سوال متداول خیلی از شما اینه که امتحان نهایی یا کنکور؟ کدوم مهم تره؟ برای کدوم یکی از اونها باید وقت بیشتری بذارم؟ کنکور رو کنار بذارم یا نهایی رو؟ تشریحی بخونم یا تستی؟ آیا این کار درستیه که تمرکز و وقتم رو برای نهایی بذارم و سال بعد برای کنکور بخونم؟
قطعا نه! اما چرا؟
با توجه به قطعی شدن تاثیر امتحانات نهایی روی رتبه کنکور شما، در حال حاضر 50% از رتبه شما رو همین نمرات نهایی تشکیل میدن.
یعنی ارزش درصدهای کنکور شما و نمرات نهایی تون تقریبا برابر هست.
حتی پیش بینی میشه که این میزان به مرور بیشتر هم میشه. یعنی ممکنه سال های بعد ارزش نمرات نهایی به نسبت درصدهای کنکور 60 به 40 بشه.
در نتیجه داوطلبی که واقعا به دنبال کسب رتبه برتر و دانشگاه های خوب باشه هرگز بین دو راهی امتحانات نهایی و کنکور گیر نمیکنه. به این دلیل که برای نتایج خوب شما به هردوی آنها نیاز دارید و به هیچ وجه نباید یکی رو فدای دیگری کنید.
فهرست مقاله :
آیا امتحان نهایی دوازدهم سخت است؟
نکات مهم برای مطالعه امتحان نهایی
آشنایی با انواع تست
آیا امتحان نهایی دوازدهم سخت است؟
یکی از مواردی که همیشه دانش آموزان از آن گلایه میکنند سخت بودن امتحانات نهایی است در صورتی که تمامی سوالات امتحانات نهایی از مطالب داخل کتاب طرح شده و مطالبی از خارج کتاب طرح نمیشود. پیشنهاد میشود داوطلبان قبل از حضور در جلسات امتحان نهایی نمونه سوالات امتحانات نهایی دوازدهم چند سال اخیر را بررسی کنند.
دانش آموزان برای امتحانات نهایی یا کنکور باید شیوه خواندنشان را تغییر دهند. به عنوان مثال برای امتحانات باید مفهومی خوانده شود تا ریز نکات رو متوجه بشوند ولی برای کنکور سراسری تمامی مطالب باید تستی و نکته ای خوانده شود.
هدف از امتحانات جمعبندی نکات و مطالب مهم است و فضای کنکور برای دانشآموز شبیهسازی میشود. دانشآموز میتواند مهارت خود را در مدیریت زمان برای پاسخ گویی به سؤالات، بیشتر کند. همچنین نکات فراموششده را مرور کند و مشکلات علمی را برطرف کند. در بازهی زمانی دوران امتحانات، برنامهریزی شخصی اهمیت زیادی داردتا هر دانشآموز با توجه به وضعیت درسی خود، مرور و جمع بندی داشته باشد.
در مجموع هیچ سوالی خارج از کتاب درسی در هیچ کدام از امتحانات طرح نشده و سوالات از محتوای کتابهای درسی بوده است، بنابراین به دانشآموزان توصیه میشود به جای اینکه جزوات کلاسی یا جزوات موسسات آموزشی غیر رسمی را مطالعه کنند به اصل محتوای کتاب درسی توجه کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی جامع بین کنکور تجربی یا زبان؟
نکات مهم برای مطالعه امتحان نهایی
1 – برنامه ریزی داشته باشید: تا از قبل بدانيد که طي هر هفته، چند ساعت را بايد به درس خواندن اختصاص دهيد و در چه ساعاتي از روز ميتوانيد بهتر و بيشتر درس بخوانيد. دقت داشته باشيد که اين روزها نبايد به توانمنديهاي ذهني خود مغرور شويد و مطالعهتان را به ساعتي در شب و چند ساعتي در تعطيلات آخر هفته محدود کنيد؛ زيرا قرار است در امتحاني شرکت کنيد که سؤالهاي آن را دبيرتان طرح نکرده است و در نتيجه شما بايد تسلط بيشتري بر مطالب درسي خود داشته باشيد. فکر مطالعه در شب امتحان و کسب آمادگی در آن زمان را نيز از ذهن خود بيرون کنيد؛ چون شما از آينده خبر نداريد و امکان دارد که شب امتحان، به دلايلي خوب يا بد، شما نتوانيد مطالعه کنيد. بايد به اين نکته توجه داشته باشيد که اصلاً شب قبل از امتحان، زمان فراگيري نيست، بلکه شما در اين شب بايد به مرور مطالب و حل تمرين بيشتر بپردازيد.
2 - در استراحتهاي کوتاه مدت، از هر کاري مثل خواندن کتاب داستان، تلفن حرف زدن و … که با کلمات سر و کار دارد، خودداري کنيد و اجازه دهيد که مغزتان از کلمات به دور باشد تا از خستگياش دور شود. در استراحتهاي کوتاه مدت، در فضاي مطالعه يک دور بزنيد؛ يعني موقعيت مکاني خود را در آن لحظه تغيير دهيد.
3 - توجه داشته باشيد که محل مطالعۀ شما بايد نور و هواي مناسب داشته باشد تا بدنتان احساس خستگي نکند و تمرکز شما از بين نرود.
4 - اوراق امتحاني نوبتهاي گذشتۀ خود، اعم از ترم، نيم ترم، ماهانه و … را بار ديگر مرور کنيد تا اولاً به نوعي مرور کرده باشيد و ثانياً اشتباهاتي را که آن زمان داشتيد، مجدداً تکرار نکنيد.
