جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!
روش برنامه ریزی برای کنکور
آماده شدن برای کنکور، تلاش زیادی میخواد. به یاد داشتن بعضی نکات در مورد برنامه ریزی اصولی برای کنکور، می تونه بهتون خیلی کمک کنه تا این کارو راحت تر انجام بدین. تو این مطلب، ما 5 نکته در مورد طریقه برنامه ریزی برای کنکور رو با هم مرور می گنیم. هیچ کدوم از این نکات، قرار نیست تازه و شگفت انگیز باشن اما پیاده کردنشون با دقت، میتونه باعث نتایج تازه و شگفت انگیزی بشه.
1. برنامه ریزی کنکور باید قابل اجرا باشه
بسیاری از دانش آموزان کنکوری، یه جوری درگیر برنامه ریزی کردن میشن که دیگه وقت نمی کن اون برنامه رو پیاده کنن. پس یادتون نره که برنامه ریزی برای کنکور باید یه مدل راحت، عملی و امکان پذیر باشه. با خودتون تعارف نکنید. توانایی خودتون رو واقع بینانه در نظر بگیرید و یه برنامه ای تنظیم کنیدکه از پسش بربیاید. برنامه ریزی کنکور باید بهتون کمک کنه که بدونید به صورت جزئی چه کارهایی رو پیش ببرید. به عبارت دیگه، برنامه ی کنکور باید بتونه بهتون بگه که دقیقا کی درس بخونید، کی استراحت کنید، چه زمانی دوره کنید، کی آزمون بدید، با چه ترتیبی درس ها رو بخونید و کدوم درس ها رو بخونید.
انواع روش های برنامه ریزی برای کنکور
در واقع ما انواع مختلف برنامه ریزی برای کنکور رو داریم: برنامه ریزی زمانی، برنامه ریزی حجمی و برنامه ریزی ترکیبی. تو مدل برنامه ریزی زمانی، شما اسم درس رو می نویسید و زمانی که برای مطالعه اون درس مشخص کردید رو یادداشت می کنید. اما تو مدل برنامه ریزی حجمی برای کنکور، کاری به زمان نداریم و با توجه به حجم هر درس، برنامه رو می چینیم.
اگه دقت کرده باشید بسیاری از آزمون ها و کنکورهای آزمایشی، بودجه بندی آزمون هاشون طبق همین روشه و به نسبت برنامه ریزی زمانی، استناداردتر عمل می کنن. همونطور که حدس می زنید، برنامه ریزی ترکیبی یعنی مدلی از برنامه ریزیکه در اون، هم حجم درس رو مورد توجه قرار بدیم و هم زمان مطالعه رو. در واقع بهترین روش برنامه ریزی برای کنکور، همین برنامه ریزی ترکیبیه. در واقع برنامه ریزی ترکیبی، عملی ترین شکل برنامه ریزی برای درس خوندنه.
2. روش برنامه ریزی برای کنکور رو مشخص کنید.
روشی که شما برای برنامه ریزی کنکور انتخاب میکنید، باید درس ها رو هم بر اساس اهمیتشون دسته بندی کنه و هم بر اساس حجمشون. مثلاً باید حواستون به این نکته باشه که توی درس های عمومی کنکور، ادبیات از همه مهم تر و دینی از همه کم اهمیت تره. پس نرید همه ی وقتتون رو بذارید برای یاد گرفتن نکته های فرار دین و زندگی. در عوض، سعی کنید نکته های مفهومی ادبیات که به تست زدن کمک می کنن رو براشون وقت بذارید و خوب یاد بگیرید. البته منظور ما از اهمیت درس، تاثیر درصد اون درس تو نتیجه ی کنکوره.
