هوش مالی در کمال سادگی خود، بسیار مشکل است. چراکه همین کار به نسبت ساده از عهده بسیاری خارج است.
زمانی خرید مسکن، پسانداز کردن، خرید سکه و طلا از مهمترین و بهترین راههای کسب ثروت و رایجترین روش هوش مالی بود. ولی آیا تابحال همین سکه و طلا باعث از بین رفتن بخشی از پول سرمایه گذار شده است؟!
توانایی یک فرد برای حل مسائل و مشکلات مالی خود و دیگران را، هوش مالی ( financial IQ ) مینامند.
در ادامه به بررسی ارتباط هوش مالی و فروش حرفه ای خواهیم پرداخت. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
منظور از سواد مالی چیست؟
سواد مالی ؛ سخت کار کردن یا زیاد کار کردن و یا حتی تلاش برای بدست آوردن پول زیاد، نیست! بلکه سواد مالی فرآیند حل مشکلات ساده و توانمند شدن برای حل مشکلات بزرگتر و پیچیدهتر است. چه بسیارند افرادی که پولهای نسبتا زیادی بدست میآورند ولی همچنان ثروتمند نیستند و باز باید پول دربیاورند و پول دربیاورند و این چرخه همچنان ادامه خواهد داشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارگاه غیرحضوری روانشناسی فروش کلیک کنید.
هوش مالی چه تاثیری در فروش حرفهای دارد؟
قبل از ورود جدیتر به بحث هوش مالی و اثر آن بر فروش حرفهای، بهتر است بدانیم چقدر از تغییر قوانین پول مطلع هستیم!
گاهی قسمت اعظم سرمایه فرد سرمایه گذار بر اثر نوسانات قیمت سکه، طلا، مسکن و دلار از بین رفته و در برخی موارد فرد دیگر قادر به ادامه فعالیت اقتصادی نخواهد بود و به اصطلاح رایج ورشکست شده است. پس همین یک دلیل مهم کافیست که نشان دهید، این روش حداقل به تنهایی راه مناسبی برای سرمایه گذاری و ثروتمند شدن نیست یا حداقل قانع میشویم که قوانین پولی تغییر کرده و شاید ما از این تغییرات قوانین پولی به خوبی آگاه نیستیم. مسکن، سکه، طلا و دلاری که روزی بهترین و مطمئنترین راه افزایش سرمایه ما بود الان دیگر راه چندان مطمئنی نخواهد بود.
شاید تا 20 سال پیش داشتن مدرک دیپلم یا کاردانی مناسب و چاره ساز بود اما تغییرات امروزه علاوه بر مدارک تحصیلی بالاتر؛ داشتن مهارتهای جدید را نیز لازم دارد. مهارتهایی چون داشتن سواد دیجیتال، مهارتهای فردی کاملا خاص و...
پس در ابتدا پذیرش این که قوانین پولی در دنیا تغییر کرده و ملزم به یادگیری این قوانین جدید هستیم قدم مهمی در راه رسیدن به فروش حرفهای و ثروت اندوزی است.
همچنانکه با خرید تجهیزات اسکی هرگز اسکی باز نخواهیم شد بلکه آموزش و تمرین، زیر نظر یک مربی حاذق ما را به اسکی باز شدن نزدیک میکند.
یک تقسیم بندی رایج در خصوص نحوهی درآمدی انسانها:
جالب است بدانید عده زیادی فرق شغل آزاد و تجارت را نمیدانند و گاهی آنها را یکی میدانند یا تفاوت چندانی بین آنها حس نمیکنند در صورتیکه در شغل آزاد، فرد کارمند کسی نیست ولی همچنان محدودیت حضور را دارد و اگر در محل کار خود حاضر نشود، فروش نخواهد داشت و درآمدی هم کسب نخواهد کرد. از این نوع مشاغل میتوان به مغازه داری و... اشاره کرد.
اما در تجارت حتی در نبود فرد، فروش و درآمد پابرجاست و بیزینس او نبودش را جبران خواهد کرد.
در ادامه به بررسی دو نوع مشکل خواهیم پرداخت. مشکل بیپولی و دغدغههای آن و مشکلات و مسائل افراد پولدار!
مشکل نوع اول (مشکل بیپولی و دغدغههای آن):
نداشتن پول کافی
استفاده از وام برای جبران کمبودهای مالی
هزینههای سرسام آور زندگی
پرداخت مالیات بیشتر برای کسب پول بیشتر
ترس از اضطرارها
مشاوره مالی بد
نداشتن پول کافی برای بازنشستگی
مشکل نوع دوم (مسائل افراد پولدار):
انتخاب اینکه کدوم نوع مشکل را داشته باشید با شماست! ترجیح میدهید کدام رنج را برای خود و خانواده خود داشته باشید؟
به بررسی یک مثال ساده در خصوص عدم توجه به حل مسائل ساده میپردازیم. شما در درس ریاضی مشکل دارید و به این مشکل بیتوجهی میکنید. معمولا این نتایج با اندکی تغییرات به ترتیب زیر برایتان حاصل خواهد شد.
