روش‌های کنترل گوشی برای درس خواندن و کنکور

روش‌های کنترل گوشی برای درس خواندن و کنکور

یکی از مشکلاتی که خیلی از ما و به خصوص دانش آموزا درگیرشیم، اینه که چطوری می‌تونیم خودمونو یه لحظه از این گوشیا جدا کنیم. این موضوع به خصوص بعد از دوره کرونا، خیلی زیاد فراگیر شده و به نظر می‌آد رو کیفیات مختلف زندگی ما تأثیر گذاشته و به قول دکتر علی میرصادقی، موسس بارسا، اکت کردن رو برای نوجوونا و جوونا سخت کرده و قدرت تمرکز ما رو پایین آورده.

بنابراین تصمیم گرفتیم یه مقاله بنویسیم راجع به روش‌های کنترل گوشی تا به این مشکل تا حدودی پاسخ داده باشیم.


کنترل و محدود کردن استفاده از گوشی برای درس خواندن

دانشگاه هاروارد یه پژوهشی انجام داده که به ما نشون می‌ده خود دانش آموزا متوجه شدن که گوشی‌های موبایلشون تقریبا هیچ کمکی به درس خوندنشون نمی‌کنه و تمرکزشون رو می‌آره پایین. [منبع] خب احتمالا این فقط تجربه‌ی دانش‌آموزان هاروارد نیست و شمایی که الان اومدین این مقاله رو بخونین هم احتمالا با همین مشکل سر و کله میزنید! شما هم با اینکه سخت درس خوندید نمره‌هاتون بد شده، برنامه ریزی کنکور رو نمی‌تونین پیاده کنید و از خودتون شاکی‌اید... چرا؟ چون کنترل گوشی حین درس خوندن سخته.

ما تو این مقاله از سایت بارسا می‌خوایم به اثرات منفی گوشی روی درس خوندن بپردازیم و بهتون موثرترین روش‌های کنترل گوشی حین درس خوندن رو یاد بدیم. با ما همراه باشید.

خواندن این مقاله را از دست ندید: ترس از کنکور و شکست در آن را چطور برطرف کنیم

چرا کنترل گوشی برای درس خواندن و کنکور اهمیت دارد

بیاد قبل از فکر کردن به روش های کنترل گوشی، به این فکر کنیم که اصلا چرا گوشی همراه نیاز به کنترل کردن داره. خب، اول اینکه گوشی همراه دائماً از ما می‌خواد که چکش کنیم (حتی اگر منتظر کسی یا خبری نیستیم!). این باعث می‌شه که تقریبا نتونیم تما حواسمون رو روی هیچ کار و فعالیتی بذاریم. دوم اینکه گوشی باعث می‌شه که توی فضاهای مجازی مثل اینستاگرام شروع به اسکرول کردن کنیم و مطمئناً همه‌ی شما هم این تجربه رو داشتین که یه دقیقه اسکرول کردنتون تبدیل بشه به دو ساعت اسکرول! این یعنی اتلاف وقت! سوم اینکه گوشی باعث می‌شه ما بخوایم ویدئوهای آنلاین تماشا کنیم و این به این معناست که آماده‌ایم چندساعتی توی یوتیوب بچرخیم و از این ویدئو به اون یکی بریم و از بعدی به یکی دیگه. چهارم اینکه ما از طریق گوشی به کلی سریال و فیلم جدید دسترسی پیدا می‌کنیم  این باعث می‌شه هیچ وقت لیست تماشای ما تموم نشه! دائم یه فیلم یا سریال جدیدتر هست که می‌خوایم ببینیم و این یعنی همیشه وقت کم‌تری برای درس خوندن داریم. پنجم چرخیدن توی اینترنته. جالبه بدونید که 92.1 درصد کسایی که توی اینترنت می‌چرخن این کا رو با گوشی‌هاشون انجام می‌دن. [منبع] این یعنی اساساً گوشی‌های همراه طوری طراحی شدن که ما رو بیشتر از ابزارهای دیگه به سمت استفاده از اینترنت در هر زمان و هر مکان بکشونن. گفتم هر زمان و هر مکان. شما هم به زمان درس خوندن و مطالعه فکر کردید؟ ششم هم بازی‌های گوشیه. پابجی و کال اف دیوتی و کندی کراش و ... که خب نیاز به توضیح نداره. همه می‌دونیم چقدر وقت می‌گیرن و چقدر هم ما رو تحریک می‌کنن که ادامه شون بدیم. خب حالا شاید بهتر بتونیم به این فکر کنیم که چرا ما باید حتماً روش‌های کنترل کردن گوشی حین درس خوندن رو یاد بگیریم! اگر موافقید، بریم قسمت بعدی.

خواندن ای مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: علل افسردگی در دانش آموزان - علائم و درمان

روش های کنترل گوشی برای درس خواندن

قبل از هر چیزی اینو بگیم که ما هم مثل شما متوجه‌ایم که با زندگی توی دنیایی که اطرافمون پر از تکنولوژیه، استفادهه نکردن از تکنولوژی‌ای مثل گوشی اصلا کار راحتی نیست! از حق هم نگذریم، تکنولوژی واقعا رسالت خودش یعنی ساده‌تر کردن کارها رو حسابی به جا آورده! ولی خب به هر حال یه راه‌هایی هست و ما اینجا می‌خوایم با کمک راهنمایی‌های مشاوران تحصیلی بارسا بهتون کمک کنیم تا روش های کنترل گوشی حین درس خوندن رو یاد بگیرید و تمرین کنید.

1. چی توی گوشیه که حواس شما رو حین درس خوندن پرت می‌کنه؟

نیازی نیست همه نرم‌افزارا رو حذف کنید یا گوشی رو کامل خاموش کنید و دور بندازید. وقتی می دونید دقیقا چه نرم افزاریه که حواس شما رو حین درس خوندن پرت می‌کنه، کافیه همونو محدود کنید و می‌بینید که مشکلتون حل می‌شه.

2. تو گوشی تون منابع مفید دارید یا صرفا عوامل حواس پرتی؟

خیلی نرم افزارای کاربردی هست که به شما کمک می‌کنه بهتر مطالعه کنید. بنابراین باید همیشه از خودتون بپرسید این نرم افزار کمکتون می‌کنه یا حواستونو پرت می‌کنه؟ بهتره فقط مواردی که حواس پرتی ایجاد می‌کنن رو حذف کنید.

3. گوشی رو دور از چشم نگه دارید تا بهش فکر نکنید

یه روش دیگه برای کنترل گوشی حین درس خوندن اینه که یه فضای مطالعاتی برای خودتون درست کنید که دور از وسایلی مثل گوشی یا تلویزیون و لپ تاپه. این شکلی اصلا نمی‌بینتشون و کمتر بهشون فکر می‌کنید.

4. برای خودتون هدف بذارید و برنامه‌ریزی کنید

آیا شما هم می‌ترسید گوشی نذاره برای امتحان به همه‌ی کتاب برسید؟ کافیه برای خودتون یه هدف بچینید و یه برنامه ریزی اصولی برای درس خوندن داشته باشید. این شاید یکی از بهترین روش‌های کنترل گوشی حین درس خوندن باشه چرا که دقیقا بهتون کمک می‌کنه قدم به قدم از گوشی اجتناب کنید.

اگر هم برنامه ریزی سختتونه، ما یه منبع خیلی خوب (برنامه‌ریزی با دوربین مداربسته) برای کمک به شما تو این زمینه می‌تونیم معرفی کنیم که نویسنده‌ش خود دکتر علی میرصادقی، موسس مجموعه بارسائه و به زبان خیلی ساده و با در نظر گرفتن همه جوانب، خیلی راحت بهتون یاد می‌ده چطور به شکلی اصولی برنامه‌ریزی کنید.

5. برای برنامه‌های مورد علاقتون وقت بذارید

فصل جدید سریال مورد علاقتون اومده؟ بازی جدیدی که یه سال منتظرش بودید بالاخره برای کنسولتون منتشر شده؟ فلان هنرپیشه مورد علاقه تون لایو اینستاگرام گذاشته؟ براشون وقت بذارید خب! اینکه این برنامه‌های عین نویز پس زمینه بمونن و حواستونو حین درس خوندن پرت کنن اصلا اتفاق خوبی نیست. بهتره مثلا آخر هفته‌ها برای خودتون یه وقت آزاد تعیین کنید و اون موقع بهاین برنامه‌ها برسید.

