چگونه برای کنکور ریاضی بخوانیم؟

چگونه برای کنکور ریاضی بخوانیم؟

قبل از هرچیز خوب است که از آمار پاسخگویی به سئوالات ریاضی در کنکور اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم . در 10 سال اخیر میانگین درصد پاسخگویی به سئوالات ریاضی در کنکور زیر 10 درصد بوده و طبق آمار به دست آمده در سال 1400 این میانگین در رشته ی ریاضی  3.9 درصد ، در رشته ی تجربی 3.7 درصد و در رشته ی انسانی  1.5 درصد بوده است پس بنابراین علاوه بر دقت در انتخاب منابع کارامد برای دست یابی به نتیجه ی مورد نظر روش مطالعه ی صحیح هم تاثیر بسزایی خواهد داشت در این مقاله از سایت بارسا برایتان مطرح خواهیم کرد که کمک زیادی به شما برای دستیابی به نتیجه مورد نظرتان خواهد کرد.

فهرست مقاله :

  • چند ساعت در هفته مطالعه ریای داشته باشیم؟

  • برای هر فصل ریاضی چند تست بزنیم ؟

  • روش های مرور و مطالعه ریاضی

    • یادگیری با کیفیت در کلاس درسی

    • تکنیک تثبیت مطالب

    • دفترچه کاربرد فرمول

    • تهیه فلش کارت ریاضی

    • استفاده از تکنیک خودکار آبی – قرمز

  • زمان حل تست های زمان دار – ترکیبی چقدر باشد بهتر است ؟

چند ساعت در هفته مطالعه ریاضی داشته باشیم؟

واقعیت این است که پاسخ به این پرسش خیلی بستگی به اوضاع دانش آموز و میزان تسلطش بر مباحث دارد و نمی توان یک نسخه کلی برای همه پیچید، اما در مجموع  در نظر داشته باشید که به طور میانگین برای دانش آموزان رشته تجربی تقریبا بین 6 تا 7 ساعت مطالعه ریاضی و برای دانش آموزان رشته ریاضی تقریبا بین 9 تا 12 ساعت مطالعه در نظر گرفته می شود.

بیشتر بخوانید: تراز کنکور چیست ؟

برای هر فصل ریاضی چند تست بزنیم ؟

میزان اهمیت و تعداد سئوالاتی که از هر فصل در کنکور مطرح می شود عامل بسیار تعیین کننده ای در پاسخ به این پرسش است. اما به طور کلی در نظر داشته باشید که با توجه به اهمیت مباحث بهتر است از مبحث تابع حدودا  بین 150 تا 200 تست ، از مبحث حد حدودا 150 تست ، مثلثات حدودا 100 تا 150 تست ، مبحث الگو و دنباله حدودا 100 تست ، معادله و نامعادله درجه دو 100 تست ومبحث لگاریتم حدود 80 تا 100 تست زده شود.

به خاطر داشته باشید که این اعداد ممکن است برای افراد متفاوت به علت ضعف ها و یا تسلطی که بر مباحث مختلف دارند متفاوت باشد ، اما این اعداد مطرح شده کلیاتی را می تواند در اختیارتان بگذارد.

فصل های مرتبط ریاضی و مباحث ترکیبی کنکور کدام است ؟

توجه داشته باشید که سه مبحث تابع ، مثلثات و قدر مطلق در اکثر سئوالات کنکور با موضوعات سایر فصل ها ترکیب می شوند پس یادگیری عمیق این مباحث از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. توجه داشته باشید که مبحث تابع و مثلثات در سه سال دهم ، یازدهم و دوازدهم و مبحث قدرمطلق در سال دهم و یازدهم مطرح شده اند.