ابتدا تنفر از درس ریاضی در شما شکل میگیرد، تکالیف آن را به دلیل همان تنفر موجود به درستی انجام نمیدهید و در نهایت توانایی در حل مسائل ریاضی نخواهید داشت در نتیجه در امتحان ریاضی مردود خواهید شد و عدم فراغت از تحصیل در دبیرستان را به دنبال خواهد داشت و ناچار به انجام کار با درآمد پایین میشوید.
به بررسی مثال مشابهی در خصوص دندان درد میپردازیم. با شروع دندان درد احساس بدی خواهید داشت و به دنبال آن عصبی میشوید و با دیگران رفتار خوبی نخواهید داشت. این در حالی است که تکثیر میکروب به سایر اندامها بدون وقفه ادامه دارد و باعث عدم توجه کافی به کار و به دنبال آن اخراج از محل کار به دلیل بیتوجهی خواهد بود! اکنون عدم توانایی در پرداخت اجاره خانه به درد دندان اضافه میگردد در صورتیکه درد دندان همچنان ادامه دارد!
اکنون بهتر اهمیت حل مشکلات و تبعات فرار از مشکل و نادیده گرفتن را متوجه شدهاید.
نگاهی بر ۵ جنبه هوش مالی :
1-کسب پول بیشتر:
کسب پول بیشتر اولین مورد از 5 جنبه هوش مالی است. شما باید همواره به دنبال راهی برای فروش بیشتر و افزایش درآمد باشید و فکر کنید چگونه این امکان وجود دارد که درآمد بیشتری داشته باشید؟!
2-حفظ پول:
دومین مورد از پنج جنبه هوش مالی ، حفظ پول است که از کسب پول مهمتر میباشد زیرا در هوش مالی تاثیرگذار است.
3-بودجه بندی پول:
اگر پول مازاد و اضافه میخواهید شاید راهی جز استفاده از سومین مورد از پنج جنبه هوش مالی که بودجه بندی است، نداشته باشید.
4-کاربرد پول:
کاربرد پول چالشی است که بعد از بودجه بندی خواهید داشت و در این مورد از پنج جنبه هوش مالی ، چگونگی استفاده از پول مطرح خواهد شد.
5-ارتقای اطلاعات مالی:
«قبل از دویدن بایستی راه رفت» این ضرب المثلی است که نشان میدهد باید قبل از تمایل به کسب سودهای فوق العاده، مبانی و اصول شعور مالی را فراگیریم.
فراموش نکنیم این 5 جنبه هوش مالی ، با هم مفید خواهند بود و هر کدام به تنهایی موثر نخواهد بود. گاهی شناخت هوش مالی چندان هم سخت نیست، بین دو نفر که درآمد یکسانی دارند هر کس که بتواند مالیات کمتری پرداخت کند هوش مالی بالاتری دارد.
۵ راز درباره هوش مالی که باید بدانید :
به خودتان پول بدهید:
قبل از هر پرداختی ابتدا به خود پرداخت داشته باشید.
قاعده بازی پول و ثروت را یاد بگیرید سپس وارد بازی شوید و یاد بگیرید:
یکی از مسائلی که در هوش مالی باید مد نظر قرار داد این است که تا زمانی که قوانین یک بازی را نمیدانید وارد آن نشوید و بعد از یادگیری به آن اکتفا نکنید و سعی کنید مرتب در حال یادگرفتن باشید.
سرمایه گذاری را هزینه قراردهید:
اگر منتظر هستید روزی رسد که آنقدر پول مازاد داشته باشید که پس انداز کنید سخت در اشتباه هستید. پس ابتدا هزینه کنید تا پسانداز شما محقق شود.
پس انداز خود را به چیزی تبدیل کنید که روز به روز بر ارزش آن افزوده شود:
در بیشتر موارد نگهداری پول کار اشتباهی است و با پسانداز کردن پول، ارزش آن را به شدت کاهش دادهاید مگر اینکه جایی مطمئن آن را سرمایه گذاری کرده باشید.
علاوه بر پس انداز، عشریه (خدا شریک ماست) و سرمایه گذاری داشته باشید:
یکی از مطمئنترین تجارتها، تجارت با خداست. از آن غافل نشوید .
کلام آخر
در آخر اینکه پول زیاد سبب ثروتمندی شما نمیشود بلکه هوش مالی است که از شما ثروتمند قدرتمند میسازد.
پرفروشترین رمان کشور (کتابراه)
ستایش شده توسط دو تن از نویسندگان بزرگ جهان
ترجمه شده به دو زبان عربی و انگلیسی مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید