رشته علوم تغذیه | بازار کار و آینده شغلی

رشته علوم تغذیه

نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات ذاتی است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد. احتیاج به خوراک دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع گرسنگی تلاش کند. تغذیه صحیح باعث رشد می شود و به سلامتی و طول عمر کمک می کند و با تأثیر بر روی مغز و روان باعث رشد فکری می شود.

ما در انتهای مقاله درآمد رشته علوم  تغذیه و بازار کار رشته علوم تغذیه را به طور دقیق بررسی کرده ایم.

مشاوره تحصیلی خصوصی
جهت ثبت نام در مشاوره تحصیلی به سبک علی میرصادقی، عدد 66 رو به 3000909030 بفرست!!

تعریف علوم تغذیه

علوم تغذیه علمی است که به ما یاد می دهد هر چیزی که می خوریم یا می نوشیم بر نحوه ی فعالیت جسمانی و روانی ما تاثیر دارد. تغذیه ی نادرست می تواند باعث بروز انواع بیماری ها شود.
علوم تغذیه دو زیر شاخه دارد:
1 – تغذیه گروه های مختلف جامعه مثل سالمندان و معلولین و....
2 – تغذیه بالینی که شامل تغذیه و مشاوره غذایی بیماران بستری و سرپایی می شود.

انتخاب رشته به سبک علی میرصادقی

جهت ثبت نام در انتخاب رشته به سبک علی میر صادقی کلیک کنید.

کار کارشناس علوم تغذیه چیست؟

کارشناس تغذیه برای افراد چاق یا لاغر و بچه ها یا بزرگسالان و ... متناسب با وضعیتی که دارند برنامه غذایی می دهد. کارشناس تغذیه با همه انواع افراد سر و کار دارد. کسانی که به کارشناس تغذیه مراجعه می کنند مریض های بد حال یا کسانی که بیماری خاصی دارند نیستند.

رشته علوم تغذیه

مقاطع تحصیلی علوم تغذیه

امکان ادامه تحصیل برای رشته ی علوم تغذیه تا دکتری وجود دارد.

بازار کار و درآمد علوم تغذیه

در حال حاضر درآمد کارشناس تغذیه اگه مکان دولتی باشد حدود 2 میلیون هست ولی کسی که در شرکت خصوصی استخدام شود درآمدش فرق می کند. نکته مهم این است که اگه کارشناس تغذیه بخواهد برای خودش کلینیک تغذیه بزند امکان درآمد های بالاتر هم دارد. برای تاسیس دفتر کار مشاوره تغذیه و رژیم درمانی اگه دکترای تغذیه نداشته باشید، حتما باید سابقه کار داشته باشید تا بتوانید مجوز بگی

فرصت های شغلی در رشته علوم تغذیه

محبوب ترین حیطه فعالیت برای فارغ التحصیلان این رشته، مطب های تغذیه و رژیم درمانی است. مشاور تغذیه در مطب خود به تدوین رژیم غذایی برای بیماران سرپایی می پردازد. این افراد نه تنها برای رژیم های چاقی و لاغری به مطب مشاور تغذیه مراجعه می کنند، بلکه متخصصین مختلف همچون قلب و عروق، دیابت و غدد درون ریز، کودکان و ... مراجعین خود را برای پیروی از رژیم غذایی خاص به مشاور تغذیه ارجاع می دهند. مشاور تغذیه همچنین در بخش خانه بهداشت وظیفه پایش و مراقبت‌های تغذیه‌ای گروه‌های سنی مختلف و گروه‌های آسیب پذیر از جمله زنان‌ باردار، نوزادان، کودکان و نوجوانان و سالمندان را بر عهده دارند، همچنین آموزش‌ و فرهنگ سازی تغذیه‌ای و افزایش سواد تغذیه‌ای از جمله وظایف این گروه هست. مشاور تغذیه به عنوان نماینده علمی شرکت‌های دارویی که وظیفه معرفی محصولات دارویی و مکمل‌ها را به پزشکان و مطب‌داران و داروخانه‌ها دارند و با توجه به زمینه علمی در حوزه مکمل‌ها میتوانند در این زمینه موفق باشند.

