کوچینگ چیست؟ | ۶ مورد از اصلی‌ترین انواع کوچینگ

کوچینگ چیست

کوچینگ (Coaching) در زبان فارسی نوعی هدایت‌گری، رهبری و مربیگری تعریف می‌شود. کوچینگ فرایندی است که برای کمک به بهبود رفتار، شناخت، عملکرد، تصمیم‌گیری و کارایی کلی تیم یا سازمان طراحی شده است. در تجارت، کوچینگ به طور معمول بر توسعه سازمانی متمرکز است، یعنی کارایی بیشتر کسب و کارها. با این حال سایر اشکال کوچینگ در محیط کار قابل استفاده است از جمله کوچینگ زندگی (چگونه زندگی شادتر و موثرتری داشته باشیم) و کوچینگ شغلی (تکنیک‌هایی برای پیشرفت حرفه‌ای یک فرد). در زمینه یادگیری کوچینگ دوره لیدرشیپ کمک بسیاری میکند.

در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم کوچینگ و همچنین ۶ مورد از اصلی‌ترین انواع کوچینگ آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

کوچینگ چیست؟

کوچینگ در طیف وسیعی از شرایط و توسط افراد مختلف انجام می‌شود، این بستگی به سابقه فردی دارد که مسئولیت کوچینگ را به عهده دارد. کارمندان جوان‌تر به عنوان مثال می‌توانند توسط مدیران داخلی هدایت شوند در حالی که رهبران ارشد احتمالا توسط مدیران حرفه‌ای‌تر پرورش پیدا می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره جامع رهبری اسطوره‌های زندگی و سازمان کلیک کنید

به عنوان قاعده کلی، کسی که کار کوچ انجام می‌دهد ( کوچینگ ) دانش گسترده‌تری دارد که در بخش‌های مختلف قابل استفاده است و بنابراین می‌تواند افراد مختلف را در حرفه‌های مختلفی پرورش دهد.
کوچینگ یک رویکرد توسعه‌ای برای کار و تعامل با افراد دیگر است. کوچینگ می‌تواند به افراد در توسعه توانایی‌های شخصی، مهارت‌ها و ظرفیت‌های بین فردی کمک کند.
برای درک و همدلی با دیگران، کوچینگ به نوبه خود می‌تواند به افراد کمک کند درباره چالش‌های خود بیشتر بدانند و آگاهانه درباره آینده خود انتخاب‌هایی را انجام دهند. یک کوچ (Coach) می‌تواند توانایی افراد را در استفاده از طیف وسیعی از سبک‌های تاثیرگذاری و رهبری تقویت کند. کوچینگ می‌تواند به افراد کمک کند تا احساس قدرت بیشتری برای ایجاد تغییر و بهبود شرایط خود داشته باشند. کوچینگ یک نوع استراتژی عملی است که به فرد کمک می‌کند تا به نتایج مورد نظر دست یابند. نتایج ممکن است در مورد درک عقاید باشد و یا در مورد رفتار قابل مشاهده و اقدامات عینی. کوچینگ منجر به بینش در درون فرد می‌شود.

کوچینگ

به طور کلی کوچینگ فرایندی است که به فرد یا گروهی از مردم اجازه می‌دهد تا از اینکه چه کسی هستند، چه چیزی برای آن‌ها مهم است و چه اقداماتی برای ایجاد تغییرات در کار یا زندگی خود انجام دهند آگاهی کسب کنند. نقاط قوت، چالش‌ها، گزینه‌های باز برای آن‌‌ها از دیگر مواردی است که یک فرد می‌تواند توسط یک کوچ (Coach) از آن‌ها آگاه شود.

به چه کسی کوچ می‌گویند؟

آیا شما شخص مردمی هستید؟ آیا شما عاشق ایجاد انگیزه در افراد و دیدن موفقیت آن‌ها هستید؟ اگر اینطور است ممکن است که بخواهید یک کوچ (Coach) شوید.
کوچ کسی است که با دانش آموزان یا با مشتریان یا کارکنان بزرگسال کار می‌کند تا آن‌ها را برای انجام هر کاری آماده کند از اوج گرفتن در ورزشهای تفریحی یا حرفه‌ای تا ایجاد مهارتهایی که به فرد کمک می‌کند تا به اهداف زندگی و شغلی دست پیدا کند.

