کتاب واقعیت درمانی

Reality Therapy

به عقیده ی گلسر، جنبه ی اجتماعی اختلال‌های روانشناسانه به خاطر تعجیل در گذاشتن نام و برچسبِ «مریض» یا «بیمار روانی» بر افراد، بیش از اندازه مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که آن اختلال ممکن است به روش‌های بسیار ساده تری مورد درمان قرار گیرد. دکتر گلسر در کتاب واقعیت درمانی تلاش می‌کند تا میان مراجعه کننده و رفتار آن شخص، تمایز قائل شود.

94,000
94,000
موجود شد به من اطلاع بده!

کتاب “واقعیت درمانی” اثر پیشگام و کلاسیک دکتر گلسر است. (در واقع، واقعیت ‏درمانی با این کتاب متولد شده است.) واقعیت ‏درمانی بر اساس این اندیشه بنا شده که: «آنچه در زندگی انجام می‌دهیم را انتخاب می‌کنیم و در قبال انتخاب‌‏های خود مسئولیم.» اگرچه امروزه با واقعیت‏ درمانی نوین مبتنی بر تئوری انتخاب مواجه هستیم، اما مؤلفۀ اصلی این رویکرد، «دعوت به مسئولیت ‏پذیری» است.
به عقیده‌ی گلسر، جنبه‌ی اجتماعی اختلال‌های روانشناسانه به خاطر تعجیل در گذاشتن نام و برچسبِ «مریض» یا «بیمار روانی» بر افراد، بیش از اندازه مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که آن اختلال ممکن است به روش‌های بسیار ساده‌تری مورد درمان قرار گیرد. دکتر گلسر در کتاب واقعیت درمانی تلاش می‌کند تا میان مراجعه کننده و رفتار آن شخص، تمایز قائل شود.

اگر ما رفتارهای موثر و مسئولانه‌ای انتخاب کنیم، یعنی یاد بگیریم هم نیازهای خود را به خوبی برآورده کنیم و هم مانع بر آوردن نیازهای دیگران نشویم؛ خشنود و کامیاب خواهیم شد.

هویت موفق و هویت ناموفق از دیدگاه دکتر ویلیام گلسر:

ویژگی‌هایی که افراد موفق از خود نشان می‌دهند عبارتند از:
برای ارضاء و برآورده‌سازی نیازهایشان احساس مسئولیت می‌کنند، قادر به تبادل عشق و محبت هستند، احساس ارزشمندی می‌کنند، به روابطشان با دیگران اهمیت می‌دهند، نیازهایشان را به گونه‌ای برآورده می‌کنند تا هزینه‌اش بر دوش دیگران نباشد یا مانعی برای ارضاء نیاز دیگران نباشد.
ویژگی‌هایی که افراد با هویت ناموفق از خود نشان می‌دهند عبارتند از:
خودشان را به عنوان افرادی منفور، ناخواستنی، و طردشده می‌بینند، نمی‌توانند با دیگران صمیمیت و مشارکت داشته باشند، قادر به انجام و پیگیری تعهدات نیستند، عمومأ افرادی ناامید و درمانده‌اند.

برشی از کتاب واقعیت درمانی:

به عقیده ی گلسر، جنبه ی اجتماعی اختلال‌های روانشناسانه به خاطر تعجیل در گذاشتن نام و برچسبِ «مریض» یا «بیمار روانی» بر افراد، بیش از اندازه مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که آن اختلال ممکن است به روش‌های بسیار ساده‌تری مورد درمان قرار گیرد. دکتر گلسر در کتاب واقعیت درمانی تلاش می‌کند تا میان مراجعه کننده و رفتار آن شخص، تمایز قائل شود.

دکتر ویلیام گلسر و کتاب واقعیت درمانی:

کتاب واقعیت درمانی، اثری نوشته‌ی ویلیام گلسر است که نخستین بار در سال 1965 انتشار یافت. این اثر بسیار پرفروش از دکتر گلسر، به روش جایگزین او برای دستورالعمل‌های روانکاوانه‌ی فرویدی می‌پردازد، این روش را مورد تشریح قرار می‌دهد، آن را با روش‌های درمانی رایج مقایسه می‌کند و موردهای موفق آن در درمان افراد را با مخاطبین سهیم می‌شود. واقعیت درمانی بر کارهای مرتبط با «اینجا و اکنونِ» مراجعه کننده و توانایی خلق و انتخاب آینده‌ای بهتر تمرکز می‌کند.
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط