ترک خودارضایی

چگونه خودارضایی را ترک کنیم؟

درسنین جوانی که انسان قدرت جسمی بیشتری دارد، تمامی امیال غریزی او نیز در اوج قدرت و شدت می‌باشد. طغیان جنسی یکی ازمهم‌ترین و پیچده‌ترین مسائلی است که اکثر افراد به خصوص نسل جوان با آن درگیر هستند. محرومیت از ارضای میل جنسی، در ردیف مشکل‌ترین محدویت‌هایی است که بشر با آن درگیر است. بنابراین می‌توان گفت تعدیل این میل در جوانی به راستی هنر بزرگی است.خود ارضایی یکی از راه های تعدیل این میل می باشد و در اصل بیراهه‌ای است برای ارضای میل سرکش جنسی که نسل جوان را در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهد.به همین دلیل نام بیماری بر آن گذاشته شده است.

در این مقاله چگونگی ترک خودارضایی را مورد بررسی قرار می‌دهیم زیرا خودارضایی می تواند مضرات زیادی برای افراد به همراه داشته باشد که از آن‌ها آگاه نیستند و این اثرات مخرب به مرور و به شکل‌های مختلف در جسم و روحشان بروز پیدا می‌کنند.

عوارض خودارضایی چیست؟ 

کسانی که زود تحریک می‌شوند و برای ارضای این میل به سوی انجام خودارضایی می‌روند باید بدانند که خودارضایی تحریک پذیری را به میزان زیادی افزایش می‌دهد و فرد با این کار عطش خود را زیادتر خواهد کرد. افرادی که به خودارضایی اعتیاد دارند مطمئنا در زندگی زناشویی خود در حین رابطه با شریک خود دچار مشکل جدی خواهند شد.این افراد در رابطه جنسی حقیقی به ارگاسم نمی‌رسند و نمی‌توانند شریک جنسی خود را ارضا کنند و معمولا افراد سردی خواهند شد.خود ارضایی عوارض روحی و جسمی بسیاری دارد از جمله، ناتوانی جسمی، سردردهای میگرنی، بی‌حوصلگی، عدم تمرکز و اضطراب.

پیامدهای خودارضایی در زنان و مردان :

در زیر برخی از عوارض شایع اعتیاد به خودارضایی  را بیان می‌کنیم :
 بی اختیاری ادرار، ریزش موهای سر، ضعف قوای جسمانی (بیشتر در پسران)، تنگی نفس، ضعف در بینایی، مریض شدن‌های پی‌درپی، کم شدن حافظه، ضعیف شدن اعصاب، ضعیف شدن رحم در زنان و خطر سقط جنین درآینده و همچنبن خطر ابتلا به عفونت در زنان و ...

درمان خودارضایی بیمارگونه : 

اولین قدم برای درمان خودارضایی بیمارگونه، دوری از یأس و نامیدی در درمان‌پذیری است. رسیدن به نتیجه و ایجاد هرگونه تغییر و دگرگونی نیازمند گذشت زمان، انتخاب راه صحیح و به کارگیری دقیق دستورهاست.
یکی از راه‌های ترک خودارضایی مخصوصا در پسران، پرهیز از مشاهده عکس و فیلم‌های محرک است، انجام ورزش‌های سنگین تا سر حد خستگی نیز می‌تواند به طور موقت درمان‌کننده باشد. همچنین عدم استفاده از غذاهای محرک مثل شکلات، موز عسل و ... در کاهش تحریک پذیری نقش مهمی دارد. اما به منظور رهایی از خودارضایی به صورت دائم به یک پروسه طولانی مدت نیاز داریم و باید برای ماه‌ها و شاید سال‌ها بر خواسته‌ها و رفتارهایتان غلبه کنید. مانند سایر رفتارهایی که از کنترل خارج می‌شوند، مهارت کنترل خود ارضایی نیز، نیاز به یک سری مراحل و استراتژی هایی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم اما قبل از آن به شما پیشنهاد می‌کنیم که روش طرحواره درمانی را هم مد نظر قرار دهید و مقاله‌ی تله های زندگی، طرحواره ها، طرحواره درمانی را  نیز مطالعه کنید زیرا طرحواره درمانی مبتنی بر روانشناسی اکت می‌تواند کمک شایانی به بهبود و درمان مشکلات و معضلات نوظهوری مانند خودارضایی و ... کند.

راه ترک کردن خودارضایی

*یادداشت برداری کنید
قبل از هرکاری باید درباره عادات و رفتارهای خودتان اطلاعات کامل را کسب کنید.