 اسطوره های زندگی و سازمان
"اسطوره های زندگی و سازمان"

شروع هشتمین دوره جامع رهبری و خودراهبری اسطوره های زندگی و سازمان، 15 و 16 شهریور

مسئولیت اصلی کوچ ایجاد انگیزه در دانش آموز یا مشتری برای دستیابی به پتانسیل خود در هر زمینه‌ای است که نیاز به پیشرفت دارد. آن‌ها همچنین مجموعه مهارت‌های خاص و اهداف مهم در زمینه شغلی و یا تفریحی ایجاد می‌کنند. این مهارت‌ها بسته به نوع کوچ در افراد مختلف متفاوت است.
یک کوچ می‌تواند یک معلم خصوصی، یک مشاور یا یک مربی در حیطه مهارتهای زندگی باشد.

کوچ کیست

کوچ‌ها شخصیت متمایزی دارند. آن‌ها تمایل دارند افراد با ابتکاری باشند، به این معنی که آن‌ها ماجراجو، جاه طلب، ابرازگر، برونگرا، پرانرژی، مشتاق، با اعتمادبه‌نفس و خوش بین هستند. کوچ‌ها اغلب فردی اقناع کننده و انگیزشی هستند. برخی از آن‌ها همچنین افراد جستجوگری هستند و در واقع روشنفکر و کنجکاو می‌باشند.
تصور غلط اصلی افرادی که می‌خواهند کوچ شوند این است که آنها می‌گویند: "برای کوچینگ ، من باید در زمینه‌ای که می‌خواهم کوچ شوم موفق شوم." اما در واقع اول از همه فرد باید بداند که موفقیت در هر زمینه‌ای برای او قابل قبول است و وظیفه کوچ این نیست که بگوید چگونه به موفقیت دست یافته است، بلکه کمک به فرد برای فعال کردن پتانسیل درونی خود، آشکار کردن توانایی‌های پنهانی‌اش و کمک به او برای رسیدن به هدف‌اش است.
برای اینکه کوچ خوبی باشید، شما باید یاد بگیرید، دوره‌ای را بگذرانید و گواهینامه بگیرید. اما دوره و گواهینامه به تنهایی کافی نیست. برای تبدیل شدن به یک کوچ خوب، یک شخص باید:

  • از خصوصیات فردی بالایی برخوردار باشد: مشاهده، مسئولیت پذیری، اجتماعی بودن، خلاقیت، نشاط، شجاعت، ثبات عاطفی، دقت.

  • از کسی نترسد.

  • با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کند.

  • خوش فکر باشد.

  • خودش را به خوبی بشناسد.

  • فردی فعال باشد.

  • دوستدار کمک به دیگران باشد و به کاری که می‌کند اعتقاد داشته باشد.

‌دوره رهبری اسطوره‌های زندگی و سازمان به همراه 24 جلسه مشاوره

اسطوره‌های زندگی و سازمان

این دوره به ما کمک می‌کند که ما رهبر قوی‌تر و تاثیرگذارتری باشیم. رهبری که نه تنها خودش به حرف‌هایش پایبند است، بلکه اطرافیانش هم  آماده‌ی پیروی او هستند.

اطلاعات بیشتر

در صورتی که امکان شرکت در دوره را ندارید کتاب زیر را بخوانید:

کتاب مدیر الهام بخش

اگر قصد دارید به مدیری الهام بخش تبدیل شوید که به کارکنانش کمک می‌کند لذت را در کار باکیفیت پیدا کنند، کتاب مدیر الهام بخش برای شما نوشته شده است.

اطلاعات بیشتر

این حرفه چندین ویژگی متمایز دارد:

یک کوچ ملزم به درک همه قوانینی نیست که افراد تلاش می‌کنند در آن به موفقیت برسند و مستقیماً به سوالات پاسخ نمی‌دهد، اما به فرد کمک می‌کند تا با استفاده از مهارت‌های خود پاسخ‌ها را پیدا کند.
یک کوچ با افراد همان طور که هستند رفتار می‌کند و تابع قوانین و الگوهای کلی نیست. یک فضای راحت و محرمانه برای فرد ایجاد می‌کند، که در آن می‌توانند کاملا خود را نشان دهند. کوچ در حالیکه با فرد کار می‌کند به او کمک می‌کند تا پتانسیل درونی خود را فعال کند تا موثرترین راه برای دستیابی به هدف را طی کند.

