معدل امتحان نهایی چگونه حساب میشود؟

چگونه رتبه برتر کنکور تجربی شویم ؟

به طور کلی در امتحان نهایی شروط خاصی برای قبولی دانش آموزان وجود دارد، دو معیاری که برای قبولی دانش آموزان در امتحان نهایی وجود دارد مربوط به نمره امتحان نهایی و نمره سالانه دانش آموزان است.

نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی، به این گونه است که نمره برگه دانش آموز چقدر باشد؛ در واقع نمره برگه دانش آموزان در امتحان نهایی بدون هیچ ارفاقی برای امتحان های نهایی آن ها ثبت می شود، اما نحوه محاسبه نمره سالانه دانش آموزان کمی پیچیده است و حاصل میانگین گیری بین چند نمره مختلف می باشد

طبق آخرین قانون، دانش آموزان برای قبولی در امتحانات نهایی باید نمره سالانه بالای 10 و نمره امتحان نهایی بالای 7 داشته باشند، تا در یک امتحان نهایی قبول شوند.

در این مقاله از سایت بارسا قصد داریم راجع به چگونگی محاسبه معدل امتحانات نهایی صحبت کنیم.

فهرست مقاله :

محاسبه نمره سالانه در امتحانات نهایی

بارم بندی نمرات امتحان نهایی

 مشاوره تحصیلی خصوصی بارسا

محاسبه نمره سالانه در امتحانات نهایی

فرمول محاسبه نمره سالانه دانش آموزان به شرح زیر می باشند. دقت داشته باشید که اگر نمره دانش آموز طبق فرمول زیر بالای 10 شود، دانش آموز دارای شرط قبولی نمره سالانه را دارد. البته اگر دانش آموز نمره امتحان نهایی بالای 7 هم کسب کرده باشد و نمره سالانه وی بالای 10 باشد، به طور حتم در امتحان نهایی قبول می شود، در غیر اینصورت جزو تجدید شده امتحان نهایی به شمار می رود.

) نمره مستمر نوبت اول ₊ نمره پایانی نوبت اول ضربدر 2 ₊ نمره مستمر نوبت دوم ضربدر 1 ₊ نمره پایانی نوبت دوم ضربدر 4 (تقسیم بر 8

فرمول ذکر شده برای محاسبه نمره سالانه دانش آموزان در امتحان های نهایی می باشد. دقت داشته باشید که برای هر درس نهایی باید به همین روش، نمره سالانه دانش آموز را حساب کرد. در صورتی که نمره سالانه دانش آموز از طریق فرمول بالا، بالای 10 محاسبه شد دانش آموز، یکی از شروط قبولی را دارد. اما در صورتی که نمره سالانه دانش آموز، زیر 10 باشد، فرد دارای شرط قبولی برای ورود به دانشگاه و یا مقطع بعدی را ندارد.

بیشتر بخوانید: امتحان نهایی چیست ؟

شیوه محاسبه نمره سالانه

نمره مستمر نوبت اول × ۱

نمره پایانی نوبت اول × ۲

نمره مستمر نوبت دوم × ۱

نمره پایانی نوبت دوم × ۴

سپس نمره کل تقسیم بر ۸ می شود.

اگر میانگین به‌دست آمده ۱۰ شود دانش آموز شرایط قبولی را خواهد داشت. به عنوان مثال؛ دانش‌آموزی نمرات درس ریاضی اش به این ترتیب است:

نمره مستمر نوبت اول: ۲۰

نمره پایانی نوبت اول: ۱۶

نمره مستمر نوبت دوم: ۲۰

نمره پایانی نوبت دوم: ۱۴

در نتیجه نمره نهایی این دانش آموز ۱۶ خواهد بود ضمنا این امکان نیز وجود دارد دانش آموزان نمره کسب شده در برگه امتحان نهایی اش زیر ۱۰ باشد اما در نمره سالانه و مدرک پایه دوازدهم قبول شود.

معدل امتحان نهایی چگونه حساب میشود؟

قبولی در امتحانات نهایی پایه دوازدم دو شرط اصلی دارد:

- نمره سالانه ۱۰ به بالا

- نمره نهایی ۷ به بالا

دانش آموز برای ۲ درس نهایی و ۲ درس غیر نهایی مجاز به استفاده از “تک ماده” برای قبولی می باشد. هیچ یک از نمرات فوق (چه مستمر و چه ترم اول و چه نمره کل سال) تاثیری در کنکور ندارند و فقط فقط نمره اخذ شده در امتحان نهایی تاثیر خواهند داشت.

برای هر دانش آموز از اول سال تحصیلی تا آخر سال تحصیلی ۴ نمره برای هر درس در کارنامه ثبت می شود و هر کدام دارای ضریب می باشند که عبارت است از:

- نمره مستمر اول > ضریب ۱

- نمره پایانی اول (امتحانات دی ماه) > ضریب ۲

- نمره مستمر دوم > ضریب ۱

- نمره پایانی دوم (امتحانات خردادماه) > ضریب ۶

در آخر سال این نمرات با هم جمع می شود و تقسیم بر ۱۰ می شوند و نمره حاصله به عنوان نمره نهایی آن درس در کارنامه ثبت می شود و  این نمره قبولی و یا تجدیدی فرد را در آن درس مشخص می کند و همچنین از این نمرات معدل کل را استخراج می کنند.

