آشنایی با تغییرات هیجانی نوجوان وکمک به والدین به آن ها

آشنایی با تغییرات هیجانی دانش آموزان و کمک به والدین به آن ها

آشنایی با تغییرات هیجانی نوجوان وکمک به والدین به آن ها از موارد مهمی است که خانواده ها باید با آن آشنایت کامل داشته باشند، گذرگاه نوجوانی را می توانیم به عبور از یک میدان مین گذاری شده با مواد منفجره احساسی که که در طول مسیر کار گذاشته شده اند ، تشبیه کنیم. نوجوان با هر قدمی که برمیدارد احتمال ابراز احساسات شدید و واکنش های غیر منتظره ای برایش وجود دارد ، که احتمالا درک و تحمل آن برای والدین دشوار است، این مطالب بخشی از علت های  تغییرات هیجانی دانش آموزان است

برای مشاهده ویدیو های بیشتر کانال  آپارات ما را دنبال کنید.

فهرست مقاله:

  • عوامل تغییرات هیجانی نوجوانان و کمک به والدین به آن ها

  • آشنایی با تغییرات هیجانی دانش آموزان و کمک به والدین به آن ها


عوامل تغییرات هیجانی نوجوانان و کمک به والدین به آن ها:

خودآگاهی یکی از علت های  تغییرات هیجانی دانش آموزان می باشد:

برای همه نوجوانان، دوره بلوغ (فرآیند 1 و نیم تا 3 ساله رشد و بلوغ جنسی) وجود دارد و  این دوره زمانی است که سفر نوجوان به سمت جوانی و بزرگسالی آغاز می‌شود. این دوره و تاثیر تغییرات هیجانی در نوجوانان نه تنها می تواند باعث شود آن ها احساس کنند که کنترلی روی بدن خود ندارند، بلکه می تواند باعث شود خودآگاهی آن ها دچار مشکل شود، آسیب پذیری در برابر خجالت بیشتر شود  و بدخلقی آن ها شدت بگیرد که همه این موارد می تواند از علل  تغییرات هیجانی نوجوانان باشد که در صورت درک نشدن از طرف والدین و همسالان شدید تر و آسیب رسان تر می شوند.

خواندن این مقاله را از دست ندید: چگونه به نوجوان خود کمک کنی


نا امیدی یکی دیگر از عوامل تغییرات هیجانی دانش آموزان است:

با تمایل نوجوان به فضای بیشتر و استقلال و آزادی بیشتر، در ادامه تمایلش به ارضای فوری نیازهایش نیز افزایش پیدا می کند که از شرایط تغییرات هیجانی دانش آموزان هست. به نظر می‌رسد برای نوجوانان انسداد هر آزادی ای می‌تواند بسیار دردناک باشد. تأخیر در ارضای نیاز ها علاوه بر این که می تواند یک نوجوان را ناامید کند، بلکه می تواند به تحریک پذیری بیشتر و تکانشگری او هم منجر شود که این موارد تاثیر تغییرات هیجانی نوجوانان است. از آنجا که اضطرار یک ضرورت احساسی برای نوجوان است و این واقعیت وجود دارد که بسیاری از نیاز ها نمی توانند به سرعت پاسخ داده شوند بنابراین، ناامیدی بخش زیادی از احساسات سنین نوجوانی را به خود اختصاص می دهد. غمگینی از دیگر علت های تغییرات هیجانی نوجوانان هست: نوجوانی با از دست دادن شروع می شود، زیرا جدایی از دوران کودکی مستلزم تسلیم شدن و رها کردن چیزهایی است که فرد در سال های اولیه زندگی برایشان بسیار ارزش قائل بوده که باعث به وجود آمدن عوامل تغییرات هیجانی دانش آموزان می شود. حالا نوجوان می‌داند که باید از برخی راه ‌ها، علایق و حتی چیزهای کودکانه‌ای که دوستش دارد دست بکشد . نوجوانانی که عمیقاً از چنین فقدان غم انگیزی رنج می‌برند، ممکن است بیشتر مستعد دوره‌ های ناامیدی باشند، به شدت در مورد خواستن و نخواستن بزرگ شدن دچار تضاد می‌شوند. شما می توانید

