بخش خوشمزه و دلچسب سال کنکور، تغذیه و داشتن یک رژیم غذایی کنکوری پر از خوراکی های جذاب و مقویه که با رعایت اون، میشه کیفیت روند مطالعه و میزان ساعات مطالعه رو افزایش داد. حالا نکته مهم اینجاست که بدونید بهترین برنامه تغذیه کنکوری ها چیه و بتونید سالم ترین غذاهای کنکوری رو تو برنامه تون جا بدید تا هم انرژی تون تامین باشه و هم، تا حد ممکن وزن مناسبتونو حفظ کنید. تو این مقاله، پنج تا نکته مهم رو با هم دوره میکنیم که کمک میکنن درک بهتری از اصول تغذیه مناسب هنگام درس خوندن برای کنکور داشته باشیم.
اهمیت تغذیه کنکوری ها
تغذیه کنکوری ها به شدت روی برنامه ریزیشون اثر میذاره. شما وقتی به بدنت کالری مناسب نرسه (چه کم تر برسه چه بیشتر) احساسات مختلفی مثل خواب آلودگی، سرگیجه، عدم تمرکز، ضعف و... سرغت میاد و در بهترین حالت، اگر دچار هیچ کدوم از این وضعیت ها نشی، مدام میخوای بری در یخچال رو باز کنی و دنبال خوراکی بگردی. نمیتونی آروم و مصمم پشت کتاب بشینی و برای چهل دقیقه هم که شده، حواست فقط به تست و درس باشه. اما رژیم غذایی کنکوری ها دقیقا برعکسه. دانش آموز کالری مناسب دریافت میکنه، احساس تعادل انرژی داره، خوابش نمیاد و حواسش جمعه، دلیلی هم نمی بینه که همش بخواد دنبال خوراکی بگرده. البته، تغذیه مناسب فقط تو سال کنکور اهمیت نداره. بلکه در سال های قبلشم مهمه و در این مورد، میتونید مقاله تغذیه مناسب دانش آموزان رو بخونید.
وعده های اصلی رژیم غذایی کنکوری
بچه ها، اگه میخواید رژیم غذایی کنکوری رو رعایت کنید، برای وعده های اصلی تون، لطفا میز غذاخوری رو با اتاق تقسیم غنائم اشتباه نگیرید. غذا قراره مقوی باشه نه سنگین و کرختی آور. بهترین صبحانه برای کنکوری ها ، صبحانه ای سرشار از مواد سالم و با ارزش غذایی بالا هست. مثل عسل، پنیر، شیر، کره بادام زمینی، ارده با شیره انگور یا خرما، حلوا ارده و ... ترجیحا از غذاهایی مثل نوتلا و مربا به عنوان غذای اصلی دوری کنید. حالا چرا؟ چون گلوکز علیرغم مفید بودنش برای مغز (اگه رشته تون تجربی باشه متوجه منظور میشید) خیلی زود هضم میشه. یعنی زیاد خوردن شیرینیجات، مساویه با گرسنگی زود به زود و اعتیاد به خوراکی!
برای وعده ناهار کنکوری، از غذاهای خورشی و چرب مصرف نکنید و ۷ الی ۱۰ قاشق برنج هم نهایتا کافیه.
برای شام هم ترجیحا سالاد یا غذا های نونی، مثل کتلت یا کوکو های متنوع استفاده کنید. و یا حتی شامی؛ یا بهتر از آن هم به خوردن مرغ آب پز اکتفا کنید. از خوردن برنج در شب اکیدا خودداری کنید. ضمن اینکه تا حد امکان از خوردن آب بین غذا خودداری کنید. چرا که حجم معده رو پر می کنه و احساس سنگینی و کِسِلی بیش از حد می کنید.
دوست دارید که ساعت مطالعاتی خودتون رو افزایش بدین؟
مقاله افزایش ساعت مطالعه و درس خواندن رو از دست ندید.
میان وعده برای کنکوری ها ، آره یا نه؟
میان وعده برای کنکوری ها، اگر وسط درس خوندن مصرف شه واقعا قاتل تمرکزه. مخصوصا که ما معمولا میان وعده هامون شکل سالم و عادی ندارن. مثلا یک دانش آموز با یه بشقاب پر از میکس پفک نمکی و چیپس پیاز جعفری نشسته و میخواد فیزیک بخونه!!!
اولاً که تجربه ثابت کرده، اونقدری که تموم کردن اون بشقاب براش مهمه و رو تموم کردنش متمرکز هست، قطعا به درسش فکر نمی کنه. ضمن اینکه اگر هم بتونه رو درس تمرکز کنه، قطعا صدای خرچ خرچ و خرد شدن چیپس زیر دندون ها، تمرکز رو از بین می بره. پس لطفا هنگام درس خوندن چیزی نخورید، و نهایتا به یک بطری آب کفایت کنید که شادابتون کنه و گردش خون رو تسهیل کنه. تغذیه مناسب هنگام درس خوندن برای کنکور هم مثل بقیه کارهایی که برای کنکور میکنیم، باید با برنامه ریزی و در زمان مناسب خودش انجام شه.
چگونه مطالعه کنیم که خسته نشویم ؟
...جواب این سوال رو تو این مقاله پیدا می کنی
تغذیه مناسب کنکوری ها بین پارت های درسی
برای حفظ رژیم غذایی کنوری، باید بین پارت ها حتما دقایقی برای استراحت داشته باشیم و در اون پارت ها، بدنمون رو هم تقویت کنیم. باید چیزهایی مصرف کنیم که در قدم اول مغز، و سپس بدن و عضلات رو ریکاوری و سرحال کنه؛ که یکی از بهترین این غذاها میوه ها هستن. در گام بعدی قهوه و چای به همراه یک برش کوچک از کیک گزینه های مناسبی هستن. یا حتی می تونید چای رو با کشمش یا مویز مصرف کنید بذارید کمی جزئی تر به برنامه غذایی سالم برای کنکوری ها فکر کنیم.و ببینیم دقیقا چه آیتم هایی میان وعده مناسب برای کنکوری ها به شمار میان؟
آب
به جرئت می توان گفت که مهم ترین ماده و مایع برای برای هر موجود زنده ای آب هست. فواید آب اونقدر زیاد هستش که اگر بخوام همشون رو بگم، خودش می تونه به یک کتاب چند صد صفحه ای یا حتی بیشتر تبدیل بشه. آب نقشه ای متفاوتی رو در بدن ما ایجاد می کنه. مثل متعادل نگه داشتن دمای بدن، تنظیم گردش خون، تاثیر بر غلظت خون، شاداب نگه داشتن پوست و مو و....
همین موارد کافیه که بدونیم چرا در طی هر روز باید اب مصرف کنیم. طبق یک سری از تحقیقات، مغز داخل جمجمه با آب احاطه شده و یکی از شایع ترین دلایل سردرد های افراد، ناشی از کمبود مصرف آب است. پس در نتیجه سعی کنید که همواره میزان آب کافی رو مصرف کنید که معمولا بین ۶ تا ۸ لیوان هست.
قهوه
قهوه یکی از بهترین نوشیدنی های رایج بین ماست که دارای خواص بسیاری هست از جمله اینکه در تقویت حافظه و افزایش و قدرت متابولیسم بدن ما نقش فوق العاده ای داره اما مصرف بیش از حد اون موجب اعتیاد بدن ما به کافئین میشه که عوارضی ام داره به این جهت توصیه میشه که در صورت نیاز مصرف بشه یا اینکه نهایتا روزی ۲ الی ۳ لیوان مصرف بشه اون هم در مواقعی مثل عصر که تمایل به استارت مطالعه داریم یا شب های امتحان.
با اشتباهات رایج هنگام مطالعه و درس خواندن آشنا شوید.
انرژی زا ها
نوشیدنی های انرژی زا واقعا نتیجه خاصی ندارند چرا که مضرات وعواقبشون چندین برابر فوایدش هست چرا که این نوشیدنی های سرشار از قند هستن به شکلی که بیش از حد نیاز بدن و به طور نرمال فردی که مطالعه منظم داره معمولا ورزش سنگین نمیکنه که بخواد این حجم از مازاد کالری رو با ورزش دفع کنه و در نتیجه باعث اضافه وزن میشه که مشکلات خودش رو داره ضمن اینکه موجب کاهش اعتماد به نفس میشه. ضمن جدای از همه ی این نکات مصرف بیش از حد قند طبق برخی از تحقیقات موجب دفع ویتامین های گروه B از بدن ما میشه.
چای ها
چای نوشیدنی پر طرفدار بین ما ایرانی محسوب میشه که معمولا هر فرد روزی چند لیوان از این مایع دلچسب رو نوش جان میکنه حال انکه به جای استفاده از چای سیاه میتوان از چای سبز یا حتی گاها چای قرمز یا به لیمو استفاده کرد چرا که هم خواص بیشتری دارند و هم از طمع و مزه گوناگونی برخوردارند که باعث ایجاد شادابی و ارامش در روحیه و خلق و خو میشن.
میوه ها
هدیه طبیعت که جز بهترین منابع غذایی هستش که شامل تمام ویتامین ها در انواع خودش هست میتونه برای ما بهترین میان وعده باشه چرا که فروکتوز که قند میوه هست اندکی دیرتر از گلوکز که قند معمولی هست جذب میشه و در اواسط پارت مطالعاتی به کمک مغز ما میاد.
نکات مهم درباره برنامه تغذیه کنکوری ها
بیایید چند نکته مهم رو با هم دوره کنیم:
اول: نقش پروتئین در برنامه غذایی سالم برای کنکوری ها بسیار پررنگه. پس منابع غذایی دارای پروتئین مثل گوشت، سفیده تخم مرغ، لبنیات رو فراموش نکنید.
دوم: اهمیت صبحانه در تغذیه کنکوری ها رو دست کم نگیرید.
سوم: در هنگام درس خوندن برای کنکور، لطفاً خوراکی نخورید. هر وقت گرسنه بودید، میتونید چند دقیقه درس خوندن رو متوقف کنید و خوراکی بخورید.
چهارم: به خواب آور بودن یا محرک بودن خوراکی ها توجه کنید. دوغ خوردن در میان روز یا قهوه خوردن در شب، ایده ی خوبی نیست.
پنجم: از خوردن مواد خوراکی که کالری بالایی دارن اما دردی از گرسنگی شما دوا نمیکنن پرهیز کنید.
حالا با تغذیه سالم کنکوری و رژیم غذایی صحیح برای سال کنکور آشنا شدید. با رعایت کردن این موارد، می تونید با انرژی بیشتر و شاداب تر مطالعه کنید و به سمت موفقیت در کنکور حرکت کنید. در ضمن اگر سوالی دارید، می تونید تو بخش نظرات از ما بپرسین. این مقاله رو برای بقیه دوستاتون هم بفرستین تا به پیشرفت دوستاتون هم کمک کرده باشین. ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره 22677917-021 تماس بگیرید.
یا عدد 66 را به سامانه 3000909030 ارسال کنید.