  • روزی چند بار خود ارضایی می‌کنم؟
  • وقتی خودارضایی می‌کنم چه احساسی دارم و بعد از آن چه فکری می‌کنم؟
  • معمولا در چه ساعت‌هایی از روز این‌کار را نجام می‌دهم؟
  • آیا اکثر مواقع این‌کار را انجام می‌دهم؟

*یافتن یک درمانگر
زمانی که احساس کردید آمادگی این را دارید که خودارضایی را کنار بگذارید و رابطه درستی با آن برقرار کنید با پزشک مشورت کنید. پزشک شما را به یک مشاور و سپس روانشناس یا روانپزشکی که در حوزه سلامت جنسی تخصص دارد ارجاع خواهد داد.
*صادق و روراست باشید
خیلی وقت ها خودارضایی یک عمل ننگین به شمار می‌رود و در برخی از سنن مذهبی و فرهنگی هم ردیف با فساد و گناه است. بهتر است این را بدانید که خود ارضایی، نه بد است نه غیر اخلاقی، بلکه فقط طبیعی و سالم به نظر نمی‌رسد. اگر چنین احساسی را بعد از خودارضایی دارید حتما احساس خودتان را با درمانگر یا پزشک در میان بگذارید.
*عجله نکنید
درمان و معالجه در کل یک پروسه طولانی مدت است که ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد و شما باید جلسات درمانی و مشاوره خود را تا بهبودی کامل ادامه دهید.
*خود را سرگرم کنید
داشتن یک برنامه تمام وقت فرصت‌های خودارضایی را از بین می‌برد. این برنامه‌ها می‌تواند شامل تمرینات ورزشی، تمرکز ذهنی، یوگا و ... باشد.
*از بدن خود مراقبت کنید
داشتن یک رژیم غذایی مناسب و انجام حرکات ورزشی برای بدن شما مناسب می‌باشد و انگیزه شما را برای کسب انرژی و تلاش بیشتر بالا می‌برد.

ترک خودارضایی با سبک زندگی سالم

خودارضایی در کودکان :

ممکن است شما هم مانند بسیاری از والدین در کودک خود رفتارهایی مانند استمناء را دیده باشید و چنین چیزی در نظر شما عجیب به نظر برسد . این حرکت کاملا در کودکان طبیعی است و نمی توان آن‌ها را مقصر چنین کاری دانست. خودارضایی در کودکان معمولا در ابعاد مختلفی رخ می‌دهد.
برخی از کودکان این کار را بیش‌تر از بقیه کودکان انجام می‌دهند و باید دانست که تعداد میزان خودارضایی در کودکان تاثیر زیادی بر سلامت یا رفتار آن‌ها نخواهد داشت. نکته فرعی که در اینجا مهم است توجه شما به کودک خود است. درست است که گفته شد خودارضایی واستمناء در کودکان طبیعی است ولی شما باید حواستان به کودک خود باشد و رفتارهای او را هنگام  خودارضایی بررسی کنید. بهتر است توجه کودک را به آرامی به سمت فعالیت‌های مفید جلب کنید و آن را جایگزین کنید تا از طریق آن‌ها بتواند لذت کافی خود را دریافت کند.
گاهی هم ممکن است به دلیل تکرار زیاد به خودارضایی وابسته شده باشد. برای اینکه متوجه چنین وابستگی بشوید به موارد زیر دقت کنید.:

  • انجام خود ارضایی بعد از هر بار دیدن کارتون
  • انجام خود ارضایی در برابر افراد غریبه یا مهمان

در صورت مشاهده این وابستگی حتما باید به یک مشاور کودک مراجعه کنید و از راه‌کارهای مشاور برای ترک خودارضایی کودکتان استفاده کنید.

  • نویسنده : مهرنوش کاشفی | کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
    • امتیاز :
    • 42
    • 5
  • تعداد مشاهده : 29723 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1398/10/29
نظرات کاربران
صادق

اگر می‌خواهی ترک کنی قسمت میدم بخون متن رو من همسن تو هستم و حالت رو میدونم
دوستان یک چیزی بهتون میگم ولی باور کنید عملیه منم یکی مثل شمام .دوستان نماز خیلی تاثیر داردسعی کنید نماز تون رو بخونید اولش که من میخواستم نماز بخونم خیلی سخت بود و نمیتونستم نماز بخونم یک روز میخوندم یک روز نمیخوندم ولی خیلی برای ترک این عمل زشت تاثیر داشت منی که هر روز این کار بد رو انجام می‌دادم دو روز خودمو نگه داشتم کم کم داشت زمانش رو زیاد تر میکردم دو روز سه روز یک هفته ولی خیلی شکست خوردم باژ دوباره انجام میدام ولی اگر انجام میدام ناراحت میشدم و میرفتم غسل میکردم و برای نماز بعدی آماده میشدم اگه صبح بود برای نماز ظهر اگر ظهر بود برای نماز مغرب ولی نمازم رو به سختی میخوندم منم مثل شما نماز برام سخت بود و از نماز خوندن جلوی دیگران خجالت میکشیدم مثلا یه روز رفته بودیم گردش جمعیت هم بالا بود دم ظهر بود یواشکی میرفتم نماز میخوندم قبله رو هم که بلد نبودم ولی یه طرف وایستادم نماز میخوندم دیگه جایی رسید که دیگه خجالت نمی‌کشیدم اگه جمعیت بالا بود هم توی جمع نماز میخوندم دوست من اگر میخواهی این عمل ترک کنی نگاه م

15 6

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

وبینار عشق
وبینار عشق
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.