کدام دانشگاه ها رشته علوم تغذیه دارند؟

دانشگاه های علوم پزشکی

 زنجان
 شهید بهشتی
 بوشهر
 اصفهان
 تبریز
 کرمان
 کاشان
 شیراز
 زاهدان
 جندی شاپور
 لرستان
 مراغه
 گلستان
 یاسوج
 سمنان
 خراسان جنوبی
 لارستان
 شوشتر
 زابل
 وارستگان مشهد

واحدهای درسی علوم تغذیه

دوره کارشناسی این رشته 4 سال است و تعداد کل واحد های درسی 130 واحد است.
درس های عمومی: 22 واحد
درس های تخصصی: 28 واحد
درس های اصلی: 37 واحد
درس های پایه: 25 واحد
کارآموزی: 18 واحد

نظر دانشجوی رشته ی علوم تغذیه

بازار کار رشته تغذیه به نظر من جزو جذابیت های این رشته است در شرایطی که خیلی از فارغ التحصیلان بیکار هستند، من پس از فارغ التحصیلی، تماس های زیادی از مراکز بهداشت و معاونت درمان جهت همکاری داشتم. از آنجایی که من کار بالینی را بیشتر می پسندیدم و به محیط بیمارستان برای کار علاقه بیشتری داشتم به بیمارستان رفتم. کلینیک ها، درمانگاه ها و باشگاه های ورزشی نیز نیاز به حضور کارشناس تغذیه دارند و از همه مهم تر این که کارشناس تغذیه می تواند به صورت مستقل مطب شخصی تاسیس نماید و به کار رژیم درمانی بپردازد.
توصیه من به دانشجویان علوم تغذیه این است که تنها به جزواتشون تکیه نکنند و حتما منابع را در طول دوران کارشناسی مورد مطالعه قرار بدهند و به ترم های آخر و زمان کنکور کارشناسی ارشد موکول ننمایند به خصوص کتاب کراس و مقالات جدید را مطالعه کنند و به روز باشند.

بیشتر خوانید رشته بهداشت محیط

توانایی های لازم برای رشته علوم تغذیه

کارشناس تغذیه باید روحیه خدماتی داشته باشد. کارشناس تغذیه باید صبر و حوصله داشته باشد چون باید با بیماران صحبت کند. در حال حاضر خانم ها بیش تر به رشته علوم تغذیه علاقه دارند. سعی کنید یه تست شخصیت شناسی معتبر بدید که ببینید چه تیپ شخصیتی برای رشته علوم تغذیه مناسب است.

بازار کار رشته علوم تغذیه:

پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام متخصصان تغذیه بین سال های ۲۰۱۰  تا ۲۰۲۰ ، رشد ۲۰ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴  درصد می باشد. متخصصانی که در بخش های دولتی استخدام می شوند ، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. و آنهایی که در بخش خصوصی فعالیت می کنند ، با توجه به سطح تحصیلات ، میزان تجربه ، مهارت و کیفیت کار خود ، درآمدهای متفاوتی دارند. رشته علوم تغذیه به لحاظ بازار کار در وضعیت مناسبی قرار دارد و فارغ التحصیلان این می‌توانند دربخش تغذیه بیمارستان ها، مسئولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی، همکاری در کلینیک های رژیم درمانی ،همکاری با پزشکان غدد داخلی و. مشغول به کار شوند. همچنین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد این رشته می‌توانند در مراکز مختلف و تحقیقاتی مشغول به کار شوند و فارغ التحصیلان مقطع دکتری نیز می توانند در دانشگاه‌ها به کارهای آکادمیک و تدریس بپردازند. لارم است بدانید که فارغ‌التحصیلان دارنده مدرک کارشناسی علوم بهداشتی تغذیه می‌توانند بدون گذراندن دوره مجوز راه اندازی دفتر مشاوره تغذیه را دریافت نمایند و افرادی که مدرک کارشناسی آنها غیر مرتبط است می بایست مدرک کارشناسی ارشد علوم تغذیه را دریافت نمایند و برای تاسیس دفتر مشاوره تغذیه به مدت دو سال نیز در طرح شرکت نمایند.

درآمدرشته علوم تغذیه در ایران:

میزان درآمد و آینده شغلی رشته علوم تغذیه رشته علوم تغذیه به عوامل بسیاری بستگی دارد. چنانچه فرد در مراکز دولتی مشغول به کار شود، حقوق وی طبق مسئولیت و تعرفه تصویب شده از سوی سازمان وزارت بهداشت خواهد بود. درآمد کار در مکان های خصوصی نیز بسته به توافق طرفین، نوع وظیفه، تعداد مسئولیت ها و مدرک تحصیلی متغیر خواهد بود. قاعدتاً درآمد یک فرد لیسانس از کارشناس ارشد یا دکترا کمتر خواهد بود. همچنین، شهر و یا محل حوزه فعالیت نیز امری تأثیر گذار است. طبیعی است که در شهرهای بزرگی همچون تهران بازار کار رشته علوم تغذیه و درآمد بهتر خواهد بود. به جز این، اگر فرد کلینیک تأسیس کرده باشد، میزان عایدی رابطه مستقیمی با تعداد مراجعه کنندگان دارد. هر چه سابقه و خوشنامی فرد بیشتر باشد، مراجع بیشتر و درآمد بالاتر است. نکته جالب دیگر در مورد این رشته آن است که به دلیل ماهیت آن و جذاب بودن مسائل تغذیه ایی و سلامت برای همه افراد جامعه، می توان از طریق فضای مجازی نیز بستر خوبی را برای درآمد بیشتر فراهم کرد. به طوری که، در حال حاضر برخی از کارشناسان تغذیه موقعیت مالی بسیار خوبی را از این طریق کسب کرده اند. اما به طور کلی می توان گفت فاکتور اصلی در میزان درآمد، توانایی ها و قابلیت های شخص در انجام کار است.

بازار کار رشته علوم تغذیه در خارج از ایران:

همان ‌طور که مطلع هستید درآمد مشاورین و متخصصین تغذیه در کشور ما نامشخص است؛ اما برای روشن‌ تر شدن این موضوع، به بررسی وضعیت درآمدی این رشته‌ی محبوب در کشورهای آمریکا، کانادا، انگلستان، استرالیا و آلمان می پردازیم.

آمریکا:

بر اساس آمار و ارقام نرخ استخدام متخصصین تغذیه در آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ رشد ۲۰ درصدی داشته است. این در حالی است که نرخ رشد برای سایر مشاغل به طور متوسط ۱۴ درصد است. درآمد سالانه یک مشاور تغذیه در آمریکا به ‌طور متوسط ۵٨.٩٢٠ هزار دلار است که این میزان با توجه به تجربه و مهارت شخص بین ٣۶.۴٧٠ تا ٨٢.۴١٠ متفاوت است. در ایالت کالیفرنیا متخصصان تغذیه می‌تواند درآمدی به مراتب بالاتر، نزدیک به ٩٢ هزار دلار داشته باشند.

کانادا:

کانادا بهترین و با کیفیت‌ ترین دانشکده ‌های رشته تغذیه را داراست و از لحاظ بازار کار، امنیت شغلی بالایی را برای متخصصین رشته فراهم می‌کند. دستمزد سالانه این شغل در این کشور بین ۶٠ تا ٨٠ هزار دلار است.

آلمان:

درآمد مشاورین و متخصصین تغذیه در آلمان سالانه به ‌طور متوسط ۵۴ هزار دلار است.

استرالیا:

 متوسط درآمد متخصصین تغذیه در استرالیا ۵١.٢١۶ هزار دلار است

انگلستان:

در انگلستان متوسط درآمد برای یک کارشناس تغذیه بین ٢١ تا ٢٨ هزار پوند و برای یک متخصص تغذیه بین ٢۶ تا ٣٢ هزار پوند در سال است.

کارنامه قبولی رشته علوم تغذیه

کارنامه قبولی  رشته علوم تغذیه دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی

علوم تغذیه

کارنامه قبولی رشته علوم تغذیه دانشجوی دانشگاه وارستگان مشهد

علوم تغذیه

کلام آخر:

اگر به این رشته علاقمند هستید لازم است بدانید یکی از مهم ترین خصیصه های داشتن روابط عمومی خوب به خصوص با بیمار یا مراجع است.
 فرد مراجعه کننده باید بتواند به راحتی درباره مشکلات و دغدغه های خود با کارشناس تغذیه صحبت کند. علاوه بر این، داشتن علاقه به حرفه و ویژگی های مواد غذایی لازمه مهم این کار است. کارشناس باید بتواند متناسب با ویژگی های شخصی فرد مراجعه کننده رژیم های خوب را معرفی کند. حس مسئولیت پذیری و بررسی برنامه های غذایی که به بیمار داده می شود، نیز از جمله ضروریات کار کارشناسان علوم تغذیه می باشد. روی هم رفته شخصی که در رشته علوم تغذیه تحصیل و کار می کند، باید از قدرت تجزیه و تحلیل قوی برخوردار باشد.

