چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟ | 10ویژگی‌ شخصیت قوی

ویژگی های شخصیت قوی

بنابر روانشناسی روز دنیا، اشخاص قوی و قدرتمند دارای چه ویژگی‌هایی می‌باشند؟ مثبت گرایی ، ارتباط موثر ، اعتماد به نفس ، عزت نفس و... از ویژگی‌های اصلی این افراد است. در این مقاله با 10ویژگی شخصیت قوی و سالم آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟ شخصیت قوی از منظر روانشناسی شخصیت چه ویژگی‌هایی دارد؟ ما در این مقاله ابتدا ویژگی افراد دارای شخصیت قوی را خواهیم گفت و 10ویژگی آن‌ها را از نظر روانشناسی شخصیت بررسی خواهیم کرد و در انتها 17 نکته مهم را می‌گوییم که هر شخصی برای داشتن شخصیت قوی باید آن‌ها را داشته باشد با ما همراه باشید!

ویژگی افراد دارای شخصیت قوی و سالم:

  • احساسات مثبت آنان در زندگی روزمره قوی‌تر از احساسات منفی است.

  • در بیان عاطفی خود ملایمت و انعطاف پذیری دارن.

چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟

  • به تجربه شخصی خود اعتماد دارند.

  • پذیرای خود هستند و سعی نمی‌کنند آن‌چه را که نیستند به نمایش بگذارند.

  • در برابر استرس و فشارهای زندگی مقاومت دارند.

  • در مورد خود ادعای سالم دارند.

  • دارای مسئولیت‌ها و صلاحیت‌های لازم می‌باشند.

  • با دیگران ارتباط گرم و موثری دارند.


حتما بخوانید: حتما درواقع اعتماد به نفس باور شخصی شما نسبت به روح خود به عنوان یک انسان است؛ موضوع مورد اهمیت این است که چگونه می‌توانیم اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟ با ما همراه باشید.

10 ویژگی شخصیت قوی و سالم از منظر روانشناسی شخصیت:

1- پذیرش احساسات در شخصیت قوی و سالم:

پذیرا بودن احساسات در شخصیت سالم از منظر روانشناسی شخصیت به معنای پذیرش احساسات درونی فرد و ارزیابی احساسات به عنوان بخش مهمی از زندگی است. آن‌هایی که پذیرش بالایی را برای احساسات عمیق‌تر تجربه می‌کنند، احساس خوشبختی و رضایت بیشتری را نسبت به دیگران تجربه می‌کنند.

کتاب شین کوه

موفقیــت‌های اخیــر تنها نشــان‌دهنده شروعی درخشان برای کتاب «ش» کو؟!ه است. این اثر توانسته توجه مخاطبان و منتقدان جهانی را به خود جلب کند و در مسیر جهانی‌شدن پیشرفت قابل‌توجهی داشته باشد.

2- افراد از نظر ذهنی قوی ، گشودگی بالایی دارند:

افراد از نظر ذهنی قوی، در یک مسیر تک حلقه ای نمی مانند. آنها به ندرت توسط تصورات از پیش تعیین شده در مورد اینکه چگونه باید فکر کنند، احساس کنند، یا عمل کنند، چه کسی باید باشند، روی چه چیزی تمرکز کنند یا به چه چیزی باید توجه کنند محدود می شوند و در اکثر مواقع به موقعیت مورد نظر توجه می کنند و افکار و احساساتشان متناسب با همان موقعیت است نه بر اساس تصورات از پیش تعیین شده.به جای پیروی سختگیرانه از قوانین تحمیل شده از طرف ذهن، افراد از نظر ذهنی قوی، بازتر هستند، می توانند آزادانه تر انتخاب کنند و احتمال بیشتری برای کشف ایده های جدید دارند. آنها می توانند افکار متفاوتی را به طور همزمان در خود داشته باشند. زمانی که یک ذهنیت خودکار می گوید ترک کنید، می توانند بمانند. وقتی ذهن می گوید بچسبید، می توانند رها شوند. به دلیل این عادات ذهنی و رفتاری، آنها می توانند به طیف وسیع تری از تجربیات خود - اعم از خوشایند و ناخوشایند - دسترسی داشته باشند، بدون اینکه مجبور باشند مقاومت کنند یا به آنها بچسبند.

