تاثیر کم رویی در نوجوانان و کمک والدین به آن ها

عوامل کم رویی در نوجوانان و کمک والدین به آن ها

یکی از موارد مهمی که خانواده ها باید با آن آشنا باشند تاثیر کم رویی در نوجوانان و کمک والدین به آن ها است خیلی کم پیش می آید که دانش آموزان وقتی وارد دوره نوجوانی می شوند احساس خجالت و کم رویی را تجربه نکنند.


در بیشتر موقعیت ها کم رویی در نوجوانان به دلایل مختلف می تواند به وجود بیاید. به عنوان مثال، در اوایل نوجوانی، اثرات بلوغ در نوجوانان باعث ایجاد آسیب‌پذیری در برابر مسخره شدن در مورد ظاهر فیزیکی می‌شود که یکی از دلایل کم رویی در دانش آموزان است و می‌تواند بی ‌میلی برای تعامل با همسالان را ایجاد کند، یا ممکن است باعث شود نوجوان با مقایسه نامطلوب خودش با دیگران که از علائم کم روی در نوجوانان است، از ظاهرشان «نفرت» پیدا کنند و خود را از تعامل با دیگران دور نگه دارند که دیده نشوند.

مشاوره تحصیلی - انگیزشی چرا باید درس بخوانیم؟

در بسیاری از موارد کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان، مهارت های مکالمه محدود و اضطراب اجتماعی که می تواند دلیل کم روی در دانش آموزان باشد با هم ترکیب می شوند و همگی منجر به اجتناب از تعامل اجتماعی و خجالت در نوجوانان می شوند. خجالت در دانش آموزان می تواند به بدترین دشمن آن ها تبدیل شود زیرا باعث می شود آن ها  بسیاری از موقعیت هایی که می تواند منجر به رشد آن ها بشود اجتناب کند. مثلا یک دختر یا پسری که وارد دوره نوجوانی شده است ممکن است به خاطرتغییرات بدنی خود از پوشیدن لباس ورزشی برای زنگ تربیت بدنی در مدرسه وحشت داشته باشد. اقداماتی مانند دور ماندن از دیگران، سکوت کردن، سلام نکردن به مردم، زمزمه کردن هنگام صحبت، پرهیز از تماس چشمی ، همگی مانع از مشارکت نوجوان در تعاملات اجتماعی می شود.کم رویی مستمر در نوجوانی می تواند عملکرد اجتماعی را در بزرگسالی محدود کند. این مطالب بخشی از تاثیرات کم رویی در نوجوانان و کمک والدین به آن ها است.

خواندن این مقاله را از دستن ندید: افزایش نظم در نوجوانان و تاثیر آن در رشد نوجوان

تاثیر کم رویی در دانش آموزان و کمک والدین به آن ها:

یکی از مسئولیت‌های والدین این است که با نوجوانشان که درگیر فشارهای این دوره است همراهی کنند و به او کمک کنند به بهترین شکل مسیر این دوره را طی کند. آن ها می‌توانند به فرزند خود بگویند: "ما می‌دانیم و درک می کنیم که بعضی رفتارها می تواند برای شما خیلی سخت باشد، اما تلاش برای انجام آن ها بسیار ارزشمند است زیرا می تواند چه در زمان حال و همین دوره نوجوانیتان و چه در آینده و بزرگسالی تان، کیفیت زندگی شما را بالا ببرد. دانستن نحوه برخورد با مردم، تعامل با مردم، صحبت کردن با مردم و معاشرت در گروه‌های مردمی از جمله مهارت هایی است که در سال های آینده به آن نیاز خواهید داشت.
برای کمک به غلبه برکم رویی در نوجوانان، والدین باید به چهار ترس رایج که اغلب باعث کمرویی در نوجوانان می شود، احترام بگذارند.

چهار ترس رایج که اغلب باعث کمرویی در نوجوانان می شود:

1) یکی از دلایل کم روی در نوجوانان ترس از (مرکز توجه قرار گرفتن) است. "من دوست ندارم توجه ها را به خودم جلب کنم. ترجیح می دهم بدون اینکه در مرکز توجه دیگران قرار بگیرم فقط ببینم که اطرافم چه اتفاقی دارد می افتد."
2) یکی دیگر از عوامل کم رویی در دانش آموزان ترس از (مسخره شدن)  است. "من نمی خواهم کاری انجام دهم یا حرفی بزنم که دیگران آن را احمقانه بدانند و باعث شود که من را مسخره کنند."
3) ترس از (طرد شدن) که یکی از علل های کم رویی در نوجوانان است. "من نمی خواهم درخواستی از کسی کنم یا حرفی بزنم که در ادامه نادیده گرفته شوم بنابراین ترجیح می دهم هیچ حرفی نزنم و درخواستی نکنم ."
4) یکی دیگر از علت های کم روی در دانش آموزان ترس از (ایده آل صحبت نکردن) است. "من نمی خواهم شروع به صحبت کنم و زبانم بند بیاید یا تپق بزنم بنابراین ترجیح می دهم اصلا چیزی نگویم."

