داشتن یک رابطه مستلزم آن است که هر روز صدها تصمیم بگیریم، بنابراین ممکن است هرازگاهی در تصمیم گیری ها مرتکب اشتباه شویم. این امر به ویژه در مورد 7 اشتباه والدین در برخورد با نوجوانان و پیچیدگی رابطه بین خانواده و دانش آموزان صادق است.
برای اینکه با 7 اشتباه والدین در برخورد با دانش آموزان مواجه نشید و با نوجوان خود رابطه بهتری داشته باشید از این اشتباهاتی در ادامه بیان می شود دوری کنید :
7 اشتباه والدین در برخورد با نوجوانان
:1 همدلی افراطی و اشتباه والدین در برخورد با دانش آموزان:
یکی از 7 اشتباه والدین در رابطه با نوجوانان همدلی افراطی هست. همدلی، درک احساسات دیگران است. همدلی بیش از حد، زمانی است که انگار مشکلات آن ها متعلق به شما هستند. همه ما همانطور که از پیروزی های کسانی که دوستشان داریم لذت می بریم، درد آن ها را هم احساس می کنیم، با این حال، اگر در همدلی با فرزندانمان زیاده روی کنیم، آزادی کسب تجربیات، شکل دادن به نظرات خود و حل مشکلات خود را از آن ها سلب می کنیم. گویی مشکلی که آن ها تجربه می کنند مشکل ماست نه آن ها. برای جلوگیری از همدلی بیش از حد با فرزندتان، به خودتان یاداوری کنید که فرزندتان شاید تا حدودی شبیه به شما باشد اما خود شما نیست بنابراین نمی توانید از خود توقع داشته باشید که دردها و مشکلات او را دقیقا همان طور که او احساس می کند، احساس کنید .
:2تاثیر رفتارهای شخصی و اشتباه خانواده در ارتباط با نوجوانان:
برخی از روزها ممکن است به نظر برسد که نوجوانتان شما را طرد میکند یا حتی از شما متنفر است، اما این می تواند واقعیت نداشته باشد و او فقط تحت فشار تغییرات و محدودیت ها، یا داشتن مشکل در تنظیم احساساتش است. بدیهی است که شما نباید توهین یا بی احترامی را تحمل کنید، با این حال، به یاد داشته باشید که شما برای نوجوانتان هدف آسانی هستید، زیرا ایمن هستید. شما هرگز از دوست داشتن نوجوان خود دست نخواهید کشید و آن ها این را می دانند. شخصی کردن مسائل منجر به عصبانیت، ناامیدی، آسیب و احساس گناه در شما می شود این موارد باعث به وجود آمدن اشتباه اولیا در برخورد با دانش آموزان می شود و همچنین شما را به سمت تصمیم گیری های بد سوق می دهند. در بحث هایی که بینتان رخ می دهد اگر او احساسات شما را جریحه دار کرد، مدتی به آن زمان بدهید و بعداً به او نزدیک شوید، زیرا احتمال وقوع یک گفتگوی سازنده مدتی بعد از بحث های به وجود آمده ، بیشتر است. مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: 7 روش برای حفظ ارتباط والدین با نوجوانان
:3پیش بینی آینده و اشتباه خانواده در رابطه با نوجوانان:
فرافکنی رفتار فعلی نوجوان خود بر روی آینده او در بهترین حالت بیهوده و در بدترین حالت مضر است. همه چیز از الان تا آن زمان به طرز چشمگیری تغییر خواهد کرد. نگرانی از این که فرزند شما هرگز یاد نگیرد اتاقش را تمیز کند، دندانهایش را مسواک بزند یا ... چیزی است که روانشناسان آن را (فاجعه سازی افکار) مینامند، که می تواند باعث اشتباه خانواده در برخورد با دانش آموزان شود. این نوع افکار ارتباط کمی با واقعیت دارند، اما ارتباط زیادی با اضطراب شما دارند. نگرانی در مورد آینده آن ها شما را از تربیت مؤثر فرزندی که اکنون دارید باز می دارد. بچه ها همچنین به والدین خود نیاز دارند که به آینده خود امیدوار باشند، به خصوص که آن ها خودشان بیشتر از آنچه شما فکر می کنید نگران این موضوع هستند.