مثلا اگه جزو کنکوری های تجربی هستید، بهتره بیشتر از همه به ترتیب برای شیمی، زیست، ریاضی و فیزیک وقت بذارید. ولی اگه کنکور ریاضی دارید بهتره اولویت هاتون اینطوری باشه: ریاضی، فیزیک، شیمی. یادتون نرفته که باید همزمان با این ها، همزمان یه نیم نگاهی به حجم هر درسی هم داشته باشید. مثلا ادبیات یا شیمی کنکور، جزو درس های پر حجم کنکور محسوب میشن و بهتره که تو برنامه ریزیتون، بخش هایی از این درس ها که بلدید رو سریع جمع بندی کنید تا وقتی بیش تری واسه یاد گرفتن فصل های سخت تر داشته باشید.
3. خلاصه نویسی را در برنامه ریزی خود بگنجانید.
یکی از مواردی که ممکنه فکر کنید اضافه کردنش به برنامه ریزی برای کنکور، فقط باعث شلوغی و پیچیده تر شدن همه چیز میشه خلاصه نویسیه. اما در عمل، وقتی اولین بار که یه درس رو میخونید، نت برداری و خلاصه نویسی می کنید، در گام های بعدی میبینید که چقدر موقع تست زنی، نکات مهم دم دستتون هستن و برای مرور و جمع بندی کنکور، چقدر کارتون راحتتر پیش میره.
پس خلاصه نویسی رو جدی بگیرید، اگر دیدید انجام این کار براتون سخت و زمانبره، مقاله ی خلاصه نویسی برای کنکور رو مطالعه کنید تا روش اصولی خلاصه برداری سریع رو، یاد بگیرید و از انجام دادن این کار کلافه نشید. خلاصه نویسی هم مانند تمام مهارت ها، ممکنه تو روزهای اول، گیج کننده و زمانبر باشه، اما بعد از چند بار انجام دادنش، یهو می بینید بدون صرف وقت و انرژی زیادی، همزمان با مطالعه درس ها ازشون نت هم برمیدارید.
4. در بازه های زمانی کوتاه درس بخوانید.
به جای این که 5 ساعت رو صرف خوندن یه درس سخت کنید، همون زمان رو به دو یا سه بازه ی کوتاه تر بشکنید. دقت کنید که هر بازه ای ماکسیمم میتونه دو ساعت باشه و بعدش حتما به استراحت نیاز داره. این کار باعث میشه با دقت بیشتری به برنامه عمل کنید. وقتی برای یه درس 5 ساعت وقت توی برنامه ریزی کنکور میذارید، ممکنه چهار ساعت و نیم مطالعه کنید و بقیه ی زمان رو هدر بدین. اما وقتی بازه ای که تعیین کردید یک ساعت و نیمه، احتمال کمتری داره که نیم ساعت رو بپیچونید.
5. برنامه ی شخصی سازی شده بنویسید.
شما وقتی میخواید کفش بخرید، دوستتون رو نمیبرید کفش رو پرو کنه. یا وقتی یه لباس به دوستتون که ده کیلو تفاوت وزن باهاتون داره میاد، فکر نمی کنید قراره اون لباس به شما هم باید. برنامه ی کنکور هم باید مثل لباس باشه. برنامه ی هیچ دو نفری دقیقا مناسب اون یکی نیست. خوبه که گاهی برای روش های درس خوندن برای کنکور با دوستانتون مشورت کنید. اما برنامه تون رو کاملا شخصی بنویسید.
حتی اگر دوستتون در یک درس نتیجه ی بهتری از شما میگیره، لزوما به این معنی نیست که شما باید دقیقا مثل اون درس بخونید تا همون نتیجه رو بگیرید. به جای این کار، می تونید با کمک مشاور برنامه ریزی کنکور، ببینید برنامه مناسب خودتون چیه.
6. جا برای ساعت های جبرانی در برنامه بگذارید.