مقاله های مرتبط را هم مطالعه کنید: 7 اشتباه والدین در برخورد با نوجوانان

خشم هم می تواند یکی از علل  تغییرات هیجانی دانش آموزان باشد:

تمایل به فعالیت مستقل و ازادی بیشتر باعث می شود که تغییرات هیجانی در نوجوان ایجاد شود و دانش آموز نسبت به آنچه والدین می گویند و باید و نباید هایی که برایش قرار می دهند، تحمل کمتری داشته باشد. در نتیجه، نارضایتی بیشتری از قوانین و محدودیت‌های والدین برایشان به وجود می آید. برخی جملاتی که احتمالا در این سن از نوجوانان بشنویم عبارت اند از : «چه کسی به شما این حق را می‌دهد که مانع انتخاب ها و تصمیمات من شوید و یا من را متوقف کنید؟». قدرت بزرگسالان و محدود شدن فضای آزادی نوجوان منجر به این می شود که خشم  بخش زیادی از سن نوجوانی را به خود اختصاص دهد.
تنهایی از علت های تغییرات هیجانی نوجوانان است:

جدایی بیشتر از والدین، فشار بیشتری را برای یافتن دوستانی برای جایگزینی وابستگی های از دست رفته در خانه وارد می کند. برای اکثر نوجوانان زمان هایی وجود دارد که دوستی ها به هم می ریزد، زمانی که فرد احساس می کند غریبه است، دیگر مناسب نیست، کنار گذاشته شده است، طرد شده است، محبوب نیست، که باعث به وجود آمدن تغییرات هیجانی نوجوانان می شود ارتباط قطع شده و تنهاست. تنهایی بیشتر چه در خانه و چه در دنیای همسالان بخشی از سنین نوجوانی است.
 

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان

شکست هم از دلایل تغییرات هیجانی نوجوانان هست:

بیشتر نوجوانان با انتظارات بالایی از خود بزرگ می شوند. برآورده نکردن این اهداف یا جاه طلبی ها ، می تواند باعث ناامیدی شود که در ادامه می تواند احساس شکست و تغییرات هیجانی نوجوانان را به دنبال داشته باشد. جمله هایی از این قبیل را احتمالا زیاد از یک نوجوان بشنویم : (من واقعاً همه را ناامید کردم) قضاوت کردن خود بر اساس مقایسه با عملکرد  همسالان نیز می تواند ناامید کننده باشد. : (من به خوبی دوستانم عمل نکردم )
اضطراب و تغییرات هیجانی نوجوانان:

برای یک نوجوان با وارد شدن به اوایل نوجوانی نسبت به دوران کودکی تجربیات دلهره‌آورتر و چالش های اجتماعی پیچیده تری در انتظارش قرار می گیرد. بزرگ شدن یک تجربه دشوار است و اکثر نوجوانان در طول مسیر با چالش های سختی رو به رو می شوند. مواجه شدن با تهدیدها، ریسک کردن و مواجهه با ترس ها و اضطراب ناشی از آن ها  همه بخشی عوامل تغییرات هیجانی نوجوانان از این سفر هستند.
خجالتی بودن از دلایل تغییرات هیجانی دانش آموزان است:

فاصله گرفتن از پناهگاه امن حلقه خانواده برای نوجوان و گذراندن زمان بیشتر در جمع همسالان می تواند یک تغییر چالش برانگیز در این سن باشد. در واقع، معاشرت در این سن می‌تواند دلهره‌آور باشد. در ادامه این مقاله شناخت تغییرات هیجانی نوجوانان وکمک به والدین به آن ها را بررسی می کنیم.

آشنایی با تغییرات هیجانی دانش آموزان و کمک به والدین به آن ها:

در دوران نوجوانی زمانی که احساسات،  افکار یا اعمال را دیکته می کنند، اگر آموزش صورت نگیرد این فرآیند یک فرآیند ثابت در ذهن نوجوان می شود که تا بزرگسالی اش آن را ادامه می دهد و باورش این می شود که روی عملکردش کنترل زیادی ندارد و کنترل عملکردش به دست احساساتش است . والدین می توانند به نوجوان کمک کنند تا یاد بگیرد که احساسات را به عنوان یک سیستم آگاهی عاطفی که تشخیص می دهد چه زمانی اتفاق مهمی در دنیای تجربیات فرد در حال رخ دادن است، بپذیرد و به آن ها توجه کند، ولی درکنار این موضوع باید علل  تغییرات هیجانی دانش آموزان را به ان ها توضیح داد که احساسات لزوما مشورت دهنده مناسبی برای رفتار و اعمالمان نیستند، زیرا وقتی احساسات جایگزین تفکر شوند و اعمال را به تنهایی هدایت کنند، احتمالا منجر به اقدامات تکانشی در فرد می شوند و اغلب آسیب را تشدید می کنند.

علت های  تغییرات هیجانی دانش آموزان

بنابراین، خشم می تواند توصیه کند: "حمله کنید و ضربه بزنید!" ترس می تواند توصیه کند: "اجتناب کنید یا فرار کنید!" "افسردگی می تواند توصیه کند: "کناره گیری کنید و منزوی شوید!" دلسردی می تواند به شما توصیه کند: "از تلاش دست بردارید و تسلیم شوید!" رنجش می تواند توصیه کند: "کینه به دل بگیرید و نبخشید!" خجالتی بودن می تواند توصیه کند: "به آن ها ملحق نشوید یا صحبت نکنید!" این مطالب بخشی از دلایل تغییرات هیجانی نوجوانان است، در هر مورد، پیروی از توصیه های عاطفی می تواند شرایط را سخت تر کند و مانع رشد و بهتر شدن کیفیت زندگی و روابط ما را شود. در نهایت، هنگامی که یک طغیان عاطفی برای نوجوان به وجود می آید ، به جای اینکه فوراً او را سرزنش یا نصیحت کنید، یا از نظر احساسی منفجر شوید و شما هم رفتار تکانشی را پیش بگیرید، سعی کنید به یاد داشته باشید که در حال حاضر برای نوجوان شما  هیچ آگاهی ای نسبت به تفکر و منطقش وجود ندارد و احساسات همه وجود او را در بر گرفته و به او غالب شده است. بنابراین، کار مهم شما این است که ابتدا با نوجوان همدلی کنید و سپس او را نسبت به منطق و تفکری که می تواند به او کمک کند آگاه کنید تا بتواند در کنار احساساتش، از منطقش هم استفاده کند. مقاله های

مرتبط را هم مطالعه کنید: تاثیر کمال گرایی در نوجوانان و روش های درمان آن

سخن پایانی:

مثلا وقتی که نوجوان از چیزی ناراحت است و فریاد میزند و رفتار تکانشی را پیش گرفته که از تاثیر تغییرات هیجانی نوجوانان است، می توانید به این شکل با او صحبت کنید: «اگر بتوانی صدایت را پایین بیاوری، بهتر می‌توانم بشنوم و و متوجه بشم که چه چیزی تو را نارحت کرده است چون مطمئنم موضوع مهمی وجود دارد که تو را اینقدر ناراحت کرده، میدانم که تو زمانی اینقدر ناراحت می شوی و تحت فشار قرار میگیری که چیزی که واقعاً برایت مهم است در خطر باشد. لطفا به من بگو چه شده است. من اینجا هستم تا به تو گوش کنم و هر کمکی از من بربیاید برایت انجام دهم.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.