فهرست مقاله
کنکور زبان
زیرگروه های کنکور زبان
دفترچه آزمون سوال های تخصصی زبان
مطالعه و تست زنی کنکور زبان
بازار کاررشته زبان های خارجی
زیرگروه های کنکور ریاضی
مطالعه و تست زنی کنکورریاضی
بازار کاررشته ریاضی
کنکور زبان
کنکور زبان به عنوان یکی از گزینههای شناور کنکور سراسری است. رشته های شناور به آن دسته از رشته هایی گفته میشود که علاوه بر داوطلبانی که به صورت تخصصی میتوانند در کنکور آن شرکت کنند، داوطلبان کنکور تجربی ، ریاضی ، انسانی نیز امکان شرکت در این آزمون را دارند.
متقاضیان کنکور زبان معمولاً شامل سه دسته هستند:
دستۀ اول متقاضیان کنکور زبان افرادی هستند که به صورت تخصصی برای شرکت در آزمون زبان تلاش میکنند و با برنامه ریزی و برنامۀ مطالعاتی از پیش تعیین شده برای شرکت در آن تلاش میکنند. متقاضیان این گروه نیز شامل دو گروه هستند
گروه اول: افرادی که سالیان سال در کلاس های زبان شرکت کردهاند و با فنون تخصصی آن آشنا هستند.
گروه دوم: افرادی هستند که به دلیل تلاش و ممارست خود در دوران دبیرستان در درس زبان نیز به صورت خود جوش پیشرفت داشته اند اما به صورت حرفه ای بر مباحث و تکنیک های آن مسلط نیستند.
بیشتر بخوانید: چگونه در کنکور ریاضی رتبه برتر شویم؟
دستۀ دوم داوطلبان کنکور زبان افرادی هستند که از روی اجبار در این کنکور شرکت کردهاند. این دسته از داوطلبان معمولاً چون نگران هستند که نتوانند در رشتۀ درسی خود قبول شوند و امیدوارند که بتوانند در این کنکور موفقیت هایی را کسب کنند.
دستۀ سوم هم برای آشنایی با نحوه ی برگزاری کنکور در این آزمون شرکت می کنند.
زیرگروه های کنکور زبان
زیر گروه اول گروه زبانهای خارجه شامل تربیت دبیر زبان انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، کارشناسی مترجمی خبر زبان انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی است. زیر پایۀ این گروه زبان انگلیسی است.
زیر گروه دوم کنکور زبانهای خارجه شامل دو رشته است. رشتههای زبان آلمانی و رشتۀ مترجمی زبان آلمانی دو رشتۀ این زیر گروه هستند. زبان پایه در این زیر گروه زبان آلمانی است.
زیر گروه سوم در آزمون زبانهای خارجه شامل دو رشته است. رشتههای این زیر گروه شامل دو رشتۀ زبان و ادبیات فرانسه و رشتۀ مترجمی زبان فرانسه است.
این زیر گروه شامل گروه بقیۀ زبانهای دنیا است و زبانهایی مثل زبان ایتالیایی، زبان چینی، زبان روسی، زبان اردو، زبان ارمنی، زبان ترکی استانبولی و ژاپنی در مقطع لیسانس است.
توجه کنید که در سال های گذشته این تغییرات در کنکور زبان بود که در هر یک از این زیرگروه ها ضرایب دروس اختصاصی با هم تفاوت داشت. براساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمامی زیرگروه های کنکور سراسری حذف شده اند.
دفترچه آزمون سوال های تخصصی زبان
داوطلبان آزمون زبان خارجه لازم است تا با جزئیات این دفترچه آزمون آشنا شده و بودجه بندی مربوط به سؤالات کنکور را در اختیار داشته باشند تا بتوانند برای شرکت در این امتحان آمادگیهای لازم را کسب کنند.
سوالات گروه آزمایشی زبان یک دفترچه تخصصی 70 سوال است که شرکت کنندگان ۱۰۵ دقیقه زمان دارند تا به این سوالات پاسخ دهند.
بیشتر بخوانید: چگونه امتحان نهایی را قبول شویم؟
این آزمون شامل پرسش های تخصصی از زبان های انگلیسی ، آلمانی ، فرانسه ، ایتالیایی و روسی است که داوطلبان با توجه رشته تخصصی خود به سوالات یکی از زبانها پاسخ می دهند.