3- صراحت در شخصیت قوی و سالم:

افرادی که در گفتار خود صراحت دارند، افرادی صادق و ساده می‌باشند. افرادی که از صراحت کمی برخوردار هستند تمایل بیشتری به اداره کردن دیگران از طریق چاپلوسی، یا فریبکاری دارند و زیرکی خاصی را از خود نشان می‌دهند. آن‌ها این تاکتیک‌ها را مهارت‌های اجتماعی لازم برای خود می‌دانند و ممکن است افراد ساده‌تر را ساده لوح قلمداد کنند.

افراد از نظر ذهنی قوی ، می توانند انتخاب کنند که چه چیزی کارایی دارد.

افراد از نظر ذهنی قوی ، نه تنها نسبت به استراتژی های جدید بازتر هستند، بلکه به احتمال زیاد آن هایی را انتخاب می کنند که کاراتر هستند. این موضوع ممکن است ساده به نظر برسد، اما در واقع شامل چندین مهارت فرعی است. برای شروع، این امر مستلزم دانستن اهداف شما است - خواه این در مورد اهداف شما باشد یا ارزش های عمیق تر. در هر صورت، شما باید یک جهت کاملاً واضح داشته باشید، این، به سطح معینی از خودآگاهی نیاز دارد، بنابراین می توانید ارزیابی کنید که آیا واقعاً به اهداف خود نزدیک می شوید یا فقط خود را فریب می دهید.توصیه می شود فرآیند روشن کردن اهداف خود را با یک متخصص بهداشت روان آموزش دیده انجام دهید، زیرا به راحتی می‌توان اهداف و ارزش‌های عمیق‌تر خود را فراموش کرد یا به اشتباه باور کرد که در حال پیشرفت هستید در حالی که در واقعیت این طور نباشد.

4- صلاحیت در شخصیت قوی و سالم:

صلاحیت به این معنی اشاره دارد که فرد توانمند، عاقل، محتاط و موثر است. افرادی که دارای مهارت بالایی هستند، آمادگی لازم برای مقابله با مشکلات زندگی را دارند. کسانی که دارای حس پایین صلاحیت در زندگی‌شان هستند اعتماد کمتری نسبت به توانایی‌هایشان دارند و اعتراف می‌کنند که اغلب بدون آمادگی و مهارت هستند و عدم رضایت از زندگی در آن‌ها مشهود است.

5- خونگرمی در شخصیت قوی و سالم:

خونگرمی به مسائل مربوط به صمیمیت بین فردی مربوط می‌شود. این افراد، گرم و دوست داشتنی هستند. آن‌ها واقعا مردم را دوست دارند و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند. افرادی که ملایمت و خونگرمی پایینی دارند نه اهداف خصمانه‌ای دارند و نه لزوما فاقد شفقت هستند، بلکه کم حرف‌تر و دور از دسترس‌تر از افراد خونگرم هستند و تمایل دارند که بیشتر رسمی باشند.

یکی از انواع تقسیم بندی‌ها در شخصیت شناسی که بسیار مورد توجه است تیپ شخصیت A و B است. پرسشنامه تشخیص تیپ شخصیت نوع A و B را اینجا میتوانید انجام دهید.

پرسشنامه تیپ شخصیتی A و B

6- احساسات مثبت در شخصیت قوی و سالم:

افرادی که دارای سطح بالایی از احساسات مثبت هستند تمایل به تجربه عواطف مثبتی مثل شادی، عشق و هیجان دارند. آن‌ها به سادگی می‌خندند و اغلب شاد و خوشبین هستند. آن‌هایی که دارای سطوح پایین احساسات مثبت هستند لزوما " ناراضی " نیستند، آن‌ها صرفا جسارت و سر زندگی کمتری دارند.

7- عداوت و خصومت کم در شخصیت قوی و سالم:

خصومت و عداوت نشان دهنده تمایل به تجربه خشم و عواطف منفی مثل ناامیدی و تلخی است. آن‌هایی که دارای سطح بالایی از خصومت هستند آمادگی بالاتری برای نشان دادن خشم از خودشان نشان می‌دهند.


پیشنهاد می‌شود بخوانید: همانطور که می‌دانید، عزت نفس یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده نوع رفتار است و معمولا افرادی که از عزت نفس پایینی برخوردار هستند، برای خود ارزش چندانی قائل نیستند...

8- اضطراب کم در شخصیت قوی و سالم:

افراد مضطرب، خجالتی، عصبی و مضطرب هستند. افراد نگران احتمال بیشتری دارد که تنوعی از ترس و اضطراب را داشته باشند. از سوی دیگر، آن‌هایی که دارای اضطراب پایین هستند در زندگی روزمره خود آرام‌تر و ملایم‌تر می‌باشند.

کتاب-ش-کوه
کتاب «ش»کو؟!ه اثر علی میرصادقی
کتاب «ش»کو؟!ه همراه با کلی محتوا آموزشی مفید و جذاب بهترین انتخاب شما برای حرکت در مسیر شکوفایی است.

9- افسردگی کم در شخصیت قوی و سالم:

آن‌هایی که در افسردگی خاطر به سر می‌برند احتمال بیشتری دارد که در زندگی روزمره خود دچار مشکلات روحی شوند. به طور خاص، آن‌ها مستعد احساس گناه، ناراحتی، ناامیدی و تنهایی می‌باشند. آن‌ها به راحتی دلسرد می‌شوند و اغلب افسرده هستند. آن‌هایی که افسردگی پایینی دارند از نگاه روانشناسی شخصیت به ندرت چنین احساساتی را تجربه می‌کنند، اما لزوما شاد و سرحال نیستند.

10- آسیب پذیری کم در برابر استرس در شخصیت قوی و سالم:

آن‌هایی که در برابر حملات استرس آسیب پذیری دارند، احساس می‌کنند که نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای روزمره زندگی خود باشند. آن‌هایی که آسیب پذیری کمی نسبت به استرس دارند، خود را قادر به کنترل خود در شرایط دشوار می‌دانند و اغلب احساس اعتماد نسبت به توانایی‌های سازگارانه خود را دارند.

11- شتاب زدگی کم در شخصیت قوی و سالم:

شتاب‌زدگی به ناتوانی در کنترل هوس و اشتیاق اشاره دارد. کسانی که شتاب‌زدگی کمی دارند، در برابر وسوسه‌ها راحت تر مقاومت می‌کنند و تحمل بالایی در برابر ناکامی‌ها و سرخوردگی‌ها داشته و توانایی به تعویق انداختن لذت را نیز دارند.

چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟

اشخاص قوی و سالم چگونه افرادی هستند؟

1. اغلب می‌شنویم که افراد اظهار می‌کنند که فرد خاصی شخصیت سالم و قوی‌ای دارد و یا شخصی باید شخصیت‌اش را توسعه دهد. اجازه دهید که ویژگی‌های شخصیتی افراد سالم و قوی را مرور کنیم. هر انسانی شخصیت منحصر به فرد خود را دارد. نحوه واکنش افراد، ارتباط و واکنش به موقعیت‌ها، چیزی است که شخصیت آن‌ها را می‌سازد. شخصیت ما است که ما را از دیگران متمایز می‌سازد. با این حال، سلامت روانی یک جنبه مهم برای رشد کامل فرد است. فردی که در سطح روانی سالم است، می‌تواند شخصیت سالم خود را ایجاد کند.

