پاسخ اکت وقتی می پرسند من چرا افسرده هستم؟

مقاله اکت و افسردگی

مراجعین اغلب مواقع میخواهند بفهمند چرا افسرده هستند. و اغلب میپرسند که ایا دلیل افسردگیشان اتفاقاتی است که در گذشته افتاده. من شخصا فکر میکنم : ”چرا من افسرده هستم؟“ سوال خوبی است. اگر من افسرده بودم، میخواستم دلیلش را بدانم، شما چه طور؟
در صورتی که به روانشناسی اکت علاقه دارید، (دوره روانشناسی اکت) دکتر علی میرصادقی را به شما پیشنهاد می کنیم.

با ما در مقاله پیش‌رو همراه باشید تا با پاسخ روانشناسی اکت به سوال من چرا افسرده هستم آشنا شوید.

نکات اکت: وقتی میپرسند، من چرا افسرده هستم؟

مراجعین اغلب مواقع میخواهند بفهمند چرا افسرده هستند. و اغلب میپرسند که آیا دلیل افسردگیشان اتفاقاتی است که در گذشته افتاده. من شخصا فکر میکنم، :”چرا من افسرده هستم؟“ سوال خوبی است. اگر من افسرده بودم، میخواستم دلیلش را بدانم، شما چه طور؟ ما معمولا میتوانیم به سرعت این اطلاعات را در جلسه ی اول معارفه ی خود جمع آوری کنیم. احتمالا عوامل اصلی برخی یا همه ی موارد زیر هستند:   

-عوامل مربوط به سبک زندگی: ورزش نکردن، رژیم غذایی ناسالم،  سیگار،عادات بد، خوابیدن، مواد مخدر، الکل،  استفاده از بعضی از داروها و انزوای اجتماعی.

-عوامل استرس زا: مانند مسائل مربوط به روابط، مسائل سلامت، مسائل مالی، مسائل کاری، محیط فیزیکی و عوامل اجتماعی مانند: قلدری کردن، تعصب داشتن و تبعیض غائل شدن.

-اگر هم این موضوع مرتبط باشد، به عنوان مثال، هنگامی که یک تراما درگیر است، اثرات از کار افتادن عصب وگ، باعث بی تفاوتی و بی انگیزگی میشود.

مقاله پاسخ اکت به سوال من چرا افسرده هستم

-کارهای فعلی که از آنها اجتناب شده است: جنبه های مهمی از زندگی که مراجعه کننده از آنها اجتناب کرده است، مانند( ورزش، روابط و کار)، و به جای آن کارهایی میکند که زندگی اش را به جای خوب کردن بدتر میکند، مانند کناره گیری اجتماعی و مصرف بیش از حد مواد مخدر.

کتاب اکت پرسش ها و پاسخ ها
کتاب ‌اکت پرسش‌ها و پاسخ‌ها اثر راس هریس
راس هریس در کتاب اکت پرسش‌ها و پاسخ‌ها ، با هدف پاسخ به پرسش‌های متداول دانشجویان و درمانگران اکت، ابزار نقطه انتخاب، مفهوم شفقت به خود، تحلیل کارکردی، خود به عنوان زمینه، تعیین اهداف درمانی، فرایند ناامیدی سازنده و موارد دیگر را توضیح می‌دهد..

-علاوه بر این میتوانیم در نظر بگیریم که گذشته ی مراجعه کننده چه نقشی دارد. مثلا، بی توجهی یا سو استفاده از سوی والدین یا مراقبین باعث قضاوت کردن شدید خود، یا باعث ایجاد سبک های دلبستگی میشود که در روابط فعلی مشکلات ایجاد میکند. ممکن است رفتارهای قدیمی که مراجعان داشتند مانند: تملق، توجه به رضایت دیگران و کمالگرایی که در گذشته به آنها کمک میکرده تا از خود محافظت کرده یا نیازهای خود را برآورده کنند را بررسی کرده تا ببینیم حالا چه نقشی در افسردگیشان دارد.  