بیشتر بخوانید: شروع درس خواندن برای کنکور 1402 از بهمن

چطور برای کنکور ریاضی بخوانیم؟

روش های مرور و مطالعه ریاضی :

1. یادگیری با کیفیت در کلاس درسی 

  قبل از هرچیزی یادمان باشد که اولین قدم یادگیریست و قبل از این که بخواهیم به دنبال روش مطالعه و مرور کارآمد باشیم باید به اهمیت یادگیری در کلاس واقف باشیم . چه درمورد دروس غیر حلی مثل زیست و ادبیات و دینی و چه در مورد دروس حلی مثل ریاضی و فیزیک تقریبا ۷۰ درصد از یادگیری باید در کلاس های درسی اتفاق بیفتد ، پس می توان نتیجه گرفت که یک رکن اساسی، کیفیت دقت و توجه فرد در کلاس درسی است.

۲. تکنیک تثبیت مطالب

 مسئله حائز اهمیت بعدی ، بازحلی سئوالات حل شده سر کلاس حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد از تدریس است . برای بازحلی مجدد سئوالات پیشنهاد می شود که از تکنیک روپوش سفید استفاده شود ، به این شکل که یک برگه سفید روی پاسخ سئوالات قرار دهیم و سعی کنیم که مجددا سئوال های حل شده در کلاس را خودمان یک بار دیگر بازحلی کنیم. انجام بازحلی سئوالات حل شده در کلاس برای دانش آموزانی که در درس ریاضی عملکرد متوسط یا ضعیفی دارند ، از حل سئوالات جدید حائز اهمیت تر است ، چراکه در قدم اول به تثبیت یادگیری مطالب تدریس شده کمک زیادی می کند و همچنین از آنجا که دبیر در کلاس درسی تا حد امکان از تیپ های مختلف هر مبحث تعدادی سئوال حل می کند فرد با بازحلی مجدد و تسلط بر سئوالات حل شده توسط دیبر مربوطه بر تیپ های مختلف سئوالات هر مبحث مسلط می شود.

۳. دفترچه کاربرد فرمول 

 دیگر روش مفید و کارآمد برای مرور ریاضی استفاده از دفترچه کاربرد فرمول است . به این شکل که دانش آموز باید دفتر چه ای بردارد و هر کدام از فرمول ها را در یک صفحه از دفتر چه بنویسد و پایین فرمول ، موارد استفاده از آن فرمول را یادداشت کند ، در واقع باید بنویسد که چه زمان هایی ، به ازای مجهول بودن چه فاکتورهایی در مسئله باید از این فرمول استفاده شود. توجه داشته باشید که دانش آموز حین تست زدن هم می تواند دفترچه اش را کنار دست داشته باشد تا هم با استفاده از دفترچه ببیند که استفاده از کدام فرمول با توجه به اطلاعات داده شده در مسئله و مجهولات مسئله کارآمد تر است و از طرفی هم باید حواسش باشد که اگر سئوال و تستی ، نکته ای داشت که در دفترچه کاربرد فرمول آن دانش آموز آن نکته از قلم افتاده بود ، سریعا آن نکته را هم به دفترچه اش اضافه کند . تهیه کردن چنین دفترچه ای علاوه بر این که به دانش آموز برای شروع حل تست ها دید خوبی می دهد ، هم چنین باعث می شود که دانش آموز بتواند در انتهای سال تحصیلی هم یک منبع خلاصه و جامع برای مرور تمام موارد داشته باشد . تست زنی به همراه دفترچه کاربرد فرمول به مرور تسلط دانش آموز را بر فرمول ها بالا برده و با گذشت زمان و تداوم استفاده،  باعث میشود که با تکرار های بسیار، فرمول ها و کاربردشان در حافظه دانش آموز تثبیت شود.