بیشتر بخوانید: چگونه به امتحان نهایی اعتراض کنیم؟
آشنایی با انواع تست
وقتی از دانشآموزان میپرسم که با انواع تست آشنایی دارید، پاسخ میدهند مگر تست هم انواع دارد؟ در بحث کنکور سراسری ما سه نوع تست داریم؛ تست آموزشی، تست تسلطی و مروری و تست سنجشی که در ادامه هر کدام را بررسی میکنیم:
تست آموزشی: اکثر داوطلبان به غلط تصور میکنند که هدف از تست زدن صرفا سنجش مطالبی است که مطالعه کردهایم؛ در حالی که یکی از مهمترین اهداف تستزنی، تکمیل روند آموزش یک مطلب است. به عبارت دیگر شما لازم است بلافاصله بعد از مطالعه یک مبحث، برای آن تعدادی تست آموزشی بزنید. این کار باعث میشود که با زوایای مختلف آن موضوع از دید طراحان سوال آشنا شوید و اشکالات احتمالی خود را بیابید. دقت کنید که در این نوع تستزنی زمان را در نظر نمیگیریم و بعد از حل هر تست، بلافاصله پاسخ آن را چک میکنیم. اگر تستهای آموزشی را اشتباه حل کردید، هیچ اشکالی ندارد زیرا شما در حال یادگیری مطالب هستید نه سنجش خودتان.
تست تسلطی و مروری: چند ساعت بعد از مطالعه یک موضوع، به تدریج روند فراموشی مطالب آغاز میشود؛ این موضوع به شدت به ضرر داوطلبان کنکور است و باید برای آن راهحلی داشته باشیم. بهترین روش برای جلوگیری از فراموشی مطالب، مرور کردن است. اگر برای مرور کردن مجددا کتاب یا جزوه را مطالعه کنید، ممکن است دچار سردرگمی شوید زیرا دقیقا نمیدانید که کدام مطلب را فراموش کردهاید. پس روش بهتر این است که از مطالب خوانده شده تست بزنید و به کمک تست قسمتهایی که فراموش کردهاید را مشخص کنید؛ توصیه میکنیم تا حد امکان برای تستها زمان در نظر بگیرید و بعد از تحلیل دقیق آنها، مباحثی که فراموش کردهاید را مطالعه کنید.
تست سنجشی: هر دانشآموزی باید در زمانهای مختلفی روند مطالعاتی خود را بسنجد؛ بهترین ابزار برای این کار تست سنجشی است. برای زدن تست سنجشی، باید بین تست زدن و مطالعه کردن فاصله وجود داشته باشد، بهتر است برای این کار از پاسخبرگ آماده استفاده کنید، همچنین حتما باید زمان استاندارد هر تست را رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه در امتحان نهایی دوازدهم قبول شویم؟
مشاوره تحصیلی بارسا
مشاوره تحصیلی بارسا به شما کمک خواهد کرد که در مسیر تحصیلی خود به رشد و شکوفایی برسید. ازجمله تغییرات دانش آموزان بعد از اتمام جلسات مشاوره افزایش ساعت مطالعه ،افزایش کیفیت مطالعه، یادگیری روش درست مطالعاتی هر درس،افزایش توجه و تمرکز و...
تعدادی ازخدمات مشاوره تحصیلی بارسا
برنامه ریزی شخصی مناسب دانش آموز
مشاوری که همیشه کنارت هست
چکینگ و نظارت دقیق
خواندن کتاب های غیر درسی
آموزش سبک مطالعه و تست زنی
مدرسه دخترانه مدبران
بهترین دبیرستان دخترانه تهران یعنی مدبران (بارسا) تنها دبیرستانهای ایرانی هستند که مبتنی بر روان شناسی ACT و PRP به دنبال شکوفا کردن نقاط قوت و استعدادهای دانشآموزان هستند.
دانشآموزان دبیرستانهای مدبران تنها دانشآموزانی هستند که هر هفته از کلاسهای روانشناسی یا مهارتهای زندگی برای بهبود حال و شرایط روانی خود بهره میبرند. به همین خاطر خیلی از آن ها میگویند که خیلی خوشحالتر از قبل به مدرسه می آیند چون از نظر خودشان خودآگاهی، خودشناسی، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای زندگی و نحوه صحیح تست زنی که از این کلاسها یادگرفتند باعث شده که جو بهتری از مدارس قبلیشان تجربه کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه برای امتحان نهایی زبان بخوانیم؟
ویژگی های مدرسه مدبران
مدیران حامی و معلمان با مهارت
دانشآموزان، راهنماییها و دستورات معلم و مدیران را درونی کرده و به کار میگیرند. در واقع آنها نقش مهمی در شکلدهی نگرش و شخصیت دانشآموزان ایفا میکنند. از این رو مدیران و معلمان مدرسه باید آگاه، منصف، پر انرژی، صادق، خوش اخلاق، الهام بخش، ماهر و حامی باشند.
محیط امن و سالم
هرچه دانشآموزان در فضای سالم و ایمنتری به تحصیل بپردازند، بیشتر میتوانند بر یادگیری تمرکز کنند. آنها همچنین در به پایان رساندن پروژههای درسی و رعایت نظم ممارست پیدا میکنند. از این رو به هیچ عنوان نباید در فضای مدرسه رفتارهایی مانند آزار و اذیت و تبعیض اتفاق بیفتد.
نظارت بر معلمان و کادر اجرایی
مدارس حرفهای نظارت خود را تنها بر دانشآموزان متمرکز نمیکنند. بلکه آنها عملکرد معلمان و کادر اجرایی مدرسه را نیز زیر نظر دارند و بازخوردهای دانشآموزان را به طور مرتب دریافت میکنند.