانشجو حداکثر در یک زمینه تخصص می یابد، اما برنامه های آموزشی طوری تدوین شده که دانشجو را برای کار در هر چهار گرایش آماده می کند و دانشجویان می توانند با قدری مطالعه بیشتر، در گرایش های دیگر نیز مشغول به کار شوند.
در آمد و حقوق رشته مهندسی برق در ایران:
مطابق تمام رشته ها، فارغ التحصیلان این رشته هم اگر در محیط های دولتی مشغول شوند، حقوقی مطابق قانون مدیریت خدمات کشور دریافت می کنند. اما اگر این مهندسین در بخش های خصوصی مشغول به کار شوند، عواملی مانند سطح تحصیلات، میزان آشنایی با نرم افزارها، میزان مهارت و تجربه کاری و ... در میزان حقوق افراد تاثیر دارد. در حال حاظر میانگین حقوق و درآمد ماهانه یک مهندس برق را می توانیم، 15 میلیون تومان اعلام کنیم.
درآمد جهانی رشته مهندسین برق:
طبق پیش بینی های انجام شده این حرفه تا سال 2026 تقریبا 9/ امکان رشد دارد و این مهندسین در زمینه های مختلف می توانند کار کنند. تنوع مشاغل در زمینه مهندسی برق بسیار زیاد است و این عامل سبب می شود این افراد حقوق های متفاوتی داشته باشند.
کره جنوبی | 102 هزار دلار |
ایالات متحده | 100 هزار دلار |
استرالیا | 96 هزار دلار |
نروژ | 80 هزار دلار |
آلمان | 81 هزار دلار |
کانادا | 115 هزار دلار |
سوئیس | 100 هزار دلار |
ژاپن | 84 هزار دلار |
بلژیک | 80 هزار دلار |
کدام دانشگاه ها رشته مهندسی برق دارند؟
دانشگاه های
صنعتی شریف
تهران
صنعتی اصفهان
صنعتی امیرکبیر
شیراز
علم و صنعت ایران
تربیت دبیر شهید رجایی
فردوسی مشهد
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
تبریز
شهید باهنر کرمان
شهید بهشتی
یزد
بین المللی امام خمینی(ره) قزوین
صنعت نفت (محل تحصیل اهواز)
الزهرا(س)
اصفهان
صنعتی نوشیروانی بابل
زنجان
کاشان
گیلان (رشت)
صنعتی شیراز
صنعتی قم
غیرانتفاعی علم و فرهنگ تهران
شهید چمران اهواز
سمنان
بوعلی سینا همدان
شهرکرد
صنعتی امیرکبیر (پردیس خودگردان)
قم
صنعتی سهند تبریز
حکیم سبزواری (سبزوار)
رازی کرمانشاه
محقق اردبیلی (اردبیل)
خلیج فارس (بوشهر)
صنعتی قوچان
شاهد تهران
بیرجند
صنعتی شاهرود
مازندران (بابلسر)
ایلام
صنعتی خاتم الانبیاء (بهبهان)
صنعتی اراک
مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
صنعتی سیرجان
شیراز
علم وفناوری مازندران (بهشهر)
شهید مدنی آذربایجان (تبریز)
مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان
اردکان
مرکز آموزش عالی شهید مدرس (شهرضا)
صنعتی همدان
صنعتی ارومیه
غیرانتفاعی آل طه تهران (ویژه خواهران)
هرمزگان (بندرعباس)
کردستان (سنندج)
گلستان (گرگان)
صنعتی کرمانشاه
ولی عصر(عج) رفسنجا
یاسوج
سیستان و بلوچستان (زاهدان)
دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان
مجتمع آموزش عالی سراوان
صنعتی جندی شاپور (دزفول)
ارومیه
دامغان
فسا
تفرش
لرستان (خرم آباد)
جهرم
گنبد
آیت الله بروجردی (بروجرد)
صنعتی هویزه (سوسنگرد)
تربت حیدریه
مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین
گلستان (محل تحصیل علی آباد کتول)
جیرفت
ملایر
بناب
نیشابور
بجنورد
مجتمع آموزش عالی گناباد
سلمان فارسی (کازرون)
ارومیه (محل تحصیل خوی)
مرکز آموزش عالی لار
مرکز اموزش عالی فیروزاباد
زابل
مرکز آموزش عالی اقلید
ولایت (ایرانشهر)
بیرجند (محل تحصیل فردوس)
دریانوردی و علوم دریایی چابهار
واحد های درسی رشته مهندسی برق
تعداد کل واحدهای درسی: 142 واحد
دروس عمومی: ٢٢ واحد
دروس پایه: ٢٦ واحد
دروس اصلی: ٥٤ واحد
دروس تخصصی: ٢٩ واخد
دروس اختیاری: ١١ واحد
با رشته مهندسی صنایع بیشتر آشنا شوید.
نظر دانشجوی رشته مهندسی برق
علی عزیزی و حمزه حسین پور، دانشجویان رشته مهندسی برق دانشگاه تهران
می توان گفت پایه و اساس رشته مهندسی برق ، مباحث فیزیک مانند الکترومغناطیس و جریان های الکتریکی و الکتریسیته ساکن و امثالهم می باشد؛ افرادی که دارای توانایی تحلیل چند معیاره و درک نسبتا عمیقی از مباحث فیزیکی مذکور باشند و بتوانند با استفاده از ابزارهایی که علم ریاضیات در اختیارشان می گذارد، مسائل فیزیکی را بررسی و تحلیل کنند. البته واضح است که این توانایی ها طی دوران تحصیل دانشگاهی در افراد ایجاد می شود و اگر فردی علاقه کافی در مباحث مذکور را در خود می بیند، یقینا با تلاش و پشتکار می تواند استعداد و علاقه خود را در محیط دانشگاه به شکوفایی برساند.
می توان گفت در تمامی صنایع و کارخانه ها و کارگاه ها تولیدی و حتی معادن و نیروگاه ها و شرکت های مختلف و ... فضای کار برای مهندسین برق وجود دارد و این رشته جزء حیاتی ترین و موثرترین مشاغل در هر فضای صنعتی محسوب می شود. از دیگر فرصت های شغلی برای این رشته می توان به کارهای نظارتی و کارشناسی ارگان های مختلف و نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان های مسکونی و مدارهای فشار قوی کارخانه ها و ... اشاره کرد.
توانایی های لازم برای رشته مهندسی برق
دانشجوی رشته مهندسی برق باید ذهنی خلاق و تحلیل گر داشته باشد. همچنین به کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد. چون گاهی اوقات با دانشجویانی روبرو می شویم که در ریاضی و فیزیک قوی هستند، اما در کارهای عملی ضعیف اند. چنین دانشجویانی برای رشته های مهندسی مناسب نیستند و بهتر است رشته های ذهنی و انتزاعی مثل ریاضی یا فیزیک را انتخاب کنند.
هدف رشته مهندسی برق
هدف از رشته مهندسی برق ، تبدیل یک سیگنال به یک سیگنال دیگر است.
کارنامه قبولی رشته مهندسی برق
کارنامه قبولی دانشجوی دانشگاه تهران
کارنامه قبولی دانشجوی دانشگاه کاشان
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.