بیشتر بخوانید: چه سوالاتی از مشاور کنکور بپرسیم ؟

بارم بندی نمرات امتحان نهایی

یکی از روش هایی که دانش آموزان می توانند با کمک آن، نمره خوبی از امتحان های نهایی خود کسب کنند، اطلاع از بارم بندی امتحان نهایی نهم و یا دوازدهم می باشد. در واقع، در هر سال بارم بندی مشخصی برای امتحانات نهایی دانش آموزان وجود دارد و گاهی اوقات نیز بعضی از دروس امتحان های نهایی حذف می شوند.

بنابراین، بسیار مهم است که دانش آموزانی که امتحان های نهایی داده اند، بارم بندی مشخصی که آموزش و پرورش برای امتحان های نهایی در نظر گرفته است را مطالعه نمایند و طبق بارم بندی، وقت خود را برای کسب نمره قبولی در امتحان های نهایی و نمره سالانه تقسیم بندی کنند و برنامه ریزی مناسبی نیز برای دریافت نمره خوب از امتحان های نهایی داشته باشند.

لازم به ذکر است که بارم بندی امتحانات نهایی در هر یک از رشته های تحصیلی پایه دوازدهم متوسطه دوم، متفاوت می باشد.

در واقع، دانش آموزان پایه دوازدهم رشته ریاضی فیزیک، دانش آموزان پایه دوازدهم رشته تجربی، دانش آموزان پایه دوازدهم رشته علوم انسانی و غیره دارای بارم بندی مشخصی در امتحان های نهایی خود می باشند.

بارم بندی امتحان های نهایی همزمان با آغاز فرآیند طراحی سوال و امتحان های نهایی، در سایت آموزش و پرورش قابل دریافت می باشد. دانش آموزان می توانند با مطالعه بارم بندی این امتحانات، برنامه ریزی مناسبی برای مطالعه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: چگونه بدون مشاور کنکور بخوانیم ؟

مشاوره تحصیلی بارسا

دانش آموزان و والدینی که پیش از این نام مرکز مشاوره تحصیلی بارسا را شنیده باشند، به اندازه کافی با افتخارات این مجموعه آشنا هستند و می‌دانند که کارنامه‌ مشاوران تحصیلی بارسا، چه موفقیت های بزرگی را رقم زده اند؛ البته برای دانش آموزانی که خودشان هم تلاش کرده اند و رویای شکوفا شدن را در سر می پرورانده اند. این موسسه مشاوره تحصیلی در تهران تنها دپارتمان ایرانی عضو انجمن مشاوران تحصیلی جهانی (SEC) است و زیر نظر دکتر علی میرصادقی اداره می شود. ایشان در سال ۲۰۱۵ از نگاه مجله Corporate Vision انگلیس به عنوان بهترین مشاور تحصیلی ایران شناخته شده است. پس تعجبی ندارد که هم مجموعه مشاوران بارسا به کارنامه گذشته خود و موفقیت دانش آموزانشان افتخار کنند و هم دانش آموزان، این مجموعه را دارای چندین مشاور تحصیلی خوب و متخصص بدانند.

مشاوران بارسا که زیر نظر دکتر علی میرصادقی یک آموزش 200ساعت درکنار 3-2 سال  دستیاری  را گذراندن آماده خدمت به دانش آموزان از دبستان تا کنکوردر دو بعد هستند.

بعد اول مانند :برنامه درسی، روش های درست مطالعاتی ،تکنیک های تست زنی،انتخاب کتاب کمک درسی مناسب ،انتخاب آزمون آزمایشی مناسب و...

بعد دوم که همان بعد روحی و روانی است که با خواندن کتاب های غیر درسی دیدن ویدیو های انگیزشی – روانشناسی و... به شما کمک می کنیم تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و به سمت شکوفایی حرکت کنید.

دبیرستان دخترانه مدبران

دبیرستان های مدبران که یکی از بهترین دبیرستان های دخترانه در تهران محسوب می شود، در سال 1391 توسط علی میرصادقی بنیان گذاری شد. او دکترای روانشناسی دارد و مؤلف بیش از 80 عنوان کتاب در حوزه ی روانشناسی، مشاوره ی تحصیلی، داستان و مشاور، است.

گوشه ای ازخدمات مدرسه مدبران

آموزش خانواده‌ها توسط دکتر علی میرصادقی

گرفتن و تحلیل تست‌های خاص روانشناسی برای کشف  نقاط قوت و شخصیت شناسی و استعدادیابی

مطالعه منظم کتاب‌های غیردرسی

کلاس‌های روانشناسی و خودشناسی بصورت هفتگی

پانسیون مطالعاتی

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به موسسه آموزشی انتشاراتی بارسا می باشد.