اینستاگرام علی میرصادقی

هدف اصلی کوچینگ چیست؟

کوچینگ صرفا روشی نیست که باید در برخی از شرایط از آن استفاده کرد بلکه یک روش هدایت، یک شیوه عمل گرایی، یک روش تفکر، یک روش برای بودن است. هدف اساسی و همیشگی کوچینگ صرف نظر از محتوای وظیفه و یا مسئله، ایجاد اعتماد به نفس در دیگران است. اگر رهبران و مدیران این نکته را در ذهن داشته باشند و مدام به آن عمل کنند با بهبود روابط و عملکرد نتیجه می‌گیرند.
بله هدف اصلی کوچ بالا بردن سطح عملکرد تیم یا فردی است که نقش هدایت را برعهده دارد. به زبان ساده، کوچ کمک می‌کند تا فرد یا تیم را از جایی که اکنون هستند به جایی که باید باشند برساند.
در کوچینگ هیچ چیز دیگری به جز بهبود عملکرد مهم نیست. از کوچینگ اغلب برای کمک به زیردستان برای بالا بردن استانداردهایشان و برای توسعه خودشان استفاده می‌شود. از اهداف دیگر کوچینگ میتوان به بهبود انگیزه، اصلاح در عملکرد، اصلاح رفتار منفی یا غلبه بر موانع شخصی اشاره کرد.
هنگامی که خودآگاهی فرد در تیم یا سازمانی بهبود یابد دری برای اصلاحات طولانی مدت و بهبود مسائل مختلف باز می‌شود که می‌تواند عملکرد نادرست را مختل کند.
کوچینگ در سازمان و رهبری سازمانی نیز ابزاری ارزشمند برای توسعه افراد در طیف وسیعی از نیازها است. فواید کوچینگ بسیار است؛ تحقیقات نشان داده‌اند 80٪ از افرادی که کوچینگ دریافت کرده‌اند، اعتماد به نفس‌شان افزایش یافته است و بیش از 70٪ از بهبود عملکرد کاری، روابط و مهارتهای ارتباطی موثرتر بهره‌مند شده‌اند. 86٪ شرکت‌ها گزارش داده‌اند که سرمایه‌ای که صرف کوچینگ تیم‌شان کرده‌اند را دوباره به دست آورده‌اند.

مزایای کوچینگ در سازمان‌ها:

  • به افراد قدرت می‌بخشد و آنها را به مسئولیت پذیری تشویق می‌کند.

  • تعامل بین کارمندان را افزایش می‌دهد.

  • عملکرد فردی را بهبود می‌بخشد.

  • به شناسایی و توسعه کارمندان با پتانسیل بالا کمک می‌کند.

  • به شناسایی نقاط قوت سازمانی و فردی و فرصت‌های توسعه کمک می‌کند.

  • به انگیزه و توانمند سازی افراد کمک می‌کند.

  • تعهد سازمانی را برای توسعه منابع انسانی نشان می‌دهد.

۶ مورد از اصلی‌ترین انواع کوچینگ

کوچینگ رهبری (Leadership Coaching)

 هدف از کوچینگ رهبری کمک به رهبران برای بهبود توانایی‌های رهبری است. کوچ غالباً تجربه قبلی موقعیت رهبری ارشد در یک سازمان شرکتی را دارد و بنابراین مسائل فرهنگی سازمانی را که می‌تواند بر شخصی در یک سمت مدیریت ارشد تأثیر بگذارد، درک می‌کند. کوچی (Coach) که در این زمینه فعالیت می‌کند ترکیبی از تجارب تجاری، درک روانشناسی و فرهنگ سازمانی و سیستم‌ها را دارد، زیرا این سه مسئله اغلب در مسائلی که یک رهبر با آنها روبرو است تأثیر می‌گذارد.

کوچینگ شغلی (Career Coaching)

یک کوچ (Coach) در زمینه کوچینگ شغلی بر شغل یا پیشرفت شغلی فرد متمرکز است. آنها به احتمال زیاد طیف وسیعی از مهارت‌ها از جمله مشاوره، راهنمایی و مربیگری را ترسیم می‌کنند و ممکن است از برخی از انواع روان سنجی برای کمک به فرد برای کسب بینش بیشتر در ترجیحات شغلی خود و یا چگونگی تاثیر شخصیت آنها بر انتخاب شغلشان استفاده کند. گاهی اوقات شرکت‌های استخدامی از این نوع آموزش (کوچینگ شغلی) به عنوان یک خدمت به مراجعه کنندگان خود استفاده می‌نمایند.

