چگونه در کنکور ریاضی قبول شویم ؟

 چگونه در کنکور ریاضی قبول شویم ؟

قبول شدن در کنکور یکی از بزرگترین دغدغه های دانش آموزان در هر کدام از رشته ها ی ریاضی ، تجربی و انسانی است و مسیر موفقیت در کنکور برای خیلی از دانش آموزان بسیار گنگ می باشد.

سرپرست معاونت امور آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح آمار نوبت دوم کنکور سراسری سال 1402 گفت : بیشترین شرکت کننده در گروه علوم تجربی با تعداد 485 هزار و 35 نفر است و پس از آن گروه علوم انسانی با 343 هزار و 551 نفر در رده بعدی قرار دارد، در گروه ریاضی و فنی نیز 136 هزار و 851 نفر شرکت می کنند.

با توجه به جامعه آماری گروه ریاضی می توانید با یک برنامه صحیح، روش درست مطالعه، شرکت در کنکور آزمایشی به هدف خود در این مسیر دست پیدا کنید که در این مقاله از سایت بارسا هر کدام از این موارد را به طور دقیق تر بررسی خواهیم کرد.

فهرست مطالب

  • هدف خود را به صورت دقیق و روشن مشخص کنید

  • برنامه ریزی صحیح داشته باشیم

  • روش‌های درست مطالعه را یاد بگیرید

  • ساعت‌های مطالعه خود را به درستی تنظیم کنید

  • از کتاب‌های کمک آموزشی استفاده کنید

  • از تست زدن غافل نشوید

  • در یک آزمون آزمایشی معتبر ثبت نام کنید

  • به سلامت جسمی خود اهمیت دهید

هدف خود را به صورت دقیق و روشن مشخص کنید.

برای هدفگذاری باید هدف را به صورت دقیق و واضح (چه رتبه ، چه رشته و چه شهری) مشخص کنید و دائما هدفتان مورد ارزیابی و بازبینی قرار دهید. هر چقدر انتخاب هدف برای کنکور دقیق تر و واضح تر باشد شانس موفقیت شما نیز بیشتر خواهد شد. البته توجه داشته باشید هدفی که انتخاب می کنید متناسب با توانایی هایتان باشد.

برنامه ریزی صحیح داشته باشیم.

شما باید یک آفیش هفتگی داشته باشید، آفیش یعنی تعیین کردن ساعت های مطالعه دروس. مثلا روز شنبه باید مشخص کنید که می خواهید چند ساعت درس بخوانید و از طرفی مشخص کنید در چه ساعتی چه درسی قرار است بخوانید. مشخص کردن ساعت های شروع و پایان ، جزو الزامات یک برنامه ریزی حرفه ای است.

علاوه بر این به یک جدول LS نیاز دارید. در این جدول محتوای مطالعاتی خودتان را برای یک هفته در هر درس مشخص می کنید یعنی می گویید که در این هفته در هر درسی چه چیز هایی قرار است بخوانید.

برای یک برنامه ریزی حرفه ای پیشنهاد ما به شما کتاب "برنامه ریزی با دوربین مدار بسته" است که پر از نکات آموزشی درمورد برنامه ریزی صحیح است.

بیشتر بخوانید: تراز کنکور چیست ؟

روش های درست مطالعه را یادبگیرید.

شما در دو صورت باید روش مطالعه خود را اصلاح کنید :

  1. به اندازه کافی درس می خوانید ولی نتیجه کافی را دریافت نمی کنید و این موضوع ارتباطی به مشکل پایه ای ندارد.
  2. زمانی که سرعت مطالعه شما شما پایین تر از حد عادی است.

به طور کلی مغز ما تمایل به یادگیری و حفظ کردن مطالب ندارد پس اگر روش مطالعه درستی نداشته باشیم همیشه 100 درصد مطالب را حفظ می کنیم ولی مغز ما خودش یک بخشی از اطلاعات رو حذف می کند ، شما باید روشی را برای مطالعه در پیش بگیرید که خودتان مطالب مهم را حفظ کنید و یک مطلب خلاصه و آماده به مغز خود تحویل دهید بنابراین ما دنبال یک طبقه بندی درست در مغز هستیم.

روش هایی که به یادگیری بهتر شما کمک می کند :

نوشتن چکیده مطالب

چکیده مناسب یعنی طبقه بندی کردن، چارت کشیدن و نوشتن به صورت نموداری

دوره کردن در فواصل زمانی مناسب :

وقتی ما یک مطلبی را برای اولین بار می خوانیم روز بعد 70% مطالبی را که خواندیم فراموش می کنیم بنابراین باید در فواصل یک روز بعد ، سه روز بعد ، یک هفته بعد ، یک ماه بعد ، سه ماه بعد و شش ماه بعد نیز آن مطلب را مجدد دوره کنیم.

خلاصه نویسی کردن :

خلاصه نویسی نباید در حین مطالعه انجام شود بلکه پس از اتمام درس ، از حفظ و باید به زبان خودتان نوشته شود.

 چگونه در کنکور ریاضی قبول شویم ؟

ساعت های مطالعه خود را به درستی تنظیم کنید

معمولا حداقل ساعت مطالعاتی برای یک دانش آموز کنکوری 35 ساعت است. ولی از آنجایی که اکثر دانش آموزان سرعت مطالعاتی پایینی دارند حداکثر ساعات مطالعاتی را 45 ساعت در نظر می گیریم که شامل 30 ساعت دروس اختصاصی و 15 ساعت دروس عمومی می باشد.

بخش های مطالعاتی خود را 1 الی 1.30 دقیقه ای انتخاب کنید و استراحت بین هر بخش 10 الی 15 دقیقه باشد.

مغز انسان در ساعات 3 الی 6 صبح در بهترین و فعال ترین حالت خود قرار می گیرد از ساعت 6 تا 10 ، عملکرد مغز در وضعیت میانه قرار خواهد گرفت و قدرت حافظه شما قوی تر می شود. بین ساعات 10 تا 12 مغز در حالت آماده به کار قرار خواهد گرفت که به شما در نظم بخشیدن به کارهایتان کمک می کند. از ساعات 12 الی 15 مغز نیاز به استراحت داشته و عملکرد بخش های مختلف آن تضعیف می شود. ساعات 15 الی 18 جزو زمان های طلایی برای یادگیری است. پس از ساعت 18 مغز آمادگی خود را برای یادگیری و درک مطالب جدید از دست داده و نیازمند ریکاوری شدن است. دانستن این موضوع به شما کمک می کند که با تنظیم ساعات مطالعه خود بر پایه ساعات طلایی مغز بتوانید مطالب را عمیق تر و طولانی تر یاد بگیرید. طبق این مطالب ، بخش های مطالعاتی آغازین هر روز را به دروس حل کردنی مثل فیزیک و حسابان اختصاص دهید بعد از این درس ها دروس فهمیدنی مثل شیمی و در آخر شب دروس حفظی مثل ادبیات و دینی را قرار دهید.

بیشتر بخوانید: چگونه ریاضی کنکور انسانی را 100 بزنیم ؟

از کتاب های کمک آموزشی استفاده کنید

کتاب کار ها از طریق آموزش های ساده ، تمرین های هدفمند و روش های آموزش خلاقانه می توانند تاثیر بسزایی در یادگیری آسان و عمیق مطالب داشته باشند. برای شروع می توانید از کتاب کار خیلی سبز شروع کنید و سپس سراغ کتاب کار IQ گاج بروید.

از تست زدن غافل نشوید

رتبه های برتر به طور میانگین در هفته حدود 30 الی 40 تا حسابان ، 50 الی 60 تا هندسه و گسسته ، 70 سوال فیزیک و 60 الی 70 تا تست فیزیک می زنند.

تست زدن یک سری قوانین اولیه دارد که حتما باید آنها را رعایت کنید:

  • در کتاب تست خود سوالات را حل نکنید
  • بعد از زدن مجموعه تست ها که در دروس اختصاصی 10 الی 20 و در دروس عمومی 20 الی 30 است حتما بلافاصله آنها را تصحیح کنید
  • بلافاصله بعد از تصحیح تست ها به رفع اشکال بپردازید

در یکی از آزمون های آزمایشی معتبر ثبت نام کنید

تست زدن بسیار متفاوت تر از سوالات تشریحی است و از آنجایی که در طی دوران تحصیلی خود عادت به سوالات تشریحی داریم به همین دلیل است که تست زدن در ابتدای کار بسیار دشوار به نظر می رسد اما واقعیت اینطور نیست.

کنکور یک آزمون چهار ساعته است و موفقیت در آن نیازمند دانش و مهارت است. دانش با مطالعه اصولی و حل تست فراوان حین مطالعه در منزل به دست می آید. مهارت نیز با آزمون دادن های مکرر و زیاد حاصل می شود. شرکت در آزمون های آزمایشی باعث افزایش مهارت های آزمون مانند مدیریت زمان ، مدیریت استرس و افزایش دقت و سرعت می شود. با آزمون دادن خودتان را محک می زنید و متوجه ایرادات مطالعه خود شده و روش مطالعه را اصلاح می کنید. همچنین آزمون دادن باعث افزایش استقامت بدنی شما سر جلسه آزمون می شود. یکی دیگر از دلایل برای شرکت در آزمون آزمایشی ، جامعه آماری آن هست. اهمیت جامعه آماری وقتی مشخص میشود که شما بخواهید خودتان را با دیگران مقایسه کنید. آزمون آزمایشی زمانی به طور کامل کمک کننده خواهد بود که شما بعد از هر آزمون آن را دقیق تحلیل کنید تا متوجه اشکالات خود شوید.

بیشتر بخوانید: آیا مشاور تحصیلی برای کنکور لازم است ؟

به سلامت جسمی خود اهمیت دهید

یکی از مهم ترین عوامل در سلامت جسمانی به خصوص در دانش آموزان کنکوری ، تغذیه مناسب است. صرف صبحانه به عنوان اصلی ترین وعده غذایی باعث می شود انرژی مورد نیاز مغز برای یادگیری فراهم می شود. بخش اعظم انرژی ما توسط کربوهیدراتها تامین می شود (استفاده از نان به همراه عسل ، کره و یا تخم مرغ) و ضمنا استفاده از مواد خوراکی چون آجیل ، کشمش ، توت ، خرما در وعده صبحانه را جز عادت های خود کنید.

دومین عامل مهم بعد از تغذیه ، خواب کافی است. خواب عمیق و منظم نقش مهمی در افزایش تمرکز روزانه دارد. حتما دانش آموزان و به طور کلی نوجوانان باید 6 الی 7 ساعت بخوابند.

ما در بهترین دبیرستان دخترانه تهران ( دبیرستان دخترانه مدبران ) بستری را فراهم کردیم تا بتوانیم تمامی زیر ساخت‌های لازم برای موفقیت فرزندان شما را فراهم کنیم.

نتیجه گیری

کنکور یک آزمون رقابتی بزرگ است که هر ساله برای انتخاب دانش آموزان در رشته ها و دانشگاه های مختلف برگزار میگردد. همه دانش آموزان تلاش می کنند تا در این رقابت پیروز شوند و آینده و سرنوشت خود را رقم زنند، مشاوره تحصیلی کنکور یکی از مواردی است که خیلی به کار دانش آموزان می‌آید.

در این مقاله مواردی را بررسی کردیم که دانش آموزان با کمک گرفتن از آنها می توانند مهارت ها و شانس قبولی خود را افزایش دهند.

شما چه مواردی را می توانید نام برده و به این لیست اضافه کنید ؟

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.