6. حالت Do not Disturb

یه روش دیگه برای کنترل گوشی حین درس خوندن اینه که از خود امکانات گوشی استفاده کنید! بیشتر گوشی‌های هوشمند یه حالتی دارن به اسم حالت Do not Disturb که با فعال کردنش شما دیگه تماس یا نوتیفیکیشن نمی‌گیرید و با خیال راحت می‌تونید به مطالعه‌تون برسید. نکته جالب هم اینه که می‌تونید این حالت رو برای یه بازه زمانی مشخص تنظیم کنید و بعدش برگردید و مواردی که پیش اومده براتون رو جک کنید.

7. حین درس خوندن از فضای مجازی دوری کنید

بهتره به جز مواردی که از هات اسپات گوشی‌تون استفاده می‌کنید، اینترنتش رو روشن نگه ندارید. به این شیوه شما نیازی نیست که دایرکت‌های ایسنتاگرام و پی ام‌های تلگرامتون رو وقتی دارید درس می‌خونید چک کنید.

8. خاموش کردن نوتیفیکیشن‌ها

اینم یکی دیگه از اون روش‌های موثر کنترل کردن گوشی حین درس خوندنه که خیلی کارایی داره. وقتی شما تو سایت‌های مختلف ثبت نام کردید، چندتا نرم‌افزارمختلف دارید که نوتیف می‌دن، یکی دو تا پیام‌رسان و چند تا پلتفرم فعال مثل اینستاگرام و تیک تاک دارید، اینا دائما برای شما اعلان یا همون نوتیفیکشن خواهند فرستاد. این اعلان‌ها هر کدوم می‌تونه خیلی راحت شما رو از فضای درس خوندن بکشه بیرون. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم به جای پاک کردن این نرم‌افزارها، فقط نوتیفیکیشن‌های اونا رو خاموش کنید و با خیال راحت به ادامه‌ی مطالعتون بپردازید.

9. توی وقتای استراحت، سراغ گوشی نرید

اگر وقت آزاد دارید یا قراره استراحت کنید، یه خرده فاصله بگیرید از وسایل الکترونیکی. برید بیرون یه قدمی بزنید یا یه خرده با خونواده معاشرت کنید. این می‌تونه به شما کمک کنه تا عادت چک کردن گوشی از سرتون بیفته و البته به معنای واقعی هم یه استراحتی به خودتون بدید.

10.  برای آنلاین شدن زمان مشخصی تعیین کنید

یه نکته‌ای که مشاوران ما توی بارسا و مدرسه مدبران روش تأکید دارن اینه که شما نیاز نیست به طور صد در صد از فضای اینترنت و گوشی دور بشید! دلیلش هم مشخصه! الان قرن بیست و یکمه و این کار نه منطقیه و نه حتی قابل انجام. اینترنت الان یه بخشی از زندگی همه‌ی ماست.

اما پیشنهاد می‌کنن که قبل از هر چیزی روی درس خوندن تمرکز کنید. وقتی درس خوندن تموم شد با سرچ کردن تو اینترنت یا چک کردن فضای مجازی به خودتون جایزه بدید. این اون چیزیه که بهتون کمک می‌کنه.

نتیجه گیری

ما تو این مقاله از بارسا سعی کردیم خیلی ساده و روشن، بهتون بگیم امروزه گوشی‌های همراه چه پیامدهایی برای درس خوندن دارن. همینطور توضیح دادیم که علت این پیامدهای منفی چیه و بعد خیلی شفاف و با یه لیست، براتون توضیح دادیم که به چه روش‌هایی می‌تونید گوشی رو حین درس خوندن کنترل کنید.

امیدوارم که این مطلب براتون مفید بوده باشه. یادتون نره نظراتتون رو توی بخش کامنت‌ها باهامون به اشتراک بذارین. تا بعد!


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.