2. فردی که شخصیت سالم دارد توانایی سازگاری با محیط اجتماعی خود را دارد. شخصیت سالم به فرد اجازه می‌دهد شنونده خوبی باشد و مشاوره بهتری باشد. همچنین به فرد این امکان را می‌دهد که به راحتی دیگران را درک کند و بدون تردید اشتباهات خود را ابزار کند. یک شخصیت سالم به فرد این امکان را می‌دهد که به طور مستقل عمل کند و به عنوان بخشی از یک تیم عمل نمایند. افرادی که شخصیت سالم دارند نیازی ندارند که دیگران با دیدگاه‌های آن‌ها موافق باشند.


بیشتر بخوانید: می‌دانیم که قدرت اراده بر روی بسییاری از جنبه‌های زندگی ما تاثیرگذار است. ما در این مقاله به شما ‌می‌آموزیم که با 5راهکار عملی، اراده‌ی خود را تقویت کنید.

3. شخصیت سالم و قوی خواستار صراحت و اشتیاق نسبت به همه چیز در زندگی است، قدیمی یا جدید. این نه تنها تجربیات جدید را پوشش می‌دهد بلکه ایده‌های جدید و افکار جدید را در بر می‌گیرد، و اجازه می‌دهد که دیدگاه‌های قدیمی کنار گذاشته شوند و تغییراتی که در طی زمان رخ ‌می‌دهد را به راحتی بپذیرد. افرادی که شخصیت قوی و سالمی دارند از نگاه روانشناسی شخصیت به خلاقیت‌ها و تخیلات قوی خود بها می‌دهند و در مورد آن‌ها صحبت می‌کنند.

4. به روز بودن در مورد مسائل مختلف هم جزئی از ماهیت آن‌ها است و همیشه مشتاق به کسب دانش بیشتر هستند. آن‌ها همیشه به دنبال کیفیت بالاتر زندگی و بهبود بهره‌وری خود هستند، چه در خانه و چه در محل کار. آن‌ها دائما در تلاش هستند تا سبک‌ها و تکنیک‌های کار و زندگی خود را بهتر کنند.

5. ویژگی شخصیت قوی ، کارایی و تعهد سازمانی افراد را توصیف می‌کند. فردی با شخصیت سالم خودش را مورد انتقاد قرار نمی‌دهد، با این حال همیشه تلاش می‌کند خود را بهتر کند. چنین افرادی نسبت به کاری که انجام می‌دهند متعهد هستند و به طور کلی خودکفا می‌باشند. آن‌ها بهترین توصیف را از شرایط خودشان دارند. آن‌ها شکایت نمی‌کنند، و در سختی‌ها بهترین برداشت را دارند.

6. افراد دارای ویژگی شخصیتی سالم و قوی گاهی نیز به عنوان افراد برون‌گرا نیز شناخته می‌شوند. این ویژگی شخصیتی، گرایش کلی فرد را در یک گروه عمومی و رفتار اجتماعی نشان می‌دهد. چنین افرادی به راحتی با دیگران آشنا می‌شوند و در حین مکالمه آرامش دارند. برونگرایی آن‌ها به طوری است که با افرادی که علایق متفاوتی دارند و کنجکاوی اولیه در مورد دیگران دارند، راحت هستند. آن‌ها دارای شخصیت جذاب و مغناطیسی می‌باشند. آن‌ها نگرش مثبتی دارند و جذابیتی دارند، که به آن‌ها کمک می‌کند تا ارتباطات بیشتری بسازند و آن‌ها را در محیط اجتماعی بزرگ نگه دارد.

