درس ریاضی همیشه جزء درس های به ظاهر سخت در مدرسه بوده اما ریاضی واقعاً سخت نیست! چرا؟ چون هیچ موقع طریقه خواندن صحیح ریاضی را به مایاد ندادند. روش مطالعه ریاضی وگرفتن نمره بیست در هر پایه و هر مبحثی متفاوت است، اما نکاتی وجود دارد که اگر شما از آن ها مطلع باشید و در طول تحصیل ازآن ها استفاده کنید به راحتی می توانید در درس ریاضی موفق و قوی ظاهر بشوید.
در این مقاله از سایت بارسا قصد داریم راجع به چگونگی موفقیت در امتحانات ریاضی صحبت کنیم.
فهرست مقاله:
حضور مستمرومفید در کلاس های درس ریاضی
نوشتن جزوه و نکته برداری
انباشت نکردن درس ریاضی
تمرین و تکرار
مطالعه ریاضی در طول ترم
استفاده از کتاب های کمک درسی
حضور مستمرومفید در کلاس های درس ریاضی
حضور همیشگی شما در کلاس ریاضی مدرسه بسیار مهم است. درس ریاضی با درسهای حفظی کاملا متفاوت است. کلاس تدریس ریاضی قابلیت غیبت ندارد و همیشه باید در کلاس ریاضی حضور داشته باشید. وقتی سر کلاس با حواسی جمع حاضر باشید، توضیحات را گوش دهید و در صورت مشکل داشتن از معلم خود سوال بپرسید، دیگر نگران یادگیری ریاضی در شب امتحان نخواهید بود.
در صورتیکه حتی یک جلسه غیبت داشته باشید، از درس عقب میمانید و باید مبحث را آموزش ببینید.
حتما در کلاس تدریس ریاضی تمرکز بالایی داشته باشید. حواس خود را جمع کنید و درس را گوش دهید. هر سوالی و ابهامی برایتان حین تدریس معلم پیش آمد، همان لحظه بپرسید. اگر شرایط سوال پرسیدن وجود نداشت، مشکلتان را یادداشت کنید و آخر کلاس از معلم بخواهید آن را برای شما توضیح دهد.
در کلاس درس، فعالانه گوش دهید. دقت کنید معلم چگونه مسائل را حل میکند. مراحل حل مسئلهها را به زبان خودتان یادداشت کنید.
خوب گوش دادن به آموزش معلم زمانی تکمیل میشود که شما این فرآیند را با سوال پرسیدن و ایجاد ارتباط با معلمتان تکمیل کنید. اگر مشکلی دارید، بدون خجالت بپرسید و هر مسئله را از جنبهها مختلف بررسی کنید. دانشآموز کنجکاو، همیشه شانس یادگیری بیشتری دارد.
نوشتن جزوه و نکته برداری
هر فردی با توجه به هوش و درکی که از ریاضیات دارد، نکاتی را برای خود یادداشت می کند. جزوه نویسی یکی از راهکار های عالی برای یادگیری ریاضی است. بهتر است جزوه و نکات درس ریاضی را خودتان بنویسید. کپی از جزوه دیگران به اندازه جزوه نویسی خودتان موثر نیست.
بیشتر بخوانید: چگونه امتحان نهایی قبول شویم ؟
بعد از خواندن هر مبحث درس داده شده توسط معلم، شروع به خلاصه نویسی فرمول ها، روشهای حل و برداشت خود از آن مبحث کنید. این کار به شما کمک میکند تا در مرورهای بعدی خود نیاز به خواندن مجدد جزوه نداشته باشید و بتوانید با خواندن یادداشتهای خود به راحتی مطالب را به یاد بیاورید.
انباشت نکردن درس ریاضی
پس از اتمام آموزش ریاضی و یاد گیری مبحث جدید، مروری چند دقیقهای بر درس داشته باشید. نکات درس را یادداشت کنید و در طول هفته آن را مطالعه کنید. انباشت کردن درس ریاضی، لطمهی بزرگی به شما میزند.
مباحث ریاضی زیاد هستند و نمیتوان آنها در یک مدت کوتاه یادگرفت. بنابراین همیشه طبق یک برنامهی درست، ریاضی را مطالعه کنید.
برای خودتان هدف تعیین کنید. به طور مثال: برای درس ریاضی نمره 20 را هدف قرار دهید. اینگونه تمام تلاش خود را برای رسیدن به این نمره میکنید و انگیزه شما بالا می رود. هدف داشتن به شما انرژی، انگیزه و حس بسیار خوبی میدهد.