10 سوال از دستور زبان و گرامر
15 سوال از واژگان
5 سوال از ترتیب واژه
20 سوال از درک مطلب
10 از کاربرد زبان
10 سوال از کلوز تست
داوطلب برای موفقیت در این بخش باید با تسلط بسیار زیادی که بر اصول و تکنیکهای زبان خارجی دارد به آنها پاسخ دهد.
برای پاسخگویی به سؤالات آزمون تخصصی کنکور زبان خارجی تسلط بر مباحث کتب درسی کافی نیست و موفقیت در این آزمون مستلزم آشنایی بیشتر با واژگان و قواعد زبان انگلیسی است که باید با مطالعۀ کتابهای کمک درسی و فیلم و منابع زبان خارجی به آنها دست پیدا کرد.
مطالعه و تست زنی کنکور زبان
گرامر
یادگیری مفاهیم گرامری و کسب تسلط کافی برای پاسخگویی به سؤالات این بخش نقش بسیار زیادی در کسب موفقیت در نتایج آزمون کنکور زبان تخصصی دارد. معمولاً مباحث مربوط به گرامر جزء نخستین مباحثی است که در کلاسهای آموزش زبان و کتابهای کمک آموزشی مطرح میشود.
برای یادگیری مفاهیم و مطالب مربوط به بخش گرامر علاوه بر اینکه باید بر کلیت مطالبی که در این بخش مطرح میشود تسلط پیدا کرد، آموزشهای یک معلم خصوصی و تدریس گام به گام قواعد میتواند نقش مهمی در کسب نتایج موفقیت آمیز داشته باشد.
برای آموزش گام به گام مباحث مربوط به بخش گرامر داوطلبان باید اول مباحث آموزشی و تمرینهای مربوط به گرامر را که در کتابهای درسی مطرح شدهاند بیاموزند. پس از فراگیری این مطالب باید به سراغ کتابهای کمک آموزشی بروند و نکات تستی را که برای شرکت در آزمون زبانهای خارجی لازم است را بیاموزند. اگر منابع کمک آموزشی شما تستهای مربوط به بخش گرامر را به صورت تفکیک شده مطرح کردهاند، این سؤالات تستی بهترین منبع برای آموزش نکات تستی مربوط به بخش گرامر است که با مطالعۀ کامل پاسخ تشریحی میتوان تسلط زیادی برای یادگیری مباحث این بخش کسب کرد.
اگر تستهای گرامری که در کتابهای کمک آموزشی مطرح میشود به بخشهای سخت، متوسط و آسان طبقهبندی شده است، بهتر است تستهای سطح سخت را برای مراحل پایانی آموزش زبان نگه دارید.
واژگان
حفظیترین بخشی که در مطالعه و تستزنی آموزش زبان با آن مواجه میشوید تستهای مربوط به بخش واژگان است. برای پاسخگویی به سؤالات این بخش نیاز دارید تا بتوانید تسلط درک زبانی خود و یافتن ارتباط بین واژگان مختلف را به خوبی بیاموزید و با استفاده از این مهارتها به تستهای این بخش پاسخ دهید.
برای یادگیری نکات مربوط به این بخش لازم است تا تمام لغات و اصطلاحاتی که در کتابهای درسی مطرح شده است را بیاموزید. اما آشنایی با لغات کتاب درسی به تنهایی کافی نیست و بهتر است از کتابهای کمک آموزشی که تمام لغات و اصطلاحاتی که در کنکورهای سالهای قبل از آنها سؤالاتی مطرح شده است را در اختیار داشته باشید.
موفقیت در کنکور زبان به تسلط بسیار زیادی در یادگیری واژگان نیاز دارد تا داوطلب بتواند به سؤالات تخصصی پاسخ دهد. برای این مورد نیز علاوه بر کتابهای کمک آموزشی به مطالعۀ دیکشنریها نیاز است.
یادگیری لغات زبان تنها با یک بار مطالعه امکان پذیر نیست برای موفقیت در این بخش لازم است تا مباحث مربوط به این بخش چندین بار مطالعه شود.
برای یادگیری بهتر لغات زبانهای خارجی و کسب نتیجۀ بهتر در این آزمون لازم است تا یک بار لغات و واژگان مطالعه شود. در دور بعدی لغاتی که معنی آنها را فراموش کردهاید در یک دفتر یادداشت کنید و در مراحل سوم و چهارم نیز جلوی لغاتی که معنی آنها را درست پاسخ دادهاید تیک و آنهایی را که غلط پاسخ دادهاید ضربدر بزنید.