منابع: سایت ایران مشاوره


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظرات کاربران
زهرا

سلام میخواستم بپرسم بازار کاری فیزروتراپی بهتره یا تغذیه؟

0 0

مدیر سيستم

با سلام ، رشته فیزیوتراپی و انتخاب آن بسته به روحیات و علاقه شما میباشد زیرا کار با بیماران ناتوان و کم توان شامل این رشته میشود . رشته تغذیه به منظور دستیابی به توسعه پایدار در جهت بهبود سلامت فرد و جامعه گام بر می‌دارد

0 0

مدیر سيستم

با سلام ، رشته فیزیوتراپی و انتخاب آن بسته به روحیات و علاقه شما میباشد زیرا کار با بیماران ناتوان و کم توان شامل این رشته میشود . رشته تغذیه به منظور دستیابی به توسعه پایدار در جهت بهبود سلامت فرد و جامعه گام بر می‌دارد

0 0

محمد

کارشناسی زیست دارم می خوام برای ارشد تغذیه بخونم بازار کار ارشد این رشته چطوره ؟ کجاها میشه بعد فارغ التحصیلی کار کرد ممنون میشم راهنمایی کنید

0 0

مدیر سيستم

سلام وقت بخیر بله این امکان برای شما‌وجود دارد و امکان داشتن مطب هم در مقطع ارشد‌هست

0 3

فاطمه

من لیسانس مهندسی صنایع غذایی دارم اگه ارشد و دکترا تغذیه بخونم میتونم مطب بزنم یا حداقل درآمد و آینده خوبی داشته باشم من عاشق این رشته ام ولی واقعا مرددم

1 6

عرفان

سلام میخواستم بدونم درامد و بازارکار آینده تغذیه ورزشی چطوری میشه

3 1

مدیر سيستم

سلام عرفان جان
برای‌ تمام رشته ها برای فعالیت و ورود به بازار کار احتیاج به مهارت های لازم در این رشته و البته نیاز به توانایی کارآفرینی و خلاقیت وجود داره.
اما بهتره برای استخدام شدن در یک مرکز تلاش نکنی. بلکه سعی کن رشته مورد علاقه خودت رو انتخاب کنی و طبق اون برای اشتغال یا کارافرینی مهارت پیدا کنی.
موفق باشی

3 0

آنا

سلام وقتتون بخیر میشه بگید برای کسی که کارشناسی زیست سلولی و مولکولی داره وارشد ودکترا علوم تغذیه وزارت بهداشت آیا راهی هست بشه مطب زد؟

4 7

مدیر سيستم

سلام آنا جان
طبق اخرین اطلاعات، اگه رشته کارشناسی برای رشته تغذیه مطابق با کارشناسی ارشد نباشه اخذ مجوز مطلب امکان پذیر نیست.
موفق باشی

5 1

فرزاد

سلام سوال داشتم در مورد ارشد تغذیه. میخواستم بدونم اگه مدرک لیسانس تغذیه نباشه بعد از گرفتن ارشد تغذیه مجوز تاسیس مطب داده میشه یا نه؟

2 5

مدیر سيستم

سلام فرزاد جان
برای تاسیس مطب برای اقدامات رشته تغذیه تحصیل در حداقل یکی‌ از مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری در این رشته نیازه و الزامی نیست حتما از کارشناسی متقاضی و دانشجوی این رشته بوده باشی.
برات آرزوی موفقیت داریم

1 10

فاطمه

سلام.میخواستم بدونم کسی که دکترای تغذیه داره می‌تونه نسخه(دارو و آزمایش)بنویسه؟

7 0

مدير سيستم

سلام فاطمه جان
خیر؛ این امکان رو نداره. اما‌ می تونه در حوزه فعالیت خودش مطب داشته باشه.
موفق باشی

3 9

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.