 ۴. تهیه ی فلش کارت ریاضی

تهیه کردن فلش کارت های ریاضی هم روش دیگری است که کمک می کند تا دانش آموز به کمک آن بتوا0ند میزان تسلطش بر سئوالاتی که از هر مبحثی حل کرده است را بسنجد .در این روش دانش آموز باید فلش کارت هایی را تهیه کند و یک سمت فلش کارت ، صورت سئوال یک مسئله را یا داشت کرده و پشت کارت فقط جواب آخر مسئله به همراه شماره صفحه و نام کتابی که سئوال را از آنجا یادداشت کرده است بنویسد ، به این صورت فرد مجموعه ای از سئوالاتی که حل کرده است را در قالب فلش کارت دارد و قبل از هر آزمون می تواند به صورت رندوم از بین کارت ها کارتی را انتخاب کرده و میزان تسلطش بر سئوالاتی که قبلا حل کرده بود را بسنجد .سئوالات فلش کارت را بهتر است از سئوالات حل شده در جزوه دبیران و یا تست های هایلایت شده ای که برایمان سخت تر بوده است انتخاب کنیم تا به ارزیابی خوبی از میزان تسلط خودمان بر مبحث برسیم .

 ۵ . استفاده از تکنیک خودکار آبی _ قرمز

استفاده از این تکنیک کمک خوبی به شما می کند تا متوجه شوید که مشکل اصلی شما هنگام تست زنی در کجاست ؟به کمک این تکنیک شما متوجه خواهید شد که مشکل اصلی تان در کمبود وقت و نداشتن سرعت عمل کافی هنگام حل تست هاست و یا موارد دیگری مثل عدم تسلط کافی بر مبحث باعث عدم دست یابی به نتیجه دل خواهتان شده و سبب شده تا نتوانید به خوبی به سئوالات پاسخ دهید . حواستان باشد زمانی از این تکنیک برای تست زنی استفاده خواهیم کرد که قبلش به میزان کافی نمونه سئوال تشریحی و یا تست های بدون محدودیت زمانی حل کرده باشیم و بر تمام تمارین کتاب درسی مسلط باشیم . در تکنیک دو خودکار باید یک سری سئوال با تعداد و زمان مشابه با کنکور انتخاب کنیم و در ابتدا تلاش کنیم به سئوالات در همان تایم کنکور با خودکار آبی پاسخ دهیم .اکنون تصور کنید زمان تمام شده است اما تعدادی از سئوالات بی پاسخ مانده و یا به جواب نهایی نرسیده است ، حال با خودکار قرمز بدون در نظر گرفتن هیچ گونه محدودیت زمانی سعی کنید به سئوالاتی که بی پاسخ مانده بود.

بیشتر بخوانید: چگونه ریاضی کنکور را 100 بزنیم ؟

دبیرستان دخترانه مدبران

دبیرستان دخترانه مدبران (بهترین دبیرستان دخترانه تهران) شامل دو بخش دوره اول دبیرستان و دوره دوم دبیرستان است. مجموعه دبیرستان دخترانه مدبران با دارا بودن بهترین مشاوران کنکور همواره در جهت بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان کشور تلاش می‌کند.

زمان حل تست زمان دار و ترکیبی چقدر باشد بهتر است ؟

برای شروع بهتر است با سه دقیقه شروع کنیم و حداقل 3 دقیقه زمان برای حل این تیپ تست ها در نظر بگیریم.

در آخر ذکر این نکته را ضروری دانستم که یادآوری کنم یک بخشی از یادگیری بعد از هر آزمونی که می دهید و در فرایند تحلیل و بررسی عمیق آزمون اتفاق خواهد افتاد . پس به خاطر داشته باشید آزمون در کنار اینکه ابزاری برای ارزیابی میزان یادگیری ماست ، خودش مستقلا ابزاری برای یادگیری نیز هست به شرط آنکه بلافاصله بعد از آزمون غلط ها و نزده هایمان را بررسی کنیم ، علت غلط زدن و یا پاسخ ندادن به سئوالات را برای خودمان یادداشت کنیم و متوجه شویم که بیشترین اشکال ما در کدام مبحث و به چه علتی بوده است.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.