کلوزتست
داوطلبان شرکت در آزمون زبانهای خارجی برای پاسخگویی به سؤالات این بخش باید متن ناقصی که در اختیار آنها قرار داده میشود مطالعه کنند و با توجه به مفاهیم متن به سؤالات تستی پاسخ دهند. متأسفانه با اینکه سؤالات این بخش قسمت مهمی از آزمون را زبان را تشکیل میدهد اما داوطلبان زیادی هستند که به این بخش توجه زیادی ندارند.
برای کسب درصد بالا در پاسخگویی به سؤالات این بخش بایستی برای تمرین و تستزنی زیاد تمرین شود و زمان زیادی به این مباحث اختصاص پیدا کند.
برای پاسخگویی به سؤالات بخش کلوز تست داوطلبان نیاز دارند تا مهارت بسیار بالایی در مباحث گرامری و واژگان داشته باشند تا بتوانند به سؤالات این بخش پاسخ دهند.
مطالعۀ دروس و مطالب کتابهای درسی و پس از آن تستهایی که در کتابهای کمک آموزشی مطرح میشود از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و داوطلبان برای کسب نتایج بهتر باید به نکات تستزنی در این بخش توجه زیادی داشته باشند.
درک مطلب reading))
پاسخ دادن به سؤالات این بخش از کنکور زبانهای خارجی به مهارت بسیار زیادی نیاز دارد. در این بخش نیاز نیست تا تمام متنی که به شما داده میشود را کلمه به کلمه مطالعه و ترجمه کنید. بلکه تنها کافی است تا مفهوم کلی متن را متوجه شوید و بدانید در هر قسمت از متن به چه موضوعی اشاره شده است.
برای بهبود مهارتهای لازم در این بخش داوطلبان نیاز دارند تا ابتدا به صورت تئوری و پس از آن به صورت عملی و اجرایی به پیادهسازی مباحثی که برایشان مطرح شده است بپردازند.
اگر میخواهید برای پاسخگویی به سؤالات این بخش به مهارت بالایی دست پیدا کنید سعی داشته باشید تا اول خودتان به تستها پاسخ دهید و به هیچ عنوان به پاسخنامه نگاه نیندازید. پس از اتمام مدت زمان مربوط به پاسخگویی به سؤالات از ادامه دادن دست بکشید و خودتان به پاسخدهی در تایم مشخص عادت بدهید.
بیشتر بخوانید: از سیر تا پیاز تفاوتهای فیزیک کنکور ریاضی و تجربی
بازار کاررشته زبان های خارجی
هر فردی وارد هر زمینۀ شغلی و کاری که شود اگر تمرین و تلاش زیادی داشته باشد و برنامهریزی کند تا بتواند به اهداف مورد نظر خود دست پیدا کند میتواند در زمینۀ تخصصی خود موفق شود. در رابطه با داوطلبان کنکور زبانهای خارجی نیز مهارتها و موفقیتهای داوطلبان و علاقۀ آنها برای کسب نتایج بهتر از اهمیت زیادی برخوردار است و کسانی که در رشتۀ زبانهای خارجی تلاش کنند تا مهارتهای خود ارتقاء دهند میتوانند در فعالیتهای بسیار گوناگونی حضور پیدا کنند.
چند نمونه از مشاغل فارغ التحصیلان رشته زبان
مراکز تجاری و اداری – چاپخانه – کتابداری – بانک ها – نویسندگی – تدریس – مهماندار هواپیما مدیر شبکه های اجتماعی – فعالیت در وزارت امور خارجه – مترجمی و….
زیرگروه های کنکور ریاضی
در سال های گذشته تفاوت ضرایب زیرگروه های کنکور ریاضی تنها در دروس اختصاصی این گروه آزمایشی بود. آن دسته از داوطلبانی که تمایل به قبولی در یک رشته مشخصی داشتند، زیر گروه خود را مشخص کرده و با توجه به ضرایب و اهمیت دروس اختصاصی برای رسیدن به موفقیت در این ماراتن بزرگ تلاش می کردند. با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تمامی زیر گروه ها در کنکورریاضی 1403 حذف شدند.
