رهبری اخلاقی چیست؟ | ۵ راه تبدیل شدن به رهبر اخلاقی

رهبری اخلاقی چیست

رهبر ، طبق تعریف، کسی است که راهنما باشد، که راه را با مثال نشان دهد. یک رهبر اگر می‌خواهد کارآمد باشد، باید توانایی ترغیب دیگران را داشته باشد. اگر ترغیبی وجود نداشته باشد، رهبری نیز وجود ندارد. دوره لیدرشیپ در زمینه رهبری و لیدرشیپ کمک شایانی به شما می‌کند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی رهبری اخلاقی و ۵ راه برای تبدیل شدن به یک رهبر اخلاقی بپردازیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

تعریف رهبری اخلاقی

رهبری اخلاقی نوعی رهبری کاملاً متفاوت است. رهبران اخلاقی به جای اینکه آرزو کنند دیگران از آنها پیروی کنند، خدمت می‌کنند. رهبران اخلاقی به جای نمایش مهارت‌های خود، تمایل دارند ظرفیت‌های دیگران را توسعه دهند. رهبری اخلاقی به درجه بندی نیست هر کسی که دارای هر منصبی باشد می‌تواند یک رهبر اخلاقی باشد، اما چنین افرادی همیشه دارای احساس اخلاقی عمیق هستند، توسط ایده آل‌های اصلی (مانند عدالت) هدایت می‌شوند و انگیزه آنها برای دستیابی به درجات بالاتر است.

رهبری اخلاقی همچنین در مورد ظرفیت‌ها و مهارت‌های خاص است. اول از همه، رهبران اخلاقی می‌دانند که چگونه خودشان را مدیریت کنند، چگونه منافع خود را تعدیل کنند و چگونه با نجابت و درستکاری رفتار کنند.
آن‌ها افراد بینشی هستند و بر تغییرات شخصی تاثیر می‌گذارند. رهبران اخلاقی نیز درکی از هوش هیجانی و مهارت‌های اجتماعی کلیدی دارند. آن‌ها برای غلبه بر موانع کار می‌کنند و در زمینه مشاوره مهارت دارند. آن‌ها در مورد تنوع و ایجاد وحدت اتفاق‌نظر دارند. رهبران اخلاقی وجدان (قطب‌نمای اخلاقی) یک سازمان هستند و عنصر نگهدارنده آن می‌باشند.

اهمیت رهبری اخلاقی

یک رهبر موثر کاملاً باید مثال خوبی از رهبر اخلاقی باشد. تاریخ بارها این موضوع را به اثبات رسانده است. هرودوت، معروف به پدر تاریخ، اظهار داشت: "من از این موضوع راضی هستم که با آنچه می‌شنویم کمتر از آنچه می‌بینیم قانع می‌شویم."

تعریف رهبری اخلاقی

رهبران در مورد چگونگی اخلاقی بودن، در رفتار خود، از نظر کالاها و خدمات تولید شده، جامعه، مشتریان، تأمین کنندگان، کارمندان و کل اکوسیستمی که در آن فعالیت می‌کنند، مورد چالش قرار می‌گیرند. همانطور که کارکنان بر اساس عملکرد خود در یک سازمان ارزیابی می‌شوند، کارمندان نیز رهبران خود را ارزیابی می‌کنند و این معیار اخلاقی است.
اخلاق در رهبری اهمیت زیادی دارد. لحظه‌ای که یک موقعیت رهبری را قبول می‌کنید، باید آماده باشید تا در نگاه عموم مردم باشید. رفتار شما باید بی‌عیب و نقص باشد. آنچه شما می‌گویید و انجام می‌دهید باید سنجیده شود. شما به عنوان یک رهبر ، در برابر کارمندان و در کل جامعه پاسخگو هستید.

