یافتن یک مشاور و برنامه ریز که بتواند دلسوزانه با شما در طول دوره مطالعه همگام باشد، کار چندان آسانی نیست. بسیاری از موسسات ادعای ارائه بهترین خدمات و مشاوره را می دهند، اما در عمل هیچ کدام از وعده ها و بزرگ نمایی ها محقق نمی شود. چرا که کسب منفعت اولویت آنهاست.
قبل از هر چیز شاید بهتر است که بدانیم تعریف مشاور تحصیلی چیست؟ در مشاوره کنکور به روش برتر و حرفه ای، مشاور تحصیلی یک درمانگر، دوست معمولی و یا روانشناس مسائل شخصی شما نیست. بلکه یک مشاور خوب به شما کمک می کند تا موانع را پشت سر بگذارید، برنامه ریزی درستی را برای مطالعه تهیه می کند، بر پیشرفت شما نظارت می کند و تا رسیدن به هدف یاری می نماید.
در این مقاله از سایت بارسا قصد داریم راجع به چگونگی انتخاب یک مشاور خوب کنکورصحبت کنیم.
فهرست مقاله
مشاور چه وظایفی در برابر دانش آموزان دارد؟
مشاور چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
تفاوت مشاور تحصیلی خوب و بد
هنگام انتخاب مشاور مناسب چه کارهایی انجام ندهیم؟
مشاوره تحصیلی بارسا
مشاور چه وظایفی در برابر دانش آموزان دارد؟
آموزش مهارتهای یادگیری و چگونه مطالعه کردن
یادگیری و مطالعه هم مثل هر کار دیگر راه و روش درستی دارد که خیلی از دانشآموزان بلد نیستند. یکی از وظایف مشاور تحصیلی همین آموزش مهارتهای مطالعه و یادگیری است.
کنترل استرس و اضطراب امتحانها و کنکور
اگر از فکر کنکور یا جلسهی امتحان آرام و قرار ندارید؛ بهتر است بدانید مشاور میتواند کمکتان کند استرستان را مدیریت کنید و به آرامش برسید.
حل مشکلات افت تحصیلی
مشاور قرار نیست فقط به شاگرد زرنگها کمک کند بلکه میتواند به داد کسانی که درحال درجا زدن یا پسرفت هستند هم برسد.
کمک به ازبین بردن رفتارها و عادتهای بد و نابهنجار
عادتهای بد مثل تنبلی، خواب زیاد و… میتوانند ما را چند پله از بقیه عقب بیاندازند. یکی از وظایف مشاور همین کمک به ازبین بردن عادتهای موذی و غلط است. مثلا اگر وقت زیادی از روزتان را با گوشی موبایل میگذرانید و بهاین راحتیها نمیتوانید ترکش کنید باید حتما از مشاور کمک بگیرید تا با برنامه ریزی و به مرور زمان این عادت را از سرتان بیاندازد.
کمک به حل مسائل روحی و روانی
در زندگی هر کس مسائلی وجود دارد که باعث ناراحتی و بهوجود آمدن مشکلاتی میشود. مشاور تحصیلی حتی باید در این موارد هم بهکمک شما بیاید و راهنماییتان کند.
بیشتر بخوانید: آیا مشاور تحصیلی برای کنکور لازم است ؟
مشاور چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
به همه برنامهی ثابت و یکسانی نمیدهد
یکی از معیارهای مهم انتخاب مشاور تحصیلی مناسب، نحوهی برنامه ریزی درسی او است. مشاور شما باید تمام ویژگیها، شرایط، زمانبندی، تواناییها و… را بررسی کند و باتوجه به تمام اینها برنامهای اختصاصی بهتان بدهد.
برنامههای کوتاه مدت دراختیارتان میگذارد
مشاور باید باتوجه به شرایط هر دانش آموز، برنامههای کوتاه مدت ارائه کند. برنامهی کوتاه مدت ضعفها، قوتها و ویژگیهای شما را بهتر مشخص میکند و زودتر به هدفی که دارید نزدیکتان میکند.
مشاور تحصیلی خوب همیشه پیگیر است
مشاور باید زود به زود با شما در تماس باشد و اوضاع و شرایط تحصیلی و روانیتان را پیگیری کند. دراینصورت مشکلات و مسائل زودتر شناسایی و حل میشوند.
همیشه در دسترس است
مشاور تحصیلی مناسب و کاربلد به شما فرصت و امکان تماس گرفتن میدهد. بنابراین اگر دچار مشکلی شوید به راحتی میتوانید با او صحبت کنید و مسائل تان را مطرح کنید
مشاور تحصیلی حرفهای، مباحث انگیزشی را میشناسد
شما برای گذراندن مهمترین دوران تحصیلیتان احتیاج به اشتیاق، امید و انگیزه دارید. مشاور تحصیلی مناسب باید این انگیزه را به شما بدهد و مسیر را برایتان هموار کند.
سرفصل دروس، پیشنیازها و… را میشناسد
مشاور تحصیلی باید با تمام زیر و بم دروس و کتابها آشنا باشد و بتواند مباحث آسان و سخت را بشناسد و دسته بندیشان کند. مشاور شما باید بداند یک مبحث چه پیش نیازهایی دارد و چطور باید آنها را مدیریت کرد. دراین صورت به شما کمک میکند درسها را به ترتیبی بخوانید که بهترین بازدهی را داشته باشید و برای درسها بهاندازه سختی و آسانیشان زمان صرف کنید.
منظم است و تمرکز دارد
شما برای رسیدن به هدفتان احتیاج به نظم و تمرکز دارید. کسی میتواند شما را در این مسیر قرار دهد که خودش هم طبق برنامهای منظم پیش برود و تمرکز کافی داشته باشد. یک مشاور خوب و مناسب از این شاخه به آن شاخه نمیپرد و برنامهی کاریاش معلوم و مشخص است.
دلسوز باشد و هنگام بروز مشکل راه حلهای خلاقانه بدهد
یک مشاور خوب همیشه دلسوزانه به حرفهایتان گوش میدهد، درمورد نگرانیهایتان سوال میکند و برای دغدغههایی که دارید اهمیت قایل میشود.
سعی میکند حرفهای تکراری تحویل تان ندهد و از روشهای خلاقانه برای حل مشکلات کمک بگیرد.
یک مشاور خوب همیشه آینده نگر است
شاید الان شرایط جامعه، اشتغال، رشتههای دانشگاهی و بازار کارشان و… برای شما خیلی مهم نباشد و فقط به برنامه ریزی و قبولی در کنکور فکر کنید ولی یک مشاور تحصیلی مناسب مثل شما فکر نمیکند. او سعی میکند علایق، روحیات، احساسات، نوع تفکر و اندیشه ی شما را بشناسد و بهتان کمک کند با خودشناسی و هدف گذاری درست دنیایتان را تغییر دهید و در بهترین مسیر ممکن برای زندگیتان قرار بگیرید.
بیشتر بخوانید: کدام مشاور کنکور بهتر است؟
تفاوت مشاور تحصیلی خوب و بد
خب یک مشاور تحصیلی خوب باید: اولا تجربه و تخصص کافی داشته باشد. همچنین باید با برنامه ریزی تحصیلی شخصی متناسب با هر دانشآموز آشنا باشد. مسائل و مشکلاتی که یک کنکوری با اون مواجه هست رو بشناسد و بتواند اطلاعات کافی در همه زمینهها در اختیارش بگذارد. مثلا روش مطالعه مخصوص هر درس، خلاصه برداری، انواع تست و روش تست زدن.
اما چندتا ویژگی هست که اگر مشاور شما آن ویژگیها را نداشت، بهتراست دربارهی مشورت با آن مشاور، تجدید نظر کنید. دوتا از آن ویژگیها : اول این است که اگر مشاور خیلی جدی بود و حس شوخطبعی نداشت. درست است که کار مشاور جدی است اما دانشآموز باید با او راحت باشد و در کار هم، کمی راحتی باشد.
دوم اینکه برنامه ریزی یک مشاور تحصیلی باید متناسب با هر فرد باشد و یک برنامه ی ثابت برای همه تکرار نشود.
هنگام انتخاب مشاور مناسب چه کارهایی انجام ندهیم؟
عجله نکنید
اول از همه عجله را کنار بگذارید و سعی کنید بادقت و چشم باز جلو بروید.
. ندیده و نشناخته دست به انتخاب مشاور نزنید
تحت تاثیر حرفهای دوست و آشنا و افراد ناوارد و همینطور تبلیغات فضای مجازی قرار نگیرید.
. گول پیشنهادهای ارزان و وسوسه کننده را نخورید
بیشتر بخوانید: امتحان نهایی کی برگزار میشود ؟
مشاوره تحصیلی بارسا
دانش آموزان و والدینی که پیش از این نام مرکز مشاوره تحصیلی خصوصی بارسا را شنیده باشند، به اندازه کافی با افتخارات این مجموعه آشنا هستند و میدانند که کارنامه مشاوران تحصیلی بارسا، چه موفقیت های بزرگی را رقم زده اند؛ البته برای دانش آموزانی که خودشان هم تلاش کرده اند و رویای شکوفا شدن را در سر می پرورانده اند. این موسسه مشاوره تحصیلی در تهران تنها دپارتمان ایرانی عضو انجمن مشاوران تحصیلی جهانی (SEC) است و زیر نظر دکتر علی میرصادقی اداره می شود. ایشان در سال ۲۰۱۵ از نگاه مجله Corporate Vision انگلیس به عنوان بهترین مشاور تحصیلی ایران شناخته شده است. پس تعجبی ندارد که هم مجموعه مشاوران بارسا به کارنامه گذشته خود و موفقیت دانش آموزانشان افتخار کنند و هم دانش آموزان، این مجموعه را دارای چندین مشاور تحصیلی خوب و متخصص بدانند.
مشاوران بارسا که زیر نظر دکتر علی میرصادقی یک آموزش 200ساعت درکنار 3-2 سال دستیاری را گذراندن آماده خدمت به دانش آموزان از دبستان تا کنکوردر دو بعد هستند.
بعد اول مانند :برنامه درسی، روش های درست مطالعاتی ،تکنیک های تست زنی،انتخاب کتاب کمک درسی مناسب ،انتخاب آزمون آزمایشی مناسب و...
بعد دوم که همان بعد روحی و روانی است که با خواندن کتاب های غیر درسی دیدن ویدیو های انگیزشی – روانشناسی و... به شما کمک می کنیم تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و به سمت شکوفایی حرکت کنید.
سوالات متداول
1-چند نمونه از ویژگی های بد یک مشاور
اکثر مواقع در دسترس نباشد و دانشآموز زمان زیادی رو برای حرف زدن با اومنتظر بماند. هرشب کار شما رو پیگیری نکند
فقط فکر درآمدش باشد و هدف اصلیش موفقیت شما نباشد.
فارغ از خوب و بد بودن، شما نتوانید با او ارتباط بگیرید.
بر سرفصلهای رشته شما تسلط نداشته باشد و در مورد رشتهها و دانشگاهها، اطلاعاتش کافی نباشد.