در برنامه ریزی پایان هر هفته ساعت هایی را مشخص کنید که اگه در طول هفته بنا به هر دلیلی نتوانستید درسی را مطابق با برنامه ریزی مطالعه کنید، در آن ساعت ها بتوانید جبران کنید. حتما در برنامه ریزی خود زمان هایی را به مرور درس های خوانده شده اختصاص بدهید. هم چنین توصیه می کنیم از آیتم های شبانه استفاده کنید. مباحثی مثل لغات زبان انگلیسی ، لغات عربی ، درک مطلب زبان و کلوز تست ، مفاهیم قرابت معنایی و ... باید هر شب یا یک شب در میان مطالعه و مرور شوند، اما هر کدام نیاز به زمان خیلی کمی دارند (حدود 15 دقیقه). شما می توانید هر شب دو تا از این آیتم ها را انتخاب کنید و بعد از انجام دادن همه آیتم های اصلی برنامه ریزی ، نیم ساعت قبل از خواب را به انجام این کارهای کوچک اختصاص بدهید.
7. اهمیت دفتر برنامه ریزی در موفقیت برای کنکور را نادیده نگیرید.
بیشتر دانش آموزان نمی توانند همزمان در مطالعه هایشان منظم باشند و با برنامه درس بخوانند و هم به افزایش سرعت و ساعت مطالعه شان فکر کنند اهمیت خیلی زیادی دارد. واقعا نمیشه از یک دانش آموز بدون سلاح توقع جنگیدن و پیروز شدن داشت. هیچ آدم عاقلی دست خالی وارد میدان مبارزه نمی شود و مبارزه نمی کند. دفتر برنامه ریزی همان سلاح قدرتمندی است که در برنامه ریزی برای کنکور حرف اول را می زند. استفاده از یک دفتر برنامه ریزی خوب جزء اولویت هایی است که شما را برای موفقیت در کنکور خیلی کمک می کند. به اندازه کافی از تاثیر برنامه ریزی درست برای کنکور صحبت کردیم و حالا لازمه به شما یادآوری کنیم که برنامه ریزی برای کنکور نیازمند استفاده از یکرنامه ریزی دفتر ب است. البته باید در انتخاب دفتر برنامه ریزی مناسب دقت داشته باشید. از ویژگی های یک دفتر برنامه ریزی خوب این است که فضایی داشته باشد که بتوانید اهداف خودتان را در آن بنویسید. هم چنین باید ساعت مطالعه هفتگی و ماهیانه شما را مشخص کند و تعیین کند در طول هفته برای هر درس چقدر وقت گذاشتید. دفتر برنامه ریزی خوب باید مطالب مفیدی داشته باشه که به شما انگیزه بدهد و با توضیحات مناسبش شما را همیشه با انرژی نگه دارد.
اهمیت برنامه ریزی در کنکور
می دونیم که اگر شما اینجایید، یعنی خودتون به اهمیت برنامه ریزی در کنکور واقفید. پس قصد نداریم الان حرف های تکراری و کلیشهای بزنیم. به جاش، می خوایم به صورت جزئیتر ببینیم برنامه داشتن برای کنکور، چه فایده هایی داره؟
1) استرستون کم میشه:
اگر با روش اصولی برنامه ریزی کنکور رو انجام بدین، استرستون کم میشه. چون بسیاری از مسائل استرسزا براتون حل میشن. مثلاً: دیگه نگران این نخواهید بود که تا زمان کنکور، آیا تمام منابع رو خوندید یا نه، چون در برنامه ریزیتون، به صورت جزئی مشخص شده که شما چطور درس ها رو بودجه بنده کنید. البته، برای این کار نباید از مشاروره تحصیلی برای کنکور غافل بشید.
2) نقاط مبهم از بین میرن:
طریقه برنامه ریزی کنکور هم مانند برنامه ریزی برای کارهای دیگه، بر اساس پیش بینی کردن آینده بر اساس تجربه های گذشته ست. یعنی شما وقتی بدون برنامه درس میخونی، نمیدونی دقیقا به چه ترتیبی در روز مطالعه کنی، چه زمانی و چقدر استراحت کنی، برای کدوم درس ها بیشتر وقت بذاری، چطور زمانت رو بین تست زنی و مطالعه تقسیم کنی و ... این ابهام ها هم خودشون باعث استرس میشن و حتی اگر استرس زا هم نباشن، قطعاً مختل کننده ی فرآیند یادگیری و کاهش دهنده ی بازدهی شما هستن. رعایت اصول برنامه ریزی کنکور به شما کمک میکنه ابهام ها رو به حداقل برسونید.