هر کلمه یا عمل یک رهبر توسط پیروان بی‌شماری تماشا می‌شود. مفهوم و تاثیر هر چیزی که یک رهبر می‌گوید و می‌تواند از کوچک تا بی‌نهایت باشد. بنابراین رهبری مسئولیت‌هایی را برای مراقبت و احتیاط بیش از حد به همراه دارد.
بسیاری از ما رهبرانی مانند مهاتما گاندی را بت می‌کنیم و از کمبود رهبری و الگوهای امروزی ابراز تاسف می‌کنیم. ما باید به اطراف خود نگاه کنیم و در قهرمانان مدرن رهبرانی را پیدا کنیم که به رهبری اخلاقی اعتقاد دارند. ممکن است آنها از پشت بامها فریاد نکشند و جنگهای صلیبی اخلاقی در مقیاس بزرگ را رهبری نکنند. اما آنها با حوصله، با دقت و به طور مداوم در مسیر درست حرکت خواهند کرد. اقدامات آنها اصلاح یا جلوگیری از خطاهای اخلاقی در محل کار خواهد بود.
آن‌ها توانایی دیدن "پایان کار"، ظرفیت چشم‌انداز و توانایی پیش‌بینی تاثیر هر اقدام کوچک در دستیابی به آن چشم‌انداز را خواهند داشت. آن‌ها تضمین خواهند کرد که چشم‌انداز و ارزش‌های سازمان رفتار اخلاقی دارند. آن‌ها تضمین خواهند کرد که سیستم‌های ارزیابی عملکرد محیط کار با اخلاقیات ادغام می‌شوند. آن‌ها به آرامی و با زحمت فرهنگی را خلق خواهند کرد که در آن گرایش به ارزش‌ها و اخلاقیات با غرور رعایت می‌شود.

رهبری اخلاقی این نیست که به سهامداران بگویید که شما بهترین نتیجه را داده‌اید. این در مورد این است که به خود در آینه نگاه کنید و بتوانید به خود بگویید که کار درستی انجام داده‌اید. رهبری اخلاقی در مورد این است که بتوانید با انتخاب‌های خود زندگی کنید و اينکه شما بتوانید شب‌ها آرام بخوابید نه به این دلیل که در نبردی پیروز شده‌اید، بلکه به این دلیل است که تمام تلاش خود را انجام داده‌اید.
رهبری و احترام با هم پیش می‌روند. به عنوان یک رهبر ، در حالی که باید احترام به دست آورید، مهم است که به اطرافیان خود احترام بگذارید. اکثر مردم رهبران خود را بسیار دوست دارند و وقتی رهبرانشان به آن‌ها احترام می‌گذارند، یک فضای بسیار مثبت ایجاد می‌کنند. به عنوان یک رهبر ، افتخار کردن به آنچه انجام داده‌اید طبیعی است، اما تواضع نیز مهم است. به دستاوردهای خود افتخار کنید، اما از آن به عنوان بستری برای گردهم آوردن مردم برای انجام کارهای بزرگتر استفاده کنید. احساس فروتنی برای رهبری ضروری است زیرا انسانیت شما را تأیید می‌کند. شناخت آنچه که به خوبی انجام می‌دهیم و همچنین آنچه به خوبی انجام نمی‌دهیم، برای خودآگاهی امری حیاتی است و رهبری اخلاقی بدون خودآگاهی معنایی ندارد.
ما از نظر اجتماعی و اقتصادی دوران سختی را سپری می‌کنیم. دنیای اطراف ما به سرعت در حال تکامل و دگرگونی است. ما به رهبران بیشتری نیاز داریم که ما را در پیچ و خم تغییر به دنیای فردا که بهتر از امروز است هدایت کنند و رهبری که ما دوست داریم داشته باشیم البته یک رهبر اخلاقی است.

5 راه برای قدم برداشتن و تبدیل شدن به یک رهبر اخلاقی

1. هویت بخشیدن به مجموعه‌ای از ارزش‌ها

رهبران اخلاقی خود را با ارزشها و اخلاقی که در طول زمان و با تجربه توسعه می‌دهند راهنمایی می‌کنند. نمونه‌هایی از ارزش‌ها شامل صداقت، احترام، پاسخگویی، اجتماع، گنجایش، انصاف و خدمات است.
 چه تجربه‌هایی افکار و دیدگاه‌های شما را شکل داده است؟ درون نگر باشید. به اصولی که زندگی خود را در آن زندگی می‌کنید فکر کنید.