دیگر دروس اختصاصی هر زیرگروه، ضرایب متفاوتی نداشته و با حذف زیر گروه ها، گروه آزمایشی ریاضی، شامل 3 زیرگروه نمی شود. بنابراین به علت یکی شدن رشته های هر گروه آزمایشی، رشته ریاضی نیز شامل تحولات در ضرایب دروس شده است. این تغییرات به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
کنکور
سوابق تحصیلی
مطالعه و تست زنی کنکورریاضی
از کتاب و به ترتیب پایه تحصیلی شروع کنید
مبحثی پیش بروید
فرمولها را یادداشت کنید
روی مباحث پر تکرار بیشتر کار کنید
راه حل های سریع حل تست را یاد بگیرید
تست حل کنید
چند روش تست زنی ریاضی
درس ریاضی از دروسی است که میشود برای هر یک مبحث، چندین مدل سوال و تست مختلف مطرح کرد.
از تستهای طبقه بندی استفاده کنید
برای شروع، تستها رو بدون زمان حل کنید
سعی کنید از منابع مختلف، راهکارهای حل سریع یکسری از مباحث برای تست زنی را یاد بگیرید
اول از تستهای ساده شروع کنید
ید مبحث به مبحث تست بزنید و جلو برو
وقتی روی حل تستهای یک مبحث مسلط شدید، تستهای متوسط و سخت آن مبحث را هم تمرین کنید.
هرروز تست زنی ریاضی را در برنامه تان قراردهید
بعد از تسلط کامل روی مباحث، تستهای زماندار بزنید
بازار کاررشته ریاضی
آینده شغلی رشته ریاضی در شاخه های علوم پایه
رشتههای علوم پایهای مثل علوم کامپیوتر، ریاضیات، فیزیک، آمار جزو شاخه های رشته ریاضی هستند. ولی بازار کار رشته ریاضی در این زیرشاخهها چگونه است؟
فارغالتحصیلان علوم پایه میتوانند در شرکتهای دانش بنیان، مراکز علمی و تحقیقاتی، مراکز کشاورزی، مدرسه و دانشگاه کار کنند. خیلی از فارغالتحصیلان این رشتهها با ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، به تدریس روی میآورند. البته بازار کار رشتههای علوم پایه بستگی زیادی به شهر محل سکونت، نوع رشته، میزان تلاش و مهراتهای افراد هم دارد. ساکنان شهرهای بزرگ شانس بهتری برای اشتغال در رشتههای علوم پایه را دارند
بازار کار رشته های ریاضی در شاخه های مهندسی
هرجا نام رشته ریاضی میآید ناخودآگاه تمام ذهنها بهسمت رشتههای مهندسی میرود. البته در پرطرفدار بودن رشتههای مهندسی شکی نیست ولی قرار نیست تمام کسانی که ریاضی فیزیک میخوانند بعدها وارد رشتههای مهندسی شوند و رشته های درامدزا ریاضی محدود به مهندسیها نیستند. رشتههای علوم پایه، رشتههای مدیریت، اقتصاد، جهانگردی، فقه و حقوق هم جزو زیرشاخههای ریاضی هستند و داوطلبان کنکور ریاضی میتوانند در دانشگاه در یکی از این رشتهها تحصیل کنند. پس قرار نیست تمام داوطلبان ریاضی در آینده مهندس شوند ولی به هرحال بیشتر سودای مهندسی درسر دارند بنابراین رقابت برای این رشتهها و مشاغل آنها بیشتر است.
بیشتر بخوانید: روش مطالعه زیست دوازدهم برای کنکور و امتحان نهایی
نقش مشاوره تحصیلی بارسا چیست ؟
مشاوره تحصیلی بارسا به شما کمک خواهد کرد که در مسیر تحصیلی خود به رشد و شکوفایی برسید. ازجمله تغییرات دانش آموزان بعد از اتمام جلسات مشاوره افزایش ساعت مطالعه ،افزایش کیفیت مطالعه، یادگیری روش درست مطالعاتی هر درس،افزایش توجه و تمرکز و...
سوالات متداول:
1) رشته های پرطرفدارریاضی کدام ها هستند؟
طبق اعلام سازمان سنجش ، رشته های پرطرفدار كنكور ریاضی رشتههای برق، مكانیك، كامپیوتر، عمران، معماری، صنایع می باشد.
2) رشته های پرطرفدارزبان خارجی کدام ها هستند؟
آموزش زبان انگلیسی - دبیر زبان انگلیسی - زبان و ادبیات انگلیسی- مترجمی خبر انگلیسی
مترجمی انگلیسی - زبان آلمانی- مترجمی آلمانی- زبان فرانسه -مترجمی فرانسه