-جستجو کردن در گذشته ی تکاملی مراجعه کننده هم مفید است. مثلا، استعاره ی ذهن غارنشین در مورد چگونگی تکامل ذهن طوری که به طور طبیعی رنج روانی ایجاد میکند. (اگر مراجعه کننده به تکامل اعتقاد ندارد، میتوانیم این استعاره ها را اصلاح کنیم. هر گونه اشاره به تکامل را کنار گذاشته و در عوض در مورد اجداد باستان صحبت کنید. -ژن ها و اپی ژن ها. همه ی اینها بخشی از اکت هستند. گاهی اوقات کسانی که تمرین میکنند فکر میکنند گذشته را نمیشود در اکت جستجو کرد، اما قطعا اینطور نیست. اما، باید مراقب باشیم، چرا که بررسی تمامی این عوامل میتواند وقت تمام جلسه را بگیرد. و تماما جلسات میتواند به راحتی از صحبت ها، بحث ها، تحلیل ها، جمع آوری اطلاعات، و نظریه پردازی و تفکر پر شود. و خطر آنجاست که تمام صحبت ها به راحتی میتوانند اندیشناکی، سستی و عدم تجزیه تحلیل را تقویت کند. (این یعنی فکر کردن به جای عمل کردن.) و به مراجعین کمک نمیکند تا مهارت های عملی جدیدی پیدا کنند که بلافاصله بتوانند از آنها برای کاهش افسردگی استفاده کنند.

مقاله پاسخ اکت به سوال من چرا افسرده هستم

بنابراین، ما میخواهیم این کار بینش محور را مختصر و مفید نگه داشته و سریعا وارد مهارت سازی شویم. تا بتوانیم به مراجعین کمک کنیم هر چه زودتر به طور مداوم شروع به کاهش رنج روانی خود کنند.نکات اصلی که باید مد نظر باشند عبارتند از: شما این چالش ها، افکار و احساسات را در زندگیتان دارید،  و چیزهایی که موقع بحران انجام میدهید، زندگی را حتی سختتر میکنند. یا به عبارتی،

۱. زندگی دردناک است.
۲. ذهن انسان به طور طبیعی درد را تشدید میکند
۳. کارهایی که ما در جواب به درد انجام میدهیم، اغلب باعث بدتر شدن زندگی در دراز مدت میشود.

بعد از بررسی این نکات، بدیهی است که در مورد روابط دوستانه که همراه با اعتبار، همدلی و همدردی است میتوانیم همچین چیزی بگوییم:  

درمانگر: خوب، اینها دلایل افسردگی شما هستند. اما ذهنتان راضی نخواهد شد. مدام دنبال دلایل بیشتری خواهد گشت. به شما خواهد گفت:” اگر میتوانستم بهتر دلیل حالم را بفهمم، حل میشد. “ میتوانم از شما بپرسم، قبل از امدن پیش من، چقدر زمان صرف کردید تا دلیل حالتان را بفهمید؟
مراجعه کننده: من همیشه در موردش فکر میکنم.

درمانگر: بله، این کاملا رایج است. و میخواهم بدانم، اگر خیلی زمان میگذارید که فکر کنید چرا افسرده هستید، به شما کمک میکند تا کاری برای بهتر کردن زندگی یا کم کردن رنجتان انجام دهید؟

مراجعه کننده: راستش نه.

درمانگر: حالا چالش این است که در مورد آن چه باید کرد. شما همه ی این افکار و احساسات دشوار را دارید و میدانید دلایل زیادی برای داشتن آنها وجود دارند. پس آیا علاقه دارید تا مهارت های جدیدی را برای مدیریت موثر تر آنها یاد بگیرید، تاثیر گذاری آنها را از بین برده تا دیگر نتوانند شما را درگیر کرده، جلویتان را گرفته و شما را پایین بکشند؟
مراجعه کننده: خیلی خوب میشود.

دوره غیرحضوری شکوفایی
دوره هشتاد ساعته غیرحضوری در ۸ ترم | شکوفایی
این دوره مبتنی بر روانشناسی مثبت‌نگر و بر اساس آموزه‌های رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا و پدر روانشناسی مثبت‌نگر (دکتر مارتین سلیگمن) می‌باشد و اکثر درس‌های آن توسط پژوهش‌های فرا تحلیل و دانشگاهی به اثبات رسیده است.
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

همایش تعهد
همایش تعهد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.