رهبر اخلاقی

2 . نفس خود را مدیریت کنید

رهبران اخلاقی احساس خود را دارند و دیگران آنها را تهدید نمی‌کنند. اما آنها همچنین تشخیص می‌دهند که خودشان مهمترین چیز نیستند و رهبری مربوط به آنها نیست. رهبری عبارت است از خدمت به دیگران. این مربوط به شما یا علایق شما نیست. رهبران واقعی برای دیگران ارزش قائل هستند و علاقه دیگران را در اولویت خود قرار می‌دهند.

3. گروههای مختلفی از مردم را در نظر بگیرید و دیدگاههای آنها را نیز وارد کنید

رهبران ارزشهای خود را به دیگران تحمیل نمی‌کنند. آنها ارزشهای دیگران را در نظر می‌گیرند. آنها با دیگران تعامل و درک می‌کنند. ترکیبی از ارزشهای آنها و ارزشهای گروههای مختلف، چشم اندازی را برای آینده بهتر ترسیم می‌کند.

4. تغییر را در آغوش بگیرید

مردم وقتی خواستار تغییر هستند به دنبال رهبری اخلاقی هستند. رهبران از تغییر نمی‌ترسند. آنها شجاعت و اعتقاد راسخ دارند که دیدگاه مشترکی برای تلاش و ایجاد تغییرات مثبت دارند.

5. ایجاد اجماع و ایجاد وحدت

به ندرت اتفاق می‌افتد که همه با نظر یا نظرات شما موافق باشند. یک رهبر به افراد با دیدگاه‌های مختلف گوش می‌دهد. یک رهبر می‌داند که سعی نکند همه را به خود جلب کند.
همچنین می‌دانند که تفرقه ایجاد نکنند. رهبران اخلاقی تمام تلاش خود را برای برقراری هدفی انجام می‌دهند که بتواند هرچه بیشتر مردم را ترغیب کند تا بخواهند در ایجاد تغییرات مثبت برای منافع بیشتر، شرکت کنند.
رهبری اخلاقی چیزی است که همه می‌توانند برای آن تلاش کنند. دستیابی به آن دشوار است، اما ارزش به چالش کشیدن خود و اطرافیان را دارد. ارزش‌های خود را بشناسید، تحول گرا باشید و به دنبال اتحاد باشید. مسئولیت ساختن جهانی بهتر را برای همه به عهده بگیرید.

نلسون ماندلا نمونه‌ای از رهبری اخلاقی

طبق تعریف، رهبر اخلاقی کسی است که منجر به خدمت می‌شود. او می‌تواند کسی باشد که از طریق اقناع، انگیزه، خودآگاهی و از همه مهمتر خدمت به مردم هدایت می‌کند. آنچه آنها را از رهبران عادی متمایز می‌کند این است که این نوع رهبران نیاز دیگران را در اولویت قرار می‌دهند. اما ایده‌ای مانند این برای واقعیت در جامعه امروز خیلی خوب است. با این حال، برخی هستند که من آنها را رهبر اخلاقی می‌دانم. برخی از افراد که با مجاب کردن و بدون خشونت مسیر تاریخ را عوض کرده‌اند. نلسون ماندلا که قلب بسیاری را تسخیر می‌کند علی رغم گذراندن 27 سال در زندان، حقوق شهروندی را ارتقا می‌دهد. عزم وی برای حمایت از حقوق برابر در آفریقای جنوبی موفقیت بزرگی بود که سرانجام وی را به شخصیتی شاخص تبدیل کرد.