3) وقت آزاد برای خودتون پیدا می کنید:
بسیاری از افرادی که با اصول برنامه ریزی صحیح برای کنکور آشنایی ندارن، فکر میکنن برنامه ریزی باعث میشه سرشون شلوغ بشه و حسابی خسته شن. اما راستش رو بخواید، این قضیه برعکسه و اگر یک مشاور برنامه ریزی برای کنکور بهتون گفت باید تمام مدت درس بخونید، حتما باید به شک بیفتید. چون یکی از اهداف برنامه ریزی درسی برای کنکور اینه که شما در یک زمانبندی منطقی، درس بخونید و به اندازه کافی وقت برای استراحت و تفریح داشته باشید. چون در زمان های تفریح، مغز اطلاعاتی که شما واردش کردید رو مرتب و طبقه بندی میکنه تا وقتی سوالات کنکور رو دیدید، بتونه همه شونو پیدا و یادآوری کنه.
4) بهتون توانایی نقد برنامه میده.
وقتی روش مطالعه کردنتون رو در قالب یه برنامه ریزی اصولی برای کنکور می ریزید، می تونید هروقت احساس کردید مشکلی در یادگیریتون وجود داره، به تنهایی یا با کمک مشاور برنامه ریزی کنکور، ببینید کجای برنامه رو می تونید تغییر بدید. این کار باعث میشه به مرور، برنامه بهتر و بهتری داشته باشید تا به بهترین روش برنامه ریزی کنکور مختص خودتون برسید. بدون برنامه داشتن، راستش نمی تونید با این همه دقت مشکلات درس خوندن تون رو مداوماً اصلاح کنید.
ویژگی های برنامه ریزی اصولی برای کنکور
حالا که میخوایم در این مقاله صفر تا صد برنامه ریزی برای کنکور رو بشناسیم، بهتره با ویژگی های یه برنامه درست و به درد بخور هم آشنا بشیم. برنامه های خوب ویژگی های زیادی دارن و ما از بین ویژگی ها، مهم ترین هاشونو با مشورت معلمان و مشاوران بهترین دبیرستان دخترانه تهران یعنی مدبران بارسا، انتخاب کردیم و با شما در میون میذاریم تا نحوه برنامه ریزی کردن در کنکور رو با توجه به این ویژگی ها تنظیم کنید.
1) عینی بودن
روانشناس ها میگن مغز انسان اهداف انتزاعی رو درست نمیفهمه. مثلا شما وقتی به یک نفر بگی «خوب درس بخون» متوجه نمیشه منظورت اینه که زیاد درس بخونی یا با کیفیت درس بخونی یا در بازه ی مشخصی از روز درس بخونی یا... اما به جاش میتونی از جمله ی عینی «هرروز، از 8 صبح تا 8 شب درس بخون» ، فرد مقابل منظورتون رو میفهمه. حالا باید فض کنید که مغزتون، طرف مقابل شماست. عینی بودن برنامه ریزی درسی برای کنکور، یعنی شما باید کارهایی که میخواید انجام بدید رو دقیق مشخص کنید. مثلا به جای کلمه استراحت، دقیقاً مشخص کنید که میخواید بخوابید یا میان وعده بخورید یا به گردش برید. یا برای مرور، دقیقا مشخص کنید چند صفحه رو میخواید مرور کنید و چطور؟ آیا میخواید تست بزنید؟ میخواید جزوه بخونید؟ میخواید کتاب رو بخونید؟
2) جزئی بودن
در یک برنامه ریزی اصولی برای کنکور، حتماً مشخص شده که شما در هر روز، حدوداً چند صفحه از چند درس رو میخونید و کدوم تست ها رو میزنید. حتما مشخص شده شما به چه ترتیبی بهتره عمل کنید. اول چه درسی رو بخونید، اول جزوه رو بخونید یا کتاب رو و...