کوچینگ تیمی (Team Coaching)

نقش کوچ (Coach) در زمینه کوچینگ تیمی کمک به تیم برای دستیابی به عملکرد بهتر و در عین حال کمک به اعضای تیم برای ایجاد زندگی رضایت بخش است. این بدان معناست که کوچ به عنوان یک کاتالیزور برای تیم عمل می‌کند تا نه تنها به کارهایی که انجام می‌دهند بلکه به نحوه انجام آنها نیز بپردازد. همچنین ممکن است که کوچ دارای مهارتهای مشاوره باشد. همچنین می‌توان اینگونه تعریف کرد که تیم را قادر می‌سازد تا با شفاف سازی ماموریت خود و بهبود روابط خارجی و درونی خود بیش از مجموع قسمت‌هایش کار کند.

کوچینگ کسب و کار (Business Coaching)

کوچ (Coach) تجاری به فرد یا تیم بازخورد و مشاوره می‌دهد تا آن‌ها را قادر به بهبود عملکرد شخصی‌شان در محیط کسب و کار کند. همچنین می‌توان کوچینگ کسب و کار را فعالیتی دانست که مدیران در یک تجارت برای کمک به افراد خود در توسعه، افزایش رضایت شغلی و یادگیری مهارت‌های جدید انجام می‌دهند. یک کوچ کسب و کار ممکن است به عنوان به اشتراک گذاشتن تجربه تجارت خود برخی از کوچ‌ ها (Coach) را راهنمایی و هدایت کند.

کوچ سیستماتیک

کوچینگ سیستماتیک (Systematic Coaching)

این حوزه از کوچینگ همانند کوچینگ تیمی محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند، زیرا تمرکزش بیشتر در مورد تغییرات سازمانی و نهادهای موجود در آن است. کوچینگ سیستماتیک نوعی مشاوره است که با استفاده از مکالمه سازنده، با هدف حل مشکلات انسانی انجام می‌شود. کوچینگ سیستماتیک تشخیص می‌دهد که برای تعامل موثر دو یا چند نفر در یک سیستم اجتماعی، هر فرد یا گروهی از افراد درون آن سیستم، به عنوان عنصری از کل ممکن است با هدف برقراری تعادل یا ایجاد تعادل به کوچینگ نیاز داشته باشد یا از آن بهره مند شود. به گفته کوردین، کوچ های (Coach) سیستماتیک بر رابط‌های حرفه‌ای و کیفیت همکاری تمرکز می‌کنند و نه روابط فردی.

کوچینگ زندگی (Life Coaching)

کوچینگ زندگی بر رشد فرد تمرکز دارد و می‌تواند شامل روانشناسی، علوم اعصاب جامعه شناسی، رشد بزرگسالان و رشد شغلی باشد. به عبارت دیگر، وجهی است که بر چگونگی زندگی یک انسان و تحقق خواسته‌ها و رویاهای شخصی خود تأثیر می‌گذارد. کوچینگ زندگی می‌تواند تقریباً در هر جنبه از زندگی افراد، چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفه‌ای به او کمک کند.
اغلب اوقات خدمات یک کوچ (Coach) زندگی برای کمک به خانواده یا کمک به رابطه مورد نیاز است. با منجر شدن بیش از یک سوم ازدواج‌های انگلیس به طلاق، تعداد بیشتری از افراد در تلاش برای حفظ روابط خود به کوچ های زندگی مراجعه می‌کنند. استرس ناشی از کار همراه با نگرانی‌های مالی به این معنی است که زوج‌های جوان وقت کمتری برای یکدیگر دارند و این به شدت بر زندگی آنها تأثیر گذاشته است و به نوبه خود باعث ایجاد فشار در روابط می‌شود.

دوره رهبری
اسطوره‌های زندگی و سازمان برای همه‌ی انسان‌هایی که به رشد تمایل دارند، می‌خواهند فلسفه‌ی زندگی را درک کنند، می‌خواهند تاثیرگذارتر از قبل باشند، از زندگیشان رضایت بیشتری داشته باشند، روابط بهتری با دیگران داشته باشند و کسانی که دوست دارند کشف کنند برای چه کاری به دنیا آمده‌‌اند، مناسب است.
  • نویسنده : اکرم افروخته | مترجم زبان انگلیسی
    • امتیاز :
    • 2
    • 0
  • تعداد مشاهده : 12535 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1400/02/17
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

همایش تعهد
همایش تعهد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.