رهبری و سبک رهبری اخلاقی

رهبری در چند دهه گذشته یکی از مباحث مورد بحث بوده است. چندین مدل رهبری وجود دارد که برخی از آنها شخصیت رهبران را ترسیم می‌کنند، در حالی که برخی دیگر بر رابطه با پیروان تمرکز دارند. تئوری رهبری پر از گزینه است، از رهبری معتبر تا رهبری تحول گرا و از رهبری خدمتگزار گرفته تا رهبری مبتنی بر ارزش‌ها. اخیراً، توجه به اخلاق در رهبری با بعد اخلاقی بیشتر شده است. رهبری اخلاقی تأکید زیادی بر نقش اخلاق در تصمیم‌گیری‌های کلیدی دارد. با ظهور ابتکارات اخلاقی از طریق کدهای اخلاقی و یا رفتار سازمانی، امروزه این سبک رهبری یک الزام است و می‌توان به راحتی به اهمیت رهبری اخلاقی پی برد. همچنین، با رشد رسانه‌های اجتماعی، مردم در سراسر جهان قادر به قضاوت و به اشتراک گذاری نظرات خود در مورد تصمیمات رهبری هستند، که این امر نیاز به اخلاق در رهبری را افزایش می‌دهد. یک توافق عمومی وجود دارد که به اخلاق می پردازد و هرگونه کمبود اخلاق می تواند منجر به خودباختگی شود.

چالش‌های عملی رهبری اخلاقی

برای درک چالش‌های عملی یک رهبر موثر و اخلاقی، باید مطالعه رفتار اخلاقی را درک کرد. "بر اساس مطالعه، سه چالش عملی وجود دارد که چالش اخلاقی پیش روی کار را شکل می‌دهد: زمان، دوسوگرایی و احساس خود". رهبران اخلاقی باید هر سه عامل را مدیریت کنند، خصوصاً تحت چالشهای اخلاقی واقعی. رهبری اخلاقی مستلزم اعتقاد راسخ، اجتناب از تصمیمات تکانشی و تعهد هستند. درک این چالش‌ها و پیمایش فعال آنها، ارزشهای اصلی رهبری اخلاقی است.

ویژگی‌های رهبری اخلاقی جهانی

رهبری اخلاقی شامل هدایت مردم و سازمانها به منظور دستیابی به هدف بالاتر از اهداف اخلاقی است و از آنجا که فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف دارای ارزش‌های اخلاقی متفاوتی هستند، ترسیم صریح رهبری اخلاقی جهانی دشوار است. رهبران اخلاقی جهانی افرادی هستند که جوامع خود را تحت تأثیر قرار داده و از آن فراتر می‌روند، اما سرانجام، در طول زندگی خود بر مردم و سازمانها در سراسر جهان تأثیر می‌گذارند. "ماهاتما گاندی و مارتین لوتر کینگ را می‌توان رهبران اخلاقی توصیف کرد." ویژگی‌های یک رهبر اخلاقی جهانی عبارتند از:

  • تعهد شخصی به مجموعه‌ای از ارزشها که فراتر از یک ملت واحد است

  • نیاز به ارزش اخلاقی

  • شجاعت و اعتقاد راسخ برای ارتقا ارزش‌ها

  • مهارت‌های ارتباطی برای تقسیم موثر ارزش‌ها

نتیجه گیری

برای اینکه بتوانید دیگران را ترغیب کنید که یک روند عملی را دنبال کنند، رهبر باید از صداقت شخصی برخوردار باشد. اگر فردی اعتماد نداشته باشد، نمی‌تواند رهبری کند، زیرا جوامع توسط شخصی هدایت نمی‌شوند که اعتماد به نفس ندارد.

دوره رهبری
اسطوره‌های زندگی و سازمان برای همه‌ی انسان‌هایی که به رشد تمایل دارند، می‌خواهند فلسفه‌ی زندگی را درک کنند، می‌خواهند تاثیرگذارتر از قبل باشند، از زندگیشان رضایت بیشتری داشته باشند، روابط بهتری با دیگران داشته باشند و کسانی که دوست دارند کشف کنند برای چه کاری به دنیا آمده‌‌اند، مناسب است.
  • نویسنده : اکرم افروخته | مترجم زبان انگلیسی
    • امتیاز :
    • 4
    • 0
  • تعداد مشاهده : 6871 بار
  • مشاهده نظرات کاربران
  • تاریخ انتشار : 1399/12/16
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

وبینار عشق
وبینار عشق
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.