3) واقع بینانه بودن
در آموزش اصول برنامه ریزی کنکور، ما همیشه روی یک نکته تاکید میکنیم که اون، در نظر گرفتن توانایی ها و نقات قوت و ضعف هر فرده. فردی که در تمام دوران تحصیل، بیش از روزی دو ساعت درس نخونده، نباید در گام های اول برنامه ریزی برای درس خواندن برای کنکور، پیش بینی کنه که روزی 8 ساعت درس بخونه. یا فردی که روی سرعت تست زنیش کار نکرده، نباید برای انجام 30 تست فیزیک، یک ربع وقت مشخص کنه. همیشه این ضرب المثل رو یادتون باشه: «سنگ بزرگ، نشونه ی نزدنه»، اما در عوض «گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی» و پله پله، از 2 ساعت به 3 ساعت درس خوندن و بعد 4 ساعت و... می رسی.
رعایت کردن این سه نکته در طریقه برنامه ریزی برای کنکور، قطعا معجزه می کنه. به شرطی که یادتون باشه اهمیت برنامه داشتن برای کنکور، در عملی کردن دقیقش نهفته و نه فقط نوشتنش!
نقش برنامه ریزی صحیح در کنکور
اصلا برنامه ریزی یعنی چی؟ یعنی اگه بخواهیم به اهدافمون برسیم، باید با درنظر گرفتن شرایط، در واحد زمان عمل کنیم تا آن هدف محقق بشود. یعنی اگه نمی توانید کار ها و درس هایتان را در واحد زمان قرار بدید، نخواهید توانست با برنامه ریزی پیش بروید! و تمام کسانی که با برنامه ریزی حرکت نمی کنند احتمال باخت در کارها و فعالیت هایشان وجود دارد و این یعنی قبل از اینکه بازی را شروع کنید، باخته اید!! شاید سال های قبل توانسته باشید بدون برنامه ریزی از پس درس ها بربیاید و نمرات خیلی خوبی هم گرفته باشید، اما سال کنکور تفاوت های خیلی زیادی با سال های گذشته دارد و حتما نیاز به برنامه ریزی دقیق و حساب شده دارد. مهم ترین تفاوتش هم این است که امسال قراره نه تنها دروس سال دوازدهم را یاد بگیرید، بلکه باید آموخته های سال های قبلی را هم مرور کنید، تست بزنید، آزمون بدید و همیشه برای تمام دروس وقت بذارید.
فکر کنم شما هم مثل من قبول دارید برای موفقیت در کنکور باید دست به تغییرات زد و این تغییرات از همین باورهای محدود کننده تان باید شروع شود. هیچ کاری نشدنی نیست و اگه تا الان انجام نشده، تنها علت اصلی آن این است که شما اهمیت برنامه ریزی درست برای کنکور و یا مدرسه و حتی زندگیتان را نمی دانستید هیچ کسی دوست ندارد تلاش کند و در نهایت دیده نشود. پس باید از همین امروز برنامه های مهم زندگیتان را بنویسید روی کاغذ و برای آن ها ساعت مشخص کنید. حتی فکر کردن به داشتن برنامه حس آدم را کلی خوب می کند، چه برسه به اینکه بنویسید و اجراش کنید. پس در ادامه بررسی می کنیم که یک برنامه ریزی خوب چه ویژگی هایی دارذ.
مراحل برنامه ریزی صحیح برای کنکور
لازم است در ابتدا و قبل از شروع برنامه ریزی مطالبی را که قرار است در طول هفته مطالعه کنید مشخص نمایید. در مرحله بعدی با توجه به این که روزانه چند ساعت می توانید درس بخوانید، ساعت مطالعه هر روز و مجموع ساعت های یک هفته را مشخص کنید. زمان مطالعه روزانه و هفتگی را واقع بینانه انتخاب کنید. چون اگه توانایی شما حدود 4 ساعت مطالعه در یک روز عادی باشه و هنگام برنامه ریزی برای 8 ساعت مطالعه برنامه ریزی کنید، قطعا با مشکل مواجه خواهید شد و به زودی خسته و ناامید می شوید و از ادامه مطالعه برای کنکور ناامید می شوید. موفقیت در کنکور نیازمند صبر و استقامت هست و باید به تدریج زمان مطالعه را بالا ببرید.
با بهترین منابع کنکور آشنا شوید.
در مرحله دوم زمانی را که لازم است در طول هفته برای مطالعه هر درس اختصاص بدهید مشخص کنید. حواستان باشد که این زمان را باید بر اساس اهمیت و ضریب هر درس مشخص کنید. یعنی اگر در طول یک هفته حدود 35 ساعت درس می خوانید، باید این زمان را بر اساس ضریب و اهمیت دروس بین درس های مختلف تقسیم کنید. مثلا اگه شما داوطلب رشته علوم تجربی هستید، 9 تا 10 ساعت را به درس زیست شناسی ، 3 تا 4 ساعت را به درس ریاضی ، 4 تا 5 ساعت را به درس فیزیک ، 4 تا 5 ساعت را به درس شیمی ، حدود 4 ساعت را به درس ادبیات ، حدود 3 ساعت را به درس عربی ، حدود 3 ساعت را به دین و زندگی و 2 تا 3 ساعت را به درس زبان انگلیسی اختصاص بدهید.
سپس مشخص کنید هر روز قراره است کدام درس ها را مطالعه کنید. توصیه خیلی مهم ما این است که هر روز دروسی را مطالعه کنید که در برنامه درسی مدرسه داشتید. با این کار تا حد زیادی در وقتتان صرفه جویی کرده اید. چرا که اگر درسی را که دبیر تان سر کلاس تدریس کرده است، همان روز مطالعه کنید تقریبا تمام مطالب اصلی را به خاطر دارید و برای یادگیری بیشتر و تسلط روی مطالب فقط نیاز به مرور و حل تمرین و تست زنی دارید. اما اگه این کار را به روز دیگری موکول کنید، ابتدا حداقل باید نیم ساعت وقت بذارید تا مطالب اصلی و مفهوم درس را به یاد بیارید. به این نکته هم توجه داشته باشید که هر روز را به یک درس اختصاص ندهید. بلکه در روز 3 تا 4 درس مختلف را مطالعه کنید. نکته مهم دیگه این است که اگر قرار است در روز 4 درس را مطالعه کنید، هر 4 درس جزء دروس اختصاصی نباشند؛ بلکه سه درس اختصاصی و یک درس عمومی را در برنامه ریزی قرار بدید و مطالعه کنید. در روز های تعطیل که ساعت مطالعه شما بیشتر می شود، می تونید 7 یا 8 درس را بخوانید که حتما 3 درس باید از دروس عمومی باشند. هم چنین در طول هر روز زمان هایی را برای استراحت مشخص کنید.
بیشتر بخوانید: روش مطالعه ادبیات رتبه های برتر
نقش مشاور تحصیلی برای برنامه ریزی در کنکور
اگه راستش را بخواهید خیلی چیز ها در جامعه ما میگن که خیلی از آن ها منطقی نیستند و پشتوانه علمی ندارند. این جمله شاید درست باشه که میگن هیچ کس به اندازه خود آدم، خودش را نمی شناسد؛ ولی این دلیل نمی شود که بر اساس همین شناخت، بتواند مشاور خودش هم باشد. همان طور که گفتیم سال کنکور خیلی با سال های دیگه تفاوت دارد. یکی از مهم ترین تفاوت های درس خواندن برای کنکور این است که امسال باید برای همه دروس برنامه ریزی داشته باشید و نمی شود یک درس را بدون توجه به سایر دروس مطالعه کنید. باید بتوانید همه دروس را به صورت موازی و یکسان جلو ببرید و همیشه به بودجه بندی آزمون های آزمایشی کنکور برسید. این کار نیاز به تجربه دارد. از آنجایی که دانش آموزان کنکوری تجربه این کار را ندارند، لازم است در سال کنکور به یک مشاور متجرب و متخصص اعتماد کنند و برای موفقیت در کنکور از مشاور بخواهند در برنامه ریزی برای کنکور آن ها را کمک کنند.