تجربیات والدین برای کنترل کم روی در نوجوانان:

یکی از روش های کنترل کم روی در دانش آموزان استفاده خانواده ها از تجربیاتشون است. بهبودی از خجالت در نوجوانان معمولاً مستلزم غلبه بر ترس است. والدین باید نوجوانان خود را آگاه کنند که در برخی از مقاطع زندگی تقریبا همه مردم کمرویی را تجربه می کنند. آن‌ها می‌توانند ماجرای موقعیت هایی که خودشان هم کمرویی و خجالت را تجربه کرده اند را ، با فرزندانشان به اشتراک بگذارند که چه اتفاقی افتاده و چه احساسی داشته‌اند. تجربیات مشترک انسانی و آگاهی به این که افراد در تجربه احساسات دردناک، تنها نیستند و این امری غیر طبیعی نیست باعث می شود فرد موضوع پیش آمده را شخصی تلقی نکند و این موضوع، خودش به تنهایی می تواند قدم مهمی در قدم های تغییر و درمان هر مشکلی باشد.

خواندن این مقاله حتما به شما کمک خواهد کرد: اهمیت تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجوانان

تاثیر هیجانات بر کم روی در نوجوانان:

یکی از مهم ترین مسائلی که با آموزش دادن آن می توانیم به نوجوان برای کنترل خجالت کمک کنیم این است که به او این آگاهی را بدهیم که هیجانات نقش آگاه کننده را برای ما ایفا می کنند. مثلا ترس که از علائم کم روی در دانش آموزان است، می خواهد برای مراقبت از ما، ما را آگاه کند که خطری وجود دارد تا ما بتوانیم با دقت بیشتری عمل کنیم. اما باید توجه داشته باشیم که همان قدر که هیجانات می توانند آگاه کننده بسیار خوب و کارایی باشند به همان میزان هم می توانند تصمیم گیرنده های نا مناسب و ناکارایی باشند مثلا ممکن است ترس اگر به عنوان یک تصمیم گیرنده عمل کند به ما بگوید که اجتناب کنیم یا فرارکنیم یا پنهان شویم و نه تنها از ما مراقبت نکند بلکه باعث آسیب بیشتر ما در بلند مدت هم بشود.

تاثیرات کم رویی در دانش آموزان و کمک والدین به آن ها

باید توجه داشته باشیم که ما روی اعمالمان کنترل داریم ولی روی هیجاناتمان نه، بنابراین نه می توانیم ترسمان را از بین ببریم و نه می توانیم منتظر بمانیم تا ترسمان از بین برود (چون ممکن است سال ها طول بکشد و یا حتی هیچوقت آن روز نرسد) و بعد کاری را شروع کنیم. آن چه می تواند کمک کننده باشد این است که اگرچه احساس ترس می کنیم، اما از ترس به عنوان یک آگاه کننده برای کم روی استفاده کنیم و متوجه باشیم که در این موقعیت لازم است با تمرکز و دقت بیشتری پیش برویم و سپس با تمرکز روی عملکردمان مناسب ترین اقدامی که در آن موقعیتی که قرار گرفته ایم می تواند کارا باشد را انجام بدهیم. برای این کار، می توانید تمام روش‌های ارتباطی، پاسخ های مختلف اعم از قاطعانه و دوستانه و ... را که اگر احساس ترس نمی‌کردید، انجام می دادید را فهرست کنید و آن ها را تمرین کنید. این ها در واقع همان رفتارهایی است که باید در بلند مدت مداوم آن ها را تمرین کنید تا بتوانید به مرور زمان در انجام دادن آن ها مهارت کسب کنید.

شرکت در کارهای گروهی و کنترل کم رویی در نوجوانان:

یکی دیگر از راه های کنترل کم رویی در دانش آموزان غلبه بر ترس است، صحبت کردن و مشارکت در گفتگو این است که به آن ها بگوییم که صحبت کردن با هم تنها یکی از راه ها برای ایجاد روابط اجتماعی است و برقراری ارتباط محدود به صحبت کردن نمی شود. برای نوجوانی که نمی‌داند چه بگوید یا چیزی برای گفتن ندارد، پیوستن به یک گروهی که اعضای آن علایق مشترکی دارند ( مثلا یک گروه ورزشی، گروه بازی‌های فانتزی، گروه فیلم‌سازی، گروه داوطلب خیریه، گروه تئاتر، و ....) و وقتی دور هم جمع می‌شوند تمرکز همه آن ها روی انجام دادن آن کار است، می تواند بسیار کمک کننده باشد.


برای رزرو و ثبت نام جلسات مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی تلفنی و حضوری ) با شماره ۲۲۶۷۷۹۱۷-۰۲۱ تماس بگیرید
یا عدد 
۶۶ را به سامانه ۳۰۰۰۹۰۹۰۳۰ ارسال کنید.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.