چگونه می توانیم شخصیت قوی داشته باشیم؟

7. سازگاری معمولا به سطح اعتماد اجتماعی و توجه به شخصی که فرد نشان می‌دهد اشاره دارد. چنین شخصیت‌هایی به راحتی به دیگران اعتماد نمی‌کنند، اما بدون داشتن هیچ دلیل واضح و مشخصی به مردم شک نمی‌کنند. آن‌ها عموما برای دیگران و خودشان فردی مفید هستند. آن‌ها در ارتباط خود ساده هستند و اعتقادی به شاخ و برگ دادن به موضوعات ندارند. در مجموع افرادی که شخصیت سالم و قوی‌ای دارند افرادی صادق می‌باشند.

8. این به سطح کنترلی که یک فرد بر خود دارد اشاره می‌کند که می‌تواند بر احساسات خود تسلط داشته باشد. یک شخصیت سالم عاری از هیچ احساسات منفی و ناخواسته نسبت به دیگران و حتی خود فرد است. شخصیت سالم و قوی دارای پایداری عاطفی (که در مخالفت با روان رنجوری است) است که در مجموع تمایل به حفاظت از سلامت، اعتماد به نفس و رفاه خود با وجود مشکلات، هرج و مرج‌ها و مشکلات زندگی خود دارد. افراد قوی و سالم در مواجهه با یک تراژدی شخصی، می‌توانند بدون در نظر گرفتن افسردگی از آن خارج شوند. آن‌ها دارای درجه بالایی از تحمل نسبت به استرس، فشار و درد هستند.

چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟

1. به یاد داشته باشید که اول خوب گوش کنید و بعد صحبت کنید.
2. بگذارید اعمال شما به جای شما صحبت کنند.
3. به دنبال تایید دیگران نباشید.
4. بیش از اندازه فکر نکنید.
5. در زمان حال زندگی کنید.
6. کمبودها و موانع زندگی‌تان را بپذیرید.

آنها سازگاری بالایی دارند.

افراد از نظر ذهنی قوی با شرایط خود سازگار می شوند. آنها برای شروع کردن اقدامات خود منتظر شرایط عالی نمی مانند، و سرسختانه در تلاش خود پافشاری می کنند ، آن‌ها می‌توانند خواسته‌های شرایط فعلی‌شان و توانایی‌های خود را به‌دقت برآورد کنند، و سپس اقدامات و انتظارات خود را بر اساس آن تنظیم کنند، به طوری که با توجه به شرایط درونی و بیرونی فعلی‌شان، همچنان اهداف خود را در سطحی دنبال کنند که قابل اجرا باشد. انتخابی که در یک زمینه درست است ممکن است در زمینه دیگری فاجعه آمیز باشد و بالعکس. به عنوان مثال، اگر بیش از حد مجاز رانندگی کنید، خطر آسیب رساندن به خود و دیگران را دارید. با این حال، اگر یکی از عزیزانتان روی صندلی عقب نشسته و نیاز جدی به مراقبت های پزشکی داشته باشد، عجله برای سریع رسیدن به نزدیکترین بیمارستان ممکن است اقدام مناسبی باشد. به ندرت پاسخ های همیشه درست یا همیشه غلطی وجود دارد، و آنچه شما باید «درست» بدانید تقریباً همیشه به موقعیت شما بستگی دارد. افراد قوی ذهنی به این نکته آگاه هستند و در تصمیم گیری هایشان به این موضوع توجه می کنند.

7. توانایی خلق مرزهای زندگی‌تان را داشته باشید.
8. در تقویت عزت نفس‌تان بکوشید.
9. خوش بین باشید و در حفظ افکار مثبت بکوشید.
10. توانایی پاسخگویی به خودتان را داشته باشید.
11. هوش هیجانی خود را تقویت کنید.
12. اصول اخلاقی خود را حفظ نمایید.
13. در حفظ خود کنترلی خود بکوشید.
14. شخصیت کاریزمایی داشته باشید.


همچنین بخوانید: آیا تا بحال برایتان پیش آمده که فردی رفتارش بسیار جذاب باشد؟ این نوع افراد دارای شخصیت کاریزماتیک هستند، که در این مقاله با 10ویژگی این افراد آشنا خواهید شد.

15. خود انضباطی را در خود تقویت نمایید.

افراد از نظر ذهنی قوی ، میتوانند عادات موفقی را ایجاد کنند.

قوی شدن از نظر ذهنی تصادفی اتفاق نمی افتد. درعوض، با رفتار مداوم به روش هایی که شما را به سمت اهداف انتخابی خود سوق می دهد، اتفاق می افتد. تاکید در اینجا بر کلمه "به طور مداوم" نهفته است، زیرا اقدامات یکباره و مقطعی به ندرت برای تأثیر ماندگار کافی هستند. تنها با ساختن اقدامات متناوب و ساختن عادات است که می توانید تغییرات عمیق و ایجاد استحکام ذهنی و به طور کلی افزایش دادن کیفیت زندگی خود را ایجاد کنید.توصیه می شود که به آرامی شروع کنید ، یک اقدام جدید را انتخاب کنید - مانند دویدن روزانه - و سپس آن را به چیزی کوچکتر تقسیم کنید ، آنقدر کوچک که انجام ندادن آن برای شما تقریباً مضحک باشد. این ممکن است به معنای دویدن یک دقیقه‌ای و بازگشت به خانه باشد. نکته کلیدی در اینجا این است که در ابتدا هرگز روی نتیجه نهایی مورد نظر تمرکز نکنید، بلکه روی ایجاد ثبات تمرکز کنید. به خودتان یک "چالش 10 روزه" بدهید که در آن هر روز کاری انجام می دهید که شما را به جلو می برد. زمانی که در تلاش‌های خود پایداری نشان دادید، سپس می‌توانید روی هدف بزرگ تر و نتیجه تمرکز کنید.

16. توانمند و کارآمد باشید.
17. در تثبیت اعتماد به نفس خود بکوشید.

نتیجه‌گیری:

همانطور که در این مقاله آموختیم، شخصیت‌های قوی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی همچون: مثبت گرایی ، خونگرم ، منضبط ، اعتماد به نفس و عزت نفس مناسب و ... می‌باشند. همچنین یک شخصیت سالم به طور کلی هدف گرا است و دیدگاهی از آن‌چه در زندگی خود می‌خواهد به دست آورد را پیش روی خود دارد. حال که با ویژگی‌های شخصیت‌های قوی آشنا شدیم، بی‌شک می‌توانیم شخصیتی قدرتمندتر از دیروز داشته باشیم.

در همین زمینه دوره شکوفایی به همراه ۱۰ جلسه مشاوره به شما بسیار کمک خواهد کرد:

دوره ۸۰ ساعته شکوفایی
دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.

در صورتی که امکان شرکت در دوره را ندارید کتاب زیر را بخوانید :

واقعیت درمانی
کتاب واقعیت درمانی
این کتاب شما را دعوت به مسئولیت پذیری می‌کند. به گفته‌ی دکتر گلسر در کتاب واقعیت درمانی، «آنچه در زندگی انجام می‌دهیم را انتخاب می‌کنیم و در قبال انتخاب‌‏های خود مسئولیم.»
  • نویسنده : اکرم افروخته | مترجم زبان انگلیسی
    • امتیاز :
    • 24
    • 0
  • تعداد مشاهده : 220466 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1399/02/09
نظرات کاربران
بهروز

ممنون از مطلب عالی شما. من به این جمله کاملا یقین دارم چون برای خودمم اتفاق افتاده بود و فقط با تمرین و کمک شما تونستم درستش کنم."کسانی که شتاب‌زدگی کمی دارند، در برابر وسوسه‌ها راحت تر مقاومت می‌کنند و تحمل بالایی در برابر ناکامی‌ها و سرخوردگی‌ها داشته و توانایی به تعویق انداختن لذت را نیز دارند."

9 3

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

همایش تعهد
همایش تعهد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.