این مقاله رو حتما بخونید: چگونه رتبه برتر کنکور شویم ؟
مشاور در لغت به معنای مشورت کننده یا طرف شور هستش. چطور یک فرد به تنهایی می تواند مشورت کننده ذهن خودش باشه؟ در صورتی که مشورت در ارتباط با دیگران معنی می شود نه با خود اون فرد!! ما آدم ها در خیلی از مسائل زندگیمون، اگه اغراق نکرده باشیم 95% اوقات، احتیاج به مشورت داریم و این علتش از این جا نشأت می گیره که دانسته های ما به تنهایی برای تصمیم گیری و نتیجه گیری و پیش بردن یک کار کافی نیست. چون هر آدمی به اندازه جهان بینی، تجربیات و مطالعاتش می دونه و می تونه قدم برداره و حرکت کنه. بنابراین، با وجودی که استفاده از برنامه ریزی رایگان برای کنکور (که خیلی از نکاتش تو این سایت پیدا میشه) میتونه مفید باشه، اما وقتی سؤالات ویژه ای برای هر فرد پیش میاد، تنها با گفتگو با مشاور برنامه ریزی کنکور میتونه پاسخشو دریافت کنه.
تاثیر مشاور تحصیلی در برنامه ریزی برای کنکور
فکر کنید درباره مسئله مهمی مثل درس خواندن برای کنکور شما مشاور خودتان باشید. مثلا با خودتان قرار میذارید بعد از برگشتن از مدرسه، حتما هم درس های جدید امروز را بخوانید، هم مباحث قبلی را مقداری مرور کنید و یک تعداد هم تست بزنید. تا اینجا که ایده آل فکر کردید و تصمیم گرفتید. اما به محض اینکه می رسید خونه، انبوهی از تصمیمات و انتخاب ها به سراغتان می اید و از شما می خواهند که یکی از آن ها را برای سپری کردن چند ساعت آینده انتخاب کنید. مثلا یکی از این انتخاب ها اینه که بخوابید، یا یکی اش اینه که بازی جدیدی که دیشب خریده بودید را بازی کنید. انتخاب بعدی این می تونه باشه که به دوستتان زنگ بزنید و باهاش در مورد مدرسه و معلم فیزیک جدیدتان حرف بزنید. یا حتی امکان دارد موبایلتان وقت با ارزش شما را تلف کند. خلاصه که دلایل زیادی برای انجام ندادن تمام برنامه ریزی های شما وجود دارد. و این فقط کوچک ترین مشکل بچه هایی است که فکر می کنند خودشان به تنهایی می توانند مشاور خودشان باشند و در سال کنکور برای خودشان برنامه ریزی کنند.
