خودپذیری چیست ؟ 12 راه برای رسیدن به خودپذیری

خودپذیری چیست؟

عزت ‌نفس مبتنی بر خودپذیری است. این به این معنی است که شما باید آنچه را که هستید بپذیرد و نه آنچه را که دوست دارید باشید و باید ویژگی‌های خوب و بد خود را بپذیرید. بله همه ویژگی‌های خوب و بد دارند.خودپذیری نقطه‌ای است که مردم در آن با تمام ضعف‌هایی که دارند خود را می‌پذیرند و زمانی که عیب‌های خود را می‌پذیرند سعی می‌کنند که با وجود آن‌ها خود را دوست داشته باشند. تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که سطح بالای پذیرش می‌تواند منجر به تمرکز کم‌تر بر جنبه‌های منفی و احتمال بالاتر مشارکت در عشق ورزی به خود شود.

 چگونه می‌توانید خودپذیری را بهبود ببخشید و در نتیجه زندگی پربارتری را داشته باشید؟ شما می‌توانید با پرسیدن این سوال از خودتان شروع کنید: چقدر نزدیک به فردی هستید که می‌خواهید باشید؟ با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا همه چیز را درباره خودپذیری و راه‌های افزایش آن به شما بگوییم.


سریع جواب ندهید. می‌خواهم نفس عمیقی بکشید و ببینید که در کجای زندگی قرار دارید و تحلیل کنید که چه کسی هستید. ارتباط شما با مردمی که بیشتر از همه در کنار آن‌ها هستید چگونه است؟ یکی از ویژگی‌های مشخص شما چیست؟ یکی از بهترین ویژگی‌هایتان چیست؟ دوستان شما درباره شما چه می‌گویند؟ خانواده شما درباره‌تان چه می‌گویند؟ خودپذیری یک شبه اتفاق نمی‌افتد راهی طولانی برای کشف خود باید طی شود. خودپذیری کار گسترده‌ای را می‌طلبد. اما یاد گرفتن اینکه چگونه خود را دوست داشته باشید و با خودتان خوب رفتار کنید می‌تواند بر نحوه زندگی شما و چیزهایی که قادر به انجام آن هستید تاثیر بگذارد.

خودپذیری

خودپذیری دقیقا چیست؟

  • آگاهی از نقاط قوت و ضعف خودتان

  • ارزیابی واقع گرایانه از توانایی‌ها و ارزش‌هایتان

  • احساس رضایت از خود با وجود کاستی‌ها و بدون توجه به انتخاب‌های گذشته

مزایای خودپذیری چیست؟

  • کاهش علائم افسردگی و تمایل به تایید توسط دیگران

  • کاهش تدریجی ترس از شکست و انتقاد از خود

  • افزایش عواطف مثبت، احساس آزادی، عزت نفس و خودمختاری

  • خودباوری فرد افزایش می‌یابد.

  • احساس تنش و استرس کمتری خواهد داشت و با مواقع دشوار بهتر مقابله خواهد کرد.

  • معمولاً نسبت به خودشان و دیگران بیشتر احترام قائل هستند و روابط بهتری را با دیگران برقرار می‌کنند.

  • با خود پذیری ، افراد می‌توانند بهترین نسخه خودشان را کشف کنند و به رشد شخصی بیشتری دست پیدا کنند.

  • احساسات منفی کمتری خواهد داشت و به تعادل روحی و روانی‌اش خواهد رسید.

کتاب شین کوه

موفقیــت‌های اخیــر تنها نشــان‌دهنده شروعی درخشان برای کتاب «ش» کو؟!ه است. این اثر توانسته توجه مخاطبان و منتقدان جهانی را به خود جلب کند و در مسیر جهانی‌شدن پیشرفت قابل‌توجهی داشته باشد.

12راه برای رسیدن به خودپذیری:

1- مهربان بودن با خود یکی از راه‌های رسیدن به خودپذیری:

وقت آن است که این حقیقت را بپذیریم که هیچ‌کس بیش از خودتان شما را قضاوت نمی‌کند. شما می‌توانید بدترین دشمن خود باشید اما باید از سر راه‌تان کنار بروید و صبر کنید. با خودتان صبور باشید و عیب‌های خود را بپذیرید.


پیشنهاد می‌شود بخوانید: همانطور که می‌دانید، عزت نفس یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده نوع رفتار است و معمولا افرادی که از عزت نفس پایینی برخوردار هستند، برای خود ارزش چندانی قائل نیستند و به طبع دچار انزوا، خشم و یا پرخاش می‌شوند ...

2- با ترس خود روبرو شوید تا به خودپذیری برسید:

همه ما تجارب ناخوشایندی در زندگی داریم که شامل چیزهای بد و ویران کننده است. ما انسان هستیم و موظف هستیم که از چیزی آزرده شویم. اما ترس از ناشناخته‌ای که ما را به دام می‌اندازد ما را زمین گیر می‌کند. ما آنقدر از تجربه چیزهای نا آشنا می‌ترسیم که به خودمان اجازه دهیم در وضعیت فعلی بمانیم و در آن گرفتار شویم. بسیار مهم است که قدم‌های کوچک برای ایجاد تغییر را بردارید. با تهیه لیستی از چیزهایی که شما را می‌ترسانند آغاز کنید. با یک چیز کوچک شروع کنید، سعی کنید با آن مقابله کنید و درک کنید که چرا آنقدرها هم که فکر می‌کردید ترسناک نیستند. سپس به سمت گام بعدی حرکت کنید و غیره.

کتاب-ش-کوه
کتاب «ش»کو؟!ه اثر علی میرصادقی
اگر مطالب این مقاله برای شما مفید بود، پیشنهاد می کنیم مطالعه کتاب «ش»کو؟!ه رو از دست ندید. کتاب «ش»کو؟!ه اثر علی میرصادقی. بعد از خواندن این کتاب به عزیزانتان خواهید گفت: این مهمترین کتابی است که باید بخوانید کتابی برای بازسازی زندگی و معنای آن مبتنی بر نظریه flourish مارتین سلیگمن

3- مثبت گرا باشید تا به خودپذیری برسید:

اطراف خود را با چیزهای خوب احاطه کنید. یادداشت‌های مطبوع و خوشایندی برای خودتان بنویسید و پوسترهایی را با کلمات تاییدی مثبت در اطرافتان آویزان کنید. یک برنامه را بر روی گوشی خود دانلود کنید که به شما یک نقل‌قول الهام‌ بخش را به صورت روزانه ارسال کند. زمانی که احساس امنیت می‌کنید و در افکار خود نفوذ می‌کنید، به یکی از چیزهای خوب خود تبدیل می‌شوید، به آن صدای شکست و ناکامی که در ذهن‌تان است بگویید که ساکت باشد و از رفتن به آن مکان تاریک خودداری کنید.

این ویدیو مربوط به تاثیرات مثبت گرایی در زندگی است. ویدیو را هرگز از دست ندهید.

4- پذیرفتن نواقص خود یکی از راه‌های رسیدن به خودپذیری:

ایده‌آل‌ها را رها کنید. اجازه دهید آنچه که به نظر شما کمال می‌رسد رها شود. زندگی در همه نواقص آن کامل است. اجازه ندهید عشق به کمال در رسیدن به هدف‌تان موجب کندی شما شود.

5- به افکار بیهوده بها ندهید تا به خودپذیری برسید:

اگر چیزی شما را بیازارد، بایستید و از خودتان بپرسید که چرا من را می‌آزارد. تلاش هوشمندانه‌ای کنید تا این فرض را که می‌دانید مردم چه قصد و منظوری دارند را متوقف کنید. در مورد صدایی که در شما درونی شده است حالت تدافعی به خود نگیرید و فکر نکنید که همه چیز را می‌دانید. احتمالش هست که مردمی که می‌خواهند با شما کاری را شروع کنند نمی‌خواهند به شما آسیبی بزنند، اما ممکن است ندانند که چگونه به طور موثر ارتباط برقرار کنند. چیزها در تفاسیر ذهنی شما گم می‌شوند اگر معنی صحبت خاصی را متوجه نشده‌اید، تنها کاری که می‌بایست انجام دهید این است که بپرسید.

چگونه به خودپذیری برسیم؟

6- بخشیدن یکی از راه های پذیرش خود:

شما بدون بخشش دیگران نمی‌توانید بزرگ ‌شوید. اما می‌دانید که این یک فرآیند طولانی است و همیشه زمان می‌برد. دیگران را به خاطر چیزهایی که منظوری ندارند ببخشید. دیگران را به خاطر چیزهایی که از روی قصد مرتکب نمی‌شوند عفو کنید. به خاطر اشتباهاتی که فکر می‌کنید مرتکب شده‌اید، خود را عفو کنید. و اگر هم چیزی در زندگی‌تان به سرعت تغییر نکند باز خود را ببخشید.

به دلایل زیر می‌توانید دیگران را به خاطر چیزهایی که از روی قصد مرتکب نمی‌شوند عفو کنید:
1. انسانیت: به عنوان انسان‌ها، همه ما خطاها و اشتباهاتی داشته‌ایم و ممکن است بدون عمد یا با قصد، دیگران را آزار دهیم. به احترام همه انسان‌ها، عفو کردن می‌تواند یک عمل انسانیتی باشد.
2. شکیبایی : عفو کردن به معنی داشتن شکیبایی در برابر اشتباهات دیگران است. این ویژگی‌ها می‌تواند به ارتقای روابط انسانی کمک کند.
3. رهایی از بار منفی: زمانی که فراموش و عفو کردید، خودتان نیز از بارهای منفی فکری و احساسی رهایی پیدا می‌کنید و به هدف‌های مثبت‌تر خود متمرکز می‌شوید.
4. ایجاد فرصت برای تجربه و رشد: زمانی که دیگران را می بخشید فرصتی برای رشد شخصی و یادگیری از تجربه‌ها ایجاد می‌کنید.
5. ساخت روابط سالم: عفو کردن می‌تواند راه بهبود و ایجاد روابط سالم با دیگران را پیش روی شما باز کند و میزان اعتماد و احترام در روابط شما را تقویت کند.

7- خودتان را باور کنید تا به خودپذیری برسید:

شما قادر به انجام کارهای بزرگ و عالی هستید. باور کنید که می‌توانید هر کاری را که بخواهید انجام دهید. شما قوی و قدرتمند هستید و می‌توانید با هر چالشی که پیش می‌آید مقابله کنید. به یاد داشته باشید، شما در گذشته از بدترین چیزی که در زندگی‌تان تجربه کرده‌اید، جان سالم به در برده‌اید.


حتما بخوانید: درواقع اعتماد به نفس باور شخصی شما نسبت به روح خود به عنوان یک انسان است؛ موضوع مورد اهمیت این است که چگونه می‌توانیم اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟ با ما همراه باشید.

8- در برابر آنچه که نمی‌توانید انجام دهید تسلیم نشوید:

وقتی سقوط می‌کنید، باید بلند شوید و ادامه دهید. در شکست و نه در موفقیت، ما بیشتر یاد می‌گیریم. از طریق پذیرش و تحسین چیزهایی که در آن ناتوان هستید می‌توانید انگیزه‌های لازم را پیدا کنید. در این لحظات است که درس‌های با ارزش زندگی فرا گرفته می‌شوند.

9- اطرافیان در روند خودپذیری شما موثرند:

اطراف خود را با افرادی که شما را می‌پذیرند و به شما ایمان دارند احاطه کنید و از آن‌هایی که شما را تایید نمی‌کنند دوری کنید. در واقع، روابط با کیفیت کلید شادی و خود مختاری است. یک مطالعه برجسته در سال گذشته، سطوح شادی را در افرادی از فقیرترین محله‌های بوستون اندازه‌گیری کرد. جالب‌ترین آن کسانی بودند که ارتباطات اجتماعی بالایی داشتند.

10- منتقد درونی خود را خاموش کنید تا به خودپذیری برسید:

ارزش گذاری خود را که نتیجه مقایسه خودتان با دیگران است را متوقف کنید. تئودور روزولت یک بار گفت: " مقایسه دزد شادی است " و امروزه این گفته از همیشه درست‌تر است. یک راه آن این است که سعی کنید وقتی وارد رسانه‌های اجتماعی می‌شوید، از مقایسه خود با دیگران خودداری کنید. به یاد داشته باشید، افراد تمایل دارند تصاویر مثبت زندگی خود را ارائه دهند. شما هرگز نمی‌دانید که پشت صحنه زندگی مردم چیست.

چگونه به خودپذیری برسیم؟

11- برای رویاهای دست نیافته سوگواری نکنید:

شاید شغلی داشته باشید که از آن لذت نبرید در جایی زندگی کنید که هرگز دوست نداشته‌اید که در آن منطقه زندگی کنید یا مجرد باشید زمانی که همیشه آرزو داشته‌اید که با شریک زندگی خود زندگی کنید. هر چیزی که هست، ما اغلب فکر می‌کنیم که چه چیزی ارزش ناراحتی و تفکر بیش از حد در زندگی را دارد و آیا واقعا زمان آن نرسیده که این رویاهای دست نیافته را رها کنیم؟!

12- همیشه به خودتان ایمان داشته باشید:

از خود گویی مثبت استفاده کنید و تکنیک تمرکز احساسی مثبت را وقتی اوضاع سخت می‌شود تمرین کنید. مسیر خودپذیری می‌تواند خشن و ناصاف باشد. زمان‌هایی است که شرایط بیرونی و فعلی ما، تجارب گذشته و برنامه ریزی‌مان پذیرش خودمان را سخت و غیر ممکن می‌سازد. خودپذیری امتناع از بودن در یک رابطه خصمانه با خودمان است.

دو رکن اصلی عزت نفس:

1- در کنار خودتان باشید:

برای اینکه در کنار خودتان باشید، می‌بایست به خود علاقه درونی داشته باشید. این یک حس کنجکاوی نسبت به خودتان است و از این واقعیت سرچشمه می‌گیرد که شما زنده و هوشیار هستید. خودپذیری حق مسلم تو است و این بودن در کنار خود و پذیرش خود، صدای نیروی زندگی درونی شماست که می‌گوید " من لیاقت دارم ". این صدایی است که شما را زمانی که احساس می‌کنید تسلیم شده‌اید سر پا نگه می‌دارد.
این باعث می‌شود شما از عمیق‌ترین لحظات ناامیدی نجات پیدا کنید. زمانی که نتوانید نیروی خود را پیدا کنید شما را به درخواست کمک تشویق می‌کند. این موقعیتی است که انتخاب می‌کنید با خودتان به احترام رفتار کنید و برای خودتان ارزش قائل شوید. فرد باید این نگرش ساده را داشته باشد تا بتواند عاشق خود بودن را تمرین کند و عزت ‌نفس‌اش را گسترش دهد.


همچنین بخوانید: چرا خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم؟ کمبود عزت نفس می‌تواند دلیل مناسبی برای مقایسه کردن خودمان با دیگران باشد. در این مقاله با 7 راهکار افزایش عزت نفس آشنا شوید.

2- تمایل به قبول (به جای انکار) خود و تجربه واقعیت کامل خودتان:

باید به طور کامل واقعیت خود را بپذیرید و خود واقعی‌تان را تجربه کنید. این پذیرش بخشی از خود، بدن، افکار، احساسات، رفتار و رویاهای شما است. همه این‌ها را به عنوان گامی برای رسیدن به خودپذیری قبول ‌کنید. همان طور که احساس می‌کنید، فکر کنید، پاسخ دهید، و بدون توجه به اینکه چه چیزی را می‌بینید یا دوست دارید، این را به عنوان یک حالت از خود بپذیرید.
سعی نکنید آن‌ها را انکار کنید و هر یک از آن‌ها را توجیه نمایید. شما به واقعیت همانطور که در زندگی‌تان اعمال می‌شود، احترام ‌بگذارید. خودپذیری زمانی اتفاق می‌افتد که شما ‌بتوانید افکار، احساسات، واکنش‌های خود را بپذیرید و آزاد هستید تا از آن‌ها یاد بگیرید، رشد کنید و پیشرفت نمایید. شما نمی‌توانید از طریق خود، خودتان را انکار نمایید. شما به خاطر اقدامی که آن را نپذیرفته‌اید و در خود به رسمیت نشناخته‌اید نمی‌توانید خود را ببخشید، بنابراین برای بخشش خودتان نیاز به خودپذیری دارید. برای مثال شروع یک زندگی آگاهانه‌تر زمانی است که بپذیریم گاهی باید به طور ناخودآگاه زندگی ‌کنیم.

نتیجه گیری:

خودپذیری به معنای پذیرش خود واقعی‌تان (افکار، احساسات، رفتار و رویاها است) است. خودپذیری زمانی اتفاق می‌افتد که شما خود را با تمامی نقص‌ها، کاستی‌ها و اشتباهاتی که در زندگی انجام داده‌اید می‌پذیرید و سعی می‌کنید که خود را دوست داشته باشید. این عاشق خود بودن موجب می‌شود که بر روی جنبه‌های منفی زندگی‌تان کمتر تمرکز کنید.
مبنای عزت نفس بر خودپذیری است و شما برای گسترش عزت نفس می‌بایست تمرین خودپذیری کنید، شما همچنین برای بخشش خود نیاز به پذیرش خود یا خودپذیری دارید. در انتها پیشنهاد میشود پادکست احساس قربانی بودن را نیز بشنوید.

دوره رایگان روانشناسی

دوره رایگان خودشناسی و روانشناسی

کتاب سیزده
پرفروش‌ترین رمان کشور (کتابراه)
ستایش شده توسط دو تن از نویسندگان بزرگ جهان
ترجمه شده به دو زبان عربی و انگلیسی
  • نویسنده : اکرم افروخته(مترجم زبان انگلیسی)
    • امتیاز :
    • 52
    • 0
  • تعداد مشاهده : 86857 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1399/02/16
نظرات کاربران
مجید

عالیه....
..
... خود پذیری داروی بخشیدن گذشته و شروع مهربانانه با خویشتن است...

7 0

مدیر سيستم

ممنون از نظر زیبای شما دوست عزیز

1 0

سپیده

عالی بود و همیشه با خود پذیری صد در صد موافق بودم ممنون بازم از این مقاله ها بزارید
مقاله های تخصصی هم در رابطه روانکاوی و اکت هم بزارید

8 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

وبینار عشق
وبینار عشق
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.