مراحل پایان دادن به رابطه عاطفی چگونه است؟

پایان دادن به رابطه

همه ما فکر با این تفکر و امید وارد رابطه میشویم که سرانجام آن جدایی و پایان یافتن رابطه نباشد و گمان میکنیم که هیچ چیز باعث جدایی ما نخواهد شد. اما گاها ممکن است شرایطی پیش آید که دو نفر در رابطه تصمیم به جدایی بگیرند.

به نظر شما چه عواملی ممکن است در یک رابطه باعث جدایی شود؟ مراحل صحیح پایان دادن به رابطه عاطفی کدام است؟ با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا با برخی از این عوامل آشنا شوید.

چرا یک رابطه عاطفی پایان می‌یابد؟

عوامل و دلایل متعددی باعث جدایی در یک رابطه می‌شود که ما به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:

از دست دادن اعتماد

یکی از احساسات اساسی لازم در یک رابطه خوب، احساس امنیت است. اگر حمایت عاطفی ندارید یا شریک زندگی خود را غیرقابل اعتماد می‌دانید، ممکن است اعتماد خود را از ادامه زندگی از دست بدهید و سبب پایان یافتن رابطه گردد.
اگر شریک عاطفی‌تان فردی مبهم است یا به سختی می‌توانید از او سر در آورید، دلیلی برای نگرانی وجود دارد. روابطی که بر اساس بی‌اعتمادی ساخته می‌شوند، معمولا متزلزل هستند.

روابط عاطفی

دروغ گویی

فرض کنید متوجه شدید که شریک عاطفی‌تان به شما دروغ گفته است. دروغ می‌تواند عواقب قدرتمندی و ناخوشایندی داشته باشد. آیا این یک دروغ مصلحتی بوده یا دروغی که برای محافظت از کسی گفته شده؟ دروغ‌های مصلحتی اغلب جزئی یا بی‌اهمیت هستند در حالی که دروغ‌های واقعی اثرات نامطلوب و گسترده‌ای دارند.

احساس مالکیت

اگر با شریکی هستید که بیش از حد مالکیت دارد، از خود بپرسید: "آیا این به نظر سالم می‌رسد؟ آیا شریک عاطفی‌‌تان شما را از دوستانتان جدا می‌کند یا مدام شما را چک می‌کند؟"
اینها نشانه‌های کسی نیست که شما به او اعتماد دارید. به خود یادآوری کنید که یک رابطه سالم به این معنا نیست.

حسادت

حسادت در مقادیر کم می‌تواند مشکلی را به وجود نیاورد و نشانه این باشد که شما یکدیگر را دست کم نمی‌گیرید. اما اگر فردی بیش از حد احساس مالکیت دارد به نظر می‌رسد نشانه‌هایی از حسادت بیمارگونه را نشان می‌دهد و در پایان یافتن رابطه عاطفی نقش داشته باشد.

خیانت

خیانت از جمله خطر‌هایی است که ممکن است در طول زندگی دست و پا گیر برخی از زوجیت شود و سنگ بنای آنچه زوجین با یکدیگر ساخته‌اند را از بین ببرد. روابطی که بر پایه عدم اعتماد، دروغ، حسادت و خیانت، بنا شده است احتمالا دوام نخواهد داشت.

ارتباط ضعیف

حتی اگر با شریک عاطفی‌تان خوب ارتباط برقرار میکنید، اشکالی ندارد که در مواقعی مخالف او باشید. تعارض اجتناب ناپذیر است و راه‌هایی برای مدیریت تعارض با مهارت‌های ارتباطی موثر وجود دارد. ارتباطات باید مملو از همدلی، درک و گوش دادن فعال باشد. متأسفانه، بسیاری از زوج‌ها برای برقراری ارتباط مشکل دارند.
اگرچه به نظر غیرقابل تصور می‌رسد، اما وقتی که زوجینی به خود می‌بالند که اصلاً بحث نمی‌کنند، این نشانه خوبی نیست و اغلب منعکس کننده این واقعیت است که هر دو نفر از تعارض اجتناب می‌کنند. آنها ترجیح می‌دهند قایق را تکان ندهند یا مسائل دشوار را مطرح نکنند.
در واقع بهتر است زوج‌ها ناراحتی‌های خود را ابراز کنند و راهی برای صحبت کردن از طریق آن‌ها پیدا کنند تا اینکه اصلاً بحث و جدل نکنند.

ارتباط ضعیف در روابط

فقدان احترام

زوج‌ها اغلب در مورد مسائل مختلف با هم اختلاف نظر دارند، اما مسائل مالی اغلب منشأ اختلاف هستند. شاید یکی خرج می‌کند و یکی پس انداز. مشکل آنقدر نیست که آنها به خرج کردن و پس انداز کردن در جهت مخالف نگاه می‌کنند. بیشتر به نحوه برخورد آنها با بحث در مورد پول مربوط می‌شود.
بنابراین، مهم است که بفهمید که در طول یک درگیری در مورد پول یا هر موضوعی با یکدیگر چگونه رفتار می‌کنید. آیا شریک عاطفی شما محترم است؟ یا شریک عاطفی‌تان شما را پایین می‌آورد، چشمانش را می‌چرخاند و با شما با تحقیر کامل رفتار می‌کند؟ اینها نشانه‌های عدم احترام به یکدیگر است که در پایان یافتن روابط عاطفی نقش پر رنگی را ایفا میکنند.
دکتر جان گاتمن، روانشناس مشهور و متخصص در زمینه ثبات ازدواج و احتمال طلاق، تحقیر را بزرگترین ویرانگر روابط می‌داند. او می‌گوید تحقیر بزرگترین پیش بینی کننده جدایی است.
اگر شریک زندگی‌تان شما را مسخره می‌کند، نشانه انزجار است. این عدم علاقه و احترام می‌تواند باعث شکاف جبران ناپذیری در یک رابطه شود.

تفاوت در اولویت‌ها

اگر متوجه شدید که فردی که با او قرار می‌گذارید یا شریک عاطفی‌تان، تمایلات یا اهداف زندگی بسیار متفاوتی نسبت به شما دارد، ممکن است رابطه شما شروع به از هم پاشیدن کند.

اهداف مختلف زندگی

شاید هر دوی شما اهداف بلندمدت متفاوتی برای آینده داشته باشید. اگر زمانی را برای گفتگو در این مورد اختصاص نداده‌اید، متوجه شدن از اینکه رویاها و اهداف شریک زندگی شما با شما متفاوت است می‌تواند ناراحت کننده باشد.
به عنوان مثال، ممکن است بخواهید به مدت پنج سال دیگر به دنبال شغلی بلندپروازانه در شهر دیگر باشید. در همین حال، شریک زندگی شما آماده است تا سال آینده در همان شهری که ساکن است بماند و در حومه شهر تشکیل خانواده دهد.

وقتی نتوانید مصالحه کنید یا با خوشحالی یک مسیر را دنبال کنید، رابطه شما آسیب خواهد دید.
داشتن اهداف متفاوت همیشه به این معنی نیست که رابطه شما محکوم به شکست است. برای مثال، این امکان وجود دارد که اهداف شما بر اهداف شخصی که با او هستید تأثیر بگذارد.
مطالعه‌ای که اخیراً صورت گرفته است، وابستگی متقابل اهداف را در بین زوج‌ها نشان می‌دهد. این تحقیق که شامل 450 زوج بود، نشان داد که شرکا در درازمدت بر روی یکدیگر تأثیر می‌گذارند. این می‌تواند مکانیزمی باشد که رابطه را پایدارتر نگه دارد.

چگونه به یک رابطه عاطفی پایان دهیم؟

میدانیم که از بین رفتن رابطه مسئله ای ناگهانی نیست که در یک لحظه رخ دهد. بلکه پایان یافتن یک رابطه مسئله ایست که در دراز مدت و به مرور زمان بروز پیدا میکند. ممکن است بعد از مدتی مقابله شما هم به این نتیجه برسید که دیگر همه چیز تمام شده است و پایان دادن به رابطه مسئله ایست که برای هر دوطرف مفید باشد. چه مراحلی را باید طی کنیم تا به یک رابطه ناسالم پایان دهیم؟ در ادامه با ما همراه باشیدتا شما را با ۸ مرحله پایان دادن به رابطه عاطفی آشنا کنیم:

1. صادق باشید

در مرحله اول بهترین راه این است با شخصی که با او رابطه عاطفی دارید صادق باشید.
به او صادقانه و با بیان واقعیت بگویید متوجه شده‌اید که زمان صرف شده با او برای هر دوی شما مضر است. به او بگویید که سطح ارتباط‌تان نامناسب است. این در چگونگی پایان دادن به یک رابطه عاطفی ضروری است.

2. انتظار بدترین‌ها را داشته باشید

برای واکنش طرف مقابل آماده باشید. او ممکن است از تصمیم یکجانبه شما راضی نباشد. ممکن است اصرار داشته باشد که هیچ اتفاق نامناسبی هرگز رخ نداده است. به او بگویید که ممکن است که این حقیقت داشته باشد و با او راجع به مشکلات صحبت نمایید.

مراحل پایان دادن به رابطه عاطفی

3.  او را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکنید.

اگر اختلافات حل نشدنی هستند و قصد پایان دادن به رابطه عاطفی خود را دارید، جلوی دیدن شخص مقابل را در زندگی آنلاین خود بگیرید. او را در فیس بوک، اینستاگرام و دیگر شبکه های مجازی دنبال نکنید، شماره تلفن و آدرس ایمیل او را مسدود کنید. به شریک عاطفی‌تان بگویید که این اقدامات را انجام داده‌اید. به این ترتیب می‌توان به یک رابطه عاطفی پایان داد.

4. دست از تعقیب او بردارید

 به دنبال نشانه‌هایی از کاری که آن شخص در حال حاضر انجام می‌دهد نباشید. روی ترمیم آسیب‌های وارده به خود متمرکز بمانید.
وقتی ارتباط‌تان را با او قطع کردید، او را در اینترنت جستجو نکنید. حواس خود را به چیز دیگری پرت کنید. از اینترنت فاصله بگیرید، خود را درگیر نقاط قوتتان کنید و کتاب بخوانید. بررسی اخبار مربوط به یک فرد دارای رابطه عاطفی می‌تواند شما را در خطر بازگشت به آن رابطه قرار دهد.

5. شریک‌تان را در جریان پایان دادن به رابطه عاطفی‌تان بگذارید

به شریک عاطفی‌تان نشان دهید که مایلید به رابطه پایان دهید و روی تغییر سرمایه گذاری کرده‌اید. شما به یک رابطه عاطفی پایان داده‌اید زیرا واقعاً می‌خواهید تغییر کنید و این رابطه را به یک رابطه رضایت بخش دیگری تبدیل کنید.

6. از عوامل محرک خود را دور نگه دارید

مطمئن شوید که محیط شما بدون وسوسه است. از معاشرت با افرادی که با شریک عاطفی سابق شما دوست هستند خودداری کنید. از هر موقعیتی که ممکن است شما را به عقب براند، دوری کنید.

7. با یک مشاور مشورت کنید

ممکن است بخواهید به عنوان بخشی از پایان دادن به یک رابطه عاطفی به دنبال مشاوره زوجین باشید.
برای پایان دادن به رابطه عاطفی، هم برای شما و هم برای شریک عاطفی‌تان بسیار مناسب و مطلوب است که چند جلسه را با یک مشاور بگذرانید تا در مورد چگونگی این اتفاق و اینکه از اینجا به کجا می‌روید و چگونه باید عمل کنید صحبت کنید.

8. از خودتان مراقبت کنید

این یعنی اینکه تغییر را به تنهایی امتحان کنید و در سبک زندگی خود تغییراتی را ایجاد کنید.
ممکن است دلایل عمیقی برای اینکه چرا در برابر داشتن یک رابطه عاطفی آسیب پذیر بوده‌اید را کشف کنید. انجام این موارد با یک درمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا از تکرار آن در زندگی‌تان جلوگیری کنید.

سخن آخر

فراموش نکنید که روابط عشقی و عاطفی همیشه در وضعیت صمیمی باقی نمی‌مانند و گاهی با کمی فرسایش همراه میشوند. اما هر فرسایشی دلیل بر از بین رفتن رابطه نیست و طرفین در رابطه می‌توانند با تلاش و صرف وقت و انرژی، رابطه خود را نجات داده و ترمیم کنند. در نتیجه عدم تلاش و یا عدم موفقیت در ترمیم رابطه چیزی جز نابودی و از بین رفتن رابطه اتفاق نخواهد افتاد.

  • نویسنده : اکرم افروخته | مترجم زبان انگلیسی
    • امتیاز :
    • 0
    • 0
  • تعداد مشاهده : 3895 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1401/02/10
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

همایش تعهد
همایش تعهد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.