هرکسی جای خودش را دارد و همه آدم ها برای انجام مهم ترین کارهایشان به یک مشاور که در واقع یه کارشناس حرفه ای در آن زمینه است، نیاز دارند. ولی خب به ما یاد داده اند درباره خیلی از مسائل خودمان به تنهایی فکر کنیم و تصمیم بگیریم! و همین باعث شده که هیچ وقت احساس رضایت 100 % از کارهایی که کردیم را نداشته باشیم. تا حالا یک قهرمان المپیک را دیدید که مربی نداشته باشه!؟ خانواده های ما هر سال برای این که بزرگتر بشیم و در کنار مربی و معلم های خوبی رشد کنیم، با صرف هزینه های زیاد سعی می کنند ما را به بهترین مدارس بفرستند. چون اهمیت مشاور و الگوهای خوب در زندگی ما را درک می کنند. داشتن یک مشاور خوب برای برنامه ریزی در سال کنکور به این معناست که یک مربی انگیزشی و کاردان در کنار شما باشد. این مربی کسی است که می تواند مهمترین درس های زندگی را به شما بده؛ مشاور تحصیلی خوب کسی است که شناخت شما را در مورد خودتان بیشتر و عمیق تر می کند؛ مشاور دلیل انجام کارها را به شما توضیح می دهد تا شما با سختی های راه راحت تر کنار بیایید؛ مشاور شما در عین سختگیری هایی که می کند، بی اندازه دلسوزه و هدفش در نهایت موفقیت شما در سال کنکور است.
برنامه ریزی با دوربین مداربسته
کتاب برنامه ریزی با دوربین مدار بسته یک دفتر برنامه ریزی تمام اعیار و کاربردی برای هر دانش آموزی در هر پایه و مقطع تحصیلی و با هر معدلی هست و کمکمون میکنه تا بدونیم چگونه برای کنکور 1402 برنامه ریزی کنیم. این دفتر برنامه ریزی به سبکی نوشته و طراحی شده که هر دانش آموز بی انگیزه ای را هم سر شوق برای درس خوندن می اورد و چون نویسنده این اثر هر روز با دانش آموز به صورت مکتوب شروع به صحبت کرده و نیازهای روحی آن را از قبل پیش بینی کرده، در نتیجه میل و اشتیاق دانش آموز را برای قرار گرفتن در چارچوب مطالعاتی و قانون های برنامه ریزی به شدت زیاد کرده است. کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته نوشته علی میرصادقی است که برنده مقام دوم کتاب های خودیاری جهان شده است. علی میرصادقی ، نویسنده این کتاب، بهترین مشاور تحصیلی ایران در سال 2015 از نگاه مجله انگلیسی Corporate Vision بوده و سال ها سابقه کار با دانش آموزان کنکوری را داشته و مشاوران تحصیلی موسسه بارسا هم همگی زیر نظر ایشون اصول مشاوره را یادگرفته اند و به سبک علی میرصادقی به دانش آموزان مشاوره می دهند.
کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته به شما آموزش می دهد چطوری قرار مطالعه برای خودتان بذارید و چطوری آن ها را به انجام برسانید. چطوری با زمان بندی دقیق برای هر روزتان، سرعت مطالعاتی خودتان را بیشتر کنید! چطوری بعد از 4 هفته به افزایش ساعت مطالعاتی چشمگیری برسید که تا به امروز حتی فکرش را هم نمی کردید! از همه این ها مهمتر، خیلی از دانش آموزان برنامه ریزی برای کنکور و درس خواندن را خوب شروع می کنند، اما ادامه دهنده خیلی خوبی نیستند. این کتاب این مشکل بزرگ را هم برای دانش آموزان برطرف کرده است. یکی دیگه از فواید این کتاب برنامه ریزی این است که تعداد دفعات مرور هر فصل یا مبحث از هر درسی مکتوب شده و دقیقا می دانید مثلا فصل احتمال را چند بار و در چه زمان هایی خواندید و آیا مرور مناسبی داشته اید تا تمام اطلاعات به حافظه بلند مدت شما منتقل بشه یا نه.
ممنونم که تا انتهای این مقاله کنار ما بودید. در این مقاله به آموزش رایگان برنامه ریزی برای کنکور 1402 و نکاتی برای برناه ریزی اصولی پرداختیم. امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا نقش برنامه ریزی صحیح در کنکور و تاثیر برنامه ریزی صحیح برای کنکور را متوجه شده باشید. شما می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید تا مشاوران ما در کمترین زمان به آن ها پاسخ می دهند. ما را به دوستان خود معرفی کنید.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.