خواندن این مقاله را از دست ندید: تاثیر کمال گرایی در نوجوانان و روش های درمان آن
:4 تاثیر توجه به احساسات و اشتباه والدین در ارتباط با نوجوانان:
یکی از اشتباه والدین در برخورد با دانش آموزان اطلاع نداشتن از خودکنترلی و خودتنظیمی و توانایی های در حال ظهور در نوجوان هست. ما اغلب نوجوانان را بزرگسالانی کامل در نظر می گیریم در حالی که این طور نیست و نوجوان شما مانند یک کودک نوپا در بدن یک بزرگسال است. اگر زمانی که او سر شما فریاد می زند که چقدر ناعادلانه است که از او خواسته اید که ظرف ها را بشوید، این را به خاطر داشته باشید که با این که این موضوع برای آینده او مهم است اما نشان دادن نحوه حفظ آرامش در حین حل و فصل اختلافات نسبت به مهارت های خانه داری از اولویت بالاتری برای این سن برخوردار است.
:5تاثیر رفتار والدین در رابطه با نوجوانان:
بسیاری از والدین فکر می کنند که باید یا خیلی اسان گیر یا خیلی سخت گیر باشند تا افراط را در نوجوانشان جبران کنند. با این حال، بیشتر از آن که مفید باشد، مشکل ایجاد می کند و باعث اشتباه اولیا در رابطه با نوجوانان می شود و شما را بین رابطه فرزندتان با والد دیگرش قرار می دهد در حالی که او باید یاد بگیرد که چگونه با هر دوی شما مذاکره کند .
:6 شنیدن صحبت های نوجوانان و ارتباط با آن ها
گوش دادن یکی از قدرتمندترین کارهایی است که می توان برای ایجاد نشدن اشتباه خانواده در برخورد با نوجوانان انجام داد. و بیانگر حمایت و عشق بی قید و شرط است. خیلی وقتها فرزندان فقط میخواهند حرفهایشان شنیده شود، ولی والدین شروع به نصیحت کردن یا تلاش کردن برای حل کردن مشکل می کنند. سکوت، ابزاری قدرتمند برای ترغیب کردن دیگران به صحبت کردن است. با سکوت کردن و شنونده بودن می توانید باعث شوید فرزندتان بیشتر صحبت کند و به جای حدس زدن درباره مشکلات او (که ممکن هم هست حدس هایی که می زنید اشتباه باشند) در مورد واقعیت وضعیت فرزندتان بیشتر بدانید و در نهایت در زمان مناسب بتوانید توصیه های کارا تری ارائه دهید. سؤالاتی که با (چگونه ) شروع می شوند را بیشتر بپرسید تا او را ترغیب به صحبت کنید، اما از سوال هایی که با (چرا) شروع می شوند تا حد ممکن دوری کنید زیرا می تواند باعث ایجاد حالت تدافعی در او شود. مثلا "چگونه در آزمون شیمی خود نمره D گرفتید؟" سوالی بسیار متفاوت از "چرا D گرفتید؟" است. به نظرت چه کاری می توانیم انجام دهیم تا نمره خود را بالا بیاوری" پاسخی بسیار بهتر از این است که بگوییم "تو باید هر روز بعد از مدرسه برای کمک به معلم مراجعه کنی و هر شب نیم ساعت بیشتر مطالعه کنی تا نمره بالاتری بیاوری."
خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: تاثیر ارتباط والدین با نوجوانان در سلامت روان آن ها
:7تاثیر کمک کردن در کار ها و اشتباهات والدین در برخورد با نوجوانان:
این چالش را برای کاهش اشتباه والدین در ارتباط با دانش آموزان انجام دهید: هر کاری را که برای فرزندتان انجام می دهید در یک هفته یادداشت کنید و در پایان هفته فهرست را مرور کنید. تمام کارهایی که فرزندتان می تواند برای خودش انجام دهد را کنار بگذارید و از انجام آن دست بردارید. کنار کارهایی که او می تواند بخشی از آن ها را خودش انجام دهد علامت بزنید و اجازه دهید آن قسمت را خودش انجام دهد و برای بقیه قسمت ها به او کمک کنید. مقاله های مرتبط را هم می توانید مطالعه کنید: تاثیر دروغگویی در نوجوانان و روش های کنترل آن
کلام آخر با خودتان مهربان باشید.
احتمالا همه ما این اشتباهات والدین در برخورد با دانش آموزان را مرتکب شده ایم و بسیاری از آن ها را نیز مرتکب خواهیم شد و این خیلی طبیعی است، چیزی به نام والدین کامل و ایده آل وجود ندارد. این را در نظر داشته باشید: فرزندپروری در بطن یک رابطه انجام می شود و یکی از مهمترین ویژگی های یک رابطه خوب این است که، بتوانیم اشتباه والدین در برخورد با دانش نوجوانان را را بپذیریم، از آن ها درس بگیریم و در صورت لزوم عذرخواهی کنیم و با روش های کارا تری ادامه دهیم.
برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
( مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد ۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.