تمرین و تکرار
مسائلی که در کلاس ریاضی حل می شود را یادداشت کنید و دوباره برای خودتان، این مسئلهها را حل کنید. این راهکار به یادگیری شما کمک می کند و باعث میشود ذهنتان فعالتر شود. با کمک این روش، همهی راهحل دوباره مرور میشوند، عمق یادگیری شما بیشتر میشود و مفاهیم بهتر در ذهن شما ثبت میشوند. حتما تمرینهای اصلی کتاب را حل کنید. حتی اگر بارها در کلاس مدرسه حل شده باشد، باز هم شما زمان بگذارید و آنها را بررسی و حل کنید. برای یادگیری ریاضی باید تمرینات زیادی حل کنید و در طی حل این سوالات با نقاط ضعف و مشکلات خود آشنا شوید. جواب گرفتن از روش مطالعه ریاضی، بدون حل تمرین مداوم تقریبا غیرممکن است.
بیشتر بخوانید: چگونه رتبه یک کنکور تجربی شویم ؟
مطالعه ریاضی در طول ترم
حتما در تمام طول ترم درگیر درس ریاضی باشید. آزمون، تمرین کتاب، تمرین خارج از کتاب و مسائل مطرح شده در کلاس را حل کنید. مباحث را خوب بخوانید و به دنبال رفع کردن مشکلات خودتان در طول ترم باشید.
ریاضی درسی نیست که شما در شب امتحان از پس آن برییاید. دانشآموزی که نمره 20 ریاضی را میخواهد، باید در طول ترم درس بخواند و تلاش کند.
مرور کردن هر درسی، یکی از مهمترین قدمهای یادگیری آن درس است. وقتی دربارهی ریاضی صحبت میکنیم، باید نسبت به مرور چند بارهی هر مبحث حساس باشیم.
ریاضی درسی گسترده است که نمیتوان با یکبار مطالعه، تسلط کافی روی مباحث آن پیدا کرد.
استفاده از کتاب های کمک درسی
بهترین کار این است که ابتدا درسنامه ی هر فصل را بطور کامل و موشکافانه بخوانید، بیشتر کتابهای بازاردر قسمت درسنامه تمرینها و تستهایی برای تمرین دارند که بعد از خواندن درسنامهی هر بخش بهتراست که تستها و تمرینها را حل کنید، دراین مرحله میتوانید از درسنامه برای حل سوالات کمک بگیرید. الان دیگه آماده هستید که به سراغ تستها و تمرینهای تکمیلی انتهای هر فصل یا بخش بروید و انها را حل کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه برای کنکور تجربی درس بخوانیم ؟
اینجا دو حالت بوجود می آید، یا حل سوال را بلدهستید یا اینکه حل سوال را بلد نیستید. اگر حل سوال رو بلد بودید بهتراست که حل خودتان را با حل نویسنده در پاسخنامه مقایسه کنید، شاید راه حل یا نکتهی جدیدی یاد گرفتید. اگر حل سوال را بلد نبودید اول از همه از درسنامه کمک بگیرید اگر قادر به حل سوال بودید، نکتهی سوال را برای خودتان یادداشت کنید و بعد هم حل پاسخنامه را ببینید اگر بعد از دیدن درسنامه بازهم نتوانستید سوال راحل کنید باید پاسخنامه را ببینید و بعد اگر حل سوال رو متوجه شدید نکته آن سوال را برای خودتان یادداشت کنید وسوال را هم هایلایت کنید تا درزمان مرور آن سوال را با دقت بیشتری بررسی مجدد کنید. حالا اگه بازهم حل سوال را متوجه نشدیم چی؟
در آن صورت باید سوال را یادداشت کنید و از معلم یا دوستان خود بپرسید.
نقش مشاوره تحصیلی بارسا چیست ؟
مشاوره تحصیلی بارسا به شما کمک خواهد کرد که در مسیر تحصیلی خود به رشد و شکوفایی برسید. ازجمله تغییرات دانش آموزان بعد از اتمام جلسات مشاوره افزایش ساعت مطالعه ،افزایش کیفیت مطالعه، یادگیری روش درست مطالعاتی هر درس،افزایش توجه و تمرکز و...
1) چگونه در درس ریاضی نمره 20 کسب کنیم؟
شیوهی مطالعه شما و کمک گرفتن از معلم خصوصی ریاضی، مهمترین راهکارهای کسب نمره 20 در درس ریاضی است.
2) بهترین زمان برای یادگیری ریاضیات پایه چه زمانی است؟
فصل تابستان یا تعطیلات نوروز یا حتی ساعات خالی که در روز دارید.